januszx 19.01.06, 15:58 Juz trwa a zakończy się 25 stycznia XI Sacrofilm - Zamojskie Dni Filmu Religijnego Gdyby ktoś był prosimy uprzejmie o relacje ... Pozdrawiam J Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ancyk.62 Persona non grata 21.01.06, 10:09 Zanussi jak zwykle pokazał klasę. Bardzo mądry ,wzruszający,refleksyjny film...wymagajacy jednak pewnej dojrzałości. Z zaciekawieniem zajrzałam do komentarzy... i z wielkim zdziwieniem spostrzegłam ,że film nie znajduje zrozumienia u młodych ludzi...dziwne,bo przekaz prosty ,mądry i dający do myslenia. Obsada dobrana rewelacyjnie :Stuhr ,Olbrychski..i Zapasiewicz!!!! Był obecny tez sam reżyser..jak zwykle mówiący piękne rzeczy pięknym językiem. Odpowiedz Link Zgłoś
januszx Zanussi i Zbigniew Zapasiewicz ! 21.01.06, 11:14 Ancyk ta obsada jest niesamowita , w jednym miejscu , jednym dziele filmowym zgromadzic najlepszych polskich aktorów w tym moim skromnym zdaniem zdecydowanie najlepszego Zbigniewa Zapasiewicza (tez wrzuciłbym,kilka wykrzykników) ...jaki tytuł filmu? Żal ,że młodzieży teraz nie chce się pomyśleć ,zastanowić, czy tu nie jest winna ogłupiająca telewizja , która serwuje ludziom głownie tele - nowele i tele-turnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
ancyk.62 Re: Zanussi i Zbigniew Zapasiewicz ! 21.01.06, 13:29 Januszu ..tytuł filmu wpisałam w temat postu "Persona non grata" Dodam jeszcze,że muzykę napisał Wojciech Killar. To budujace ,żę mamy takich ludzi jak Zanussi i Zapasiewicz...szkoda tylko ,że pieniądze na film wyłożyła Rosja i Włochy...myślę ,że ....komentarz zbyteczny Odpowiedz Link Zgłoś
ancyk.62 Egzorcyzmy Emily Rose 22.01.06, 15:59 hmmm.widzę ,że zainteresowanie Sakrofilmem na forum niewielkie...ale to nie szkodzi...wazne ,że nawet wczoraj ,w niesamowity mróz - sala pękała w szwach. Nie było żadnego wolnego miejsca..a wielu odeszło zawiedzionych od kasy. Cieszy ,że jednak jest w Zamościu zapotrzebowanie na mądre ,zmuszające do refleksji filmy.Szkoda ,że w tv należą one do rzadkości. A wczorajszy "Egzorcyzmy Emilly Rose" tez był wart obejrzenia. Dopełnieniem była rozmowa z ks.E.Derdziukiem ,mającym uprawnienia egzorcystyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
januszx Re: Egzorcyzmy Emily Rose 25.01.06, 12:14 napisz cos jeszcze o filmie i tej rozmowie Ancyk... i co jeszcze jest w repertuarze...? to bardzo interesujące... Pozdrawiam J Odpowiedz Link Zgłoś
januszx "Szabala od Komendanta " 26.01.06, 12:09 Co prawda Ancyk film J.J Kolskiego nie z tego przeglądu ale świetny! ,wczoraj widziałem w akcji czwórke wspaniałych ,świetne kreacje polskich aktorów Gołasa , Pieczki, Pyrkosza i nieżyjącego juz Pawlika ...więcej takich filmów ! przecież mamy bardzo dobrych aktorów , reżyserów ...to co stoi na przeszkodzie...? pozdrawiam J Odpowiedz Link Zgłoś