Gość: kidloco IP: *.itpp.pl 31.10.02, 08:53 Dostałem Amelię na VCD, wkładam do DVD, a tu nic. Wkładam do CD-ROMA, a tu nic. Co to za syf to VCD i co zrobić, żeby odpaliło??? Link Zgłoś Obserwuj wątek
franzmaurer Re: VCD - co za syf? 31.10.02, 18:26 Gość portalu: kidloco napisał(a): > Dostałem Amelię na VCD, wkładam do DVD, a tu nic. To masz do d*py DVD :) znajdz na dysku plik .dat ktory ma pewnie kolo 700 MB i otworz zwyklym Media Playerem ;))) Link Zgłoś
Gość: MaciekS Re: VCD - co za syf? IP: *.mad.east.verizon.net 31.10.02, 18:46 franzmaurer napisał: > Gość portalu: kidloco napisał(a): > > > Dostałem Amelię na VCD, wkładam do DVD, a tu nic. > To masz do d*py DVD :) > Mysle ze DVD nie jest do d*py. Malo prawdopodobne zby az dwa odtwrzacze byly do d*py. Kidolco probowal w stacjonarnym i komputerowym. Dwa to za duzo o jeden choc szansa zawsze jest. Link Zgłoś
Gość: MaciekS Re: VCD - co za syf? IP: *.mad.east.verizon.net 31.10.02, 18:42 Gość portalu: kidloco napisał(a): > Dostałem Amelię na VCD, wkładam do DVD, a tu nic. Wkładam do CD-ROMA, a tu > nic. > Co to za syf to VCD i co zrobić, żeby odpaliło??? Zakladam ze Twoj odtwrzacz potrafi odtwarzac plyty VCD. Czy posiadasz orginalna plyte czy kopie? Po pierwsze plyta moze byc po prostu uszkodzona i zamiast miec pretensje typu "VCD - co za syf" to bylaby wina uszkodzenia plyty. W takim wypadku nawet DVD byloby "syfem". Po drugie jesli masz tylko kopie to moze zostala zle zrobiona. Do robienia VCD sa przeznaczone specjalne programy. Oczywiscie wszystkie nowe pewnie to potrafia, ale wydaje mi sie ze trzeba "powiedziec programowi" co ma robic. Jesli byla to czysta kopia fizyczna CD to powinna dzialac (jesli nie bylo zabezpieczen bo takie sie tez pojawily dla roznych plyt CD w tym pewnie juz dla VCD). Powodzenia Link Zgłoś
Gość: Roman Re: VCD - co za syf? IP: *.icm.edu.pl / *.chomiczowka.net.pl 01.11.02, 10:00 Gość portalu: kidloco napisał(a): > Dostałem Amelię na VCD, wkładam do DVD, a tu nic. Wkładam do CD-ROMA, a tu > nic. > Co to za syf to VCD i co zrobić, żeby odpaliło??? Włożyłem płytkę Amelia do swojego Telestara i poczekałem aż vyświetli VCD 2.0/format zapisu płyty-taką organizację może mieć tylko Telestar/a nastepnie wcisnąłem play. pokazała się reklama-wcisnąłem next pokazała się dziewczynka z pilotem i jakieś napisy ble-ble a po chwili obraz z tyt. Amelia. Na dole po lewej stronie jest obrazek "Graj -1-" wcisnąłem "1" i ENTER i po kilku sekundach film ruszył uch-ch-ch .POWODZ. R Link Zgłoś