zupa

(6 wyników)
  • jakie urządzenie wymiksuje warzywa w zupie, tak zeby one miały konsystencję "aksamitną" jak to nieraz jest podawane w przepisach?
  • Wiem, ze o blenderach bylo juz duzo watkow, wiekszosc przejrzalam tylko co do jednego nie jestem pewna. Chcialabym zrobic prezent mojej mamie, ktora potrzebuje blendera do przecierania zup i zastanawiam sie nad koncowka czy plastikowa czy metalowa. Z niektorych postow wynika, ze moze byc plastikowa. Zastanawiam sie nad blenderem Braun MR 4050 HC 3 in1, ten jest z platikowa koncowka, ewentualnie Breville stainless steel 3 in 1 HB4. Bardzo bede wdzieczna za wszelskie rady Pozdrawiam:)
  • Witam, mam pytanie: kupiłam w poniedziałek zmywarkę whirlpool, ale nie domywa naczyń. Próbowałam tabletki calgonit, claro i inną tańszą. Jest nabłyszczacz, sól, sitka są czyste, a węże nie zagięte. Niby wszystko ok, ale za każdym myciem 3-4 rzeczy są brudne, np. łyżki nieumyte(tak jakby cała masa z brudu się do nich przykleiła), garnki są brudne z osadu po gotowaniu zupy, a nie były to zaschnięte gary, bo po gotowaniu, nawet szklanka była z osadu po calcium musującym- przecież t...
  • dzis kupilam sobie blender www.allegro.pl/item286985389_blender_philips_hr_1372_wypasiony_i_mocny_.html, nie u nich ale to nie wazne, z mysla o dziecku i zupkach, ale co konkretnie mozna nim przyzadzic poza zupkami, jak, np, owoce lub warzywa to trzeba wrzucac mocno pokrojone, albo mieso do tych pojemnikow, ma ktos jakies rady albo przepisy, bo w instrukcji to tylko gramatura jest podana,
  • Doradźcie mi proszę bo juz sama nie wiem na czym to polega.A chodzi mi dokładnie o coś takiego żeby mozna było zrobić tym zupę krem ale i rozdrobnić większą ilośc np.owoców i jeszcze żeby można było ubić pianę itp... Czy jest coś takiego mądrego zeby wszystkie te czynności umiało wykonać ??? I co polecacie kochani?
  • proszę nie krzyczcie-ale nie wiem co to znaczy, że zmywarka może zmieścić 9 lub 12 lub więcej kompletów naczyń-czyli ile? chcę kupić zmywarkę 45cm(maluteńka kuchnia- rodzina już niedługo 4-osobowa)-co w tym umyję?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się