wypadki

(72 wyniki)
  • Drogie przyszłe mamy, mam takie małe pytanie. Obecnie jestem w 32 tyg. ciąży i ostatnio zdarzył mi się niemiły wypadek. Było mokro i przez mój wielki brzuch spadłam ze schodów wychodząc z bloku. Na szczęście moja koordynacja nie była aż taka zła, bo upadłam na dłonie i kolana, ale wolę nie myśleć co by było, gdybym wyłożyła się na brzuch... Czy tylko ja jestem taką gapą i ślamazarą?? Napiszcie mi coś optymistycznego, bo mam wrażenie, że jestem tylko wielka i nie potrafię zapanować nad swoim ...
  • wiem, że wiele tu juz było napisane o duphastonie, ale nie trafiłam nigdzie na odpowiedź na moje pytanie - stąd mój post. Dzisiaj byłam u gin i potwierdziła, ze jestem w ciąży. Ciąża "młodziutka", 5 tydzień tak na oko. Zapisała mi duphaston i powiedziała, ze to tak na wszelki wypadek, bo mam 4 letnie dziecko więc na pewno nie będe miała czasu odpoczywać itd. Ciąży ponoc nic nie zagraża, ale lepiej dmuchać na zimne itd. Czy lekarze naprawdę zapisują w ten sposób duphaston czy to tylk...
  • Miałam wypadek samochodowy w 25tc. Na szczęście dwa dni przed przestałam zapinać się pasami. Dzieciątko całe i zdrowe. A ja miałam potłuczoną głowę. Ze względu na ciąże nie byłam prześwietlana i nie miałam żadnych innych badań(oprucz morfologii i moczu) ale nie wiem z jakiej przyczyny, bo przecież prucz prześwietleń można zastosować jakieś badania. Mój gin (z prywatnego gabinetu), który nie pracuje w tym szpitalu uważa,że powinnam rodzić w CZMP, natomiast lekarz,który zajmował się mną w szpit...
  • Czesc dziewczyny! Na jesien zaczynam starania i mam pytanie do przyszlych lub swiezych mamus. Gdzie najlepiej sie ubezpieczyc, jakie sa skladki, jaki okres karencji i ile wynosi wyplata ubrezpieczenia za urodzenie dziecka. Prosze o Wasze doswiadczenia. SERDECZNIE POZDRAWIAM
  • Dziewczyny czy zdarzały Wam się w czasie ciąży jakieś drobne wypadki typu wywrotki, upadki, zderzenia z drzwiami, wyjatkowo skaczący piesek lub kotek na miejsca szczególnie wrażliwe w tym okresie ? i czym to się skończyło ? a może jakieś inne niecodzienne historie groźnie wyglądajace? czekam na Wasze opowieści.... :)
  • "Gdy kobiecie w ciąży nagle coś zaczyna dolegać, zagrożone są aż dwie osoby." - Nie. Do pewnego momentu (około 6-7 miesiąca ciąży) zagrożone jest życie kobiety i płód. Potem zagrożone jest życie kobiety i dziecka.
  • Horror!!!! To brzmi jak jakis sen - mam nadzieje, ze twoj maz porozmawial sobie od serca z tymi 'serdecznymi pielegniarkami'. Ciekawe jak sie ma karta praw pacjenta to tych idiotycznych komentarzy bezczelnego lekarza , ktory cie badal po wypadku. ja bym go drania chyba tam pobila resztka sil. Zycze zdrowia Tobie i maluszkowi. Serce mi sie kraje jak czytam ile wycierpieliscie przez tych sadystow. Pozdrawiam Sylwia
  • Kochane przyszłe mamusie! Proszę pocieszcie mnie! dziś rano mieliśmy z mężem wypadek samochodowy. Bardzo sie martwię czy z naszym dzidziusiem wszystko w porządku. Jestem w 17 tygodniu, miałam zapięte pasy ale dośc mocno mną szarpnęło. Nie wiem czy i jak sprawdzać czy wszystko w porządku, czy jakies niepokojące objawy mogą pojawić się później? w przyszłym tygodniu mam regulaminowa wizytę u ginekologa, ale do tego czasu to nerwy mnie zjedzą. Jestem bardzo roztrzęsiona i zmartwiona. Napiszcie cz...
  • Witajcie wszystkie mamy! Na początku chciałam powiedzieć że bardzo się cieszę ze znów moge z wami tutaj być. Kilka dni temu jechałam samochodem i stało się coś strasznego. Inna kobieta zupełnie nie znająca zasad zachowania pierwszenstwa na skrzyżowaniu wjechała wprost na mnie... Pod wpływem jej uderzenia trafiłam w jeszcze jeden samochód. Na szczeście byłam zapięta w pasy! Wiem, że zdania są podzielone w temacie czy cięzarne powinny się zapinać, ale w moim przypadku zarówno ja j...
  • Witam, W wieku 13 lat mialam okropny wypadek w ktorym doszlo do zlamania miednicy z lewej strony i pekniecia z prawej. Obecnie jestem w 6 miesiacu ciazy i odczuwam ogromny bol z lewej strony. W nocy oczywiscie nie daje mi to spac (spie z poducha miedzy kolanami) ale najgorzej jest w ciagu dnia gdy musze stac w pracy, chodzenie rowniez sprawia mi bol. Dzisiaj nie dalam rady pracowac bol wyciskal mi lzy z oczu. Czy ktoras z przyszlych mam ma podobny problem ?? Jak sobie z tym radzilysc...
  • witam wszystkie ciężarówki ;) mam pytanie do tych lepiej zorientowanych w temacie. planowaliśmy z żoną wakacje w chorwacji. podróż samochodowa wypadałaby w jej 7 miesiącu ciąży. ciąża niezagrożona , bezproblemowa. czy w ogóle to ma sens - chcemy jechać samochodem z jednym noclegiem po drodze i częstymi przerwami ( jesteśmy z południa Polski więc aż tak daleko to nie jest , tymbardziej że droga cały czas po autostradach w samochodzie z klimatyzacją ).oczywiście nic na siłę. czy takie p...
  • Czy jeżdżąc samochodem używacie takiego adaptera? Dzisiaj znalazłam coś takiego na allegro www.allegro.pl/item304359021_adapter_do_pasow_samochodowych_besafe_wys_0zl.html W poprzedniej ciąży 4 lata temu o niczym takim nie słyszałam. Teraz jestem w 18 tygodniu kolejnej ciąży i jestem skłonna to kupić, ale zastanawiam się, czy może któraś z Was tego używa i może mi powiedzieć czy to się sprawdza. Asia
  • ...przy plamieniu? (Przepraszam, powtarzam wątek, bo nieopatrznie umieściłam go na "w oczekiwaniu" - już doniosłam o skasowanie) W mojej pierwszej ciązy plamiłam od 6-7 do ok 12 tygodnia i brałam duphaston. Teraz sytuacja z plamieniem się powtarza (6 tydz.) ale tutaj, gdzie mieszkam nie podaje się z reguły ciężarnym żadnych hormonów. Biorąc pod uwagę, ze każda ciąża jest inna, chciałabym się jednak zapytać osób, które (o ile tu są) nie brały tabletek hormonalnych w takim przypadku...
  • czesc mamuski:) mam problem. A mianowicie, od ok 25 tc mam skierowanie od ortopedy do cc. (mam dosyc powazna dyskopatie ledzwiowa), ortopeda uznał , ze porod sn moze wiazac sie z poglebieniem mojego schorzenia, a w najgorszym wypadku kalectwem. Stwierdzialm jednak ze wybiore sie na jeszcze jedna konsultacje do innego ortopedy, gdyz nie usmiecha mi sie cesarka. Bylam dzis z mezem u ordynatora szpitala w ktorym chcemy rodzic. Pan doktor stwierdzil, ze takiego typu schorzenia nie sa absolutni...
  • Mam pytanko czy to prawda że w ciąży można nie zapinać pasów w aucie?
  • Dziewczyny czy Wasi rodzice i znajomi tez Wam wygłaszają wykłady, że nie powinniscie jezdzic samochodem? Pytam sie ich: dlaczego? "Bo Nie!!!" I juz. Nie potrafia mi wytlumaczyc. To znaczy ja sie domyslam: ze jakbym miala wypadek, to koniec.... ale ja po prostu nie dopuszczam do siebie takich mysli, jak i wielu podobnych, np. ze moge spasc ze schodow schodzac na klatce, ze sie potkne o wystajaca kostke brukowa idąc do sklepu... Jakies sa konsekwencje przy siedzeniu, sluchaniu ...
  • Hej mamusie!!! Co z pasami? Zapinać czy nie. Przyznam że boję się jeździć bez pasów bezpieczeństwa a ostatnio ktoś mnie nastraszył że mogę zrobić krzywdę dzidziusiowi jeżdżąc w pasach. Pls napiszcie jak to jest. Pozdrawiam Ania i 20tyg coś:))
  • planuje podróz do Polski samolotem, co potrwa niecale 2 godziny. Jakie sa wasze opinie? Oczywiscie poradze sie rowniez lekarza!
  • Jestem w 6 tyg ciąży. Generalnie czuję sie dobrze, nic mnie nie boli. Tyle,że mam uczucie "pełnego brzucha"tak jakby zatrzymanie wody w organiźmie. Ale nie o tym. Dzisiaj ma wkładce zobaczyłam jakieś plamy w kolorze capuccino. Nigdy przy pierwszej ciąży nie miałam tak.Dopatrzyłam się nawet( choć z przejęcia nie wiem czy to tylko moje czarnowidztwo czy prawda) kropelki krwi... Powinnam się martwić? Planowałam iść do lekarza dopiero za tydzień, tak żeby na 100% zobaczyć serduszko, ale ...
  • Hej! Moze panikuje... Koncze 17tc, od 2tyg czulam coraz czestsze ruchy bejbeka - nie takie mocne kopy, ale jak sie przylozylo reke to albo sie przelewalo albo faktycznie cos stukalo w srodku. Wczoraj zarejestrowalam te ruchy zaledwie 1-2 razy w ciagu dnia. W niedziele troche "poskakalismy" sobie z mezem. Denerwuje sie, czy moglo miec to jakis skutek negatywny - no ale w niedziele przed spaniem male ladnie sie ruszalo wiec nic nie rozumiem :( Nie wiem, czy to normalne i powinnam poobserw...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się