m.in 27.05.02, 10:46 budują go i budują. byłem tam ze trzy lata temu a teraz zastanawiam się, czy warto wpasc znowu, tzn (nie zlosc sie agat1!!) czy dużo sie w nim zmieniło np na wieżę bardzo chetnie bym wszedł... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jazzak Re: Zamek w Janowcu IP: *.mst.gov.pl 27.05.02, 10:52 m.in napisał(a): > budują go i budują. byłem tam ze trzy lata temu a teraz zastanawiam się, czy > warto wpasc znowu, tzn (nie zlosc sie agat1!!) czy dużo sie w nim zmieniło > np na wieżę bardzo chetnie bym wszedł... ... wal śmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
agat1 Re: Zamek w Janowcu 27.05.02, 11:33 Ja dawno nie byłam, ale od trzech lat to naprawdę dużo się zmieniło. Przede wszystkim baszta (nie wieża) jest otwarta dla zwiedzających. Poza tym działa pub (!) i na pewno jakaś knajpka w zamku, no i trochę uporządkowali dziedziniec. Poza tym bez zmian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: Zamek w Janowcu IP: 195.116.92.* 28.05.02, 09:33 A jeszcze zapomniałam dodać, że czynny jest już hotel w zamku i mozna zamieszkać w pokoju Czarnej Damy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: Zamek w Janowcu IP: *.mst.gov.pl 28.05.02, 10:47 Gość portalu: agat1 napisał(a): > A jeszcze zapomniałam dodać, że czynny jest już hotel w zamku i mozna > zamieszkać w pokoju Czarnej Damy Upojna majowa noc z Damą, hmmmmm...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: Zamek w Janowcu IP: 195.116.92.* 28.05.02, 10:51 Gość portalu: jazzak napisał(a): > Gość portalu: agat1 napisał(a): > > > A jeszcze zapomniałam dodać, że czynny jest już hotel w zamku i mozna > > zamieszkać w pokoju Czarnej Damy > > Upojna majowa noc z Damą, hmmmmm...... Do końca maja jeszcze tylko trzy noce, więc śpiesz się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: Zamek w Janowcu IP: *.mst.gov.pl 28.05.02, 10:56 Gość portalu: agat1 napisał(a): > > Do końca maja jeszcze tylko trzy noce, więc śpiesz się Zabieram połowice i jade.... ;O) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: Zamek w Janowcu IP: 195.116.92.* 28.05.02, 10:59 Gość portalu: jazzak napisał(a): > Gość portalu: agat1 napisał(a): > > > > > Do końca maja jeszcze tylko trzy noce, więc śpiesz się > > Zabieram połowice i jade.... ;O) > > >Nie ma to jak spędzić kilka miłych majowych nocy w Janowcu, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jank Re: Zamek w Janowcu IP: *.pl 28.05.02, 11:13 Gość portalu: jazzak napisał(a): > > Zabieram połowice i jade.... ;O) > Czyżby więc Lepsza Połowa Jazzaka była czarnoskóra ? ;oP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: Zamek w Janowcu IP: *.mst.gov.pl 28.05.02, 11:39 Gość portalu: Jank napisał(a): > Czyżby więc Lepsza Połowa Jazzaka była czarnoskóra ? ;oP Słowiańska uroda - zdecydowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: Zamek w Janowcu IP: 195.116.92.* 28.05.02, 11:41 Gość portalu: jazzak napisał(a): > Gość portalu: Jank napisał(a): > > > > Czyżby więc Lepsza Połowa Jazzaka była czarnoskóra ? ;oP > > Słowiańska uroda - zdecydowanie! A słowiańska to jaka konkretnie ? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: Zamek w Janowcu IP: *.mst.gov.pl 28.05.02, 11:46 Gość portalu: agat1 napisał(a): > A słowiańska to jaka konkretnie ? 1. Jasne włosy (natural), 2. Zgrabna kibić, 3. Delikatne rysy, 4. no...no..... ideał kurcze a jaka mądra i zaradna ta Słowianka! Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Zamek w Janowcu 29.05.02, 10:05 Gość portalu: jazzak napisał(a): > 1. Jasne włosy (natural), > 2. Zgrabna kibić, > 3. Delikatne rysy, > 4. no...no..... ideał kurcze a jaka mądra i zaradna ta Słowianka! moja przyjaciółka z Kangurowa twierdzi, że w szkole ją uczyli, ze Słowianie: są ciemnowłosi, włochaci, silnie sie pocą! Na dowód nauczyciel pokazał na nią! faktycznie brunetka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Słowianka idealna IP: 195.116.92.* 29.05.02, 10:11 Jak widać na moim przykładzie, Słowianki bywają różne. (Podobno Tatarzy jacyś opanowali kiedyś Janowiec, a ślady ich bytności widać w niektórych rodzinach, także w rodzinie mojego taty). Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Słowianka idealna 29.05.02, 10:15 jeśli przeszli bród pod Kazimierzem to mieli blisko... opanowanie Janowca wskazuje na szczególną urodę jego mieszkanek. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: Słowianka idealna IP: 195.116.92.* 29.05.02, 10:19 dziękuję, aż się zarumieniłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: Słowianka idealna IP: *.mst.gov.pl 29.05.02, 11:07 m.in napisał(a): > jeśli przeszli bród pod Kazimierzem to mieli blisko... > opanowanie Janowca wskazuje na szczególną urodę jego mieszkanek. > :) Dobry materiał genetyczny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: Słowianka idealna IP: 195.116.92.* 29.05.02, 11:23 Gość portalu: jazzak napisał(a): > m.in napisał(a): > > > jeśli przeszli bród pod Kazimierzem to mieli blisko... > > opanowanie Janowca wskazuje na szczególną urodę jego mieszkanek. > > :) > > Dobry materiał genetyczny! Nie narzekam, jak na razie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: Słowianka idealna IP: *.mst.gov.pl 29.05.02, 12:16 Gość portalu: agat1 napisał(a): > Nie narzekam, jak na razie I tak trzymaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jank Re: Zamek w Janowcu IP: *.pl 28.05.02, 10:02 No to muszę się znowu wybrać do Janowca z aparatem fotograficznym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: Zamek w Janowcu IP: 195.116.92.* 28.05.02, 10:41 A gdzie w janowcu robisz zdjęcia ? Tylko na zamku czy masz jakieś inne miejsca ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jank Re: Zamek w Janowcu IP: *.pl 28.05.02, 11:14 Gość portalu: agat1 napisał(a): > A gdzie w janowcu robisz zdjęcia ? Tylko na zamku czy masz jakieś inne miejsca > ? Interesuje mnie wzgórze zamkowe i pejzaże związane z Wisłą, ale nie pogardzę żadnym ciekawym detalem, zwłaszcza jeśli jest oryginalny. Takie tam impresje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: Zamek w Janowcu IP: 195.116.92.* 28.05.02, 11:38 Rok temu w Janowcu były prezentowane zdjęcia Bożeny Kędzierzawskiej, zrobione właśnie w Janowcu. Były po prostu zachwycające ! Miejsca, obok których przechodziłam tysiące razy zostały przedstawione w takim ujęciu, że nie można było ich rozpoznać. A byłeś może na górze przeciwległej do góy zamkowej, gdzie są ruiny bunkra chyba z czasów austrowęgierskich ? Jest tam prześliczna droga modrzewiowa, którą dochodzi się aż do szkoły podstawowej, a widok z tej góry naprawdę imponujący. Warto się wspiąć, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jank Re: Zamek w Janowcu IP: *.pl 28.05.02, 12:10 Wiesz, dawno w Janowcu nie byłem i w zasadzie po tych wszystkich zmianach czeka mnie ponowne jego odkrywanie. Ale dziękuję za wskazania, napewno sprawdzę. W sumie tu chodzi o to żeby w ładny dzień móc się poruszać bez pośpiechu i popatrzeć w skupieniu na wszystko co tylko wyda się interesujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: Zamek w Janowcu IP: 195.116.92.* 28.05.02, 13:00 Gość portalu: Jank napisał(a): > Wiesz, dawno w Janowcu nie byłem i w zasadzie po tych wszystkich zmianach > czeka mnie ponowne jego odkrywanie. Ale dziękuję za wskazania, napewno > sprawdzę. W sumie tu chodzi o to żeby w ładny dzień móc się poruszać bez > pośpiechu i popatrzeć w skupieniu na wszystko co tylko wyda się interesujące. Popieram i jeszcze raz popieram - o to właśnie chodzi Odpowiedz Link Zgłoś