Dodaj do ulubionych

OPS - www.krzyzowki.net

17.09.04, 07:35
Koniec testów :)
Teraz pączkowanie!
Tylko i wylacznie:

www.krzyzowki.net
Obserwuj wątek
    • wiaz_szypulkowy_wspak Re: OPS - www.krzyzowki.net 20.09.04, 07:25
      Mam prosbę: sprezcie sie troche i nadeslijcie mi 'na wage' (no ale nie gnioty!:D) zadanka, krotkie wierszowane (najwyzej 4 linijki. czyli szaradki, homonimy, palindromy, anagramy i co tam jeszze jest.
      bedzie codziennie na OPSie, obok bannera tytulowego, pojawiac sie inne zadanie dnia:)
      jest jedna uwaga:
      zadania prosze przysylac na: wiaz[at]krzyzowki.net w pliku txt (zadnego formatowania)kodowane oczywiscie w ISO a nie windows!(ale ostatecznie przekonwertuje sobie na ISO)

jedno zadanie w jednej linijce zakonczonej enterem, w ten sposob:
      (przyklad jednej linijki, nie iwem jak to pokaze tutaj, bo jest troche znacznikow htmla)

<strong>tytul</strong><br>1 linijka<br>2 linijka<br>3 linijka<br>4 linijka<br><span class="szary10">rodzaj zadania, autor</span>

przyklad konkretny, (Fregaty ) :

były Egrosz zawodzenie,
      taki dziwak jest tu w cenie.
      kalambur, Fregata

i linijka w pliku txt(jako ze tu akurat nie ma tytulu wiec w pliku tez go nie ma:

były Egrosz zawodzenie,<br>taki dziwak jest tu w cenie.<br><span class="szary10">kalambur, Fregata</
      span>

pamietajcie: to jest jedna linijka zakonczona enterem! (bo poczta moze połamać troche ta linijke:) )

pozbierajcie swoje zadania, wpiszcie je do pliku, najlepiej duzo do jednego pliku a nie duzo plikow z
      jednym zadaniem
      • wiaz_szypulkowy_wspak Re: OPS - www.krzyzowki.net 23.09.04, 08:02
        Jesli przysylacie wiecej niz jedno zadanie bardzo prosze:przeczytajcie tekst o tym jak to robic. Na stronie OPSu kliknijcie ikonke 'i' przed napisem: 'Zadanie dnia'.
        (jak napisalem procedury automatu :) zmienil sie format plikow:) )

Serdecznie zapraszamy
    • wiaz_szypulkowy_wspak Re: OPS - www.krzyzowki.net 24.09.04, 12:13
      Aby coś się działo włączyłem Zadanie dnia. Na razie skazani będziecie na moje wypociny zanim uruchomię ten dział na dobre.
      Brakuje mi troche zadań. Poszperajcie w swoich archiwach i przysyłajcie, dajcie się namówić :) na pewno coś znajdziecie, może być wszytsko: to co było publikowane (jeśli możecie) to co zostało odrzucone przez redakcje. Chciałbym by nie było serii jednego autora codziennie wiec potrzeba mi wiecej zadan roznych autorow. Mam juz kilku autorow znanych z łam czasopism, ale to jeszcze mało :) Poszperajcie i przyłączcie się :)
    • jfalek Nowy działy na OPS 20.12.04, 13:50

powstał nowy dział gł. VARIA z dwoma na początek podrozdziałami, to początek,
      będą dopina i następne podrozdziały. zapraszamy do współpracy

W "Szkółce" nowy podrozdział "METAGRAMY

Może macie jakieś fajne metagramy, możecie podesłać na mój adres, może znajdzie
      się miejsce. Prosimy o te bardziej skomplikowane formy.

Jędrzej
    • reptar A to ci dopiero! 04.01.05, 10:06
      Ciekawostka ze "Słownika języka polskiego" pod red. W. Doroszewskiego:

ops - daw. "bezwstydna, rozpasana, wyuzdana zabawa, hulanka;
                  orgia, rozpusta"

I co Wy na to?   :-))
      • jfalek Re: A to ci dopiero! 04.01.05, 10:47
        reptar napisał:

> Ciekawostka ze "Słownika języka polskiego" pod red. W. Doroszewskiego:
        >
        >ops - daw. "bezwstydna, rozpasana, wyuzdana zabawa, hulanka; orgia, rozpusta"
        >
        > I co Wy na to?   :-)
        ================
        Sprawdziłem i ja, bo jakoś trudno mi było uwierzyć ;)))))))))

Jak Ty na to wpadłeś, aby tam zajrzeć? ;)

Skoro tak, to będzie trzeba trochę wprowadzić tych rozpasanych zabaw na OPS
        Przecież szaradziarstwo to zabawa :)))

Pozdrawiam

Jędrzej
    • wiaz_szypulkowy_wspak Brakuje mi na OPS..... 05.01.05, 12:18
      Zapraszam na forum OPS!!!

Podzielcie się tym czego wam najbardziej brakuje na OPSie!!!
      Postaramy sie przyspieszyc prace nad tym co bedzie was najbardziej interesowac. W tej chwili kolejność prac jest ustalona naszymi gustami i dostępnością źródeł, ale jeśli coś bedzie naprawdę interesującego zawsze można coś przyspieszyć. No i zachęcam także do tworzenia OPSa samemu:) Zapraszamy!
    • jfalek Rebusy na OPS 07.01.05, 13:36

W dziale "szkółka", w swoim czasie będą dopinane następne, od czegoś trzeba
      zacząć ;)

Pozdrówka

Jędrzej
    • wiaz_szypulkowy_wspak Zapraszamy na OPS -> krzyżówka!! (n/t) 12.01.05, 10:33

• widok22 Zaproszenie na OPS ->krzyżówka!! przyjęte:) (n/t) 12.01.05, 10:57
    • wiaz_szypulkowy_wspak w szkółce rebusy i anagramy!!! (n/t) 24.01.05, 07:29

• jfalek Re: w szkółce rebusy i anagramy!!! 24.01.05, 08:21

A ja po całej tej dyskusji ostatno z anagramami, czeka mnie pewnie ciężkie
        życie, może przeżyję ;)
        Pamietajcie o uwadze na końcu tych anagramów. Wszystko można zmienić poprawić
        na lepsze.

Jędrzej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka