mana_mana 21.04.07, 20:07 Czy można ją przedawkować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BK Re: Zielona herbata IP: *.icpnet.pl 21.04.07, 20:40 Już ponad 20 lat piję zielona herbatę, traktując ją tak jak czarną (kilka szklanek w ciągu jednego dnia). Nie wydaje mi się, aby można ją przedawkować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Zieloa herbata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 21:12 jakos nie wydaje mi sie. a czy zwykla herbate mozna przedawkowac? slyszalam, ze ochladza organizm dlatego nie pije jej duzo zima, ale tak to caly rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka zielonej Re: Zieloa herbata IP: *.chello.pl 21.04.07, 21:26 co by to mogło znaczyć o chinczykach? oni piją tylko zieloną herbatę, a mao nawet używał jej do płukania jamy ustnej (zamiast pasty ) zielona herbata jest eliksirem życia jak można go przedwakowac? Odpowiedz Link Zgłoś
eliza_stegny można!!! 22.04.07, 09:38 ja ją przedakowałam i miałam silne bóle w klatce pierisowej, robiłam EKg i Ehco,ale nic nie wykaząło,w końcu trafiłam do bardzo dobrego kardiologa i on orzekł,że to od herbaty,bo zielona herbata to silna używka, gorsza od kawy!! taki artykul naukowy niedanwo pojawił się i ona to czytała!!od 3 m-cy nie piję herbaty i bóle zniknęły!!! ona uzaleznia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lemiwawa Re: Zieloa herbata 22.04.07, 12:09 ja piję tylko zieloną herbatę, bo lubię od ponad 10 lat. Kilka półlitrowych kubków dziennie i nic złego nie obserwuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herbatka Re: Zieloa herbata IP: *.chello.pl 22.04.07, 13:19 ja po 3 szklaneczkach moge nie schodzic z toalety dziala na mnie jak środek przeczyszczający Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Zieloa herbata IP: *.crowley.pl 23.04.07, 10:12 bo ona jest moczopędna!!!ale to dobrze, oczyszcza organizm Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Zieloa herbata 23.04.07, 10:36 Od kilku lat piję kilka szklanek dziennie zielonej herbaty. Ona + niegazowana woda to praktycznie moje jedyne płyny. Nie mogę już się przerzucić na czarną, bo boli mnie po niej żołądek. Odpowiedz Link Zgłoś
mana_mana Re: Zieloa herbata 25.04.07, 15:30 Jakiej firmy jest herbata, którą pijecie? Czy to prawda, że korzystnie wpływają na organizm tylko te z wyższej półki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Zieloa herbata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 17:29 ja piję 3 szkl 0,5 l zielonej jasminowej z Junana.Tylko ta nam w domu smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna Re: Zieloa herbata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 13:57 Ja pije dokladnie te sama, praktycznie non stop chyba z 4 litry dziennie. Nie mozna jej przedawkowac! Co wiecej niedawno robilam badanie... krew itp itd... lekarz myslal ze pomylil kartki, mam wyniki jak 16 latka mimo ze te dwie cyferki nalezaloby zamienic kolejnoscia! Zielona herbata to rzeczywiscie eliksir zycia! Odpowiedz Link Zgłoś
anathe0 Re: Zieloa herbata 11.05.07, 12:39 ja pije firmy 'kokos' czystą bez dodatków. bardzo dobra Odpowiedz Link Zgłoś
t_o_l_a Re: Zieloa herbata 11.05.07, 13:22 a ja piję SILVER MOON firmy Bio-Active na opakowaniu piszą, ze jest to arystokratka w gronie herbat zielonych. Rzeczywiście jest b. dobra ma duze liście POLECAM. Herbate zielona powinno się parzyć woda o tem. ok. 70 st C. A ja parzę wrzatkiem bo taka wg mnie ma lepszy smak taki z goryczką. Nie wiem tylko czy czegoś w ten sposób nie trace z jej mocy. Zauwazyłam, ze tak parzona herbata oczyszcza zęby. Po wypiciu czuje się tak jak po wyszorowaniu pastą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: costerco Re: Zieloa herbata IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.07, 14:05 Ja też piję ją zamiast zwykłej herbaty i bardzo sobie chwale jej właściwości trawienne Piję Liptona, teekane (brzoskwiniowa jest pyszna)i czasem tańszą st. coś tam, kosztuje ok 2zł ale jest pyszna z kaktusem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Zieloa herbata a ciąża IP: 195.47.201.* 10.05.07, 17:40 czy można pić zieloną herbatę w ciąży i czy ją ograniczać Odpowiedz Link Zgłoś
darsana Re:Do Ja 10.05.07, 22:47 www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=11600&postdays=0&postorder=asc&start=20 coś tam jest na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś