Gość: mira IP: *.access.telenet.be 07.10.06, 16:11 co moze byc przyczyna ze wypadaja wlosy bo mi ostatni czas bardzo wypadaja wszedzie ich pelno!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madi_luki Re: wypadanie wlosow!!!! 07.10.06, 19:29 Ja mam tak samo. Podobno jest to od niedoboru żelaza. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wypadanie wlosow!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:16 radzilabym zrobic podstawowa morfologie.+ ferrytyne ( ktora sprawdza ile naprawde jest zelaza w tkankach)+ sprawdzic tarczyce czyli zrobic tsh+ ft3 i ft4 Moze byc tak ze wlosy wypadaja "po lecie", od sloneczka. Ale mysle ze lepiej sie przebadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiolka Re: wypadanie wlosow!!!! IP: 82.177.10.* 09.10.06, 11:58 Witam, ja już mam taki problem ponad 2 miesiące. Do lekarza nie pójdę bo nie mam czasu. Łykam skrzyp, stosuję Wax oraz maseczki i szampony od wypadania. Piję Karotkę. Troszkę mi pomogło ja mysle że moge to być farby do włosów, ja raz na miesiąc je farbuję. Ale nie dam się, nie będe łysa. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: wypadanie wlosow!!!! 12.10.06, 11:34 Gość portalu: Wiolka napisał(a): > ja już mam taki problem ponad 2 miesiące. Do lekarza nie pójdę bo nie mam > czasu. A jak już zupełnie wyłysiejesz to znajdziesz czas? Wypadanie włosów można powstrzymać, ale włosy, które wypadły to już nie odrosną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marny puszek Re: wypadanie wlosow!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.06, 17:46 Mam dokładnie ten sam problem ilość włosów, które zostawiam wszędzie jest przerażająca. Odstawiam teraz tabletki antykoncepcyjne, bo na ulotce jak byk widnieje, że mogą one być powodem wypadania włosów. Jeśli nie zobaczę jakiejś poprawy to biegnę po badania, bo łysienie mi jakoś nie leży... Druga przyczyna to rzeczywiście może być żelazo, a trzeci, to problem medyczny - tarczyca. Problemy objawiają się między innymi wypadaniem włosów, przesuszoną skórą i łamliwymi paznokcami. Kolejna sprawa to stary poczciwy stres. Masz więc mnóstwo możliwości do wyboru. Najpewniej zrobić badania, jeśli wszystko ok, to może wystarczy odpocząć , wzbogacić dietę, wziąć tabletki wzmacniające włosy i stosować wzmacniające preparaty. Ja niestety zaczęłam od drugiej strony tzn szpikuję się tabletkami ze skrzypu, i stosuję odżywki przeciw wypadaniu włosów. Marne efekty - więc jak tylko odstawię hormony idę zrobić sobie podstawowe badania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: wypadanie wlosow!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 11:25 hej Też miałam ten sam problem. Rano kiedy wstawałam cała poduszka i prześcieradło było we włosach, do tego przy czesaniu, myciu, całe sitko zapchane ;-/ Zawsze stosuje kuracje sokiem z pokrzywy, 3 razy dziennie przed jedzeniem wypija sie kilka mililitrów z sokiem owocowym. Już po pierwszej butelce widać efekty, wypada ich zdecydowanie mniej. Póżniej można kuracje na jakiś czas przerwać. Mi to zawsze pomaga. Polecam spróbować. Preparaty witamonowe stosowałam również i niestety nie pomagały tylko kasa w portfelu ubywała dlatego polecam sprobować coś naturalnego a cena niewielka, kilka złotych. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: wypadanie wlosow!!!! IP: *.autocom.pl 09.10.06, 11:37 Mimi, a moze podałabyś nazwę tego soku z pokrzywy? Jest dostępny w aptekach? Pzdr. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: wypadanie wlosow!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 11:56 Ja kupuje zawsze w aptece. Wystarczy, że poprosisz o sok z pokrzywy. U mnie kosztuje 7,30. Aha i na ulotce jest napisane, że stosuje sie go przy schorzeniach reumatoidalnych ale mi polecił go lekarz, że przy wypadaniu włosów spokojnie go mozna pić (pewnie dlatego, że zawiera łatwo przyswajalne żelazo, co pomaga bardzo na włosy), żeby nie było, że sama sobie to zaleciłam i dobrze jest pic w soku owocowym a nie w wodzie, bo smak jest obrzydliwy zreszta producent zaleca picie z sokami. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcowa Re: wypadanie wlosow!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 12:15 Mi wypadają odkąd zaszłam w ciąże.Lekarz mówi żeby sie nie denerwowac.Badania podobno dobre.Ja i tak w stresie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tina Re: wypadanie wlosow!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 14:37 Miałam to samo.... ale teraz już włosy mniej mi wypadają. Dwa miesiące brałam codziennie 2 tabletki żelaza i 4 tablwitaminy C. Efakt juz jest. Więcej włosów zostaje na głowie. Teraz kupiłam tabletki skrzypu. Podobno rewelacyjne na te dolegliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelka Re: wypadanie wlosow!!!! IP: *.algo.radman.pl 12.10.06, 10:47 mam ten sam problem od 2miesięcy wypadają mi włosy (Byłam u Dermatologa i teraz łykam Vitapil i Zincas . I jeszcze jakiś płyn na skóre głowy Loxon w sumie wszystko kosztowało 105zl.Fakt stosuje to od miesiąca , ale już jakiś efekt powinien być ,a tu nic ( robiłam morfologie i o.b i wszystko w normie. Miałam małe problemy z cyklem plamienia między miesiączkami , ale już się chyba unormowało.Więc chyba spróbuje tych naturalnych sposobów Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: wypadanie wlosow!!!! 12.10.06, 11:33 - Nieodpowiednia dieta, zbyt dużo tłuszczy i cukru, - antybiotyki, - stres, - nieodpowiednie środki do mycia włosów. Odpowiedz Link Zgłoś