Dodaj do ulubionych

Inwigilacja Kościelna

27.12.11, 00:30
Oto nowy pomysł inwigilacji ludzi przez naszego proboszcza.
Skan ankiety
Czasy MO,SB,UB się bezpowrotnie skończył a nasz pleban dalej che kontrolować,inwigilować wiernych.
Musimy się opamiętać bo te miedziaki co dajemy na tace "1,2,5zł" to są niepoważne kwoty.
Chcemy być prawdziwymi Katolikami i należeć do Czernikowskiej wspólnoty parafialnej to
przede wszystkim musimy być poważnymi sponsorami (ja prawdopodobnie należę do tych niepoważnych),należeć do jednej z organizacji Czerniawskiego kościoła ,kupować prasę katolicką.

Obserwuj wątek
    • 2.asik2 Re: Inwigilacja Kościelna 28.12.11, 23:11
      Ha ha, nic nowego, tylko brakuje mi na tej ankiecie jednego pytania, na kogo głosowałeś w ostatnich wyborach.
      • tubylec-to-ja Re: Inwigilacja Kościelna 29.12.11, 07:12
        www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20111229/TORUN01/959086855
        • barbi-1 Re: Inwigilacja Kościelna 29.12.11, 11:39
          Moim zdaniem zadane pytania przez proboszcza są bardzo głupie szczególnie te : ile razy w roku zamawiane są msze i wypominki oraz za kogo , i czy ktoś nie ma zaległości w ofierze na kościół. Takimi pytaniami to jest tylko wyłudzanie pieniędzy. Odpowiedzi na te wszystkie pytania można zachować dla siebie samego a nie dla takiego pierdolonego proboszcza jak to o nim się mówi. I pomyślcie aby go wyjebać z tej parafii.
      • stekliniaczek Re: Inwigilacja Kościelna 29.12.11, 17:32
        ...i jeszcze jednego ,czy piszesz na lokalnym forum
        wstyd chłopie wstyd
    • tubylec-to-ja Re: Inwigilacja Kościelna 31.12.11, 09:23
      torun.gazeta.pl/torun/1,35576,10891312,Jak_proboszcz_bada_wiernych__ankieta_na_koledzie.html
      • drugi.pankracy Re: Inwigilacja Kościelna 31.12.11, 10:42
        W związku z prośbą o uwagi i propozycje odnośnie ankiety pragnąłbym z pokorą je złożyć.Do niniejszych zapytań dodałbym: >Oczekiwania w rodzinie: chrzest......,ślub........,zgon..........,do punktu 8:posiadanie:pism erotycznych..........,nagich filmów(określenie ks.prob. z Pasterki) ......W p-t 14 ilość odbytych stosunków sex w m-cu:z zabezpieczeniem........ bez zab............W p-t 15 czy są przejawy kanibalizmu(chodzi o połykanie):często.....,rzadko......W końcu dodałby p-t 16 czy są pomyłki z innymi otworami,które druga strona posiada-często.....,rzadko......,w ogóle....... etc.Być może weny nasz wielebny nabrał tworząc niniejszą ankietę po ostatniej Pasterce.Miałem odczucie i nie tyko ja,że nasz księżulo albo coś wciągnął do nosa lub gardła.Omawiając Dekalog łączył 7 przykazanie z 10,w pewnym momencie Święta Bożego Narodzenia pomylił z Świętami Wielkanocnymi,pózniej opowiadał,że ktoś tam ogląda nagie filmy przy czym często gubił myśli i słowa.Moim zdaniem jak na wykształconego plebana takie sytuacje co najmniej dziwią i zaskakują.Być może to nowa forma taka JAZZY.Pozdrawiam.
      • potok33 Re: Inwigilacja Kościelna 31.12.11, 14:48
        Myślę że ankieta ma tzw."drugie dno" Bardziej plebanowi chodzi nie o tych co napiszą, ale o ustalenie tożsamości tych którzy nie wypełnią ankiety. Jakie taka lista daje możliwości.Zero ulg!,to wrzody na ciele parafii, kłopoty przy chrzcinach, komuniach, ślubach no i oczywiście pochówkach.Parafianie II kategorii.Oczywiście przy odpowiednich datkach na tacę da się to zmienić.Wybór należy do nas.
    • azor1239 Re: Inwigilacja Kościelna 01.01.12, 18:51
      Widać że wierni skromnie dają na tace,lub za mało po kolędzie,ponieważ dziś nasz Proboszcz postawil na swoim i nawet babciom ogrzewania nie włączył.To po co to ogrzewanie ,oj przepraszam włączyl księża i organiście.To poco to ogrzewanie ,dla parady?A jak tam w naszej Parafii po kolędzie ?
    • waldas1981 Re: Inwigilacja Kościelna 04.02.12, 19:20
      co wy na to zrobil duzo ale za KASE asz sie tszesie
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka