01.04.15, 18:52
Jestem świeżo po odebraniu orzeczenia z wojewódzkiego zespołu,jak sie okazało miałam racje,komisja wojewódzka pozytywnie rozpatrzyła moje odwołanie stwierdzając ze powiatowy orzekl dziecko niezgodnie ze zgromadzonym materiałem dowodowym i przepisami,co więcej dostaliśmy orżecżenie do 16 roku zycia. Pytanie mam jednak inne, czy w związku z tym ze mija walka trwała kilka miesiecy dokładnie 3 sa jakies prżepisy które regulują kwestiecwyrownanua świadczenia pielegnacyjnego? Urzędy zwracają wogóle te pieniądze, ktos z was ma doswiadcżenia?
Obserwuj wątek
    • marychna31 Re: pytanie 01.04.15, 20:25
      Mi wyrównali wszystko, po zmianie pkt 7 w Wojewódzkiej. To było chyba za 4 czy 5 miesięcy (od momentu złożenia w Komisji Miejskiej).
      • kalinan Re: pytanie 01.04.15, 20:43
        A czy musiałaś pisać osobne pismo czy to sie odbywa automatycznie?
    • kalinan Re: pytanie 01.04.15, 20:47
      I mam jeszcze jedno pytanie czy tu liczą sie daty odbioru orzeczeń czy samego złożenia wniosku, bo ja faktycznie zaczynałam od złożenia wniosku do powiatowego zespołu w październiku zeszłego roku, kazano mi uzupełniać dokumentacje dwukrotnie, terminy komisji sie prżesuwaly, ostateczne orzeczeńie odebrałam w kwietniu.
      • marychna31 Re: pytanie 01.04.15, 22:01
        Od momentu złożenia wniosku w powiatowej. Dokumenty w mopsie składałam tylko raz, po otrzymaniu decyzji z Wojewódzkiej. Wcześniej nie było pkt 7 to nie miałam po co składać;)
        • emily_valentine Re: pytanie 02.04.15, 11:47
          Mnie również wypłacili, za 14 miesięcy. Od dnia złożenia wniosku w powiatowej do dnia złożenia wniosku w mopsie :) Ale żeby nie było tak różowo, to 2 lata o to walczyłam, odwołując się do wojewódzkiej, do sądu i 2 razy do SKO :>
          • kalinan Re: pytanie 02.04.15, 21:48
            W urzędzie dowiedziałam sie że pani nie wie dopóki nie zacznie analizować mojej dokumentacji.??? Czy naprawdę nie ma ścisłych przepisów zasad które regulują te wyrównania, czy od dnia złożenia pierwszego wniosku w powiatowej czy raczej liczy sie data ostatecznego orzeczenia juz po odwołaniu. Przeciez naturalne ze zazwyczaj cała procedura od złożenia pierwszego wniosku przez dowołanie po uzyskanie ostatecznego orzeczeńia trwa kilka miesiecy. Moja znajoma twierdzi ze w tej sytuacji beda brali pod uwagę to odwoławcze orzeczenie bo wcześniej nie było punktu 7, w urzędzie nie chcą mi udzielić informacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka