Forum Turystyka Polska Góry
ZMIEŃ
      wysoka

wysoka

(14 wyniki)
    • Szczawnica i Wąwóz Homole jest dla mnie najpiękniejszym miejscem na ziemi, już od dzieciństwa jeździłam tam każdego roku i mam bardzo wiele miłych wspomnień, których nigdy nie zapomne. Więc bardzo polecam zwiedzić tak piękne miejsce jakim jest Wąwóz Homole... naprawde warto ...
    • Wybieram się na Rysy,ale chce zejśc ze szlaku przy Chacie pod Rysami na Wysoka. Z Wysokiej do Doliny Cieżkiej i dalej juz szlakiem na Polski Grzebien. Jakie czekaja mnie kary za chodzenie poza szlakiem(nie mam uprawnien alpinistycznych). Dziękuje za informacje.
    • Planuje wyjazd w góry w sierpniu ale nie mam z kim pojechać. Lubie intensywne wycieczki. W grę wchodzą Tatry Wysokie w Polsce i na Słowacji albo góry w Bułgarii i Grecji - pow. 2000 m. Szukam towarzyszki, osoby szczupłej w wieku 30-40 lat. Czterdziestolatek z Łodzi, wolny, 182/74 szatyn, urzednik, zodiakalny koziorożec. Adres mailowy : jarek.o@poczta.fm
    • Wróciłam w nocy. Warunki na szlakach doskonałe (do wspinaczki także). Śnieg tylko miejscami powyżej 2300 mnpm. Na szlakach jak zwykle luzy (w porównaniu z polską stroną). Kwatery czekają na turystów. Gorąco polecam.
    • wybieramy się w góry na 6 dni, będzie dużo chodzenia i moje pytanie jest następujące-gdzie lepiej spać. czy mieszkająć w zakopanem zawsze dochodzicie do szlaków czy i tak trzeba podjechać autkiem lub busem. co do murzasichla to mam pytanie jak wyglądają jego połączenia z zakopcem-czy tylko autem czy też są jakieś sensowne busy. nasze trasy raczej w tatry wysokie czyl przez kuźnice
    • Czy ktoś wie, czy kolejki szynowe i linowe w Tatrach Wysokich na Słowacji mają w listopadzie przerwy remontowe czy kursują. Pytam dlatego bo planuję się tam wybrać w listopadzie, mam na myśli Hrebienok i Łomnicę. Może być jakiś link do strony SK. Mam zdjęcie z cennikiem biletów z ubr. Pozdr.
    • prośba o doradzenie konkretnej firmy i modelu butów do chodzenia po górach. zależy mi na tym aby były nieprzemakalne (śnieg), oddychające i wygodne, tak aby można było chodzić w nich w lecie ale także jesienią i wiosną, kiedy nie ma jeszcze upałów.
    • czy ktoś z Was był w pensjonatach: "Leśny Dwór", "Na Złotym Szlaku" i "Pod Berdem". Co możecie o nich powiedzieć?
    • urlop w sierpniu - gdzie jechać?? Zakopane i okolice czy Slovensky Raj?
    • od 30 lipca do 6 sierpnia będę Tatrach Wysokich (nocuję w schroniskch). Może ktoś się dołączy do wędrówki ? a moze ja sie dołącze do kogoś ?
    • Czy ktoś mógłby mi polecić jakieś fajne trasy w okolicach Szczawnicy. Jadę tam na tydzień i nie wiem za bardzo na co warto zwrócić uwagę po za spływem dunajcem. Z góry dziękuję.
    • Chciałbym zaliczyć najtrudniejsze szlaki (słowacką Orlą Perć). Co polecacie?
    • Wybieram sie zima w gory wysokie, pierwszy raz. Co powinienem wziasc (chodzi o sprzet) np. raki itp. prosze o pomoc w ustaleniu ekwipunku z gory dziekuje
    • I jak wrazenia? Trudno jest? Trzeba z przewodnikiem czy mozna samemu? Poradzcie:) kerm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się