Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      wypadki

wypadki

(145 wyników)
    • Niedawno dowiedziałam się, że partner moijej koleżanki uległ ciężkiemu wypadkowi i stan jego jest niestety nienajlepszy. Ponoć utrzymywany w śpiączce farmakologicznej, organy nie za bardzo podejmują pracę, krótko mówiąc: słabe rokowanie. Swego czasu dość mocno kolegowałam się z tą koleżanką, potem ze względu na pracę kontakt się rozluźnił, ale mimo wszystko, zawsze jak się widywałyśmy, fajnie się gadało. Potem przez długi czas jej nie widziałam i nawet tak się zastanawiałam co u niej, dopóki ...
    • wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13734913,Wypadek_polskiego_autokaru_w_Belgii__Nie_zyja_cztery.html?lokale=warszawa#BoxWiadTxt Dlaczego to polskie autokary rozbijają się non stop w Europie? Kiedy właściciele firm zaczną w końcu zatrudniać kompetentnych kierowców i nie będą im kazali jeździć bez odpoczynku?
    • Kochane emamy. Czytam Was od dłuższego czasu (czasem sama się udzielam), więc wierzę, że ktoś mnie oświeci. Taka oto sytuacja. 23 grudzień 2009r. Od dłuższego czasu szwankowało u nas ogrzewanie. Jako że zbliżały się Święta, zgłosiłam sprawę Administracji (nie pierwszy już raz zresztą). Zadzwonił do mnie ich pracownik z prośbą o wpuszczenie do garażu (tam znajduje się kotłownia) konserwatora kotłowni. Ja byłam zajęta w kuchni więc mój mąż powiedział, że on pójdzie i przy okazji sobie z panem ...
    • ..to zastanawiające takie słowa padły przed chwila w tvn24-w reportażu o śmierci dziewczynki z rodziny zastępczej, która zachlysnęła się wodą (ponoć). 2 m-ce temu wypadek spotkał jej brata... rodzina (ponoć)porządna, właściwie zajmuje się dziecmi, ale dwa wypadki... tak mnie te słowa uderzyły bo w czerwcu moja Młodsza wylądowała na IP z mocnym oparzeniem ciała -brzuszek, biodro, udo (gorąca herbata), a w ostatnim tygodniu sierpnia- znowu na IP- skręcenie kości śródstopia i gips. Jestem...
    • wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12348151,Zientarski_znow_ma_klopoty__Potracil_pieszego_na_pasach.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta Fajnie, fajnie. Tylko kiedy opowie za poprzedni, w którym zginąl jego kolega?
    • Moze ktoras z Was emamy byla kiedys w podobnej sytuacji - wczoraj bylam swiadkiem niemilego wypadku w Warszawie, zatrzymalam sie, pan policjant spytal mnie co widzialam, nic nie zapisal, spisal moje dane i telefon i powiedzial ze ktos sie ze mna skontaktuje. I co teraz? Rozumiem, ze dostane wezwanie na komende - ale gdzie? Tam gdzie byl wypadek czy na moja powiatowa? Czy jesli sa osoby ranne ale sprawca sie przyznaje (samochod uderzyl w motor, motor sie przewrocil i udezyl w ludzi) to bedzie ...
    • wiadomosci.onet.pl/regionalne/lodz/dziecko-wypadlo-z-wozka-zarzut-dla-ojca,1,4957411,region-wiadomosc.html Jeśli to dziecko rzeczywiście wypadło z wózka, to kara 3 lat więzienia wydaj mi się przesadzona. Wypadki się zdarzają. Fakt, że ojciec nie zapiął dziecka w pasy działa na jego niekorzyść. Co sądzicie?
    • ? jak sobie poradzilyscie potem? mialam wczoraj wypadek rowerem-zderzenie z samochodem osobowym. przelecialam przez maske, wyladowalam pare metrow dalej na asfalcie. lecac mialam przed oczyma moje dziecko, myslalam tez o tym jak upasc by sie nie zabic i balam sie, ze to koniec. kilka sekund a tyle mysli. na szczescie skonczylo sie na obiciach, siniakach, obitym, spuchnietym i bolacym kolanie, bola mnie prawie wzystkie miesnie od upadku. pewnie z dobrych kilka dni pokustykam jeszcze sobie. win...
    • czy może zaplanowana operacja rodziny królewskiej mająca na celu pozbycie się niewygodnej osoby w rodzinie? Kiedyś oglądałam taki program o tym wypadku i w sumie wiele wątpliwości się nasunęło. I jakoś tak mam mieszane uczucia, znaczy nie chce mi się wierzyć w wypadek.
    • Mam pytanie do Was. Koleżanki syn wyszedł przed nasz blok, miał poczekać na rodziców. Czekanie postanowił sobie urozmaicić zabawą na trzepaku. Trzepak się zawalił/złamał nie wiem dokładnie w każdym razie przewrócił z dzieckiem które było na nim. Dzięki Bogu stała ławka na którą spadł i nie gruchnął z chłopcem o ziemię. Młody w szoku wrócił do domu ,nawet nie płakał, rodzice też w szoku chociaż obrażeń zewnętrznych widać nie było wezwali taksówkę i zawieźli młodego do szpitala na wszelki wypad...
    • pisalam jakis czas temu o tym, ze mialam wypadek na rowerze. jakos doszlam do siebie, rany prawie sie zagoily, moglo sie gorzej skonczyc. wina byla po czesci moja bo jechalam na pasie rowerowym ale pod prad. facet, ktory mnie potracil dzwonil kilka razy i pytal o zdrowie. ja czujac sie wspolwinna, mialam zamiar zostawic to tak jak jest, zaplacic mandat i jak najszybciej zapomniec o sprawie. myslalam tez, ze ow pan do sprawy podejdzie podobnie bo tak go zrozumialam kiedy do mnie dzwonil kilka ...
    • Ciekawe czy pani poseł też posiedzi w poczekalni ok 6h, potem poczeka ze 2 w kolejce do rentgena i znowu pod gabinetem kolejne czekanie:S Może wtedy do tej "pielęgniarki" dotarła by szara rzeczywistość. Jednak jak znam życie zajmą się nią bez chwili zwłoki z uśmiechem na ustach.
    • Ja rozumiem: to tragedia stracić kogoś z rodziny i żadne pieniądze rodzinom nie zrekompensują takiej straty ale czemu akurat rodziny ty 18 osób które zginęły w tym wypadku mają dostać szczególne zapomogi? W końcu na naszych drogach giną ludzie i czym się różnią od tych osiemnastu?
    • Witam wszystkich rodziców, chcę opisać przypadek który wydarzył nam się 5 dni temu. Trochę ochłonęliśmy i możemy o tym mówić. Wczoraj odebraliśmy malucha (4-latka) ze szpitala, leżał 4 dni od zdarzenia.OPIS: Dziecko zostało same puszczone do łazienki, dziecko wyszło z sali gdzie przebywają wszystkie dzieci, przeszło przez korytarz, weszło do łazienki, w łazience była śliska podłoga (z relacji dziecka - była mokra podłoga), dziecko się poślizgnęło, zanim dziecko upadło na podłogę...
    • Moja znajoma od miesięcy leczy się na depresje. Jest na lekach antydepresyjnych. Czuje się już świetnie. Wczoraj miała wypoadek nie z własnej winy. Jest lekko ranna. Czy badania wykażą, że prowadziła auto pod wpływem takich leków i jakie może mieć konsekwencje?
    • Może istnieje jakieś wytłumaczenie ? Może facet doznał szoku jak zobaczył to co zobaczył ? Naprawdę staram się to jakoś zrozumieć, ale mi nie wychodzi :( wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Szokujace-zeznania-kierowcy-ciezarowki---swiadek-obejrzal-wypadek-i-odjechal,wid,12755602,wiadomosc.html?ticaid=1b0e5&_ticrsn=3
    • W piątek mój syn eylądował u chirurga. Miał rane na policzku, krwawiła bardzo, lekarz stwerdził ,że można założyć jeden szew ale żeby nie stresowac dziecka uzył tylko plastrów ściągających. Inny chłopiec leży w szpitalu ponieważ ma problem z okiem. Dzieci dostały w twarz kamieniami od innych dzieci. Dzwoniła do mnie kobieta z przedszkola ,któa sie nimi opiekowała - mówi ,że nie widziała sytuacji, ale mój syn opowiedział to tak, że kiedy zbierali łopatki, dwaj chłopcy nabrali kam...
    • otworzyłyscie chyba główna, a na niej informacje o wypadku autokaru w Alzacji (Francja). Znowu są ranni, znowu giną ludzie. Podobno i tym razem bład człowieka. Ludzie chcieli sobie pojechac na wycieczke do południowej Francji, a tu takie nieszczescie. Oby jak najszybciej wrócili do zdrowia. Podejrzewam, że polski konsul jeszcze tam nie trafił, z Lille jest to ponad 600 km.
    • A propos watku o wypadku na pasach. Nie bronie tej kobiety, wypadku nie widzialam ale tak mnie naszlo. Nie boicie sie czasem, ze spowodujecie wypadek? Ze pomimo przestrzegania wszystkich przepisow, nie picia ani kropli alkoholu, nie siadania za kierownica, kiedys czujecie sie przemeczone, uwaznego rogladania sie kiedy prowadzicie, nie robienia niczego innego za kierownica (telefonowania, poprawiania makijazu itd) oprocz prowadzenia samochodu itd. itd. moze wam sie zdarzyc sekunda nieuwagi, z...
    • chcialam prosic o rade ,bo wlasciwie nie wiem co robic...... na ferie bylismy rodziną w Szklarskiej,jednego nie poszlismy jak ktorys rok z rzedu,na zjezdzalnię grawitacyjną Esplenada-moja corka 9 lat,zjezdzala sama-1 raz ok a za 2 przy wysiadaniu juz na dole,za takimi paskami(meta jakby)-widzialam ze nastepny wagonik pedzi z wielka predkoscia(z 30m przed koncem trasy jest napis i rysunek zeby zwolnic tj jakby nie dodawac gazu,oraz zawsze na dole tak samo z siebie hamowalo..)ale to trwalo se...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się