Dodaj do ulubionych

przestrzegam przed chicco !!!!

03.12.03, 20:20
Kupiliśmy karuzelę z chicco dla naszego Piterka ( w sklepie firmowym w
olsztyńskim Realu). Niestety mechanizm bardzo szybko się zepsuł. Sklep
przyjął reklamację 5 października i mimo naszych ponagleń, że dziecko
niedługo wyrośnie z karuzeli, dopiero 21 listopada otrzymaliśmy telefon o
możliwości odbioru mechanizmu. Niestety w sklepie mojej żonie pani wcisnęła
mechanizm (który nie gra, a brzęczy i dudni) od najprostrzej chińskiej
karuzeli za 20 zł, stwierdzając, że serwis nie może naprawić mechanizmu i
musi być ten albo żaden. NIGDY WIĘCEJ CHICCO !!!!!!!!!!! TO LIPA !!!!!!!!
Rycho
Obserwuj wątek
    • zarra Re: przestrzegam przed chicco !!!! 03.12.03, 22:30
      Tez mamy karuzelkę chicco.
      Jest bardzo ładna, ale okropnie fałszuje pozytywka.
    • ligia76 Re: przestrzegam przed chicco !!!! 03.12.03, 23:01
      A czy nie jest przypadkiem tak że gdy nie można naprawić towaru to sprzedawca
      ma obowiązek zwrócić pieniądze ?

Pozdrowienia
      Ligia
    • kalpa Re: przestrzegam przed chicco !!!! 04.12.03, 07:50
      Ja tez amm fatalne doświadczenie z wózkiem Chicco, za kupę pieniędzy kupiona
      parasolka po czterech miesiącach używania zaczęła się kiwać, kółka rozjeżdżać,
      trzeszczeć i nic się nie da na to poradzić, bo... nie są to wady. Oczywiście
      mogę oddać sprawę do sądu, ale z firmą się nie wygra, bo jak mi pan powiedział,
      mogę sobie kółka zablokować i nie bedą się rozjeżdżac. Tylko, że za prawie 700
      zł, chyba mam przwo wymagać, żeby kółka żyły dłużej niż cztery m-ce. Ach,
      jestem na nich zła koszmarnie, i napewno Chicco w moim domu gościć nie bedzie.
      Buble!
      Wkurzona Kalpa
    • mamajuliana Re: przestrzegam przed chicco !!!! 04.12.03, 08:15
      Cześć! Pan w sklepie, w którym kupuję wszystko dla Julka powiedzial nam kiedyś, że musi zachwalać Chicco, bo taka jest polityka sklepu /mają jakąś umowę/ a tak w rzeczywistości to jest mu głupio, że ludzi naciąga a potem mają problemy, bo wszystko to kicha straaaaaszna!!! więc mój Julo żyje bez chicco a ja bez zmartwień hehe, pozdrawiam
    • hanutek Re: przestrzegam przed chicco !!!! 04.12.03, 08:54
      Nie mogę powiedziec żeby zabawki chicco były felerne.To najlepsze i
      najtrwalsze zabawki jakie wogóle kupowałam dla mojej córki.Musiałaś po prostu
      natrafić na taki "okaz" i brak profesjonalnej obsługi w sklepie.Ja jestem
      bardzo zadowolona.Pozdrawiam Ania mama Hani
      • aniaop Re: przestrzegam przed chicco !!!! 04.12.03, 13:17
        My od roku obijamy na wszelkie mozliwe sposoby jezdzidlo chicco i znosi to bez
        zadnego szwanku. Mamy tez (i mielismy, bo juz oddane innym dzieciom, ze nasza
        wyrosla) kilka innym zabawek i tez spisywaly sie bez zastrzezen.
    • mal_gosia2 Re: przestrzegam przed chicco !!!! 04.12.03, 09:26
      No cóż, ja niestety mam podobne doświadczenia z Chicco. Fotelik samochodowy to
      lipa. Pasy się popsuły dosyć szybko i przy jednym szerpnięciu ręką puszczał
      cały mechanizm do regulacji pasów. Szybko pozbyliśmy się tego bubla - trafił
      na babciny strych.
      Mój znajmy ma sklep z artykułami dla dzieci i niemowląt i on też mówi, że
      Chicco to marna jakość za duże pieniądze. Sam sprowadza tą markę do swojego
      sklepu tylko dlatego że klienci się domagają.
      Małgosia
      • zuzia_i_werka Re: przestrzegam przed chicco !!!! 04.12.03, 10:50
        Hej! Absolutnie nie chciałabym nikogo urazić ale wg mnie z rzeczami Chicco jest
        tak jak z włoskimi butami-niby fajne ale szybko się rozpadają.Widać
        włoskiezabawki i wózki też takie sąsad Pozdr!
        • jagasz Re: przestrzegam przed chicco !!!! 04.12.03, 11:26
          Włoskie pralki też są do kitu (Candy).
          Aga
        • ziarnoo Re: przestrzegam przed chicco !!!! 05.12.03, 05:32
          o ile mi wiadomo chicco to firma niemiecka, w kazdym razie to co mozna kupic z
          tym znaczkiem i tak pochodzi z chin... oglonie jak mowia inni duze pieniadze
          niska jakosc
        • ziarnoo Re: przestrzegam przed chicco !!!! 05.12.03, 05:33
          o ile mi wiadomo chicco to firma niemiecka, w kazdym razie to co mozna kupic z
          tym znaczkiem i tak pochodzi z chin... ogolnie jak mowia inni duze pieniadze
          niska jakosc
          • ursgmo Re: przestrzegam przed chicco !!!! 05.12.03, 09:59
            Chicco jest firmą Włoską , a że produkuje w Chinach - wiele firm tak robi .
            Ja lubię ich produkty , kupuję od ponad 7 lat. Jeśli chodzi o zabawki są
            niezniszczalne - niektóre mój syn ma jeszcze po córeczce i nie widać że są to
            takie "starocie" . Ubranka są bardzo dobrej jakości, szczególnie body - kupuję
            tylko tej firmy. Nawet po wielu praniach są jak nowe , nie mechacą się i nie
            rozciągają. Mamy fotelik samochodowy - tapicerka łatwo się pierze, a pasy
            działają bez zarzutu. Używamy też śliniaczków jednorazowych , talerzyków itp. -
            też super.
            Ale mam też wózek pick up top air - tapicerka SUPER , wkładam do pralki ,
            wyjmuję , suszę i gotowe. Ale za to mam problemy z hamulcem , opada w najmniej
            oczekiwanych momentach i trzeba go "podkopywać" do góry. Zdarzyło sie to już po
            gwarancji , a serwis i tak zgodzil sie to zrobic. Tylko chwilki czasu na
            zawiezienie mi brakuje.......
            Uważam jednak że ceny są trochę przesadzone i powinny być niższe. Może się to
            zmieni bo dwa sklepy w Warszawie zamkneli , i podobno szykują się następne - z
            powodu spadku sprzedaży.Marża na pewno jest niemała , bo na wyprzedażach np.
            ubranka kupowałam z 70 % upustem!!!!!!Może więc wystarczyłoby obniżyć tochę
            ceny?
    • mama_wiktora Re: przestrzegam przed chicco !!!! 04.12.03, 11:31
      Ja osobiście z Chicco jestem zadowolona, żadna z zabawek się nie zepsuła, a
      Wiktor naprawdę nimi się bawi, tzn. rzuca, rozbraja itp. Sklep w którym kupuję
      to stoisko patronackie, kiedy raz zauważyłam feler w kotku, który miał się
      ruszać w ciągu tygodnia pozytywnie rozpatrzyli reklamację.

Może tu też dużo zależy od sklepu, w końcu w każdym pracują tylko ludzie, a z
      doświadczenia wiem, że mało perspektywiczni sprzedawcy dążą do zwiększenia
      obrotów, nawet jeśli klient jest niezadowolony. Proponuję bezpośredni kontakt z
      chicco w celu weryfikacji.

Pozdrawiam
      Gosia
    • edziecko_gosiah Re: przestrzegam przed chicco !!!! 04.12.03, 12:23
      po pierwsze: pani nie moze wcisnac wam czegos w zamian i to od jakiejś
      zupełnie innej karuzeli, i na dodatek również nie działającej sprawnie.
      Zapłaciliście za konkretny model, z konkretną melodyjką i macie prawo do
      naprawy tegoż właśnie mechanizmu, a jeśli się tego nie da zrobić to domagać
      się zlabo nowego - tej samej marki - mechanizmu,albo zwrotu pieniędzy. I
      absolutnie nie wchodzi w grę tekst typu: "ten, albo żaden" - a jeśli już to
      raczej z waszej strony. Jeśli pani nie chce spełnić waszej reklamacji, to
      postarszcie ja sądem konsumenckim - i tu macie szanse, bo mechanizm się
      zepsuł, a nie powinien - a przynajmniej nie w tak krótkim czasie. jeśli
      strasznie nie pomaga, to zgłoście sprawę do tegoż sądu!!! nawet jeśli koniec
      końców nieiwele by z tego wyszło, to narobicie komuś koło t....
      druga rzecz: raczej nie kupuję chicco, ale nie dlatego, żeby słyszałą złe
      opinie, a dlatego, że mają naprawdę wysokie ceny.... jedyną rzeczą jaką mam z
      chicco jest fotelik samochodowy, z którego jestem BARDZO zadowolona -
      'obsługuje' on już drugiego synka i nigdy nie mieliśmy z nim problemów...
      czyli jak widać w zestawieniu z poprzdnimi postami: raz można trafić na bubel,
      raz na bardzo dobrej jakości rzecz... tylko jeśli na bubel, to troche sporo on
      kosztuje i chociazby dlatego nie wolno ustąpić. powiem tak: jeśli ktoś kupuje
      karuzele za 25 zł, to liczy się z tym, że nie koniecznie długo ona pociągnie,
      choć moja akurat wytrzymała rok; natomiast płacać kilkakrotnie wiecje
      oczekujemy, iż będzie to rzecz niemal niezawodna...
      czyli: choć nie należę do pieniaczy, a wręcz przeciwnie, to by nie ustąpiła i
      nie dała się tak spławić.
      pozdrawiam serdecznie, gosiah
      • maja252 Re: przestrzegam przed chicco !!!! 04.12.03, 13:09
        myślę że poprostu jesteście ofiarami oszustwa sprzedawcy.firmy takie jak
        Chicco nie robią takich problemów ,jeśli nie da się czegoś naprawić to
        natychmist jest wysyłana nowa zabawka(informacja od przyjaciółki prowadzącej
        sklep z zabawkami )prawdopodobnie albo pani w sklepie lub właściciel nową
        karuzele mają na sperzedaż a was poprostu w konia zrobili ja bym tego tak nie
        zostawiła i interweniowała bezposrednio w firmie Chicco,jak kupiliśmy kiedyś
        wózek tej firmy (4 lata temu) dla pierwszego dziecka a chyba rok temu
        zgubiliśmy zaczepy od torby to pani w sklepie wydała nam nowe za darmo (mimo
        iż chciałiśmy za nie płacić)a o gwarancji po trzech latach to chyba mowy nie
        ma co?????.....polecam firmę Chicco a sprawę trzeba załatwić poprostu inaczej

Maja
    • laurka2000 Re: przestrzegam przed chicco !!!! 04.12.03, 13:05
      Popieram, chicco to wielie badziewie za duże pieniadze. Nasz fotelik
      (konkretnie pasy) rozwaliły się po dwóch miesiącach. Nie reklamowałam, bo nie
      mam siły użerać się z rzeczoznawcami, po prostu nic już u nich nie kupię.

A kuzynka na stałe mieszkająca we Włoszech i mająca dziecko (więc w temacie
      zabawek i akcesoriów) mówi, że u nich chicco to już dawno przeżytek i większość
      tego nie kupuje.

ale mądry Polak po szkodzie
      pozdrawiam
      anka
      • ewa216 Re: przestrzegam przed chicco !!!! 04.12.03, 14:51
        Witam. Szkoda,że w ogóle robicie zakupy w chicco w olsztyńskim Realu. Ja
        osobiście zrezygnowałam z robienia tam zakupów po rozmowie ze sprzedawczynią,
        moim zdaniem jest nachalna(ma prowizję od sprzedaży) i miła tylko w chwili
        kiedy człowiek sprawia wrażenie,że zaraz wyskoczy z portfela i kupi pół
        sklepu. Polecam zakupy w Bobasie(DH Gracja), tam kupiłam całą wyprawkę(w tym
        wózek chicco,narazie się sprawdza)i sprzedawczyni zamiast wciskać wszystko co
        popadnie wręcz odwodziła mnie od pewnych zakupów mówiąc np.że się nie przyda.
        Pozdrawiam i nie dajcie się zbyć w chicco,zażądajcie rozmowy z szefem.Ewa
        • kari7 Re: przestrzegam przed chicco !!!! 04.12.03, 15:13
          Uważam ze to drogie rzeczy, ładne a i owszem .Co do trwałosci to wydawało mi
          sie że są właśnie bardzo trwałe i dobre.
          Ale ja mam fotelik Chicco od ponad 2 lat , mocno eksploatowany przez naszego
          małego i uwążm ze jest rewelacyjny.Bardzo dobrze wyprofilowany, pasy są extra i
          nic sie nie psuje.Nie był tani ale tez nie najdroższy ale uważam że warto go
          kupić.
          Nie wiem jak się zachowuja wózki tej firmy, duzo tam jest plastiku co mnie
          zdecydowanie odrzuca od tego typu sprzętu.
    • vernon7 Re: przestrzegam przed chicco !!!! 04.12.03, 16:41
      My kupilismy elektoniczny termometr do kapieli i byl uzyty okolo 12 - 15 razy.
      Dzialal bez zarzutu, a teraz wskazuje -49 st. Niestety nie ma gwarancji, pani
      ktora sprzedawala powiedziala ze jezeli cos bedzie nie tak to mozna zwrocic,
      ale tylko w ciagu 7 dni. Tymczase minelo 3 m-ce, poniewaz nie uzywalismy go na
      poczatkusad
      • iberka reklamacje 05.12.03, 11:13
        jesli masz/macie paragon z data zakupu to w sklepie musza wam wymienc
        termometr albo oddac pienidze. i tu juz nie chodzi o to czy termonetr ma
        gwarancjeczy nie ale od stycznia 2003 jest przepis ,ktory mowi o tym,ze t
        sprzedawca ponosi odpowiedzialnosc za towar przez 2 lata od jego
        sprzedazy.wiec nawet jak gwarancja jest na 1 msc czy 6 to sprzedawca za towar
        odpowiada przez 2 lata.ja z wozkiem chicco nie mialam zadnych klopotow <mialam
        pick up air i 2002> .ale jak tylko cos zaczyna sie spuc to od razu do sklepu i
        walcze,czasami trwa to dlugo ale co tam.....jesli wiem jakie mam prawa to
        bronie swojego zdania do konca.
        iza
    • gandzia4 Re: przestrzegam przed chicco !!!! 04.12.03, 18:14
      A może ta karuzela i kilka innych rzeczy o których piszecie to ma tylko logo
      chicco i na półce leżały obok orginalnych produktów. Wiem, że sprzedawcy robia
      tak z innymi markami. Mnie nie stac na artkuły tej firmy, lecz mam nosidło ich
      produkcji z drugiej ręki i jestem z niego bardzo zadowolona.
      A tu są moje dzieciaki
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=9417910
      pozdr Agniecha mama nastoaltki i maluszka
      • ewusiek Re: przestrzegam przed chicco !!!! 04.12.03, 19:56
        moje dzieci miały zabawki chicco (jeździdełko, stojak i inne drobiazgi) - nie
        miałam zastrzeżeń, do tej pory służą innym. Co do jakości wóżka- mam wiele
        zastrzeżeń. Kupiłam piękny (tak mi się wtedy wydawało) granatowy w gwiazdki
        wóżek typu pick up, już po miesiącu tapicerka wyglądała jak "krowie z gęby
        wyjęta"- ale oczywiście reklamacji nie uwzględniono-tapicerka "profilaktycznie"
        nie jest objęta gwarancją , po prostu materiał do d... sad((.
        Fakt ,że jak poszedł mi po 2 m-cach amortyzator- to wymienili, ale wóżka
        zastępczego nie dostałam (jeden był tylko), dobrze ,że koleżanka mi spacerówkę
        pożyczyła (jak miałam się poruszać z 10 miesięcznym dzieckiem po dworze). Jedno
        wiem na pewno - jeśli bym miała jeszcze kiedyś kupować wózek - na pewno nie
        będzie to chicco
    • aniapatryk Re: przestrzegam przed chicco !!!! 05.12.03, 07:48
      My mamy tylko 2 zabawki z Chicco. Wszystkie zabawki mój syn niszczy bardzo
      szybko, tylko z Chicco mamy już rok. Mieliśmy nosidełko z Chicco i teraz mam
      fotelik. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z tych rzeczy. Spełniają one moje
      wymagania za te pieniądze jakie za nie zapłaciłam.Zabawka jest non stop rzucana
      i nic jej nie jest. Wózek mamy Babe Car - kółka zepsuły się po 4 miesiącach, a
      koleżanka ma Bebe Confort jej kółka też odleciały bardzo szybko. I wydawałoby
      sie że jak sie tyle płaci pieniedzy to jakość powinna byc dobra. Fakt jest
      faktem że chodniki i drogi w Polsce mamy dość zruinowane, więć wózki wysyłane
      do Polski powinny mieć dodatkowe wzmocnienia. Ale też uważam ze trafiajaa się
      trefne egzemplarze nawet w najlepszych markach
      • natik1 Re: przestrzegam przed chicco !!!! 05.12.03, 19:23
        Dla mojej coreczki moja mama kupila w prezencie grajaca grzechotke chicco. Taki
        niedzwiadek z nutka na brzuchu i raczka do gryzienia. Melodyjki byly ladne i
        corka chetnie sie nia bawila. Pewnego dnia widze, ze moje dziecko lize zabawke
        i strasznie sie krzywi (jakby jadlo cytryne). Okazalo sie, ze chyba pod wplywem
        sliny baterie wylaly i corka lizala kwas, ktory wyplynal ze srodka!!
        Na zabawce bylo zdjecie dziecka z grzechotka w buzi. Producenci nie
        przewidzieli, ze dzieci moga lizac zabawke z kazdej strony.
        Mam ochote napisac list do producenta, albo przynajmniej pojde do sklepu.
        Grzechotka mogla mi otruc dziecko!
        • mama-rybki Re: przestrzegam przed chicco !!!! 05.12.03, 22:33
          eeee tam...przesadzacie!
          Chicco to porządna firma.Moja corka ma sporo zabawek tej firmy i naprawdę są świetne!!!
          A co do wózkow to fakt,że są kiepskie.Czytałam już kiegyś,że Chicco robi kiepściutkie wózki.
          Ale co do zabawek - polecam bo Chicco robi naprawdę fajne i trwałe zabawki.
          Ubrankom też nie można wilel zarzucić,my mamy w tym roku(w zeszłym zresztą też)kombinezon
          Chicco i jest super-cieplutki i materiał barzdzo porządny.

kasia
          • kasiaj51 Re: przestrzegam przed chicco !!!! 06.12.03, 17:01
            Cześć! Ja miałam wózek chicco i nigdy więcej!!!! Trzeszczący, twardy, kółka
            skrzypiące...Kupiłam dwa lata temu kurtkę, suwak zepsuł się po pierwszym praniu
            a mała w niej marzła. Natomiast w ubiegłym roku dostaliśmy kożuszek i jest
            super. Z zabawek chicco nic nam się nie zepsuło, foteliki sam. też już długo
            służą.

Kasia
    • maadzik3 Re: przestrzegam przed chicco !!!! 06.12.03, 16:45
      Tez mialam klopoty z chicco - mama kupila malemu grzechotke gryzak z melodyjka.
      Gralo po potrzasnieciu, ale tylko 3 dni sad(( Nie mysle o reklamacji bo nie chce
      robic przykrosci mamie, ale NIGDY WIECEJ CHICCO.
      M.
    • ann_mart Re: przestrzegam przed chicco !!!! 08.12.03, 08:25
      No cóż mieliście pecha, ale chyba z wyborem nieuczciwego sprzedawcy a nie firmy
      (może to podróbka była). Nawet rzeczy najlepszych firm sie psują, ale poi to są
      rekalmacje. Mój syn ma z Chicco: wózek (trzyfunkcyjny, w tym fotelik z którego
      już wyrósł), krzesełko do karmienia, 3 pozytywki, jeździdełko i kilka zabawek.
      Ze wszystkiego jesteśmy więcej niż zadowoleni. Są to rzeczy, które jeszcze nie
      jednemu dziecku mogą z pewnością posłużyć. Wadą jest cenasad((
      A co do reklamacji: w zeszłym roku w święta mój mąż rozwalił fotelik
      (poślizgnął się jak go zabieraliśmy od rodziców i upadł na niego - zepsuł się
      mechanizm podtrzymujący nóżki. Ponieważ uszkodzenie było mechaniczne nie
      obejmowała go gwarancja. W sklepie powiedzieli, że naprtawią w przeciągu 2
      tygodni bo okres sylwestrowo świąteczny a jeżeli chcemy szybciej to musimy
      zgłosić się bezpośrednio do serwisu. Tak zrobiliśmy - w ciągu jednego dnia było
      naprawione, zapłaciliśmy tylko za części ok. 40 zł.

Naprawdę tego waszego sprzedawcę trzeba by prześwięcić. Możecie napisać
      bezpośśrednio do importera.
      • ewusiek Re: przestrzegam przed chicco !!!! 08.12.03, 19:26
        wiesz mój wózek na pweno podróbką nie był (sklep firmowy w Sadyba best Mall),
        tylko firma bubel wypuściła (widziałam wiele wóżków z taką tapicerką - zw takim
        samym, stanie- jakby troje dzieci w nim jeżdziło, a miały po miesiąc, dwa).
        Niestety tapiecerka nie była na gwarancji! wiedzieli dlaczeggo nie sad. Szkoda
        mi było tylko kasy, bo mogłam inny wózek kupić za takie pieniądze, ale
        pomyślałam ,że chicco to taka dobra firma sad. Owszem, zabawki robi dobre...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka