Dodaj do ulubionych

WWR -program

19.04.12, 14:38
Mam pytanie jak to jest u was na WWR - dostałyście program do podpisania i czy również kopię dla rodzica . U nas nie dają poprosiłam o kopie by ćwiczyć w domu ,odmówiono mi . (Dyr. twierdzi ,ze nie mogą się dzielić swoją pracą ;-) wiem ,ze w innych placówka dają )Oczywiście program dostałam do podpisania w kwietniu a dziecko od września chodzi ,program fajnie napisany ,ale to tylko teoria ,jaka jest podstawa prawna by rodzic dostał kopię dla siebie .
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tata_szefika Re: WWR -program 19.04.12, 15:53
      My co roku dostajemy kopie do domu.
      w przypadku Julki na jednej stronie formatu A4 są wymienione zagadnienia na których będą się koncentrować nauczyciele.
    • brolek Re: WWR -program 20.04.12, 10:24
      rozalia7 napisała:

> Mam pytanie jak to jest u was na WWR - dostałyście program do podpisania i czy
      > również kopię dla rodzica . U nas nie dają poprosiłam o kopie by ćwiczyć w dom
      > u ,odmówiono mi . (Dyr. twierdzi ,ze nie mogą się dzielić swoją pracą ;-) wiem
      > ,ze w innych placówka dają )Oczywiście program dostałam do podpisania w kwietni
      > u a dziecko od września chodzi ,program fajnie napisany ,ale to tylko teoria ,j
      > aka jest podstawa prawna by rodzic dostał kopię dla siebie .

Proponuję napisac pismo do dyrektora placowki (złożyć oficjalnie z potwierdzeniem na kopii) z prośba o przekazanie kopii programu. Można uzasadnic to tak, ze nie jest to jedyne miejsce gdzie dziecko odbywa terapię i aby były efekty niezbedna jest współpraca specjalistow, lub jeśli dziecko nie ma terapii w innym miejscu, to można to uzasadnić pracą domowa z dzieckiem i tez koniecznością współdziałania. Na końcu pisma mozna dodac: "w razie decyzji odmownej prosimy o podanie podstawy prawnej".
      • rozalia7 Re: WWR -program 20.04.12, 13:53
        dziękuję wszystkim za odpowiedzi ,gdybym wcześniej wiedziała ,ze rodzić nie dostaje kopi to bym skserowała ,kiedy czytałam w przerwie .
    • gruba_mamma Re: WWR -program 20.04.12, 10:30
      dostałam program (oryginał)- zrobiłam xero -oddałam.Nikt nie robił problemów.Na zajęcia moge wejść i zobaczyć jak chcę, nikt nie przeszkadza.Zaniepokoiłoby mnie takie zachowanie szczerze mówiąc.
      • rozalia7 Re: WWR -program 20.04.12, 13:58
        Tez bym skserowała i oddała ,ale poprosiłam oficjalnie . Mieszkamy w małej mieścinie ,gdzie rodzice nie wiedzą jakie są ich prawa i ,jak poprosiłam dla tego ,żeby ćwiczyć w domu dodatkowo ,bo program obszerny a mamy za pasem maj i czerwiec ,koniec roku i program na pewno nie jest zrealizowany . Tu dyr. jest królowa w swoim królestwie ( szkoła ).
    • gemmavera Re: WWR -program 20.04.12, 14:14
      Moim zdaniem rodzic ma pełen dostęp do dokumentacji, która dotyczy jego dziecka - i nikt Ci łaski nie robi, pozwalając zrobic ksero. Podobnie jest z dokumentacją medyczną.
      Napisz oficjalne pismo z prośbą o kopię i ciekawe, jak uzasadnią ewentualną odmowę.
      • ez-aw Re: WWR -program 20.04.12, 15:17
        My dostaliśmy swój egzemplarz do domu. Tym bardziej że zawiera on wskazówki, co rodzic w domu może zrobić.
        • agus09 Re: WWR -program 20.04.12, 17:12
          ja nie dostałam, żadnego programu, ale każdy terapeuta pytał mnie o to jakie ma mały terapie i czy jest coś nad czym chciałabym, że pracowali. Kiedy chcę mogę uczestniczyć w zajęciach i zawsze na koniec panie omawiają co robili, jak mały pracował oraz co i jak możemy robić w domu.
          • rozalia7 Re: WWR -program 20.04.12, 18:36
            U nas rodzic jest nie mile widziany na zajęciach ,jestem matką ,która pyta jak dziecko pracowało ,i to się nie podoba .
            • nefret_ete Re: WWR -program 21.04.12, 20:46
              a masz możliwość zmiany miejsca gdzie realizowany jest WWR?
              • rozalia7 Re: WWR -program 21.04.12, 22:48
                tu mi pasuje logopeda -jako jedyna podpowiada wskazówki ..a ogólnie kółko wzajemnej adoracji ,musiałabym jeździć 30 km a młodszy ma chorobę lokomocyjną .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka