Dodaj do ulubionych

Analitycy MSP pomocy

18.01.11, 22:15
Jak wiadomo centralizacja analityków trwa;
a czy jest jakiś analityk który zdecydował się na odejscie z banku? czyli na odprawę? Kogo nie zapytam to wszyscy zdecydowali się zostać na różnych stanowiskach.
Poszukuję pilnie kogoś kto wie jak odbywa odejście analityków? Czy jest ktoś kto dostał już wypowiedzenie? Jeśli tak to na ile dni przed wejściem oddziału pod CMS?
Mam propozycję dobrej nowej pracy, zadeklarowałem już dawno chęć odejścia,ale nikt właczajac dyrekcję nie chce mi powiedziec kiedy nas puszczą? Czeski film, nikt nic nie wie...... pomocy. \podzielcie się wiedzą proszę.....
Obserwuj wątek
    • dotikamko Re: Analitycy MSP pomocy 19.01.11, 20:11
      Witam. Pomorze sie kłania. Doczytałam sie na forum - wypowiedz eksperta NEmo ze analitycy maja byc w oddziale do momentu wejscia danego oddziału do CMS... ale co za tym idzie to nie mam pojecia. Ja osobiscie tez czekam na wypowiedzenie, ktorego faktycznie sie nie moge juz doczekac.
      Sa dwie ewentyalnosci:
      ...albo dostaniemy wyp i bedziemy pracowac do konca kwietnia...
      ...albo bedziemy pracowac w oddziałach do momentu ich wejscia w CMS i nastepneo dnia dostaniemy wyp i wtedy czekac kolejne 3 mce.....
      Wiem..czekanie jest dobijajace..ale samemu nie ma sie co wyrywac przed szereg bo jeszcze nie daj Boze stwierdza ze nie nalezy sie nam odprawa...
      • aolsz Re: Analitycy MSP pomocy 20.01.11, 21:08
        hej
        a kiedy Wasz oddział wchodzi pod CMS?

dzis dotarly kolejne plotki ze wypowiedzenia dostaniemy z dnia na dzien czyli na dzien przed wejsciem pod CMS......bez okresu wypowiedzenia. Podobno ostatnio to częsta praktyka w naszym banku.
        Nie ma tu nikogo z okolic Poznania kto wie cos o odejsciach analitykow?
        pozdrawiam
        • dotikamko Re: Analitycy MSP pomocy 20.01.11, 21:38
          moj oddział wchodzi do 15.03.2011 r.
          O takich praktykach słyszałam jak centralizowali administracje.... W piatek przyjechali - dali wypowiedzenie i kazali juz od poniedziałku nie przychodzic..... ( 3 miesieczny okres wypowiedzenia zapłacili + 12 pensji) w sumie kolega był bardzo zadowolony bo dostał 15 pensji....
          • dotikamko Re: Analitycy MSP pomocy 20.01.11, 21:40
            Twój kiedy wchodzi ? jak bedzie miała jeszcze jakies info to daj znac tu na gazecie ... chyba ze sie jakos wymienimy namiarami ...;)
            • sarenka50084 Re: Analitycy MSP pomocy 21.01.11, 10:42
              A co z regionem łódzkim
            • aolsz Re: Analitycy MSP pomocy 21.01.11, 16:56
              My podobno dopiero w maju.
              A o tych wypowiedzeniach to chyba w wiekszosci oddziałów/wydziałów stosują taka praktykę.
              Np u nas w marketingu zredukowali stanowisko i pracownik w piatek dostał faksem ze od poniedzialku go nie ma - też nie musial swiadczyć pracy....
              unas nikt nic nie wiem. W centrali mowia ze decyzje w sprawie zwolnien podejmowane sa na szczeblach regionow, w regionie milczą i twierdza ze nic nie wiedzą.....

Dlatego my wszyscy probujemy znalezc jakies info....bez skutecznie. Na forach nikt sie nie wypowiada. Wiec przypuszczam że ci którzy zostali scentralizowani dostali wypowiedzenia z dnia na dzień dlatego nie ma ich np na forum bankowym.....
              • sarenka50084 Re: Analitycy MSP pomocy 21.01.11, 21:30
                Może coś wiadomo o analitykach mieszkaniówki np. mazowieckim, łódzkim
              • dotikamko Re: Analitycy MSP pomocy 08.02.11, 17:51
                28.01.2011 -dyspozycja dyrektora do kadr w sprawie przygotowania wypowiedzenia
                08.02.2011- wypowiedzenie za porozumieniem stron wreczone pracownikowi( praca do 31.03.2011- podanie informacyjnie jaka kwota bedzie wypłacona za 12 pensji)
                15.03.2011 - wejscie oddziału do CMS
                31.03.2011- szczesliwy dzien analityka - ostatni dzien pracy w bagnie
                ...............................tak zakonczy sie moja praca po 11 latach w banku
                • aolsz Re: Analitycy MSP pomocy 08.02.11, 20:53
                  Dotikamo
                  ależ Ci zazdroszczę :)
                  Mi w marcu też mija 11 lat pracy hehe

a teraz podpytam o wiecej szczegółów - masz 3 m-czny okres wypowiedzenia wiec skrócili Ci okres wypowiedzenia czy zwalniają z obowiązku świadczenia pracy i płacą za te trzy miesiące wypowiedzenia?
                  Nie wiesz czy ten okres wypowiedzenia można negocjować? tzn skrócić ?
                  Kiedy faktycznie wypłacają odprawę?
                  pozdrowionka
                  • dotikamko Re: Analitycy MSP pomocy 08.02.11, 21:43
                    o 3 miesiecznym okresie wypowiedzenia nic na kwitach nie pisze... Jest tylko okreslona data z ktora "za porozumieniem stron" koncze zatrudnienie. W sumie wychodzi na to ze mi obcieli 2 miesiace kolejne ,bo liczy sie od konca lutego - do konca marca (1 miesiac), a czy za te 2 miesiace brakujacego wypowiedzenia mi zapąłcą nie wiem. - musiałabym zadzwonic do kadr i sie podpytac...
                    Odrpawę wypłaca chyba około dnia konca zatrudnienia lub 2 dni po zakonczeniu zatrudneinia. czy okres mozna skrocic - wydaje mi sie ze to zalezy od dyrekcji - bo na moim porozumieniu stron data zakonczenia zatrudnienia była juz wpisana i nie podlegała negocjacji. Taka tez date podała moja Pani Dyr do kadr jako ostatni dzień zakonczenia zatrudnienia.
                    Równiez pozdrawiam i szybckiego otrzymania kwitów... ;- ja juz chodz jestem prawie bezrobotna to naprawde jestem szczesliwa, wolna i spokojna...
                    • aolsz Re: Analitycy MSP pomocy 10.02.11, 18:32
                      Ja szczerze też nie mogę się doczekać tego dnia..... chociaż obawy przed tym co mnie czeka mam duże.....
                      Dotikamo a napisz proszę jak jest wygląda u Was sprawa z administratorami kredytów? (APR) też dostali tak jak Wy wypowiedzenia? czy pracują dłużej niż analitycy?

ps. masz już jakiś pomysł na swoją przyszłość ? :) własny biznes czy nowa praca?
                      • dotikamko Re: Analitycy MSP pomocy 10.02.11, 20:46
                        Nasi administartorzy 2 lata temu zostali przeniesieni do Gdańska W moim oddziale są (lub już byli :-) tylko analitycy.
                        Moj pomysl na przyszłosc- poszukac normalnej pracy w ksiegowosci...
                        • sparkasa Re: Analitycy MSP pomocy 11.02.11, 05:56
                          Doti.. powodzenia !!! :)
    • x_x_00 Re: Analitycy MSP pomocy 22.01.11, 17:19
      Matołku!
      To kiedy Cie "puszczą" reguluje kodeks pracy a nie przełożony. Maxymalnie po 3 miesiącach adios

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka