anaiss 04.10.05, 11:26 Tu piszemy, co chcemy. Wszystkie dyskusje mile widziane. a. P.S. Pilnujcie przestrzegania netykiety i takich tam, coby wątek na osła nie poleciał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toja50 Re: hyde park 04.10.05, 11:35 :-))))) Niedlugo drugie urodziny grudziadzkiego hyde parku 10.10 Moze i czas tamten zakonczyc /ciezko sie do niego wchodzi :-)/ i zagoscic w tym. Fajnie, ze to sie tak jakos czasowo zbiega. Bardzo mi milo za zaproszenie. Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 04.10.05, 11:41 Faktycznie urodziny tuż, tuż. Stary Hyde Park nazywał się "Ten wątek ma wpisów=" i powatał 10 października 2003r. Ma wpisów 1047 na tę chwilę. Ciężko do niego się wchodzi, to racja. Zaczynamy więc nowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: hyde park 04.10.05, 12:21 Zaproszeni są wszyscy bez wyjątku, niepokorni, niespokojni, histerycy, heretycy... Jedynym ograniczeniem jest cierpliwość naszych asów. a. Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: hyde park 04.10.05, 13:16 Moja cierpliwość jest niezmierzona,więc piszta co chceta.:) Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: hyde park 04.10.05, 13:41 Dlaczego chcesz, by to był wątek spamerski? Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: hyde park 04.10.05, 13:49 "Tu piszemy co chcemy",to twoje słowa?Dajmy schronienie również "spamerom".:) Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: hyde park 04.10.05, 14:14 Spamowanie to rozpowszechnianie maili, których nie życzą sobie ich adresaci, jak również zamieszczanie tej samej informacji w wielu miejscach. Spam jest niezgodny z prawem, netykietą i regulaminem forum Portalu Gazeta.pl, ale myślę, że jako admin dobrze to wiesz. a. P.S. Spamowanie - nie, spontaniczne rozmowy, bez wyrzucania kogokolwiek do innych wątków - tak. _Widzę_ cudzysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 04.10.05, 14:53 Witam w wątku wolnego_słowa ;-))) Do wieczorka! Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 04.10.05, 19:01 Niech będzie jeeeeeeeeeeeszczeeeeee dłuuuuuuuuuuuższyyyyyyyyy od swego poprzednika. Do roboty !!! Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 05.10.05, 11:35 Przyznam, że mi szkoda starego wątku. Przyzwyczajam się nawet do wątków ;-) Ale cóż, postaram przyzwyczaić się i do nowego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 05.10.05, 16:17 No, mnie tez smutno, ze tak wszyscy ochoczo zrezygnowali:-( Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: hyde park 05.10.05, 19:44 Nie żal Wam tyle wątku,co jego autora.:)Punkciary:))) Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 05.10.05, 20:00 Stały i pewny elektorat zawsze mile widziany :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 06.10.05, 10:13 To jest takie budujące i wzruszające. Dzięki dziewczęta za stałość w uczuciach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 06.10.05, 10:16 Nie, nooo.. Ten wątek też polityczny? ;-)) A swoją drogą, tak się zastanawiam, czego chce nasze społeczeństwo? Kapitalistycznego blichtru i socjalistycznej opieki państwa? Ciekawy układ. Na "zgniłym" zachodzie długo to przerabiano. Bezrobotni na "socjalu" spędzali błogie życie przez długie lata. U nas za "komuny" tak nie mieli nawet pracujący he he A teraz? Z pustego i Salomon nie naleje. Najwyżej ustawy można dopasować do potrzebujących, lub uprzywilejowanych. Pewnie dlatego, jeszcze w tym roku, do grudnia, zostanie zniesiona ustawa o opodatkowaniu oszczędności. No i dobrze, mnie to nie przeszkadza, jak i większości pewnie. By oszczędzać trzeba najpierw mieć z czego. Rząd dobrze wie, kto i ile ma ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 06.10.05, 10:22 Kierunek zmieniłaś Naatka?! zaczęłaś patrzeć inaczej, czy li tylko przekora Ci się wyczerpała?! Każdy rząd wyżywi się sam, byle nie za często rżnął głupa ! Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 06.10.05, 12:54 Może w takim razie nadajesz się do rządu, ONI też w swoim kierunku, jak dotychczas?! Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: hyde park 06.10.05, 16:27 niby każdy mam mówić co chce? i co z tego wynika? mniej słów mniej szkód! Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 06.10.05, 16:49 Ale nasze slowa nie szkodza, no moze sa po proznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: hyde park 06.10.05, 16:55 toja50 napisała: > Ale nasze slowa nie szkodza, no moze sa po proznicy. mniej słów, więcej rękoczynów!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 06.10.05, 17:03 O, nie, od rekoczynow sa inni i nie u nas:-) ale moze...jak sie polubi. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 07.10.05, 09:22 Soterze, jaki czynisz szkody własną ręką, sam wiesz najlepiej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 07.10.05, 19:46 Chyba juz wszyscy maja wszystkiego dosc, nawet do bicia skorzy? Dobrze, ze od jutra cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: hyde park 08.10.05, 23:04 chetor napisał: > Soterze, jaki czynisz szkody własną ręką, sam wiesz najlepiej ;-) mówiąc rękoczyny, miałem na myśli robotę w szerokim znaczeniu, czyli pracę!!! a nie gadanie po próżnicy... ot, jaki piękny nasz język, ile wieloznacznośći!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 09.10.05, 11:08 Właśnie liczyłem na tę wieloznaczność ;-) Ale i tak mnie zadziwiasz dając rękoczynom aż takie szerokie znaczenie? ;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: hyde park 09.10.05, 13:43 jest jeszcze drugie znane nam powiedzenie, myśl "ora et labora";-))) pozdrawiam mniej rękoczynnie, a więcej duchowo... mości chetora z forum graudenz!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 09.10.05, 15:49 Praca w niedzielę prawie zabroniona, modły będę wznosił po 20-tej, jeśłi okaże się to, co się okazać może. Pozdrawiam też duchowo i po polsku, Sotera z Brodnicy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 09.10.05, 17:42 Najbardziej prawdobodobna jest druga tura ;-) mimo modlow. Szkoda, ze tak sie potoczylo jak mamy:-( Pozdrawiam obydwu rekoczynnych. Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: hyde park 09.10.05, 18:47 kto w drugiej turze... jestem ciekaw do 20! oczywiście, kto pracuje w niedziele temu diabeł pokaż rogi!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 09.10.05, 19:31 moja babcia mawiała, że "niedzielna praca się w niwecz obraca" ;-) Cobyśmy jednak zrobili bez tych co i w niedzielę pracują, toż i ksiądz musi punktualnie msze odprawiać ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: hyde park 09.10.05, 19:41 łe znam proboszczy parafialnych którzy mają poślizg 30min. ! Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: hyde park 09.10.05, 21:09 śpiewać każdy może, trochę lepiej, lub trochę gorzej, dogrywka Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 10.10.05, 23:16 Gdzie sie podziewa zalozycielka tego watku??? Smutno bez niej, no coz, trzeba miec nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: hyde park 11.10.05, 15:46 a no właśnie,gdzie jak gdzie,ale TU powinna bywać.:) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 12.10.05, 11:43 Moze cos sie stalo? Prosze o glos, bede spokojniejsza. Wprawdzie jesien sprzyja melancholii ale to przechodzi. Pozdrawiam An! Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 13.10.05, 10:16 Ostrożnie i cichutko podnoszę w celu przypomnienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: hyde park 13.10.05, 11:48 "[...]bawić się z nim bardzo ostrożnie jak z chorym dzieckiem wymuszając w końcu głupimi sztuczkami nikły uśmiech [...]" Z.Herbert Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 13.10.05, 13:01 Proponuje weselsza lekture, ja na doly czytal Musierowicz, moze pomoze? Pozdrawiam An i troche glosniej prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: hyde park 13.10.05, 13:04 tak mi się jakoś nagle przypomniał ten fragment Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 14.10.05, 21:57 An! co tak malo Ciebie z nami, nie czytaj tyle, a moze cos ciekawego widzialas? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: hyde park 16.10.05, 12:24 anaiss napisała: > jestem to jeszcze o niczym nie przesądza!:-) pozdrawiam Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: hyde park 16.10.05, 12:42 Jak zawsze potrafisz pokazać właściwe proporcje. Odpozdrawiam. a. Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: hyde park 16.10.05, 12:45 anaiss napisała: > Jak zawsze potrafisz pokazać właściwe proporcje. cały świat, krąży wokół proporcji... całuję soter_proporcjonalny Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: hyde park 16.10.05, 15:04 anaiss napisała: > mam ostatnio skrzywioną optykę tylko czasem nie dręcz się! Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 15.10.05, 08:17 Nic mnie nie uderza i Ciebie też nie powinno ;-)) Myśl pozytywnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dodo66 Watek pod tym tytulem powinien zalozyc Parkowy:-)) 16.10.05, 20:38 ;-)) Tak mi sie to kojarzy. Sorry An. Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: Watek pod tym tytulem powinien zalozyc Parkow 16.10.05, 20:40 Chciałabyś wszystkie moje wątki wrzucić do jednego worka.?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
dodo66 Re: Watek pod tym tytulem powinien zalozyc Parkow 16.10.05, 20:43 Absolutnie nie. Ale ten wybitnie mi sie z Toba kojarzy:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: Watek pod tym tytulem powinien zalozyc Parkow 16.10.05, 20:46 To ciekawe.:)Rozważę założenie własnego forum pod tym tytułem.:) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 18.10.05, 21:23 Parkosiu! Jeszcze nie wrociles ze spotkania z Tuskiem? Napisz jak bylo na zywo)) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 21.10.05, 14:41 Co sie dzieje z An? To nie moze tak byc, smutno bez zalozycielki tematu:-( Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 24.10.05, 10:45 Ale mam kaca, no coz, trzeba zyc dalej, ale uwazam, ze PO nie powinno wchodzic do koalicji. Niech socjalisci rzadza sami a liberalowie w opozycji i mamy nareszcie jasny i zdrowy uklad, z tym, ze nastepne lata naleza do Samoobrony:-( Smutne, ze zwyciezyla podstawowka, wies i ojciec dyrektor, ale stanowi to jednak jakas calosc. Ech Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 24.10.05, 14:42 Przewiduję ostrą walkę o stołki a ta "załatwiła" już niejedną partię.. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 24.10.05, 15:22 W Grudziadzu wygral zdecydowanie Tusk. Bardzo sie ciesze. To zawsze jakas nadzieja na wybory samorzadowe. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 24.10.05, 19:46 Jestem zaskoczona, nawet miło, Tus nic nie chce??? Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 25.10.05, 10:31 Matka-założcielka tylko puka z rana, a potem dłuuuugo nic. Czas już wrócić do światowego lub codziennego życia :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: hyde park 25.10.05, 20:00 chetor napisał: > Matka-założcielka [...] nie wyrażaj się! ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 25.10.05, 23:20 Alez w mediach wywracanie kota ogonem, oczywiscie wszystkiemu winna zla PO :-( Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 27.10.05, 18:27 Dzisiaj za mna chodzi Smolen i jego piosenka, nie moze sie odczepic, wiec nuce, co mam robic:-( Cos sie z narodem dzieje niedobrego nie ma poczucia humoru ludowego itd/itp Dlaczego ludu ty moj????????? Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 28.10.05, 11:45 Czy wie ktos gdzie sa, lub co robia Rewinski i Pisecki, mieliby peln rece roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 28.10.05, 13:28 Rewiński siedzi na wsi i gospodarzy, na roli :-) Z wywiadu, jakiego udzielił SE wynika, że pozbyto się niewygodnej "Plamy". Co z Piaseckim, nie wiem. Szkoda Chłopaków. Baaardzo lubiłam ich Plamę. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 29.10.05, 15:39 An! mila chwilo trwaj wiecznie. Tez mam takie dzwonki na tarasie, ale mojej sasiadce przeszkadzaja i musialam je wygluszyc:-) Pozdrawiam i zycze milego, dlugiego weckendowania, masz szanse wypoczac, tylko za duzo nie czytaj powaznych rzeczy, wez przklad z Chetora, ponoc piwo dobre na wszystko:-) Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 29.10.05, 16:40 Lub prawie na wszystko, żadne piwko nie zagłuszy dzwonków, tych w duszy także :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: hyde park 29.10.05, 17:37 Moje są nieinwazyjne, pukają cichutko :) Czytać i tak muszę, w dodatku dużo i poważnie :) m. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 29.10.05, 20:08 Dziękuje, Anuś za miłą chwilę :-) Kocham ludzi romantycznych :-) Cmokaski Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 29.10.05, 23:00 Schowaj gleboko te swoje "powazne" pismidla i odlec, chyba masz wolne:-) A jutro idz na lody, ja uwielbiam karmelowe z pistacja i takie tam rozne owocki. Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: nie bijcie ;)) ubóstwiam ten kawałek ;)) 07.11.05, 21:18 Apteka "Marzenie" w oparach naparu wnoszą Księcia Kataru to Księżniczka Angina i jej siostra Aspiryna oto wirus zwany Sydney męczy grypy ohydne a to babcia Grypa i jej kompleks Edypa druga siostra Migrena śpi dziś jak syrena wykończyła recepty laudanum już nie ma zjadła wszystkie racje ma halucynacje gotowa awantura gdy się skończy tynktura twój pies ma hercklekot a kot zeżarł blekot tańczyłeś nago i złapało cię lumbago może miałeś napad mdłości w ramionach miłości czy zażyłaś pigułkę nastaw zegar i kukułkę napar z ziół zgiął wuja w pół ciotka Rycyna działać zaczyna znad kielicha goryczy wąż do ucha syczy: apteka czeka na słabego człowieka apteka czeka na słabego człowieka Trzymajcie się ciepło, Mili :-) anaiss Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: nie bijcie ;)) ubóstwiam ten kawałek ;)) 08.11.05, 09:27 hihihiii An,Czyje to? Dobre! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: nie bijcie ;)) ubóstwiam ten kawałek ;)) 08.11.05, 11:23 Niestety, nie znam autora tekstu (mam nadzieję, że Admini nie wytną). Kiedyś był program pod tym tytułem w RMF i tam właśnie nadawali ten utwór :-) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: nie bijcie ;)) ubóstwiam ten kawałek ;)) 08.11.05, 19:47 An, dobrze na ciebie dzialaja te medykamenty w aptece marzen, jak widze:-) Pozdrawiam i sie ciesze, ze mamy za soba, moze i mnie przejdzie po czwartku. Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: nie bijcie ;)) ubóstwiam ten kawałek ;)) 08.11.05, 19:59 Toju, bez garści tabletek rano w ogóle nie ruszam się z domu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: nie bijcie ;)) ubóstwiam ten kawałek ;)) 08.11.05, 23:01 Mimo ewentualnych zarzutów o stosowanie schematów,zaryzykuję stwierdzenie,kobiety to hipochondryczki.:) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: nie bijcie ;)) ubóstwiam ten kawałek ;)) 08.11.05, 23:04 Ja cierpie na innego rodzaju hipohondrie, Parkosiu, juz sie powinienes zorientowac:-)Pozdrawiam troche nocnie. Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: nie bijcie ;)) ubóstwiam ten kawałek ;)) 08.11.05, 23:14 Parkoś wie, tylko lubi jątrzyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: nie bijcie ;)) ubóstwiam ten kawałek ;)) 08.11.05, 23:17 Toju,znam przyczynę Twego rozstroju,mam dokładnie to samo.:)Udało się podpuścić An,hi hi hi. Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: nie bijcie ;)) ubóstwiam ten kawałek ;)) 08.11.05, 23:22 hi, hi, lepiej uważaj ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: nie bijcie ;)) ubóstwiam ten kawałek ;)) 08.11.05, 23:13 Narażasz się. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: nie bijcie ;)) ubóstwiam ten kawałek ;)) 09.11.05, 09:30 Re: nie bijcie ;)) ubóstwiam ten kawałek ;)) parkowy 08.11.05, 23:01 + odpowiedz Mimo ewentualnych zarzutów o stosowanie schematów,zaryzykuję stwierdzenie,kobiety to hipochondryczki.:) -------------------------------------------------------------- Parkosiu, z mojego dłuuugiegooo doświadczenia,na temat hipochondryków, wiem zupełnie co innego :D Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: nie bijcie ;)) ubóstwiam ten kawałek ;)) 09.11.05, 15:53 Za mna dzisiaj po tej krotkiej konferencji z sejmu Kazik S.chodzi i tak sobie nuce Tak, panie Kaziu/Czyt.Jaroslawie/pan sie nie boi dwie trzecie sejmu za panem stoi panie Kaziu/w domysle Jaroslaw/pan sie nie boi pan prezydent/nowy/takze za panem stoi itd itd nie pamietam dalej, ale rzad bedzie i dobrze i skonczy sie predzej. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 12.11.05, 14:49 Bardzo mi sie podobalo, ze chociaz w ostatniej chwili ale jednak, Balcerowicz zostal odznaczony i oby nigdy nie zostal Lepperem zastapiony. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 12.11.05, 19:40 Cieszę cię z odznaczenie Balceowicza-Musi-Odejść. Wałęse nadał w ponad 200 tys. odznaczeń, KWachu ponad 730 tys. - rekordzista, wiekszość dostały gnidy za umacnianie władzy ludowej. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 15.11.05, 12:17 Ciekawe jak nowy bedzie umacnial:-( moze dojsc do 1000 Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 15.11.05, 20:50 Podoba wam sie to zamykanie ust ministrom? mnie to cos przypomina i do tego ten specoddzial do usadzania niewygodnych, ciekawe czego bedzie wiecej? prawa czy sprawiedliwosci, a moze nadgorliwosci? Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 15.11.05, 20:58 Baby do garow, rodzic dzieci, becikowe sie zbliza. Dom, to w/g Pisu naturalne miejsce kobiet hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: hyde park 15.11.05, 21:05 no i prosze jakie jesteśmy domyślne, kto za, kto przeciw, nikt się nie wstrzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 15.11.05, 22:41 kiedyś było jak w tramwaju, jedni siedzieli a drudzy sie trzęśli..Ale to historia... Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 16.11.05, 09:28 Wreszcie będzie poustawiane po kaczemu, to nie znaczy po ludzku :( Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 16.11.05, 17:55 Historia lubi sie powtarzac, Naata, ale ta chochla, mam nadzieje, przeszkodzi:-) Wiecie! wkurza mnie ta interpretacja moherowych beretow,ale to pasuje pisowi, dalej miesza bieda, a jak Ziobro i inni obwieszczali, ze na PO glosowali zlodzieje i przestepcy to nikt nic o obrazaniu nie mowil:-( Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 17.11.05, 12:00 Przestępców było jednak mniej niż moherów, dlatego Donald przegrał ;-) To się może zmienić gdy PiSowcy przepełnią bardziej więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 17.11.05, 15:30 A na to sie zanosi, Ziobro dziala, byle skutecznie, tylko gdzie on ich wszystkich pomiesci i kto im papau da. Swoja droga cos na katujacych ojcow, konkubentow i inne matki nalezy znalez, ja mysle ze chlosta, taka porzadna, na rynku glownym, jak to kiedys bywalo, chyba skuteczne bardziej no i tansze. To jest przerazajace, co sie z tymi ludzmi dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: hyde park 06.05.06, 09:29 Witom z dniym kery nowy w oświecie LPR znakym resortu przecie. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 23.11.05, 23:02 Jestem po telewizyjnej Debacie na temat tolerancji, szoook, taki posel Strak i kilku podobnych /np. Pilka/ na horyzoncie i mozemy sie pozegnac z normalnym krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 23.11.05, 23:32 Czy można wnieść sprawę TVP za obrazę uczuć??? Mnie, jako podatnika i obywatela obraża pokazywaniem i zmuszaniem do słuchania takiego właśnie leszcza co się ma za pstrąga. Toju, my sie nie musimy żegnać z normalnością, to takie tam, muszą się zacząć z nią witać...! Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 26.11.05, 15:58 Czytalam dwa super wywiady z Kaczynskim J. OZON/ no wlasnie Ozon i jak tu mozna wierzyc w te bajki przedstawiane przez Pisaka/, a drugi z Tuskiem w Przekroju, ktory oczywiscie dla mnie jest bardziej wiarygodny, i to co przedstawia, jak nie doszlo do koalicji miedzy innymi, rowniez o przedstawianiu siebie. Szkoda, no wielka szkoda, ze tak sie stalo jak sie stalo. Powiem szczerze, ze tego latajacego Marcinka i juz trudno jest mi zniesc. Wszystko obiecuje, na wszystko ma, nie ma zadnego problemu, z Boza pomoca, jak Bog da wszystko sie uda. Wiec albo jedno albo drugie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 26.11.05, 21:18 Tojuś, to takie skrzywienie zawodowe... przyjdą wierni i sypną groszem. Jak u pewnego zakonnika. Jeśli prawdą jest, że wiernych płatników jest 99,99% to.. nie ma sprawy, sprawią cud i znowu będzie mozna czerpać pełnymi garściami, ale tylko w jedna stronę, niestety. Bo co by tu nie mówić, sprawiedliwie nie znaczy porówno. Każdemu w/g jego potrzeb... Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: hyde park 27.11.05, 09:40 Dzień dobry, niedzielny! Każdemu według jego potrzeb, hm, miało być, w perspektywie, mineło! Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 27.11.05, 19:59 Straz miejska nie ma prawa kontrolowac kierowcow, tak orzekl rzecznik praw obywatelskich, no to co ci straznicy teraz beda robic? W G-dzu otrzymali wlasnie nowa, baaardzo przestronna siedzibe, tylko po co tyle miejsca dla straznikow, ktorzy maja pracowac na ulicach, ech dziwne to. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 28.11.05, 10:38 Ciekawy jestem co dalej z tym orzeczeniem RPO? Już można gwizdać na granatowych czy lepiej zaczekać na zmianę prawa? ;-) Straż będzie załamana, stracą najbardziej spokojne interwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 28.11.05, 11:21 Eee, na pewno znajdą im zajęcie, np. pilnowanie moralności obywateli :P Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 28.11.05, 11:30 U nas juz sie ucza mandatowac babcie z pieskami, bo "mlodszych a wypasionych obywateli" z pieskiem czy bez omijaja szerokim lukiem, szczegolnie nad Wisla. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 29.11.05, 14:48 W Nysie, popnoć chodzą, sprawdzają i fotografują, czy na straganach kupcy nie wystawiają do sprzedaży na widok publiczny..majtki i inne reformy.. :D Niedaleko jest kościół.. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 29.11.05, 14:52 Ciekawe czego w Toruniu beda zakazywac? Zulawski w swoim wywiadzie powiedzial, ze Polska glupieje w oczach, chyba ma racje:-( Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 29.11.05, 14:55 Toruń się nie da, na pewno nie da. Za wiele tu młodzieży i innych wolnomyślicieli :) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 29.11.05, 15:09 Toruń sie nie da??? Po ostatnim zakazie parady czy marszu... Nie byłabym tego taka pewna.. Ale najciekawsze, że w mieście młodzieży studiującej było więcej szalikowców, jak nazwano ogolone łby, niz tych mądrych postępowych.. Nie dziwota, w końcu bliskość radyja robi swoje, nawet ma wpływ na dostęp do Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 29.11.05, 15:16 Mlodziez? ja juz tak nie wierze, czasem ogladam Trwam, czasm Warto rozmawiac i juz nie jestem taka pewna. Pranie robi swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 29.11.05, 18:53 Mimo braku zezwolenia(jakaś zła data na wniosku) marsz się odbył bez eksesów. Długotrwałe pranie zawsze przynosi efekty. Popatrzcie jakie są po PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 29.11.05, 20:39 Toju, młodzież nie czeka na mieszkania i "becikowe" (co za prymitywna nazwa) i postanowiła wziąć sprawy w swoje ręce.. Za granicami kraju. Wyjeżdżają następni. Masz racje Chetorku, pranie mózgu nie ma "narodowości". Obojętnie z jakiej strony, zawsze jest tylko praniem. Indokrynacją. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 02.12.05, 14:13 Moherowe berety hitem mody i polityki. Niedlugo beda moherowe kapelusze, pierwszy dla premiera, nawet calkiem, calkiem. Ale swoja droga juz troche za duzo w mediach na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 03.12.05, 11:03 No i Donek przeprosił za obrażanie moherowych uczuć, panią, która aż płakała. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 03.12.05, 13:05 I nie mogla spac:-) Sprawa moherowa wykoslawiona maksymalnie. Tylko po co te oba Tuski poszli do Wojewodzkiego? Jutro bedzie mozna sie przekonac jaki prezydent nas ominal:-) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 05.12.05, 11:55 Ogladal kto Tuskow u Wojewodzkiego? Ciekawa jestem czy warto obejrzec powtorke? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 06.12.05, 00:02 Ogladałam, warto, inny Tusk, wyluzowany może niezbyt, ale bez "makijażu" ;-) Jak to u Kuby. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 06.12.05, 10:27 Tusk się trzymał, przecież nie może dostosowywać się KW, trzymał fason, ale nie był sztywniakiem, potrafił podśmiewywać się z siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 07.12.05, 10:02 Kuba Powiatowy opowiedział się politycznie na długo przed programem :-) www.racjonalista.pl/kk.php/s,4419 Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 07.12.05, 11:54 A niech dokopuje:-) tylko cos malo skuteczne to dokopywanie:-( Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 10.12.05, 15:58 Ostatnio sie dowiedzialam, ze przed Lesniczowka do 1920 roku gromadzono smieci, takie miejskie smietnisko zrobiono z pieknego parku w czasie I wojny swiatowej. Parkosiu! wiedziales o tym? Dopiero kilka lat pozniej park wypieknial na tyle, ze odwiedzil go prezydent RO Stanislaw Wojciechowski i Ignacy Moscicki.Teraz odwiedzamy nasz piekny park i Lesniczowke my, no i Parkos oczywiscie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 16.12.05, 23:25 Dzieki za ciekawe zdjecia, Chetor, tylko sie zastanawiam jak dlugo te tabliczki ulicowe powisza kolo tego flisaka, obawiam sie,ze niedlugo:-( Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 17.12.05, 22:56 Zrobiles spora niespodzianke tymi zdjeciami, teraz chodze i sprwdzam, czy wszystko na miejscu:-) Torunska grudziadzka domowemu zaraz pokazalam, cos niedowidzial, a tez chodzi tamtedy codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 18.12.05, 14:02 Wiedziałem, że jest na pewno, ponieważ jej pierwszej szukałem. A nad nią od razu Szczecin, tylko Tychów brakuje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 18.12.05, 22:29 A Parkos cos o tym,ze ze Szczecina brakuje? Nic nie rozumiem, ale pewnie nie musze. No dobra, z Polic nie ma na bank. Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: hyde park 18.12.05, 23:30 No,fajnych rzeczy się dowiaduję: Leśniczówka na śmieciach.:)) W Szczecinie jest również ulica Grudziądzka,pomyślałem,że przydałaby się do kolekcji obok flisaka. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 19.12.05, 11:02 Juz nie moge:-)))Oj, Chetor co Ty narobiles tymi fotkami. Odpowiedz Link Zgłoś