m.maska
15.02.11, 11:09
Ponieważ nie mam, podobnie jak kiedyś Zorro, możliwości wypowiedzi na Loży, biorę z Niego przykład i odpowiadam tutaj...
cytuje:
Re: klopsiki
Autor: deriadezy 14.02.11, 23:52
Przykro mi Kicho_nor, Don Chichot to nie Ty, wydawało mi się, że bywasz dowcipniejszysmile
Przyznam,że refleksem nie grzeszysz, komiks należy do przeszłości, żywo, po dziś dzień komentowanej na forum Kalejdo0skop,przy jednoczesnej deklaracji totalnego luzu i sugestiom odpuszczenia z nadęciasmile
Czujesz niesmak, no cóż, nie ma tak,by każdemu dogodzić,mea culpasmile
Być może komiks o Loży, autorstwa maski i Zorra ,zaspokoi Twoje oczekiwania,jeśli nie,pozostaje Ci petycja do Cornellismile
Pozdrawiam Kicho_nor.
smile
Dobre wychowanie, tak wysoko ceniona przez Loże kultura, wymaga uczciwości i wyraźnego zaznaczenia, że komiks Kalejdoskopu jest odpowiedzią na komiks Loży(nie należy mylić przyczyny ze skutkiem).
Przypominam sobie awanturę, która się wywiązała w związku z tym, ze Zorro na Podwórko zacytował post Czarka...z zaznaczeniem, kto, gdzie i kiedy...i ile to było na ten temat gadania, co można, co wypada a czego nie....
Komiks, który zaprezentowała Loża był jednym pasmem wyrwanych z kontekstu, naszych wypowiedzi na forum "Pod Zieloną Latarnią"... ukradziono nasze wypowiedzi nie podając autorów, nie podając także źródła i... dorabiając nam gęby.... Postronny obserwator nie będzie wiedział komu te wypowiedzi ukradziono. Ale o kopiowanie wpowiedzi, tygodniami robiono wyrzuty Zorro... czy to nie dziwne?
W komiksie Kalejdoskopu, nikt nikomu niczego nie kradnie, nikt nikogo nie obraza, nikt nie jest wulgarny, nikt nie jest ordynarny.. tylko tak się składa, że Kalejdoskop nie deklaruje w otwarciu forum jak to czyni Loża:
Na forum rozmawiamy o kulturze, społeczeństwie, polityce i stylu życia. (cyt. z forum Loża)
i to NAS różni...że deklaracje Loży maja się nijak do tego co się rozegrało w komiksie Jokkera...litościwie nie będę oceniać tej "kultury"
A przecież to Loża kiedyś założyła watek w którym proszono by nie cytować wypowiedzi, artykułów, a nawet fotografii nie podając autora - jest to intelektualna kradzież..... i tak oto, największy grzech który jakoby popełnił Zorro, stał się rzeczywistym udziałem Loży właśnie...