Dodaj do ulubionych

Sekwencje - materiały

23.03.16, 09:41
Jesli taki watek juz byl,to przepraszam ale nie znalazlam.

Mamy do realizowania sekwencje i chcialam zapytac, skad braliscie materialy do cwiczen na kategoryzacje i rozwijanie zabaw tematycznych? Chodzi mi o obrazki, takie jak owoce,meble itp., a przede wszystkim o scenki do trzyelementowego scenariusza( np. Mis ubrudzil auto, mis myje auto a potem mis tankuje auto). Wiem, ze mozna szukac na necie, ale to jest czasochlonne. Talentu artystycznego nie mam. Czy sa jakies strony, gdzie tego typu materialy sa zgromadzone, czy mozna kupic gotowce?
Dzieki z gry za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • agata_abbott Re: Sekwencje - materiały 23.03.16, 09:49
      Scenki - można do tego znaleźć gry edukacyjne, widziałam kiedyś w sklepie z zabawkami (jakaś popularna firma, Granna może? nie pamiętam).
      Sekwencje - robiłam sama, mogę podesłać Ci pdfa.
    • haslowpisz Re: Sekwencje - materiały 23.03.16, 10:06
      Dzieki za szybką odpowiedź. Poszukam tych gier, o ktorych mowisz. Jakbym mogla prosic o pdf, to bylabym Ci bardzo wdzieczna:). Moj mail to: napotrzebyforum@onet.pl
      • agata_abbott Re: Sekwencje - materiały 23.03.16, 10:16
        Maila wysłałam. Znalazłam też gry: www.smyk.com/trefl-a-to-bylo-tak-gra-edukaczjna,p1101577417,zabawki-gry-dla-dzieci-p :)
        • agata_abbott Re: Sekwencje - materiały 23.03.16, 10:19
          Granna miała też taką grę, w której losowało się kartoniki (np. z obrazkiem szczoteczki do zębów) i układało się je na planszy przedstawiającej jakieś konkretne pomieszczenie w domu. Fajnie wykonane, ładne obrazki. Trzeba poszukać:)
        • haslowpisz Re: Sekwencje - materiały 23.03.16, 10:47
          Dziekuje, juz zamawiam:), chyba mam ta gre, o ktorej piszesz ponizej - Lotto sie zwie. Tez wykorzystuje z niej te karty
    • eraz-lilipop Re: Sekwencje - materiały 23.03.16, 10:48
      Na chomikuj jest masa tego np tu chomikuj.pl/asia6211/sekwencje+czasowe,3
      • haslowpisz Re: Sekwencje - materiały 23.03.16, 10:50
        Ehh, masz rację, dzieki:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka