Dodaj do ulubionych

Odgrzybianie

24.03.12, 23:55
Witam,

Jak i gdzie zastosowac odgrzybianie, jeśli dziecko prawie nic nie je ?
Okolica Warszawy lub Śląska.
Czy Pani Cubała zajmuje się tym problemem ?
Nawet jeśli tam pojadę to zaleci dietę bezcukrową i co wtedy ?
Co może by przyczyną braku apetytu, chęci próbowania czegoś ?
Byłam już w CZD, w Instytucie na kasprzaka i lekarze tylko mówią - próbowac.
Ale przegłodzenie nie pomaga, a jak już coś zje to z tej listy niedozwolonej.

Co robic , pogarsza sie kontakt wzrokowy, ja podejrzewam ZA.
Obserwuj wątek
    • monisia900 Re: Odgrzybianie 25.03.12, 09:35
      wiesz, nie wiem czy bylas u gastrologa z dzieckiem. bo u syna bylo podobnie-brak apetytu (co prawda bardzo krotko i zbieglo sie w czasie z wykryciem grzyba). pediatra skierowala nas do gastrologa i ten wykryl dodatkowo refluks. podobno moze dawac takie objawy.
    • nefret_ete Re: Odgrzybianie 25.03.12, 22:18
      Amelia , p. dr Kazek jest specjalistką w tej dziedzinie, w ogóle to Super Babka. Możesz ją znaleźć tu:persevere.com.pl/nasi-specjalisci/podstrona-dla-nasi-specjalisci/. Leczy medycyną konwencjonalna, czasem homeopatia, ale wsyztsko co robi jest logiczne i spójne. Ona się po prostu na tym zna.
      jak zaleci dietę bezcukrową (a jeśli dziecko ma grzyba to na pewno tak zrobi ) to kupisz ksylitol i tyle. Moje dzieci tak funkcjonują od roku i jest ok. 3,5latek już nawet wie, że czegoś nie może i nawet jak jest częstowany, to pyta czy może. Tak więc zapewniam Cię nie ma dramatu z tą dietą.
      U nas przyczyną braku apetytu i ograniczeniem przez dziecko pokarmów był grzyb.
      Jak by Cię ciągle bolał brzuch to przegłodzenie by Ci przywróciło apetyt? świetne Ci rady dają...:((((
    • iskierka43 Re: Odgrzybianie 27.03.12, 22:56
      Słyszałam wiele dobrych opinii o dr Kurczabińskiej z Katowic. Też się do niej wybieram z dzieckiem.Oto strona
      www.compleo.pl/--
      • 1majkasia a W-wa? 28.03.12, 16:13
        wiecie kto sie zajmuje odgrzybianiem oprocz dr Ozimka?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka