wiaz_szypulkowy_wspak 17.09.04, 07:35 Koniec testów :) Teraz pączkowanie! Tylko i wylacznie: www.krzyzowki.net Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiaz_szypulkowy_wspak Re: OPS - www.krzyzowki.net 20.09.04, 07:25 Mam prosbę: sprezcie sie troche i nadeslijcie mi 'na wage' (no ale nie gnioty!:D) zadanka, krotkie wierszowane (najwyzej 4 linijki. czyli szaradki, homonimy, palindromy, anagramy i co tam jeszze jest. bedzie codziennie na OPSie, obok bannera tytulowego, pojawiac sie inne zadanie dnia:) jest jedna uwaga: zadania prosze przysylac na: wiaz[at]krzyzowki.net w pliku txt (zadnego formatowania)kodowane oczywiscie w ISO a nie windows!(ale ostatecznie przekonwertuje sobie na ISO) jedno zadanie w jednej linijce zakonczonej enterem, w ten sposob: (przyklad jednej linijki, nie iwem jak to pokaze tutaj, bo jest troche znacznikow htmla) <strong>tytul</strong><br>1 linijka<br>2 linijka<br>3 linijka<br>4 linijka<br><span class="szary10">rodzaj zadania, autor</span> przyklad konkretny, (Fregaty ) : były Egrosz zawodzenie, taki dziwak jest tu w cenie. kalambur, Fregata i linijka w pliku txt(jako ze tu akurat nie ma tytulu wiec w pliku tez go nie ma: były Egrosz zawodzenie,<br>taki dziwak jest tu w cenie.<br><span class="szary10">kalambur, Fregata</ span> pamietajcie: to jest jedna linijka zakonczona enterem! (bo poczta moze połamać troche ta linijke:) ) pozbierajcie swoje zadania, wpiszcie je do pliku, najlepiej duzo do jednego pliku a nie duzo plikow z jednym zadaniem Odpowiedz Link
wiaz_szypulkowy_wspak Re: OPS - www.krzyzowki.net 23.09.04, 08:02 Jesli przysylacie wiecej niz jedno zadanie bardzo prosze:przeczytajcie tekst o tym jak to robic. Na stronie OPSu kliknijcie ikonke 'i' przed napisem: 'Zadanie dnia'. (jak napisalem procedury automatu :) zmienil sie format plikow:) ) Serdecznie zapraszamy Odpowiedz Link
wiaz_szypulkowy_wspak Re: OPS - www.krzyzowki.net 24.09.04, 12:13 Aby coś się działo włączyłem Zadanie dnia. Na razie skazani będziecie na moje wypociny zanim uruchomię ten dział na dobre. Brakuje mi troche zadań. Poszperajcie w swoich archiwach i przysyłajcie, dajcie się namówić :) na pewno coś znajdziecie, może być wszytsko: to co było publikowane (jeśli możecie) to co zostało odrzucone przez redakcje. Chciałbym by nie było serii jednego autora codziennie wiec potrzeba mi wiecej zadan roznych autorow. Mam juz kilku autorow znanych z łam czasopism, ale to jeszcze mało :) Poszperajcie i przyłączcie się :) Odpowiedz Link
jfalek Nowy działy na OPS 20.12.04, 13:50 powstał nowy dział gł. VARIA z dwoma na początek podrozdziałami, to początek, będą dopina i następne podrozdziały. zapraszamy do współpracy W "Szkółce" nowy podrozdział "METAGRAMY Może macie jakieś fajne metagramy, możecie podesłać na mój adres, może znajdzie się miejsce. Prosimy o te bardziej skomplikowane formy. Jędrzej Odpowiedz Link
reptar A to ci dopiero! 04.01.05, 10:06 Ciekawostka ze "Słownika języka polskiego" pod red. W. Doroszewskiego:       ops - daw. "bezwstydna, rozpasana, wyuzdana zabawa, hulanka;             orgia, rozpusta" I co Wy na to?   :-)) Odpowiedz Link
jfalek Re: A to ci dopiero! 04.01.05, 10:47 reptar napisał: > Ciekawostka ze "Słownika języka polskiego" pod red. W. Doroszewskiego: > >ops - daw. "bezwstydna, rozpasana, wyuzdana zabawa, hulanka; orgia, rozpusta" > > I co Wy na to? :-) ================ Sprawdziłem i ja, bo jakoś trudno mi było uwierzyć ;))))))))) Jak Ty na to wpadłeś, aby tam zajrzeć? ;) Skoro tak, to będzie trzeba trochę wprowadzić tych rozpasanych zabaw na OPS Przecież szaradziarstwo to zabawa :))) Pozdrawiam Jędrzej Odpowiedz Link
wiaz_szypulkowy_wspak Brakuje mi na OPS..... 05.01.05, 12:18 Zapraszam na forum OPS!!! Podzielcie się tym czego wam najbardziej brakuje na OPSie!!! Postaramy sie przyspieszyc prace nad tym co bedzie was najbardziej interesowac. W tej chwili kolejność prac jest ustalona naszymi gustami i dostępnością źródeł, ale jeśli coś bedzie naprawdę interesującego zawsze można coś przyspieszyć. No i zachęcam także do tworzenia OPSa samemu:) Zapraszamy! Odpowiedz Link
jfalek Rebusy na OPS 07.01.05, 13:36 W dziale "szkółka", w swoim czasie będą dopinane następne, od czegoś trzeba zacząć ;) Pozdrówka Jędrzej Odpowiedz Link
jfalek Re: w szkółce rebusy i anagramy!!! 24.01.05, 08:21 A ja po całej tej dyskusji ostatno z anagramami, czeka mnie pewnie ciężkie życie, może przeżyję ;) Pamietajcie o uwadze na końcu tych anagramów. Wszystko można zmienić poprawić na lepsze. Jędrzej Odpowiedz Link