Dodaj do ulubionych

Elbrus - buty zimowe - opinie

07.10.15, 14:18
Z racji tego, że często posiłkuję się Waszymi opiniami, chciałabym zapytać czy słyszałyście, lub jeszcze lepiej czy ktoś z Was, Waszych dzieci nosił buty ELBRUS. Szukając butów na zimę dla syna, natknęłam się na takie, ale że marka mi całkowicie nie znana, pytam czy warto?

I jeszcze jedna sprawa, czy wiecie gdzie i czy w ogóle za kwotę do 200-250 zł można kupić (w Kraku, internecie) zimówki Primigi, Adidasa w roz. 33-34?

A w czym chodzą wasi synowie do szkoły późną jesienią? Adidasy czy jakieś trzewiki, traperki? Przez ubiegłoroczną zimę, a raczej jej brak, nie mam pojęcia co mu kupić?
Z góry dzięki za opinie i info.
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Elbrus - buty zimowe - opinie 07.10.15, 14:27
      Późną jesienią, wczesną zimą a także cieplejszą zimą dzieciaki noszą buty za kostkę. Dla syna kupowałam geoxy z ostatniej promocji na limango, tego typu: https://cdn3.sarenza.net/static/_img/productsV4/0000117812/MD_0000117812_220641_09.jpg?201501082044

Elbrusy widziałam i nie przekonały mnie zupełnie, nie zdecydowałam się więc na zakup. Możesz je zobaczyć na żywo w outletach z odzieżą outdoorową lub w intersporcie.
      • nomika11 Re: Elbrus - buty zimowe - opinie 07.10.15, 15:27
        Dzięki slonko1335! Poszukam czegoś takiego. W ub. roku miałam Ecco wyższe, ale nie ocieplane i prawie całą zimę chodził. Szkoda, że takie drogie...
        • slonko1335 Re: Elbrus - buty zimowe - opinie 07.10.15, 15:47
          Szkoda, że przegapiłaś limangową promocję, geoxy wysokie dla młodego kupiłam za 119 złotych ale zajrzyj do wątku o geoxaxh na limango bo dziewczyny nietrafionych rozmiarów się pozbywają może coś Ci przypasuje.
    • natalek79 Re: Elbrus - buty zimowe - opinie 07.10.15, 21:54
      Zimowych Elbrus nie miałam, ale dla dzieci już niejedną parę trekingowych/softshelowych owszem. Obok domu mam ich sklep typowo "górski", ale ceny tam powalają...Natomiast w Martes często bywają jakieś końcówki w dobrych cenach. Nie są to np.Salomony, ale jak dla mnie dzieciom którym noga jeszcze rośnie a nie uda mi się w dobrej cenie dostać coś z gore-texem, są zadowalające. Nie wiem jak zimowe, bo póki co zawsze kupowałam skórzane, z dobrą membraną i akurat na Elbrusa uwagi nie zwracalam...
      • slonko1335 Re: Elbrus - buty zimowe - opinie 08.10.15, 07:35
        Natomiast w Martes często bywają jakieś końcówki w dobrych cenach.
        Faktycznie ten sklep to Martes nie Inter sport-pomyliłam sklepy w pierwszym wpisie...
        • mnichd Re: Elbrus - buty zimowe - opinie 10.03.16, 12:38
          Ja kupiłem zimowe buty trekingowe ELBRUS ,ROZLECIAŁY SIE PO TYGODNIU CHODZENIA PO CHODNIKU!!! NIE POLECAM
          • natalek79 Re: Elbrus - buty zimowe - opinie 10.03.16, 21:45
            Oj...a ja mam zupełnie inne doświadczenie z trekingami Elbrus - mąż chodzi już 3 lata i kurcze zniszczyć się nie chcą big_grin a piorę w pralce namiętnie wink ja akurat noszę rzadziej, to mają prawo trochę wytrwać. Dzieci wyrosły a zniszczyć nie zdążyły...ooo mąż to jedynie sznurówki musiał wymienić...no ale na tyle eksploatacji to chyba nic dziwnego?
    • mac370 Re: Elbrus - buty zimowe - opinie 17.10.16, 18:43
      Nie polecam marki Elbrus. Kupiłem buty jak marka wchodziła na rynek - sprzedawca w martes sport zapewniał, że będą dobrej jakości, bo na początku każda firma się stara przyciągnąć klientów. Efekt taki, że w butach używanych w mieście i niezbyt intensywnie zrobiły się dziury w podeszwach - reklamacja nieuznana. Można sobie teraz znaleźć w sieci cały wątek o beznadziejnej jakości butów Elbrus oraz hi-tec sprzedawanych w martes sport oraz o tym jak w zasadzie wszystkie reklamacje są z góry odrzucane . Ja na pewno już nic tej marki nie kupię a i sklep będę omijał z daleka. Ni
    • donikag Re: Elbrus - buty zimowe - opinie 20.10.16, 14:49
      Elbrus nie polecam. Zimowych co prawda nie mieliśmy, ale zwykłe jesienne ze skóry ekologicznej po dwóch tygodniach przetarły się w palcach - wystarczyło, że zahaczyło się nimi o kamień.
      • bazia8 Re: Elbrus - buty zimowe - opinie 20.10.16, 17:24
        córka miała buty zimowe, nic się nie wydarzyło (tzn. przy normalnym użytkowaniu - buty nie nosiły większych śladów zużycia po jednym sezonie). Stopy zawsze suche i ciepłe, ale - umówmy się, zimy to w ubiegłym roku nie było.
    • jokojam Re: Elbrus - buty zimowe - opinie 07.01.17, 12:17
      Miałem takie buty i po miesiącu zaczęły pękać, oczywiście gwarancji nie uwzględniono.
      Nie polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka