Forum Praca Forum Pracowników PKO BP SA
ZMIEŃ
      wypowiedzenie

wypowiedzenie

(17 wyników)
    • Witam .jestem,a własciwie byłam dlugoletnią pracownicą-biedronką w PKO UWIERZCIE bardzo chciałabym odwołac sie o sądu ,bo tez mam wypowiedzenie z tytułu n ie wykonywania sprzedazy,ale te oszołomy na gorze sie wycfanili i dopisali mi do wypowiedzenia ze popelnialam błędy w ocenie zdolnosci kredytowej klienta. zabawne, bo jako zwykły szarak ja decyzyjnosci nie mialam,a przełozony,czyli.....wyrazal zgode prawda? dlaczego wiec ja ponosze konsekwencje?dlaczego jeden przelozony mówi ze mozna, inny...
    • Witam Was serdecznie,sprawa ma się nastepująco jestem po operacji od połowy lipca,ostatnie zwolnienie miałam do 31 sierpnia przy kontroli dostałam kolejne od 1 do 14 Września.Czy może ktoś z Was wie czy moge złożyć wypowiedzenie umowy będąc na l4?obowiązuje mnie dwu tygodniowy okres wypowiedzenia ale nie mam wykorzystanego urlopu wypoczynkowego na ten rok.
    • Czy ktoś wie jak wygląda sprawa odpraw ? 11 lat pracy i wszystko psu na budę. Wypowiedzenie z winy pracodawcy albo propozycja pracy w innych strukturach. Czy jak zaproponują mi jakieś stanowisko (wypowiedzenie zmieniające) , a ja odmówię to stracę odprawę?
    • Na szczęście jutro składam wypowiedzenie z pracy w oddziale (duży oddział w dużym mieście, w kasówce jeśli to ma jakieś znaczenie). Nie mam co prawda żadnej alternatywy ale dłużej nie da się już tak pracować, nierealne plany, mobbing itd. I teraz mam takie pytanie: umowę mam na czas określony, z dwutygodniowym okresem wypowiedzenia. Czy macie jakieś doświadczenie odnośnie tego czy jest szansa na zakończenie współpracy za porozumieniem stron (czyli jutro składam wymówienie i więcej się tam nie...
    • Hej Ludziska... Wiadomo już kiedy Analitycy MSP dostaną wypowiedzenia???
    • Proszę, powiedzcie mi, jak się zachowuje nasz bank, jeśli chce się wypowiedzieć umowę za porozumieniem stron, np. z 2 tygodniowym, albo tygodniowym wyprzedzeniem. Mnie obowiązuje 3 miesięczne wypowiedzenie, ale czy będę miała problemy z rezygnacją z pracy za porozumieniem stron, gdybym znalazła nową i trzeba by ją podjąć w ciągu np. 2 tygodni? Czy to porozumienie stron naprawdę jest realne, czy to raczej bajka i trzeba swoje odpękać na wypowiedzeniu?
    • Mam pytanie, mam właśnie zamiar się zwolnić. Czy będąc na wypowiedzeniu do końca sierpnia dostanę premię za II kwartał. Proszę o odpowiedź:)
    • Złożyłam wypowiedzenie z 3-miesięcznym okresem wypowiedzenia czyli od 1 grudnia nie będę juz pracownikiem PKO ale dlaczego pomimo że 3 kw.zakończyłam 100% realizacją planu sprzedaży nie należy mi się premia.Rozumiem że premia jest uznaniowa ale przecież pracowałam jak wół na premię a teraz z powodu wypowiedzenia nic mi się nie należy... Tak jak bym cały kwartał bujała się na krześle..?A prawda jest taka że na placówce były 3 osoby;w lipcu jedna chorowała więc placówkę prowadziły...
    • Szukam pracowników kasjero-dysponentów lub doradców,którzy otrzymali wypowiedzenie lub zostali zwolnieni za brak sprzedaży.16 sierpnia po powrocie z urlopu uroczyscie mi wręczono wypowiedzenie bez odprawy.
    • Koleżanki koledzy. Z bijącym z radości sercem słysząc anielskie chóry śpiewające radosne pieśni złożyłem prośbę o jak najszybsze rozwiązanie umowy i co usłyszałem? ... potrzymamy Pana trzy miesiące ... żart myślę bo Prima Aprilis niedaleko. Jak więzień obozu koncentracyjnego patrzy z utęsknieniem na komin krematorium ... tak ja czekam na decyzję ... odejść stąd jak najszybciej. Czekam na uwolnienie i czeka też normalna praca. W takich warunkach nie da się pracować i koniec koń...
    • CRB zaczyna się pakować, już otrzymali kartony i czekają na dalsze instrukcje.Czy ktoś wie więcej??
    • Jak wiadomo centralizacja analityków trwa; a czy jest jakiś analityk który zdecydował się na odejscie z banku? czyli na odprawę? Kogo nie zapytam to wszyscy zdecydowali się zostać na różnych stanowiskach. Poszukuję pilnie kogoś kto wie jak odbywa odejście analityków? Czy jest ktoś kto dostał już wypowiedzenie? Jeśli tak to na ile dni przed wejściem oddziału pod CMS? Mam propozycję dobrej nowej pracy, zadeklarowałem już dawno chęć odejścia,ale nikt właczajac dyrekcję nie chce mi powiedz...
    • Mam pytanie do pracowników. Pracuje w PKO na stanowisku doradcy. Chce złozyć wypowiedzenie z pracy.Czy orientujecie sie kiedy najlepiej to zrobić?(wiem, że jak najpredzej :-)chodzi mi o to żeby nie stracić finansowo( premia, bonus roczny). Są podobno pewne kruczki jezeli chodzi o złożenie wypowiedzenia na poczatku bądź na końcu miesiaca. Poza tym czy jest możliwość uzyskania odprawy jezeli to ja składam wypowiedzenie z pracy?
    • Kto może mi pomóc wyjaśnić "proceder" uprawiany przez PKO BP SA z naliczaniem opłat za karty kredytowe? Do głównej przysyłają dodatkowe chociaż wcale nie zamawiałem i naliczają opłaty. Pomimo rozwiązania umowy ( mam potwierzdenie z banku ) po kilku miesiącach otrzymuję nową kartę kredytową i oczywiście FAKTURĘ! oraz informację, że nawet po zwrocie tej karty będę musiał za nią zapłacić. Pomimo kilku wizyt w banku i telefonów na infolinię, mam wrażenie jak bym rozmawiał ze "ścianą...
    • Pomóżcie niespłacony kredyt SLK /data wymaganej spłaty zgodnie z umową na dzisiaj/ klient zgłosił że nie ma środków na spłatę jakieś problemy i doradca podjął decyzję o nieprzedłużaniu. Wykonałam wyzerowanie limitu w ZSI a więc będzie liczyć 29 % karnego od przetwarzania i co dalej. Wysłać wezwanie , monit czy od razu wypowiedzenie rachunku /w trybie natychmiastowym/ jako naruszenie regulaminu. Pomóżcie jeżeli mieliście takie przypadki. Dziękuję z góry
    • Czy za niezadawalajaca sprzedaż może być przyczyną zwolnienia?? I jaki jest stosowany wobec takiego pracownika okres wypowiedzenia? i czy należy się jakaś odprawa?
    • po 22 latach pracy odchodzę,nie dostanę odprawy,bo dyrekcja wystąpi z wnioskiem o rozwiązanie ze mną umowy o pracę,nie zamierzam odpracowywać 3 miesięcy więc wynagrodzenie sie urwie,ale za to będę miała zasiłek !!!! :( Renty mi nikt na moją chorobę nie da tak mi dziś powiedziała pani doktor,tak więc rób co chcesz,a do pracy się już nie nadaję.Ech smutno i przykro,pozdrawiam wszystkich pracowników nie dajcie się!!! Joanna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się