za niska

(16 wyników)
  • Kochane, oświećcie! Leczę się na hiperprolaktynemie, ostatnio w tydzień po owulacji byla 22 (norma do 25), progesteron OK. Przez ostatnie dwa - trzy cykle mam bardzo skąpe miesiączki (2-max 3 dni,wcześniej były przez 6 dni!). W badaniu USG była sugestia lekarza "endo w 20 dniu cyklu jak przy niepełnej sekrecji, liniowe dwuwarstwowe, 8,9 mm". Wszystko to powiedziałam mojemu ginowi, a on tylko stwierdził: no tak, to może być skutek za niskiego poziomu estrogenów, może trochę ta pro...
  • Witajcie, dziś zrobiłam 5 betę w 41 dc i wyniosła 24 693, poprzednia sprzed 6 dni 9 876. Z moich obliczeń wynika że to za mały przyrost :( Byłby ok na 3-4 dni a nie 6. Siedzę teraz i ryczę. Tak mi zalezy żeby się udało szczęśliwie donosić. 2 m-ce temu poroniłam, a teraz co będzie? Czy mogę mieć jeszcze nadzieję że skończy się dobrze? Błagam pomóżcie, liczę na Wasze odpowiedzi. Poniżej napiszę wczesniejsze bety 15 dpt 961 18 dpt 2523 20 dpt 4236 23 dpt 9876 29 dpt 24 693
  • Drogie doświadczone forumowiczki W październiku ub.r. odstwiłam HARMONET, wcześniej brałam Femoden. W sumie 5 lat razem z Cilestem, który brałam na poczatku, ale miałam fatalne efekty uboczne (obolałe i bardzo powięksozne piersi). Obecnie powoli dojrzewaliśmy z mężem do ewentualnej ciąży...Tuż po odstwaiweniu owulacja jak diabli... przez trzy pierwsze miesiące byłam po prostu mokra... A teraz od 4 cykli podejrzewałam brak owulacji (kiedy już się prawie zdecydowaliśmy ;-). Zrobi...
  • jak to leczyc?...
  • Trochę Was zamęczam ale w końcu wzięłam się za porządne leczenie po długim niepowodzeniu - stąd tyle badań i moich pytań. Dziś odebrałam wyniki krwi z 7 dc - cykl stymulowany Clo 3-7 dc po pół tabletki, do tego brany Bromergon po 1/2 tabletki dwa razy dziennie. Wyniki: FSH - 6,18 mlU/ml LH - 4,16 mU/ml Niby w normie ale czytałam, że ta proporcja nie wróży nic dobrego...? Prolaktyna: 4,2 ng/ml 8,04 ng/ml po obciążeniu Więc za niska. Jutro pewnie lekarz na konsultacji ob...
  • czesc dziewczyny:) 20dc mialam progesteron: 32,3ng/ml (badane po poludniu), a 23dc : 19,4ng/ml (badanie rano) i teraz pytanie: czy na podstawie tego spadku moge uznac, ze ciazy nie ma, czy wogole nie moge uznac tego za spadek, bo progesteron wydziela sie pulsacyjnie? i czy wogole po np. 3 badanich progesterony w fazie lutealnej mozna stwierdzic ewentualną ciążę? no i co z prolaktyna - czy jesli zarodek sie zagniezdza to ona wzrasta? (w ciązy i przy karmieniu jest wysoka) dodam...
  • jestem po 2 ciazach biochemicznych,wlasnie odebralam wyniki TSH -0,68 norma 0,200-4,0 FT4 -1,4 norma 0,90-1,8 w poniedzialek mam wizyte u ginekologa,czy mozecie cos napisac czy cos jest nie tak?nie znam sie na tym zupelnie ale wydaje mi sie ze mam za niskie TSH bede wdzieczna za odpowiedzi
  • Wczoraj w 21dc zrobilam kilka badań hormonalnych: tsh 1,33ulU/ml Ft4 1,06 ng/ml Progesteron 16,35 ng/ml prolaktyna 15,5 ng/ml Wtdaje mi się, ze prolaktyna trochę za wysoka a progesteron za niski. Od 3 cykli staramy sie o drugiego maluszka i nie wiem czy wszystko w porządku..Proszę pomóżcie zinterpretować te wyniki
  • Właśnie mam wynik PRL bez obciążenia w 3dc i nie zupełnie na czczo - lekarz nie kazał. Jak myślicie czy to dobry wynik? Dodam że od 2 m-cy biorę 1/2 rano i 1 tabl. wieczorem Bromergonu. Pół roku temu moja PRL wynosiła 19 ng. Pozdrawiam.
  • Mam endometriozę, nie mam jednego jajnika, nigdy nie rodziłam. Staramy się o dziecko, lekarz dał mi na to pół roku, pod warunkiem, że prolaktyna nie będzie za wysoka... Poczytałam trochę i domyślam się, że prolaktynę mam za wysoką, a progesteron za niski. Do lekarza idę dopiero w przyszłym tygodniu, proszę zerknijcie na moje wyniki i napiszcie, co o nich myślicie: 21 dc LH 5,13 mIU/L FSH 4,10 mlU/L estradiol 81,1 pg/ml prolaktyna 441 mIU/ml (norma 70-550...) progesteron 16,9 ...
  • witajcie.. prosze napiszcie czy progesteron 18,9 w 16dc to poziom za niski?? czy powinnam brac jakies leki na podwyzszenie??
  • Cześć dziewczyny - oto moje wyniki: 2 dc FSH - 8,00 mUI/ml LH - 3,02 mUI/ml E2 - 40,6 pg/ml jak sądzicie czy duphaston brany na wywołanie @ mógł zmienić wynik badania (ostatnia tabletka na 2 dni przed pobraniem krwi)??? a w poprzednim cyklu: prolaktyna:15 ng/ml testosteron - 0,122 ng/ml TSH 3,74uIU/ml t4 1,13 ng/ml Sama nie wiem, czy to trąci niewydolnością przysadki??? i czy to dość wysokie TSH może być konsekwencją powyższych badań? Doradźcie proszę ...
  • w I fazie cyklu zawsze mam temp. 36,2-36,4. po owulacji 36,7-36,8. aktualnie jestem 5 dni po IUI. mam temp. 36,7. czy to nie za niska tempka? wiem, ze dziewczyny maja powyzej 37. czy to oznacza, ze nici z IUI? prosze o odpowiedz pozdrawiam Honorata
  • prosba(6)

Czesc (troche mnie tu nie bylo) Ostani moj watek dotyczyl wysokiej prolaktyny, dzis jestem po 6 tygodniach przyjmowania bromergonu i moj wynik prl wynosi 3.02ng/ml . Mam pytania czy istnieje cos takiego jak za niska prolaktyna i czy moze ona miec jakis wplyw na cykle i plodnosc? Wizyte u gina mam za tydzien wiec bardzo prosze o odpowiedz jesli mozecie.
  • Proszę o pomoc w interpretacji wyników: 3 dc. FSH 13,7 mlU/ml; estradiol - 68,8 pg/ml Od 5 dnia brałam Clostybegyt 2 x 1 10 dc. FSH - 9,8 mlU/ml; Estradiol - 1066 pg/ml
  • Czy jest jakiś inny skuetczny lek od pregnylu, który może spowodować pęknięcie pęcherzyka. W moim przypadku pregnyl nie działa, pęcherzyki rosną , ale nie pękają. Czy też fakt, że pregnyl nie działa,oznacza, że przyczyna tkwi w jajniku? Ania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się