wypadanie

(92 wyniki)
  • Ostatnio bardzo zaczely mi wypadac wlosy. Czy macie jakies sprawdzone leki/witaminy, ktore moglyby mi pomoc? Jak nie pomoze, to pojde do lekarza.
  • Witam, czytam to forum, oraz "wypadnia wlosow" i jakos nie znalazlam odpowiedzi, wiec przepraszam, ale zaloze kolejny watek. Moj problem polega na wypadaniu wlosow ALE tylko z przodu glowy. Zaczynaja mi sie mocno zarysowywac zakola, choc mam dopiero 26lat. Wlosy mam dlugie, ogolnie w dobrej kondycji, sa blyszczace, koncowki nierozdwojone, ale z przodu glowy mocno przerzedzone ;-( Zrobilam ogolna morfologie, tarczyce i hormony - wszystko w normie. Dodam, choc moze to nie istotne, ze mam wlosy ...
  • Pewna jestem, że ten temat był juz wałkowany, ale może ktoś mi jeszcze cierpliwie odpisze. Jestem cztery miesiące po porodzie i okropnie wypadają mi włosy. Oczywiście wiem dobrze, że tak się bardzo często dzieje, hormony "puszczają", muszą wypaść wszystkie włosy, które trzymały się w czasie ciązy itd. Ale to co obserwuję to makabra! Włosy na wannie, poduszce, na ubraniach, grzebieniu, nawet zbieram je z mojego dziecka! Ze strachu ostrzygłam się prawie po męsku, ale rzecz jasna, że nie w...
  • Czy od tabletek wypadają Wam włosy i i macie łojotokowe zapalenie skóry głowy? Ja biorę Cilest od wielu lat. Co się działo jak przestałyście brać tabletki? Wiem, że każda z nas jest inna ale pewne problemy się powtarzają.
  • Hej Mamuśki, jestem 9 tyg po porodzie i zaczęły mi strasznie wypadać włosy :-( Wychodzą garściami. Do tej pory brałam ELEVIT ( w ciąży też go brałam ), ale on nie chyba nie działa na włosy... Co stosowałyście, aby temu zapobiec, a przynajmniej zmniajszyć ???
  • 2 miesiące temu po raz pierwszy lekarz założył mi spiralę, pod kontrolą usg-efekt:wypadła po miesiącu. Założył drugą, też niby w usg dobrze siedziała...właśnie dzisiaj mi wypadła.Czy jest sens zakładać następną? Chyba nie jestem w stanie już im zaufać.Niestety jestem w kropce, bo nie mogę brać tabletek, gdyż w ciąży miałam cholestazę. Co mam teraz robić?
  • prawie 4 m-ce temu urodzlam Synka (cc). po samym porodzie kondycja wlosow poprawila mi sie, ale od ok m-ca strasznie wypadaja mi wlosy.przy kazdym czesaniu polna wlosow szczotka, do tego moje wlosy znajduje na kazdym centymetrze mojego mieszkania!w aptece mowili, ze nic nie moge brac jak karmie piersia, moze znacie jakies skuteczne sposoby?
  • Witam! Od jakiegoś czasu wypadają mi włosy. Chciałam zapytać, czy jest to możliwe po narkozie? W styczniu przeszłam poważną operację. Czy ktoś może zetknął się z takim problemem i może mi polecić jakieś preparaty na wzmocnienie włosów? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi!
  • Jak w temacie i kiedy to następowało. Mineło już trochę czasu i na szczęście nic się na razie nie dzieje a słyszałam że strasznie wypadają. Czy może mnie to ominąć??? pozdr.
  • co moze byc przyczyna ze wypadaja wlosy bo mi ostatni czas bardzo wypadaja wszedzie ich pelno!!!!!!!!!!!!!!
  • Pewno większość z was ma geste grube brwi i regularnie je modeluje. To niestety moje wspomnienie. Brwi wypadają mi okropnie , skóra pod nimi swędzi i sie łuszczy- no ,naprawdę mam problem. Nie wiem jak sobie z tym radzić. Tylko nie wysyłajcie mnie do lekarza- bo dopiero wtedy ręce opadają.
  • Ostatnio (od mniej wiecej 4 miesiecy) bardzo wypadaja mi wlosy, calymi garsciami. Mam wrazenie, ze niewiele mi ich zostalo. Napewno nie wynika to z braku witamin bo biore garsciami, i nic. W listopadzie skonczylam brac pigulki (po 6 latach) bo chcemy miec z mezem dzidziusia, moze to ma zwiazek? Moze to w wyniku zaklocenia gospodarki hormonalnej? Jakie badania hormonalne powinnam zrobic, zeby zobaczyc, czy to z ich powodu? Bardzo prosze o rade
  • hej dziewczyny, wiem ze temat byl poruszany juz wiele razy,ale jeszcze nie wiem wszystkiego.moj problem-jak w temacie-od stycznia tego roku wypadaja mi wlosy calymi garsciami, wyscielam nimi dywan, wanne, nawet w pracy wszedzie gdzie tylko wejde to zostawiam ich kilkanascie :( biore juz ANACAPS na wypadanie wlosów,wcieram chronostin-ciut wstrzymal wypadanie,ale to i tak niewiele pomoglo. hormony tarczycy-ok, poziom testosteronu i estradiolu w normie, morfologia ok, lojotoku tez nie mam...
  • Witajcie Bralam tabletki anty 10 lat. Odstawilam je 5 miesiecy temu ale jestem dopiero w 4 naturalnym cyklu (ktory nie wiem kiedy sie skonczy bo zapowiada sie dlugi). Od odstawienia mam cere bardzo tlusta i od 2 miesiecy wypadaja mi wlosy garsciami!!! Czy ktoras z was tak miala po antykach i czy sie to z czasem unormowalo i kiedy? Dodam, ze nie wroce do antykow za zadne skarby!!! Prosze odezwijcie sie, bo zaczynam sie bac, ze WYLYSIEJE!!! pozdrawiam
  • Na wyniku badania serca sprzed 5 lat mam napisane: "niewielkiego stopnia nieznaczące hemodynamicznie wypadanie przedniego płatka zastawki dwudzielnej". Lekarz powiedział wtedy że nie jest to groźne, więc nie przejęłam się zbytnio. Nie mam żadnych niepokojacych objawów, czasami tylko, jak się wsłucham, najczęściej przed snem, odczuwam jakby lekkie zaburzenia rytmu serca. Nie powiedziałam o tej przypadłości mojej ginekolog bo nie przyszło mi do głowy że to ważne i w ogóle zapomniał...
  • Wypadają mi włosy!Czy to przez tabletki antykoncepcyjne?Czy mial ktoś już taki problem?Prosze o rady zanim pójde do lekarza.Pozdrawiam!
  • Pomocy - od ponad miesiąca wypadają mi włosy - garściami, a od 3 dni zaczęła też mnie strasznie swędzić skóra głowy. Rozumiem, że powinnam się wybrać do gniekologa albo dermatologa, ale może ktoś zna jakieś inne sposoby. Rzepa, szampon Vichy, witaminki...- to wszystko już przetestowałam... Co dalej??? Pozdrawiam,
  • W wannie po umyciu głowy pływa ok. 100 włosów. Wciągu dnia wychodzi ich kilkanaście, przynajmniej tyle jest na grzebieniu. Bardzo się tym martwię. Cały czas kontroluję ilość wypadających włosów, dlatego chociażby zatykam wannę podczas mycia głowy. W momencie, gdy się doliczę większej ilości włosów niż 100 wpadam w panikę, płaczę,cała drżę, czuję ogromny lęk, nie mogę na niczym się skupić. Zazwyczaj wszystko kończy się sięgnięciem po leki uspakajające. Najgorsze jest to, że nie mogę...
  • Dziewczyny, czy znacie jakis cudowny lek przeciw wypadaniu wlosöw? W ciagu 3 miesiecy wypadlo mi tak tyle wlosöw, ze nawet znajomi to zauwazaja. Porobily mi sie juz zakola i caly przedzialek sie poszerzyl, a wlosy zrzadzialy. Jak tak dalej bedzie to olysieje, buuuuuuuuuuuuu............... Bylam u dermatologa tu w De, ale sie za bardzo nie przejela mna, zbadala cebulki wlosöw (chyba tak sie to nazywa) i powiedziala, ze w porzadku i dalej nic nie moze pomöc. To co ja mam zrobic, w...
  • Zdarza się Wam czasem, że wylatuje Wam tampon, lub obniża się tak bardzo, że wystaje i powoduje dyskomfort? Czy w takim razie powinno się raczej zrezygnować z tamponów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się