Dodaj do ulubionych

TUS Bydgoszcz

27.01.13, 14:52
Jesteśmy z okolic Bydgoszczy i poszukujemy TUS dla syna 4,5 roku. Niestety tu gdzie mieszkamy nie mamy dostępu do TUS, w poradni prowadzona jest grupa dla starszych dzieci. Dlatego zdecydowaliśmy się na TUS w Bydgoszczy. Jednakże nie wiem gdzie sie udać. Jako osoba spoza Bydgoszczy pewnie odpadam jako uczestnik w państwowej placówce. Zainteresowana bylabym takze zajęciami odpłatnymi. Może na forum są inni rodzice w podobnej sytuacji także poszukujący podobnych zajęć dla swoich pociech w zbliżonym wieku. Moze możliwe byłoby utworzenie grupy z naszych dzieci w jakimś bydgoskim ośrodku? Wszelkie sugestie mile widziane. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • eszmeraldka Re: TUS Bydgoszcz 28.01.13, 10:05
      a skąd jesteś? ja też z 'okolic', tylko mój syn rok starszy :)
      Widziałam, że TUS organizuje stowarzyszenie ASPI, ale zapewne jak nazwa wskazuje, tylko dla dzieci z diagnozą ZA, nie wiem też, jakie warunki tam nadają, nie kontaktowałam się z nimi..
      Sama szukam czegoś w Bydgoszczy..
      • astat123 Re: TUS Bydgoszcz 28.01.13, 23:14
        Mieszkam koło Świecia. Wiesz może ta różnica wiekowa nie stanowi problemu. Z tego co wiem dzieci dobiera się do grupy pod względem ich funkcjonowania, możliwości itd. Nie wiem tylko jak liczna musi być taka grupa. Wiem, że TUS robi się w różnych placówkach. Sęk w tym, że aktualnie nie ma nigdzie zajęć w podobnej wiekowo grupie. Byłabyś ewentualnie zainteresowana zajęciami odpłatnymi? Jeśli znalazłaby się odpowiednia ilość chętnych to możnaby szukać kogoś kto by nam to zorganizował.
        • eszmeraldka Re: TUS Bydgoszcz 29.01.13, 14:38
          w zależności ile odpłatnymi, to możliwe, że bym była :)
          • orija Re: TUS Bydgoszcz 29.01.13, 20:39
            proponuję kontakt ze stowarzyszeniem
            www.dzieciza.bydgoszcz.pl/dzieciza/pages/stronaglowna.php
          • astat123 Re: TUS Bydgoszcz 29.01.13, 21:52
            Jak kiedyś rozeznawalam teren to mowiono mi o kwocie 100-150 zł mies. Wszystko pewnie uzależnione od liczby chętnych.
            • wieloszka Re: TUS Bydgoszcz 31.05.13, 20:49
              www.integros.com.pl/pl,menu,60,0,terapia-psychologiczna.html
              Z tego co wiem to w zeszłym roku organizowali, mieli kilka grup, w tym maluszki.
              • astat123 Re: TUS Bydgoszcz 31.05.13, 22:15
                Tak wiem. Niestety nie było grupy w tym przedziale wiekowym. :-(. Zresztą nadal szukam..
                • wieloszka Re: TUS Bydgoszcz 01.06.13, 20:06
                  nowe grupy zwykle mają początek we wrześniu/ październiku. Potem trudno dołączyć do już pracującej grupki.
                  • astat123 Re: TUS Bydgoszcz 01.06.13, 21:13
                    Dzięki za info. W sumie nie szkodzi zapytać czy planują coś od września.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka