ignatz 09.10.02, 09:33 Przesyła Wam ciekawą linkę: ofcs.rottentomatoes.com/pages/pr/top100villains Mnie osobiście brakuje tam szpiega z Krainy Deszczowców. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swiatlo Re: Ranking postaci 07.11.02, 08:32 Nie wiem dlaczego Darth Vader wygral. Przeciez nie jest on az taki najgorszy. W koncu sie na koncu nawrocil i w koncu nie byl az taki odrazajacy. Znacznie od niego gorsi to: (17) One Flew Over the Cuckoo's Nest - Nurse Ratched - Louise Fletcher albo tez (84) Graduate, The - Mrs. Robinson - Anne Bancroft Nie mowiac tez o psychopatycznym szeryfie z "Nightmare" ("Koszmar"). Darth Vader przy nich to calkiem sympatyczne facet. Odpowiedz Link Zgłoś
refor_mator Re: Ranking postaci 07.11.02, 10:16 Zapewne lista była robiona przez amerykańskich nastolatków. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_c Re: Ranking postaci 07.11.02, 11:51 A wszystkich i tak przebija Azja Tuchajbejowicz Odpowiedz Link Zgłoś
h.lecter Re: Ranking postaci 18.11.02, 14:27 No nie, tylko drugie miejsce? Takich Vaderów to ja zjadam na śniadanie! Odpowiedz Link Zgłoś
h.lecter Re: Ranking postaci 19.11.02, 16:58 Dziękuję.:-) A swoją drogą, to on byłm jakiś taki ciężkostrawny... Masz może ochotę wpaść do mnie na kolację? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ranking postaci 20.11.02, 09:09 h.lecter napisał: > > Masz może ochotę wpaść do mnie na kolację? w charakterze gościa czy kolacji???? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_c Re: Ranking postaci 20.11.02, 17:21 Jagodo, uważaj. Słyszałem ostatnio, że Lecterowi wraca apetyt. Odpowiedz Link Zgłoś
h.lecter Re: Ranking postaci 21.11.02, 10:53 czarnajagoda napisała: > > w charakterze gościa czy kolacji???? Jednocześnie. 2 w 1. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ranking postaci 21.11.02, 11:09 mam jeść siebie??? dziękuję, chyba jednak nie skorzystam ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
h.lecter Re: Ranking postaci 21.11.02, 16:32 Więcej zostanie dla mnie! :-) Mimo wszystko będę kusił. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ranking postaci 22.11.02, 09:46 ciekawa jestem, jak chcesz mnie przekonać, że lepiej być posiłkiem niż zywą istotą????? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
h.lecter Re: Ranking postaci 30.11.02, 15:54 Będziesz mogła zapoznać się z moją skromną osobą. Zwłaszcza z moim bardzo bogatym wnętrzem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ranking postaci 02.12.02, 11:54 wolę poprzestać na skromnym zewnętrzu, a poznawanie bogatego wnętrza zostawić innym ;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
h.lecter Re: Ranking postaci 02.12.02, 17:09 A więc nie dasz się namówić? Tak mi przykro.:-( Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ranking postaci 03.12.02, 08:51 czyżby posiłek zaproszony smakował lepiej niż upolowany??? Odpowiedz Link Zgłoś
h.lecter Re: Ranking postaci 07.12.02, 15:09 Polowanie to atawistyczna pozostałość po naszym dawnym trybie życia. Może podniecać co najwyżej jakichś opóźnionych w rozwoju.;-) A my przecież jesteśmy kulturalnymu ludźmi, lubiącymi spędzać czas w miłym towarzystwie. Oczywiście pod warunkiem, że towarzystwo jest odpowiednio przyrządzone! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ranking postaci 07.12.02, 15:26 jeśli towarzystwo jest naprawdę dobre, wolę z nim spędzać czas więcej niż jeden raz Odpowiedz Link Zgłoś
h.lecter Re: Ranking postaci 09.12.02, 16:27 To tylko kwestia pojemności lodówki! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ranking postaci 10.12.02, 11:59 Myślę, że warto poznać inne walory dobrego towarzystwa niż tylko walory smakowe ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
h.lecter Re: Ranking postaci 10.12.02, 18:28 No cóż - definicja udanego wieczoru: najpierw inteligentna rozmowa w kulturalnym towarzystwie, później odpowiedni posiłek. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ranking postaci 11.12.02, 10:00 jak towarzystwo naprawdę kulturalne i rozmowa naprawdę inteligentna, to wolę więcej jak jedną rozmowę. Nie wyddaje mi się natomiast, żeby kultura bądź inteligencja dania miała wpływ na jego smak, ale może się nie znam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ranking postaci 21.11.02, 11:12 a tak w tym temacie to jest fantastyczne opowiadanie S. Kinga ze zbioru "szkieletowa załoga", o facecie, który wylądował na bezludnej wyspie i z braku innego pożywienia zjadał sam siebie - genialne!!! Niestety nie pamiętam tytułu tego opowiadania, ale cału zbiór wart jest przeczytania. Gorąco polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
h.lecter Re: Ranking postaci 21.11.02, 16:34 Ja znam opowiadanie Rolanda Topora. Pierwsze ze zbioru "Cztery róże dla Lucienne". Genialne! Jak i cała książka! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ranking postaci 22.11.02, 09:29 "Sznycel górski"??? czytałam, resztę zbioru też, jeszcze przed Kingiem. Świetne, ale to opowiadanie Kinga przewyższa "sznycel górski" Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ranking postaci 29.04.03, 15:37 w przypływei sentymentalizmu postanowiłąm odświeżyć najbardziej romantyczny wątek. co nie znaczy że jestem pewna czy jestem zaintgeresowana rzeczoną kolacją Odpowiedz Link Zgłoś