dyszkin 02.12.09, 12:08 to jakas bzdura - real jest najdrozszy, niektore produkty sa nawet 2x drozsze niz w Carefour czy Tesco... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konsultant313 Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Polsce 02.12.09, 12:15 A może ktoś przeprowadzi ranking sklepów delikatesowych? Piotr i Paweł Nomi Alma etc. z naciskiem oczywiście na jakość, nie na cenę... Odpowiedz Link Zgłoś
starszy_pan1 Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 02.12.09, 12:50 A tutaj lista miast na swiecie, z ktorej wynika, ze Bombaj jest najtanszym, a Oslo najdrozszym. Warszawa znajduje sie na siodmym miejscu i nalezy do jednych z najtanszych miast dla tych co chca sie zabawic i napic. svt.se/content/1/c8/01/79/45/90/pricerunner.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 03.12.09, 16:51 Warszawa za to jest bardzo brzydka a NYC jest ladny? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.sko Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Polsce 02.12.09, 12:17 Popieram. Real to jest kosmiczna bzdura. We Wrocławiu to jest najdroższy i najgorszy sklep. Korzysta tylko z tego, że jest na wjeździe do miasta a część ludzi obawia się wjeżdżać do centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
cypres Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 02.12.09, 12:17 racja kto robi zakupy ten wie najdrozszy jest real i tesco najtaniej w auchanie i carefourze ! dyskonty z tandeta produktopodobna omijam szerokim lukiem i jak sie okazuje calkiem slusznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gonzor Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 02.12.09, 12:50 lepsze przeterminowane z Almy Odpowiedz Link Zgłoś
loocasm Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 22.12.09, 15:13 Heh, a to właśnie w hipermarketach łatwiej natknąć się na bubel niż np. w Biedronce. Ponadto, Zarówno Carrefour jak i TESCO otwierają również dyskonty. Zaletą Biedronki są naprawdę dobrej jakości produkty spożywcze takich firm jak: Hoop, Kamis, Lisner czy Amino. LIDL z kolei ma świetne niemieckie słodycze oraz chemię gospodarczą W5. Z moich obserwacji wynika, że najsłabiej wypada właśnie "marka własna" sieci Real, Auchan, Carrefour czy TESCO. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Polsce 02.12.09, 12:18 W TESCO najmniejsze kolejki? Skąd oni to wytrzasnęli? Właśnie przez te kolejki do kas wolę robić zakupy w Carrefour, zawsze jak jestem w Tesco na zakupach to obsada kas jest beznadziejna, w najwiekszym tłoku zadna z kas do 10 produktów nie otwarta, i kasa uprzywilejowana zamknieta- takie sceny sa bardzo częste, i ktos kto przyjechał tylko po zabawke dla dziecka musi stac w kilometrowej kolejce razem z ludźmi co mają koszyki wypchane po brzegi, pozatym cenowo wcale nie sa najtansi Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 02.12.09, 13:24 W Tesco namolnie za każdym razem chcą kasjerki końcówki, nawet nie proszą o nią ("89 groszy?!") co wydłuża kolejki do kas Odpowiedz Link Zgłoś
edgard4 Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 02.12.09, 12:18 Tesco ma najmniejsze kolejki!? Phi, przyjedzcie do Czestochowy, na całą standardową liczbę kas w hipermarketach, tylko kilka jest czynnych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 02.12.09, 12:20 w Gliwicach to samo Odpowiedz Link Zgłoś
meth.p Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 02.12.09, 13:28 W Poznaniu na Wingoradach tez. Jak jet na Piatkowie nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
agatazieba Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 02.12.09, 15:01 na piątkowie też Odpowiedz Link Zgłoś
lisek.love Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Polsce 02.12.09, 12:20 zgadzam się z przedmówcą; real jest bardzo drogi! robię zakupy i w realu i w auchanie i mam porównanie, różnice bywają spore. Odpowiedz Link Zgłoś
matt.cobosco Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 02.12.09, 12:28 Ja robię w Realu i w Kauflandzie. Jeszcze kilka miesięcy temu Kaufland był wyraźnie tańszy, ale teraz ceny w zasadzie się wyrównały a nawet miejscami Real jest tańszy (np. mleko firmowe 1,5% - w Realu za 1.59 a w Kauflandzie 1.69, pianka do golenia Wilkinson skoczyła w Kauflandzie z 6.70 na 8.30 a w Realu cały czas 5.99). Kaufland ma plus za stoisko z towarami, którym za 2-3 dni upływa termin przydatności do spożycia i produkty na nim oferowane są przeceniane przeciętnie o 50%. Odpowiedz Link Zgłoś
lokis76 Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Polsce 02.12.09, 12:22 hehe tesco najkrotsze kolejki przy kasach .. polecam tesco na karwinach w gdyni.. z 40 kas moze 3-4 dzialajace maks. jak placa tak "swietne" pieniadze to nie dziwary ze nikt tam pracowac nie chce. a po za tym to wlasnie w tesco sa najsilniejsze i najglosniejsze zwiazki zawodowe .. ciekawe czamu .. ? zreszta i tak w 3city rzadzi Bomi !! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 02.12.09, 14:20 zgadza się Odpowiedz Link Zgłoś
pukacz80 poznan M1 real smrod balagan i drogo 02.12.09, 12:24 Ostatnio roilismy tam zakupy przed wieksza impreza rodzinna i nigdy wiecej. Drogo, byli w trakcie jakies reorganziacji sklepu wiec produkty nie na swoich miejscach a jak juz znalezlismy to bez cen. Lodowki ciekly i byly cieple. Moze teraz jest lepiej (bylem na poczatku listiopada) ale ja juz nie bede sprawdzal. I jeszcze raz - wyraznie drożnej. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnasalamandra Z taniością to ściema! 02.12.09, 12:27 Nie ma jednoznacznej odpowiedzi, które sieci są tańsze, a które nie. Jeżeli w jednej cukier jest mega tani, to nas "robi na szaro" na innych produktach! Tak to jest i nie ma co się oszukiwać! A jeżeli ktoś jeszcze tego nie zauważył, to powodzenia! i nie będę tu cytować hasła jednej z sieci RTV/AGD... Odpowiedz Link Zgłoś
kalam-burka Re: Z taniością to ściema! 02.12.09, 14:49 REAL wcale nie jest tani, może kilka produktów tańszych niż gdzie indziej, ale generalnie droższy niż np Carrefour. Odpowiedz Link Zgłoś
zanzibaru Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Polsce 02.12.09, 12:34 W Mikołowie w Auchan - dział owoce - zgniłe jabłka każdego gatunku, takie co się świniom na wsi daje - cała ściana zastawiona zgniłymi owocami, jak się wchodzi na ten dział to już czuć smród, nikt z tym od roku nie robi, dlatego mimo ze mieszkam bardzo blisko nie robię tam zakupów na tym dziale wogóle. Tesco - Ruda Ślaska - trzeba za każdym razem sprawdzać rachunek, w 80% będzie podwyzszony, albo niezgodny z ceną na półce albo kasjerka źle coś wbiła (ostatnio za poł kg pomidorów miałem tam zapłacić 47 zł)Kasjerka wbiła te pół kg kilka razy) Gdyby nie moja roztropność poszło by 50 zł w plecy. Moi znajomi też często mają takie przypadki. Najlepsze supermarkety to Alma, Bomi i Piotr i Paweł- droższe ale przynajmniej wiem za co płacę, za jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
cypres Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 02.12.09, 12:41 o jakiej jakosci mowisz np. pieluch pampers czy huggies w oryginalnym opakonwaniu w jednym sklepie za 47 a w drugim za 40 zl? np. szamponu w butelce czy piwa w puszce czy kawy w sloiku wszytsko okreslonych firm? te produkty w piotrze i pawle maja inna jakosc niz w Auchan? bzdurzysz czlowieku! Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 03.12.09, 16:15 pewnie mial na mysli sery, wedliny i owoce... Odpowiedz Link Zgłoś
matt.cobosco Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 02.12.09, 12:43 zanzibaru napisał: - Najlepsze supermarkety to Alma, Bomi i Piotr i Paweł- droższe ale przynajmniej wiem za co płacę, za jakość. No to ładnie się dałeś zmanipulować:) Płacisz za dobrze brzmiącą nazwę, przyjemną muzyczkę podczas zakupów, łagodne oświetlenie w sklepie i takie tam. Karton mleka w świetle jarzeniówek i karton mleka przy stonowanym oświetleniu to cały czas taki sam karton mleka:) Odpowiedz Link Zgłoś
zanzibaru Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 02.12.09, 12:55 Piszę o produktach świeżych, owocach, warzywach, mięsie, pieczywie itp. Na muzyczkę mnie nie nabierają - bo ja tam zakupy robię nie wychodząc z domu :) Miły pan mi pod drzwi przynosi :) Odpowiedz Link Zgłoś
fizia222 Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 02.12.09, 13:50 A wiesz jak tam traktują pracowników? Ten miły pan to firma zewnętrzna... pewnie dlatego taki miły... Odpowiedz Link Zgłoś
hey-ho Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 02.12.09, 15:15 hmm a gdzie niby Ty widzisz te swieze owoce, warzywa i miesa w Piotrze i Pawle? Bo ja gdy probuje zrobic tam warzywno-owocowe zakupy z reguly odchodze ze zloscia i pustym koszykiem. Niestety. Czasami mozna trafic na dobra partie warzyw, ale to rzadko sie zdarza. Nie wspominam juz o miesie, ktore czesto pozostawiaja wiele do zyczenia... co do wedlin to szybciutko robia sie nieswieze. Owszem, sklep jest estetyczny i zadbany, ale poza tym duzo drozszy i wcale nie lepszy niz zwykle olbrzymy ( za ktorymi tez specjalnie nie przepadam) w Piotrze i Pawle cenie jedynie mozliwosc zakupu produktow niespotykanych w innych marketach. Czesto maja wiecej mozliwosci wyboru przypraw, makaronow, sosow, serow. Poza tym- naprawde nie ma sie czym zachwycac. To, ze robisz zakupy w Piotrze i Pawle nie znaczy, zes lepszy od reszty spoleczenstwa :))) (bo mam wrazenie, ze niektorzy ludzie wlasnie dla "prestizu" robia tam zakupy) Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 03.12.09, 16:36 hey-ho napisała: > pozostawiaja wiele do zyczenia... co do wedlin to szybciutko robia sie > nieswieze. Owszem, sklep jest estetyczny i zadbany, ale poza tym to akurat moze byc bardzo dobra cecha produktu :) moze oznaczac, ze nie zawiera tylu konserwantow i innych ulepszaczy co inne produkty tej samej klasy. innym przykladem takiego "nieswiezego" produktu jest kapusta kiszona paczkowana, niepasteryzowana (a wiec zawiarajaca naturalne pozyteczne bakterie). jak woreczek puchnie, tu ludzie nie kupuja bo "pewnie gnije". a tak naprawde oznacza to (w wiekszosci przypadkow), ze kapusta nie zawiera konserwantow i puchnie w sposob naturalny bo to cecha swiezych i naturalnych produktow kiszonych. wiec producenci laduja konserwanty zeby nie puchla i ludziska taka niespuchnieta kapuste radosnie kupuja, faszerujac sie przy okazji konserwantami... to samo mozna powiedziec o kefirach, jak wybrzuszone wieczko, to znaczy pewnie, ze "sie psuje"... a jest to najzwyklejsza podworkowa analiza wyksztalconego humanisty. takie wydete wieczko swiadczy o ty, ze wlasnie sa tam te cenne bakterie o ktore sie rozchodzi i na dodatek zywe! a nie zabite jakims konserwantem. > w Piotrze i Pawle cenie jedynie mozliwosc zakupu produktow niespotykanych w > innych marketach. Czesto maja wiecej mozliwosci wyboru przypraw, makaronow, > sosow, serow. Poza tym- naprawde nie ma sie czym zachwycac. To, ze robisz zakup > y > w Piotrze i Pawle nie znaczy, zes lepszy od reszty spoleczenstwa :))) (bo mam > wrazenie, ze niektorzy ludzie wlasnie dla "prestizu" robia tam zakupy) a ty myslisz, ze jak jest np. w niemczech czy uk? :) to, ze ktos robi zakupy w takim czy innym sklepie wlasnie jest dyktowane "prestizem", cokolwiek to slowo oznacza... jedno jest pewne, jest to taki atawizm i potrzeba dowartosciowania sie charakterystyczna dla gatunku homo sapiens :) i tak, w niemczech niektorym osobom wypada robic zakupy tylko w rewe (delikatesy) i jednoczesnie nie wypada sie pojawiac w aldim a juz zupelnie nie wypada w penny markt ;) podobnie jest w polsce, masowka i markowe produkty kupuje sie w jakims wielkopowierzchniowym bożku a delikatesy w piotrze i pawle :) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
lokis76 Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 02.12.09, 13:26 guzik prawda. dalem sie zmanipulowac bomi juz od jakiegos 1996r. kiedy powstalo pierwsze w gdyni. bo takie sklepy jak bomi alma i piotr i pawel daja przede wszystkim podstawowa kapitalistyczna wolnosc. wybor. i tak sie sklada ze mam takie podniebienie ze musztarde lubie taka i taka a keczap taki i taki a piwo "new castle brown ale" a nie musztarde marki "musztarda" albo "leader price" keczap marki "keczap stołowy tesco" a piwo marki "piwo jasne pełne 3%" o. i tyle mam do powiedzenia. A jak czasem najadzie mnie ochota kupienia se sera z grenlandii robionego z mleka fok to go se na pewno sproboje bo ubostwiam miec wybor. ot taki mam kaprys. - 404 - sygnaturka not found :/ smacznego : tinyurl.com/2fls5a Odpowiedz Link Zgłoś
marofisher Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Polsce 02.12.09, 12:37 Buhahaha Tesco i najmniejsze kolejki?!?!?! Zapraszam do Poznania na Serbską! Z 5 zakupów tam robionych 3 razy zostawiłem produkty w koszyku przed kasami bo mnie "krew zalała" z nerwów. Odpowiedz kasjerki była prosta: brak ludzi do pracy.Dobrze ze zdjeli juz te zenujące reklamy nad kasami o otwieraniu kolejnej kasy jak 5 osób przed tobą w kolejce.... Reasumując ten raport to kolejna ściema sponsorowana przez hipermarkety na zasadzie kto da więcej ma wyższe miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
marek426 Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 02.12.09, 13:24 To najprawdziwsza prawda !!!Takiego bałaganu i chamstwa nie ma w innych sklepach tej sieci.Ciekawe czemu jeszcze toto egzystuje . Nawet na stacji benzynowej wykryto chszczenie paliwa.Ten martket należy jaknajszybciej zamknąć albo całkowicie zmienić obsługę - od dyrektora do ciecia z ochrony. Odpowiedz Link Zgłoś
bercik38 Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 02.12.09, 12:38 Tą ankietą można się podetrzeć. Carefure należy do najczystszych, ciekawe gdzie bo u mnie w mieście w Carefure panuje smród jak w dworcowym kiblu. Odpowiedz Link Zgłoś
bena1209 Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Polsce 02.12.09, 12:40 w tesco małych kolejek nie widziałam nigdy, w realu zawsze drogo i bałagan, wyraźnie widzę, ze ten art. był sponsorowany Odpowiedz Link Zgłoś
glupotaztymkontem Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Polsce 02.12.09, 12:45 W Tesco najkrótsze kasy??? HAHAHA kto przeprowadzał te badania i gdzie? To niech sprawdzą w Poznaniu zwłaszcza na Opieńskiego.Mieszkam na przeciwko Tesco i może faktycznie jest tanio, ale jak mam iść i stać w tych kolejkach gdzie 2 góra 3 kasy są otwarte (i stoi się dobre 20 min. minimum) to ja dziękuje, wole troche przepłacić i iść do osiedlowego sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Do krytyków rankingu. 02.12.09, 12:47 Rozbrajają mnie wypowiedzi na forum typu: "to bzdura, jak robiłem w zeszły czwartek zakupy w Tesco o była duża kolejka i było drogo". Chciałbym poinformować, że rankingi robi się w oparciu o pewną ilość sklepów, w związku z tym Wasze jednostkowe przypadki nijak nie podważają trafności diagnozy. W takich badaniach liczy się metodologia uwzględniająca ilość badanych sklepów jednej sieci, dobór produktów do koszyka, itd. Ta może być słuszna, bądź też nie, co jest osobną kwestią, ale tak czy inaczej Wasze opinie są przykładem skrajnego niezrozumienia czym są takie statystyczne analizy. To, tak jak bym przeczytał sondaż przedwyborczy, zobaczył, że L.Kaczyński ma 20% i powiedziałbym: "to wierutna bzdura, bo nikt z moich znajomych i rodziny nie będzie na niego głosował". No litości... Co najwyżej udowadniacie, że ślepe przywiązanie do statystyki prowadzi do złego obrazu rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
brum75 Re: Do krytyków rankingu. 02.12.09, 13:03 > Rozbrajają mnie wypowiedzi na forum typu: "to bzdura, jak robiłem w zeszły czwa > rtek zakupy w Tesco o była duża kolejka i było drogo". Chciałbym poinformować, > że rankingi robi się w oparciu o pewną ilość sklepów, w związku z tym Wasze jed > nostkowe przypadki nijak nie podważają trafności diagnozy. Daj spokój, i tak nie zrozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
alexiaaaa Re: Do krytyków rankingu. 02.12.09, 16:32 Zawsze mi się przypomina ulubione powiedzenie mojej Pani od statystyki "Gdyby traktować tak poważnie badania statystyczne to wyszłoby nam, że od jedzenie ryżu stajemy się chińczykami" - czy też jakoś podobnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
agatazieba Re: Do krytyków rankingu. 02.12.09, 15:11 takie tam badanie. po 3 sklepy z każdej sieci. a połowa na forum oburzyła się na wiadomość o krótkich kolejkach w tesco. ludzie z różnych miast. ciekawe czemu. Odpowiedz Link Zgłoś
gczern Aleś naiwny.... 02.12.09, 16:02 Niestety ale jak tych "jednostkowych" wypowiedzi się zbierze wiecej to będzie oznaczało że ten ranking to lipa i jest sponsorowany, ja też tesco wspominam nie najlepiej tak samo jak gazetę - im jak się zapłaci to wszystko wydrukują Odpowiedz Link Zgłoś
anty-tvn Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Polsce 02.12.09, 12:50 leze i sikam wybiorcza zrobila ranking ciekawe co w tych koszykach bylo bo jak real jest najtanszy toz to smiech na sali Odpowiedz Link Zgłoś
leszko Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 02.12.09, 12:58 Oj, czytanie ze zrozumieniem sprawia Ci problem... Sondaz zrobiła Polityka, Wyborcza tylko go przytoczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
anty-tvn Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 02.12.09, 13:02 ups zwracam honor Odpowiedz Link Zgłoś
brum75 Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 02.12.09, 13:02 > leze i sikam wybiorcza zrobila ranking ciekawe co w tych koszykach > bylo bo jak real jest najtanszy toz to smiech na sali To wstan i się otrzyj z tych sików. A potem przeczytaj tekst jeszcze raz. Ze zrozumieniem. Badanie hipermarketów przeprowadziła Polityka. Taki tygodnik. Gazeta.pl tylko o tym informuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dioskorides Re: leże i sikam bo czytanie 02.12.09, 13:58 ze zrozumieniem cienko idzie Odpowiedz Link Zgłoś
sonqo ciekawe ile kosztowało info jakie produkty będą 02.12.09, 12:52 podlegały ocenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
sthoss ha ha ha 02.12.09, 15:57 Dokladnie to samo mi przyszlo pierwsze do glowy :) Grunt to gwiazdkowy koszyk z prezentami dla pana redaktora ;) Odpowiedz Link Zgłoś
quisamo Re: ciekawe ile kosztowało info jakie produkty bę 02.12.09, 18:55 Pewnie nic, biorąc pod uwagę fakt, że to kolejna rok kiedy ranking jest przeprowadzany, a jakieś 80% produktów się powtarza... Odpowiedz Link Zgłoś
tyrranus Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Polsce 02.12.09, 12:54 co wy się tak dziwicie, ze wyniki ankiety inne niż wam sie wydaje, że powinny być? sprawdzili po 3 losowo wybrane sklepy, więc oczywiste jest, ze takie rzeczy jak czystość czy kolejki w tym rankingu mają niewiele wspólnego z tym co widzicie w sklepie pod nosem.... Odpowiedz Link Zgłoś
nautilus.pompilius Najlepszy jest Piotr i Paweł 02.12.09, 12:56 Niezbyt duże powierzchniowo, za to duży wybór produktów również tych niedostępnych w pozostałych marketach. Bardzo dobry wybór alkoholi, zwłaszcza win. Sklepy nie są zaśmiecone stoiskami z ubraniami typu garnitur za 100 zł. Poza tym brak jest nachalnych promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
aya_hartina Re: Najlepszy jest Piotr i Paweł 02.12.09, 19:49 Dokładnie. Zawsze można być pewnym, że znajdzie się nie tylko produkt, ale ich wybór. I ten wystrój... W innych super i hipermarketach łatwo o zawrót głowy, na czym też zależy sprzedającym. Można też znaleźć produkty z całego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
loocasm Re: Najlepszy jest Piotr i Paweł 22.12.09, 15:24 Fakt, P&P jest najlepszy z droższych supermarketów, bo dbają o wygląd sklepu oraz o to aby wszystkie ceny umieszczone na półkach były zgodne z tym co potem "wyskakuje" przy kasie. Ponadto, mają szafki na plecaki i torby. Warto również dodać, że promują dobre produkty z Wielkopolski, takie jak np. piwo Czarnkowskie oraz Majonez Pegaz. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia.b Ranking hipermarketów -Carrefor i czystość 02.12.09, 13:03 W Carrefour było czysto?? To jest chyba żart, albo kontrolerzy tydzień wcześniej powiadomili sklepy, że je odwiedzą. Zapraszam sanepid do Carrefour w Radomsku! Już przy pieczywie czuć smród starego surowego mięsa. I to permanentnie od około 6 miesięcy. Dramat! Brudno, śmierdząco. Poważnie sanepid powinien odwiedzić ten sklep. Odpowiedz Link Zgłoś
wit133 Re: Ranking hipermarketów -Carrefor i czystość 02.12.09, 15:47 co do czystości w carrefour to mam też pewne zastrzeżenia :), przykładem tego może być sklep carrefour w centrum SZCZECINA galeria TURZYN w całym sklepie roznosi się ohydny zapach, ciężko określić co tak niesamowicie śmierdzi, pewnie jakieś mięso stare ..., dodatkowo są małe przecieki w dachu kiedy mocniej pada deszcz obsługa biega ze skrzynkami i podstawia w miejscach gdzie cieknie woda później wygląda to jak jakiś tor przeszkód ... po prostu masakra, dodam że sytuacja taka utrzymuje się już ponad rok ...., dodam że woda z dachu często kapała sobie np na owoce :D, nie wiem jak takie coś może funkcjonować w centrum miasta POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek Re: Ranking hipermarketów -Carrefor i czystość 03.12.09, 17:37 nie wiem czy to jakies pocieszenia ale taki sam ohydny smrod czuc od wielu lat w okolicach spozywki w ekskluzywnym domu towarowym karstadt we frankfurcie nad menem :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek226315 Re: Ranking hipermarketów -Carrefor i czystość 02.12.09, 16:42 do tych wszystkich malkontentow,co marudza na czystosc ,pojedzcie do NYC i odwiedzcie sklepy prowadzone przez arabow,lub spanioli to dopiero nawachacie sie zapachow,az w nosie kreci ,nie mowiac o brudzie Odpowiedz Link Zgłoś
okemot Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Polsce 02.12.09, 13:13 Metodyka tego testu jest do zrzutu, bo część z kryteriów odnosi się do indywidualnej lokalizacji, więc sposób w jaki zostały przedstawione wyniki jest nielogiczny. Ceny OK. bo są pewnie centralnie ustalane przez sieci, ale pozostałe kryteria, np.: czystość, kolejki, poziom obsługi, to indywidualna charakterystyka poszczególnych marketów, zależne od ich managerów. Dla przykładu Auchan przy Modlińskiej w Wawie, który ewidentnie cierpi na klęskę urodzaju, bo lobby bazarowe bardzo skutecznie zablokowało budowę konkurentów na Białołęce. O czystości nie ma się co wypowiadać. A jakby do testu porównawczego dorzucić punkty: ilość palet i kontenerów z pudlami porzuconych bez ładu i składu w przejściach lub chciałem coś kupić i nie kupiłem, bo nie było komu ustawić na półce, to obraz nędzy i rozpaczy byłby pełny. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 02.12.09, 15:34 W Piasecznie podobnie - palety z towarem w przejściach między półkami. Brudu nie ma. Niektóre warzywa i owoce trzymają do oporu, szczególnie papryka im gnije na półkach. Muszą być źle przechowywane już w magazynie. Natomiast ceny rzeczywiście w okolicy (włącznie z Ursynowem) najniższe. Kolejki do kas znośne. Odpowiedz Link Zgłoś
zartiepl Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 03.12.09, 06:42 > Ceny OK. bo są pewnie > centralnie ustalane przez sieci, Gu...zik prawda.Ten sam towar, nawet robiony dla danej sieci, potrafi mieć ceny różniące się o 20 %. Zasada jest prosta: im mniejsze miasto (i mniejsza konkurencja) tym ceny wyższe. Dotyczy to też dyskontów. Inna ciekawostka w dyskontach to kto jest producentem danego towaru. Np. w Biedronkach w Warszawie "najzwyklejsze" masło jest (a przynajmniej jeszcze niedawno było) z Mlekowity, poza Warszawą jest masło mniej znanych producentów. Takich towarów widziałem więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Po 02.12.09, 13:23 Co za ulga Real po tych francuskich porządkach - Geant był, jaki wzrost kultury obsługi. Odpowiedz Link Zgłoś
donald-marzy Ranking hipermarketów i sieci handlowych w Polsce 02.12.09, 13:33 AUCHAN Częstochowa - najlepszy sklep w mieście, pod względem ceny, czystości, jakości obsługi i stania w kolejkach* (nie kupuję w weekendy!) Odpowiedz Link Zgłoś
boras30 Okazało się, że popularna teza o najniższych cenac 02.12.09, 13:34 Zdanie o cenach w Biedronce i Lidl to dla mnie czyste oszustwo! W Realu w ostatnich latach ceny były coraz niższe (z resztą potwierdzało się to w kilku ostatnich rankingach Polityki), ale cały czas Biedronka jest bez porównania tańsza - i w tych samych produktach i ich "zamiennikach". Jeszcze do niedawna sceptycznie podchodziłem do zakupów w Biedronce. Teraz sprawdziłem, większośc (czytaj: nie wszystkie) produkty to dobra jakośc za nieporównywalnie lepszą cenę!!! Odpowiedz Link Zgłoś