monika_studentka1
02.11.11, 21:33
Witam serdecznie!
Szanowni Państwo!
jestem studentką III roku Wydziały Psychologii UW. W tym roku piszę roczną pracę empiryczną z zagadnień związanych z autyzmem/zespołem Aspergera. Opiekunem mojej pracy jest Profesor Ewa Pisula. W przyszłości chciałabym się zająć wyżej wymienioną tematyką. Temat mojej pracy pozwoli mi poznać lepiej ten świat nie tylko od strony Dzieci, ale także ten widziany oczami ich opiekunów.
W swojej pracy chciałam zająć się właśnie tematem opiekunów Dzieci z zaburzeniami ze spektrum autyzmu (a więc również z zespołem Aspergera). Często pojawia się problem, że są oni pozostawieni sami sobie i nie wiedzą do kogo zwrócić się ze swoimi problemami powstającymi z powodów napięcia, stresów i trudności, które napotykają w codziennym życiu. Swoją pracę chciałam poświęcić roli Dziadków. Takich badań do tej pory nie robiono. Dziadkowie, zwłaszcza w naszej kulturze, często pełnią bardzo istotne role w swoich rodzinach będąc szczerze zaangażowanym w opiekę nad Wnukami.
Aby zebrać potrzebne informacje planowałam przeprowadzić wywiady z chętnymi osobami. Nie będą to żadne testy, tylko zwyczajna rozmowa. W tym celu muszę znaleźć Babcie i Dziadków, którzy pozostają w bliskiej relacji ze swymi Wnukami/Wnuczkami ciepiącymi na zaburzenia ze spektrum autyzmu. Zakładałam, że Dzieci będą w wieku do ok. 10 lat, ale starsze również są brane pod uwagę.
Dlatego zwracam się do Państwa z gorącą prośbą o pomoc. Jeżeli są Państwo zainteresowani moją pracą i chętnie by Państwo o tym porozmawiali lub znają Państwo kogoś kto wyrażałby chęć wzięcia udziału w tym projekcie uprzejmie proszę o kontakt pod adresem mailowym (studentka.monika@gmail.com).
Jeżeli mają Państwo jakiekolwiek wątpliwości lub pytania odnośnie mojego badania czy mojej osoby również proszę o kontakt.
Osoby niezainteresowane bardzo przepraszam za SPAM!
Będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc!
Dziękuję i serdecznie pozdrawiam
Monika