-
właśnie miałem wypadek w wyniku rozlanej ropy na drodze.wpadlem w poslizg i
skasowałem samochod,jechala zemna mama ktora złamała obie ręce i nogę.mam
ubezpieczenie oc i nw,czy w wyniku tego że na jezdni była rozlana ropa (straz
ktora ją usuwała ma to w protokole)moge domagać sie jakiegoś odszkodowania??
tylko od kogo??
-
Niedawno pojawił się w sieci taki film:
www.youtube.com/watch?v=ywj4sR0pVHU
Pod filmem pozwoliłem sobie wystosować wulgarną inwokację do tirowców oraz wyjaśniłem, że pęknięta opona nie była przyczyną tego wypadku. Słyszalny huk to dźwięk zderzenia z ciężarówką której nie widać i która wylądowała na boku a ewentualne uszkodzenie opony które ktoś tam może i widzi to może być naturalny skutek tego zderzenia.
A sam wypadek odbył się w listopadzie ub. roku, tak jak wskazuje data w filmie:
...
-
dlakierowcow.policja.pl/portal/dk/807/47493/Wypadki_drogowe__raporty_roczne.html
-
Nie dawno odwoziłem dwie osoby, na małej aczkolwiek bardzo ruchliwej drodze wiejskiej. Jezdnia była dwu kierunkowa (po jednym pasie w każdą stronę) betonowa po lewej stronie jeszcze koło 4 metrowy pas poboczy gdzie parkowały auta, teren zabudowany. Jechałem przepisowo koło 50km/h, lekko mżyło. Zapobiegawczo koło 100-150 włączyłem kierunkowskaz LEWY i zacząłem zwalniać gdyż wjazd na moją posesje jest mało widoczny ze względu na parkujące w pobliżu niego auta. Dojeżdżałem już do miejsca skrętu ...
-
Dobry temat na konkurs sms-owy.
Ale jakże może być inaczej?
policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,91152,10623707,Pedzil_25_km_h__Wedlug_policji_za_szybko_.html
-
Po raz trzeci tylko jedno miasto: Kraków. Dzień następny i ciąg dalszy wypadków z udziałem rowerzystów.
Pierwszy wypadek zdarzył się na ul. Mała Góra około godz. 9. - Kierowca skręcający w prawo nie ustąpił pierwszeństwa jadącemu na wprost z jego prawej strony rowerzyście. Prowadzący jednoślad trafił do szpitala - poinformował dyżurny miejskiej drogówki.
Rowerzysta miał (znowelizowane niedawno) prawo i twardo je wyegzekwował.
-
Cytuje z wiekomnego dziela pismackiego: "Brzydka pogoda i brawura były przyczyną wielu kolizji, do których doszło dziś na stołecznych drogach. Do poważnego wypadku doszło w al. Jana Pawła II na wysokości Dworca Centralnego. Jedna osoba trafiła do szpitala. "
Zalaczam tylko zdjecie. Sami ocencie te brawure...
[img]https://bi.gazeta.pl/im/8/11735/z11735808X.jpg[/img]
-
W Irkucku samochód konsulatu generalnego Polski uderzył w drogi zagraniczny samochód
Zakończyć sprawy zgodnie z prawem nie udaje się. W Irkucku samochód Konsulatu Generalnego Polski uderzył w drogi zagraniczny samochód. Jednak Główna Inspekcja Ruchu drogowego (policja) nie uznała winnego kierowcy z numerami dyplomatycznymi..
- Zrozumcie mnie, jestem kobietą, kiedy choruje mój samochód, choruję razem z nim.
Elena Riazincewa posiada 8-letni staż jako kierowca, cały bez wypadków. Oznaczał...
-
niż młodzi.
www.tvn24.pl/-1,1717173,0,1,senior-za-kolkiem-nie-taki-straszny,wiadomosc.html
Tymczasem co jakiś czas jakiems idiotom przychodzi do łbów ograniczenie wiekowe do prowadzenia auta. Nawet na tym forum takich durni nie brakuje.
M.
-
Witam, mam pytanie - półtora roku temu nieumyślnie spowodowałam wypadek drogowy, uderzyłam autem w drzewo, ranny został mój mąż, miał złamaną miednicę, dlatego leczenie trwało dość długo. Zapłaciłam grzywnę, a on złożył wniosek o nie ściganie mnie z tego tytułu, dostałam pismo, że postępowanie nie będzie kontynuowane. Teraz bierzemy rozwód i mąż straszy mnie, że jeżeli będę chciała podziału majątku to on odwiesi swój wniosek i straszy mnie więzieniem. Czy on może to zrobić? Czytałam gdzieś, ż...
-
Jakiś dwa tygodnie temu mój kumpel i jego małżowinka brali udział w wypadku.
W czasie ostrej śnieżycy jechali całkowicie białą droga wojewódzką. (Niektóre drogi wojewódzkie na Mazowszu wyposażone są nadal w nieuprzątnięty śnieg, mimo ze od opadów upłynęło już parę dni). W pewnym momencie zauważyli, że wychodzące z zakrętu jadące z przeciwka Punto nagle zatańczyło na jezdni. Kolega nacisnął na hamulec i udało mu się bardzo znacznie zwolnić. Nie zwolniło za to tańczące Punto (trudno się hamu...
-
W Wawie był wypadek.
forum.gazeta.pl/forum/w,902,129214650,,Warszawa_Zderzenie_samochodu_z_autobusem_Sied_.html
Ciekawa mentalność ludzi wypowiadających się na forum. Winna wypadku jest Policja i ZDM, bo nie działały światła... :D
-
Mamy kolejna [b][/b] na szosie. Wyglada na to, ze jesli powodem byla predkosc (ktora jak wiadomo zabija) to tylko dlatego, ze nie byla zerowa. Prawdopodobnie strzelila guma i kierowca nie dal rady opanowac wybrykow ciezarowki. Zapewne gdyby jechal 20 km/h do wypadku nie doszloby, lub skutki bylyby daleko mniejsze. Niestety jechali zapewne sporo szybciej, choc policja nie odwazyla sie pitolic nic o nadmiernej czy niedostosowanej (do wystrzalu gumy na przyklad).
To kolejny w ostatnich dniach...
-
Na idiotów moga podziałać tylko duże bezwzględna kary. Na rozwagę nie można liczyć.
-
Jakim cudem istnieja jeszcze niestrzezone przejazdy kolejowe?
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11946726,Dwa_pociagi_wjechaly_w_kie__Nie_zyje_26_letnia_kobieta.html
Bliscy ofiar takich wypadkow powinny od wlasciciela przejazdu (panstwo?) dostac odszkodowanie co najmniej jak rodziny smolenskie.
-
-
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11842089,Wypadek_polskiego_autokaru_z_2010r___Beatrice_D__skazana.html
Eeeeeeechhhhh....
-
Ona nie zyje, bo... nie zapieli pasow?
W [b][/b] zalaczone sa zdjecia. Wynika z nich, ze uderzenie nie bylo na tyle silne, aby pogiac porzadnie mieciutkie Tico. Dlaczego wiec doznala tak powaznych urazow glowy?
-
Nie raz twierdzono, że policjanci mają prawo jeździć szybciej, bo sa
przeszkoleni i jadą służbowo.
Ci nie
[b][/b]...
-
Reporter RMF FM ujawnił, że rząd manipuluje danymi i przemilcza prawdziwą przyczynę zagrożenia na polskich drogach - sam stan tych dróg.
Tomasz Skory porównał przedstawiony Sejmowi raport przygotowany przez Radę Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego, którą kieruje Cezary Grabarczyk, z tym, który przekazała Najwyższa Izba Kontroli. Trudno tam znaleźć cokolwiek o drogach, które są jednym z podstawowych zagrożeń według NIK.
- Wygląda na bardzo dużą manipulację, dlatego że ukrył rzeczywistą przycz...