Forum Kuchnia Przepisy
ZMIEŃ
      ziemniaczane

    ziemniaczane

    (10 wyników)
    • Pure na rzadko.
    • 2 łyżki mąki to za dużo na taką ilość ziemniaków
    • bardzo smaczne i naprawde puszyste polecam
    • Doskonały przepis, wypróbowany. Jednak jeszcze lepiej smakuje kugiel jaśli doda się do niego trochę mięsa, boczku wędzonego, pokrojonych różnych wedlin. Zapewne już nie będzie to przepis kuchni żydowskiej.
    • ja to znam od dziecka jako kopytka moze i gnocchi brzmi bardziej "made in zagranica", ale czy lepiej smakuje.... no i gnocchi, ktore jadlam mialo taka falista perforacje, ktora domowym sposobem latwo wykonac widelcem
    • QPA
    • Proszę Pani. Proszę posmakować łososia bez placków z rusztu. Bardziej zmaczny(łosioś)
    • Jedna uwaga - nie rozumiem jaki sens ma stosowanie maki kukurydzianej i zmieniaczanej - przeciez to praktycznie ten sam produkt. W wszystkich ciastach z powodzeniem zastepuje make ziemnaczana kukurydziana (tu gdzie mieszkam nikt nigdy nie slyszal o mace ziemniaczanej) i nigdy nie zauwazylem roznicy. Moim zdaniem w powyzszym przepisie wystarczy wykorzystac jedna make (oczywiscie w odpowiednich proporcjach).
    • ciężko to zrobić, muszą byc odpowiednie ziemniaki. Niemniej warto próbować...
    • To jest zmodyfikowana wersja popularnego w Częstochowie i okolicy "garnka", dania przyrządzanego w specjalnym żeliwnym garnku na nóżkach z pokrywą dociskaną specjalną śrubą. Wersja dużo smaczniejsza, bo tradycyjna, to plastry ziemniaków, krążki cebuli, plastry wędzonego boczku i dobrej kiełbasy, może być także dorzucone skrzydełko z kurczaka lub udka, liście kapusty układane warstwami na przemian do tego oczywiście pieprz zwykły i ziółowy, jak ktoś lubi, sól, Vegeta, Kucharek lub...
    Pokaż wątki z forum:

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się