Dodaj do ulubionych

Zieloa herbata

21.04.07, 20:07
Czy można ją przedawkować?
Obserwuj wątek
    • Gość: BK Re: Zielona herbata IP: *.icpnet.pl 21.04.07, 20:40
      Już ponad 20 lat piję zielona herbatę, traktując ją tak jak czarną (kilka
      szklanek w ciągu jednego dnia). Nie wydaje mi się, aby można ją przedawkować.
    • Gość: re Re: Zieloa herbata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 21:12
      jakos nie wydaje mi sie. a czy zwykla herbate mozna przedawkowac? tongue_out

slyszalam, ze ochladza organizm dlatego nie pije jej duzo zima, ale tak to caly
      rok smile
    • Gość: fanka zielonej Re: Zieloa herbata IP: *.chello.pl 21.04.07, 21:26
      co by to mogło znaczyć o chinczykach? oni piją tylko zieloną herbatę, a mao
      nawet używał jej do płukania jamy ustnej (zamiast pasty tongue_out)
      zielona herbata jest eliksirem życia big_grin jak można go przedwakowac?
      wink
      • eliza_stegny można!!! 22.04.07, 09:38
        ja ją przedakowałam i miałam silne bóle w klatce pierisowej, robiłam EKg i
        Ehco,ale nic nie wykaząło,w końcu trafiłam do bardzo dobrego kardiologa i on
        orzekł,że to od herbaty,bo zielona herbata to silna używka, gorsza od kawy!!
        taki artykul naukowy niedanwo pojawił się i ona to czytała!!od 3 m-cy nie piję
        herbaty i bóle zniknęły!!! ona uzaleznia!!!
    • lemiwawa Re: Zieloa herbata 22.04.07, 12:09
      ja piję tylko zieloną herbatę, bo lubię od ponad 10 lat. Kilka półlitrowych
      kubków dziennie i nic złego nie obserwuję
      • Gość: herbatka Re: Zieloa herbata IP: *.chello.pl 22.04.07, 13:19
        ja po 3 szklaneczkach moge nie schodzic z toalety dziala na mnie jak środek
        przeczyszczający
        • Gość: Sławek Re: Zieloa herbata IP: *.crowley.pl 23.04.07, 10:12
          bo ona jest moczopędna!!!ale to dobrze, oczyszcza organizm
    • lilith76 Re: Zieloa herbata 23.04.07, 10:36
      Od kilku lat piję kilka szklanek dziennie zielonej herbaty. Ona + niegazowana woda to praktycznie moje jedyne płyny.
      Nie mogę już się przerzucić na czarną, bo boli mnie po niej żołądek.
      • mana_mana Re: Zieloa herbata 25.04.07, 15:30
        Jakiej firmy jest herbata, którą pijecie? Czy to prawda, że korzystnie wpływają
        na organizm tylko te z wyższej półki?
        • Gość: mela Re: Zieloa herbata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 17:29
          ja piję 3 szkl 0,5 l zielonej jasminowej z Junana.Tylko ta nam w domu smakuje
          • Gość: katarzyna Re: Zieloa herbata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 13:57
            Ja pije dokladnie te sama, praktycznie non stop chyba z 4 litry dziennie. Nie
            mozna jej przedawkowac! Co wiecej niedawno robilam badanie... krew itp itd...
            lekarz myslal ze pomylil kartki, mam wyniki jak 16 latka mimo ze te dwie
            cyferki nalezaloby zamienic kolejnoscia!

Zielona herbata to rzeczywiscie eliksir zycia!
        • anathe0 Re: Zieloa herbata 11.05.07, 12:39
          ja pije firmy 'kokos' czystą bez dodatków. bardzo dobra smile
          • t_o_l_a Re: Zieloa herbata 11.05.07, 13:22
            a ja piję SILVER MOON firmy Bio-Active na opakowaniu piszą, ze jest to
            arystokratka w gronie herbat zielonych. Rzeczywiście jest b. dobra ma duze
            liście POLECAM.

Herbate zielona powinno się parzyć woda o tem. ok. 70 st C. A ja parzę
            wrzatkiem bo taka wg mnie ma lepszy smak taki z goryczką. Nie wiem tylko czy
            czegoś w ten sposób nie trace z jej mocy. Zauwazyłam, ze tak parzona herbata
            oczyszcza zęby. Po wypiciu czuje się tak jak po wyszorowaniu pastą.

• Gość: costerco Re: Zieloa herbata IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.07, 14:05
      Ja też piję ją zamiast zwykłej herbaty i bardzo sobie chwale jej właściwości
      trawienne smile Piję Liptona, teekane (brzoskwiniowa jest pyszna)i czasem tańszą
      st. coś tam, kosztuje ok 2zł ale jest pyszna z kaktusem
    • Gość: JA Re: Zieloa herbata a ciąża IP: 195.47.201.* 10.05.07, 17:40
      czy można pić zieloną herbatę w ciąży i czy ją ograniczać
      • darsana Re:Do Ja 10.05.07, 22:47
        www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=11600&postdays=0&postorder=asc&start=20
        coś tam jest na ten temat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka