chris-joe 03.07.06, 17:08 Obiecalem komus tu w QC zrobic dysk z kompilacja francuskiego hip hop, a pojecia na temat nie mam Moglibyscie rzucic kila nazw(isk), moze tytulow, tego co w dzisiejszym francuskim hip hop'ie jest 'chodliwe'? Dzieki wielkie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielka Re: francuski rap/hip hop 03.07.06, 21:18 fr.wikipedia.org/wiki/Rap_français ? no bardziej nie potrafie pomoc Odpowiedz Link
yvona73pol Re: francuski rap/hip hop 08.07.06, 03:23 no, ja wiem, ze Diam's i jeszcze McSolaar, ale to juz klasyka raczej... reszte znam raczej sluchowo, bez pamieci nazw, niestety... Odpowiedz Link
melmire Re: francuski rap/hip hop 08.07.06, 19:52 Wejdz na fanc.fr i rozjerzyj sie w dziale ze skladankami, moze cie natchnie? Odpowiedz Link
noirdesir2 Re: francuski rap/hip hop 08.07.06, 21:03 jest taki utworek "la bouteille" a wykonuje go albo "cricri" albo "cauet" - nie wiem, bo mi kolega przysłał to w dwóch wersjach, z dwoma różnymi nazwami. a text jest o francuskiej prezenterce tv, która czesto zagląda do swojej "bouteille", czyli pije po prostu i ludzie az o tym piosenki piszą ! daj emaila, to ci wyśle ten kawałek, bo tu nie umiem dołączyć... (może nawet ne można?) bonne soiree Odpowiedz Link