zupa

(13 wyniki)
  • witam, na diecie jestem 3 dzien mam nadzieje ze jakos przetrwam:)mam jednak pytanie jak jest z zupami roznego rodzaju? tzn np rozol ugotowany na chudym miesie bez marchewki....albo jakakolwiek inna zupka?:)
  • Mam pytanie, czy dozwolone jest spożywanie zup z papierka z Błonnikiem (jarzynowa/brokułowa/szpinakowa) na I etapie SB? Lubię je bardzo i byłaby to pewna odskocznia od mięsa i ryb zjadanych na okrągło.....
  • ZUPY(7)

Kochane plażowiczki, bardzo proszę napiszcie coś na temat zup w ! fazie a przy okazji czy można później. Chodzi mi o takie zwykłe zupy jakie każda zna czyli rosół, pomidorowa, jarzynowa, grzybowa, kapuśniak, grochówka, barszcz biały i czerwony. Z góry dzięki za pomoc :*
  • Pytam bo mam super przepis na cebulową, na oko jest dietetyczna. ale ja sie jeszcze w tym wszytskim gubie. I jak w SB mozna, to w Montignac też?
  • chcialam sie dowiedziec co z zupami. ja robie bulion warzywny na piersi z kurczaka i w zaleznosci od chceci dodaje rozne warzywa, koncentrat pomidorowy czy ogorki kiszone. wszystkie produkty dozwolone oczywiscie. jak mam ochote zabielic to uzywam ramy cremefine. same tluszcze roslinne. robie takie zupki od 4 dni mimo ze na diecie od 10 miesiecy. co o tym myslicie???
  • Czy można na tej diecie jeść zupy i używac przypraw?Proszę o odpowiedź jakie i czy dotyczy to danej fazy,czy już na zawsze? Pozdrawiam!!
  • Hej :-) Jestem w 8 dniu dietki i właściwie nie jadłam jeszcze żadnej zupy .. Czy można je jeść i czy macie jakieś ciekawe przepisy ? :-) nie widziałam chyba żadnych wypowiedzi dotyczących zupek .. albo przeoczyłam ;-) Pozdrawiam i dzieki :-) Amourette
  • Zupy(11)

A jak wygląda sprawa z zupami - na kostkach...bo uwielbiam z groszku zielonego (można?) z curry i imbirem - mniam ..oraz brokułowa z odrobiną mleka i serka lazura...mniam....
  • 1) na czym gotujecie zupę. Normalnie do wywaru z warzyw dodaje się marchewkę. 1faza jest bezmarchewkowa. Zatem bez marchewki, kostki rosołowe nie za bardzo 2)czy wyjdzie mi sernik na zimno z takiego połączenia: 1 kosta zmielonego białego sera na puch, 1 mały jogurt naturalny, fruktoza, żelatyna? Jak się uda to zaleję galaretką bezcukrową. Dzielcie się patentami;)
  • rosołek z kostki, cebulka przysmazona na złoto, serki topione ( oczywiscie light) PYCHOTA. Serki dodawac do gotujacego sie rosołku i mieszac az sie rozpuszczą, cebulkę dodawać na końcu. Co o tym myslicie?
  • zabkowska.net/sb.pdf To przerobiony znacznie poradnik, który dostałem od znajomej na długo przed rozpoczęciem dietkowania. Nie roszczę sobie praw autorskich, więc możecie korzystać do woli, o ile Wam się do czegoś on przyda. No i czekam na ewentualne poprawki i rady.
  • straciłąm pracę , mąż też .... takie czasy , jak ktoś po 40 to wynocha no i zaczęło się : makarony , pierogi , zeby taniej i centymetry w pasie rosły a tak ładnie schudłam , 12 kilo .. ale postanowiłam się zawziąc i - mimo wszystko zacząc znów jeszcze , jak na razie warzywa tanie tylko zastanawiam się , jak tu wytanić może zamiast serka Piątnica - zwykły chudy twarożek ? tylko z deserem będzie ciężko bo na Fructoze to już kompletnie nie mam kasy .. no cóż , będzie to moja wersja P...
  • Czesc dietowiczki! Jestem juz prawie plazowa weteranka..:-)i znowu zawitalam do Was bo baaaaaaardzo lubie to forum. Po wakacjach troche za duzo:-( tluszczyku przybylo wiec zabieram sie(znowu)za siebie. Stwierdzilam, ze SB najbardziej mi odpowiada no i codzienne wpisywanie menu rowniez. A wiec zycze Wam i sobie wytrwalosci! Moje menu 1.SB Salatka z kapusty pekinskiej, czerwonej papryki, ogorka+feta light+jajko+lyzka oliwy z oliwek Orzeszki ziemne(20) Mozarella+gotowany kalafio...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się