magda19877
31.03.18, 22:37
Witam
Syn za kilka miesięcy skończy 5 lat i zastanawiam się co robic. Od dawna podejrzewam coś ze spektrum ale wszyscy specjaliści wybijali mi to z głowy, więc dałam sobie spokój z diagnozowaniem. Ze względu na ogromne problemy si i opóźniony rozwój mowy od dwóch lat mamy wwr i są ogromne postępy mimo to boję się co będzie jak zacznie się szkoła. Wiem jest jeszcze dużo czasu ale wolałabym się przygotować. Syn drugi rok chodzi do przedszkola ogolnodostepnego, radzi sobie nie najgorzej poza ogromnymi problemami z pracami manualnymi. Tutaj jest daleko za dziećmi do tego nie znosi rysować, kolorowac itp no i jak jest jakis koncert w przedszkolu, przedstawienie czy bal to bardzo się boi tego hałasu. Do tego stopnia że jak ostatnio był jakiś teatrzyk to tak płakał że Pani musiała go zabrać do innej sali. Ale jak były przedstawienia np jaselkowe czy na dzień babci to nie było problemu. Zauważyłam że jak jest mniejsza grupa jest dużo lepiej. Na razie sobie radzi ale nie wiem co będzie później. Nasza pp to porażka więc więcej się tam nie wybiorę ale może gdzieś indziej uda mi się załatwić jakieś zaświadczenie do Ks? Gdzie mogę się zgłosić? Jakie dokumenty będę potrzebowała? Poradźcie coś bo nie mam o tym wszystkim pojęcia.