Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      zielona herbata

zielona herbata

(17 wyników)
    • Zażywam tabletki Yasminelle, gdzie w ulotce jest zaznaczone, aby nie pić ziół z zawartością dziurawca. Czy możecie mi w takim razie powiedzieć czy zielona herbata nie obniża skuteczności tabletek? Strasznie mnie to ciekawi, gdyż lubię zieloną herbatę i często ją piję... Proszę o info!
    • Wczoraj na wieczór wypiłam filiżankę zielonej herbaty o smaku cytrynowym. W nocy się obudziłam bo skóra mnie tak niesamowicie swędziała że nie sposób było wytrzymać, obejrzałam się w lustrze a na plecach wielkie bąble jakby po ugryzieniu osy i to w kilku miejscach,wątpię żeby to był jakiś owad i pogryzł by aż w tylu miejscach. Wypiłam wapno i jakby troszkę lżej się zrobiło. Były to miejsca które świeżo opaliłam atakowało plecy i ramiona. Parę m-cy temu popiłam tabletkę zieloną her...
    • słuchajcie byłam dzis u kardiologa z powodu okropnych bóli serca i kardiolog, (z 2 stopniem specjalizacji) pytała m.in o używki typu fajki, prochy no i zapytała czy piję zieloną herbatę, ja na to,że tak do 6 szklanek dziennie, no i ona złapała się za głowę, bo zielona herbata to silniejsza używka niz kawa!!!!!!!!a tu w necie pisza,że zielona herbata to skarb!!!skandal!!!
    • Czy od tej herbaty jest niskie ciśnienie ,czy wysokie.Mam ciągle zawroty głowy. a piję często tą herbatę . Może to ona mi obniża dodatkowo ciśnienie?
    • Czy zielona herbata podnosi cisnienie czy obniza
    • czy istnieją jakiś przeciwwskazania? z góry dziękuje za odpowiedź
    • czy to prawda ze nalezy pic ja z ograniczeniem tzn. maksimum 2 filizanki dziennie?prosze o odpowiedz.
    • Pije dziennie ok 10 filizanek kawy. Pierwsze 3 dla efektu reszta dla smaku. co pic zamiast kawy? chodzi o efekt. bo smakowo to sobie poradze kawa bez kofeiny. wysypiam sie, nie wstaje zmeczona. ale potrzebuje kawy z rana, zeby zaczac dzialac :) inaczej chodze jak potluczona a kontakt ze mna jest utrudniony :)
    • Czy można ją przedawkować?
    • maja mama ma tak wysoki cholesterol.pewnie będzie musiała przyjmować jakieś leki na obniżenie...jakie jeszcze są sposoby obniżenia tak wysokiego cholesterolu???????dzięki za odpowiedzi!
    • Chciałabym oczyścić organizm z toksyn,głównie chodzi mi o jelita.Czy macie jakieś sprawdzone sposoby ?Zastanawiałam się nad lewatywą ,ale trochę się obawiam...głodówki raczej nie zniosę... Wiem,że są dostępne w aptece również tabletki oczyszczające organizm,ale nie mam pojęcia,które są dobre i czy w ogóle są skuteczne? A może środki przeczyszczające ? Czy możecie mi coś poradzić ?
    • Od tygodnia spoznia mi sie okres, najpierw podejrzewalam ciaze,jednak zrobilam test i ciaza zostala wykluczona, jednak zastanawiam sie co moze powodowac spoznianie sie okresu.Jedyne co teraz przychodzi mi do glowy to picie w duzej ilosci (4-6 filizanek) zielonej herbaty dziennie. czy to moze spowodowac spoznienianie sie okresu i czy ktoras z was miala juz kiedys podobny przypadek?
    • W jaki sposób moge sobie podwyzszyc cisnienie? Na codzien mam 80/60 czasami 90/60. Jestem ciagle senna, na nic nie mam ochoty a juz napewno sie uczyc:/ Jestem mloda osobą. Kawy nie lubie. Pije tylko zielona herbate ale nie pomaga. Poradzcie mi cos prosze.
    • Podobno nie należy przesadzać z kawą i herbatą. W trzecim miesiącu mam wstręt do tych napojów i nie bardzo wiem, czym je zastąpić. Moje pytanie: 1) czy można pić zieloną herbatę bez ograniczeń (czy nie zawiera ona jakichś szkodliwych dla dziecka związków)? 2) jakie ziółka można popijać, żeby nie zaszkodziły, a wspomagały ciążę? Pozdrawiam, Gonia
    • coś słyszłyście by osłabiał działanie?
    • nie mam zadnych objawow ubocznych po tych tab ale chyba teraz czesciej niz kiedys mam depresyjne zachowania, doly, czasem zachowuje sie jak osoba psychiczna - czy to naprawde Jeanine??
    • Prosze poradzcie jaką herbatą ,ktora by delikatnie pobudzala i nie szkodzila sercu mozna zastapic kawe?Pilam do tej pory tylko jedną dużą kawe z samego rana bo jestem z natury sowa a mam do pracy na 7 ale wlasnie dzisiaj lekarz zabronil mi i tej malej dawki ze wzgledu na lekko podwyzszone cisnienie i klucie serca od stresu.Bede wdzieczna za sprawdzone rady :-) Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się