Dodaj do ulubionych

22 Marzec.....

22.03.11, 07:03
witam Wszystkich! Mysle, ze mnie Maseczka nie zamorduuje.....big_grin
Ale tamten watek byl juz dluuuuugi!cool
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: 22 Marzec..... 22.03.11, 07:46
      Czesc Zorro - mordowac nie bede... ale to 22 marca jest wink
      No i z niecierpliwoscia czekam na Twoja wypowiedz na temat poddany wczoraj na watku tureckim wink
    • m.maska [...] 22.03.11, 08:00
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • m.maska Re: 22 Marzec..... 22.03.11, 08:01
      Zorro - ale prosze Cie - naprawde, nie zakladaj watkow jesli ten aktualny ma ponizej 80 postow...to naprawde nie jest duzo
      • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 22.03.11, 08:36
        No właśnie, 22-ego marca, piękna data, bo z samych dwójek złożona, a dwójka jest chyba moją szczęśliwą liczbą i prześladuje mnie od lat. Tylko dlaczego przy takiej dacie muszę mieć nocny dyżur, no dlaczego?
        Witajcie w ten cudny, rozsłoneczniony dzień smile
    • m.maska Re: 22 Marca.... 22.03.11, 08:33
      Tutaj slonce rozpieszcza, szczegolnie ptactwo wariuje...kaktusy kwitna - musze zrobic fotki. Chcialabym zobaczyc je w pelnym rozkwicie, ale tego juz niestety nie zdaze obejrzec sad
      Dzisiaj w programie plywanie po rzece...rybka na obiad wprost z lodzi i cos tam jeszcze, i jeszcze...ale zapewne ok.14 wrocimy do hotelu, wiec jeszcze troche czasu na jakis ostatni spacer bedzie smile
      Wszystkim fajnego dnia... Zuzi - zdrowia smile Majeczce - wytrwania z nozem na gardle, AL - wypocznij przed nocnym dyzurem...Zorro - kilku centymetrow kwadratowych kafelkow wink
      Czarek - obys wytrwal w swoim postanowieniu.
      Milego...
      • al-szamanka Re: 22 Marca.... 22.03.11, 08:59
        " Zorro - kilku centymetrow kwadratowych kafelkow"...no suuuuuuuuuuuuper, przecież jeden kafelek to 15 cm na 15, to co on, dzieli te kafelki? I ile czasu potrzebuje na wykafelkowanie jednej płaszczyzny?, carramba, łazienkę to on chyba 10 lat robi!!!!....ale majster!!!! wink wink wink wink
    • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 22.03.11, 11:25
      Dzień dobry Wszystkim! No to się rozłożyłam, ostatnio tak byłam chora, parę lat temu, we Wrocku! Jeszcze zapalenie oskrzeli się przyplątało! Mam dość chorowania, ja chcę być zdrowa!!! Aaaaa, niech to... wink Dnia cudownego i zdrowego życzę. Pozdrawiam Wszystkich smile
      • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 22.03.11, 11:48
        Ajajajaj, Zuzanko, strasznie Ci współczuję. Kuruj się jak tylko możesz najlepiej, ja też na antybiotykach, a tu dyżur nocny...no i wcześniej jechać muszę.
        Będę dopiero jutro i to dosyć późno, bo po drodze to i owo pozałatwiać muszę.
        Paaaaaaaaaa, trzymajcie się smile
        • czarek_777 Re: 22 Marzec..... 22.03.11, 14:23
          Masko robię co mogę , dziękuję smile cudowna pogoda dzisiaj w drugi dzień wiosny więc zdrowiej Zuza bo nie wiesz co tracisz big_grin odwiedziłem dzisiaj /byłem po zaświadczenie dla ZUS/ swój były zakład pracy. Obraz nędzy i rozpaczy, aż łezka zakręciła mi się w oku na jego widok sad po jednych halach hula wiatr ,inne w rozsypce. Nie ma już produkcji polskich koparek na licencji niemieckiej i francuskiej bo takie produkowaliśmy a wiele z nich eksportowaliśmy, kupujemy je dzisiaj za ciężkie dewizy od producentów z innych państw. Czy my w ogóle coś jeszcze produkujemy prócz papu i alkoholu czyli gorzałki i zakąski ? big_grin Miłego dnia.
          • 1zorro-bis Re: 22 Marzec..... 22.03.11, 16:26
            widzisz Czarek....to jest ten paskudny kapitalizm! A o kapitalizm przeciez w 1981 roku walczyles?big_grinbig_grinbig_grin No bo komuna - czyli RAJ to juz wtedy byl!big_grin
            • czarek_777 Re: 22 Marzec..... 22.03.11, 16:47
              Jaki kapitalizm ?? jak Euro kołchoz nakazuje nam zamykać zakłady pracy i ogranicza produkcję smile i Ty nazywasz to kapitalizmem Zorro ? a gdzie wolny rynek i zdrowa uczciwa konkurencja ? EWG - wtedy był prawdziwy kapitalizm i wolny rynek teraz to śmiech na sali co jest - już w RWPG takiego dziadostwa nie było jak teraz w Euro kołchozie którym jak chcą rządzą Niemcy i Francja smile ot co bracie w krawacie big_grin
              • 1zorro-bis Re: 22 Marzec..... 22.03.11, 17:25
                na innym watku Ci Czarek napisalem.big_grin
                Czytaj, mysl, potem jeszcze raz mysl a potem ....po dlugiej pauzie pisz.big_grin
                Unikniesz nieporozumien!big_grin
                • czarek_777 Re: 22 Marzec..... 22.03.11, 17:35
                  Zalecam to samo ale wpierw przyjedź tu, tu pracuj i żyj z tego - i wtedy myśl pozytywnie o Euro kołchozie dla niepoznaki zwanego UE big_grin big_grin
                  • 1zorro-bis Re: 22 Marzec..... 22.03.11, 17:40
                    to powiedz mi Czarek - bo czegos nie rozumiem...Po jaka cholere zes o ten Euro-Kolchoz walczyl? Lepiej bylo komune w spokoju zostawic....big_grinbig_grinbig_grin
                    • czarek_777 Re: 22 Marzec..... 22.03.11, 17:53
                      Zorro !! a kto Ci powiedział, że ja walczył o to - aby Unia likwidowała nam miejsca pracy i limitowała produkcję ? nie pisałem się na to, nie jestem samobójcą big_grin big_grin poza tym komuna ma się u nas świetnie, nie widać PO owocach i stylu rządów ? big_grin big_grin
                      • 1zorro-bis Re: 22 Marzec..... 22.03.11, 18:34
                        Czarek...a tak w ogole Ty sie kiedys zastanowil o co Ty walczyl? O raj na ziemi? Pretensje to do Pana Boga ze go nie ma! Bo komuna to byla "be", kapitalizm jet s tez "be"...to co Ty by chcial? Eldorado? To do Ameryki!big_grinbig_grinbig_grin
                        • czarek_777 Re: 22 Marzec..... 22.03.11, 18:43
                          Nie o raj Zorro - ten /podobno/ czeka mnie gdy zamknę już oczka big_grin a o co ja walczył ? o uczciwe rządy Zorro a nie o państwo mafijne jakie teraz mamy - tylko o tyle ja walczył big_grin idę do sklepu - by pomóc łatać dziurę budżetową Tuska big_grin
                          • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 22.03.11, 18:48
                            Czy do jasnej ciasnej..., na wątku codziennym też musi być polityka?. Załóżcie sobie osobny
                            wątek i sprzeczajcie się do woli !!! Paniali?
                            • 1zorro-bis Re: 22 Marzec..... 22.03.11, 19:10
                              a o co biega? Zalozylem....A ze tak wychodzi to wychodzi....Nawet w "Statucie" pisze ze wolno...big_grinbig_grin;big_grin
                              • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 22.03.11, 19:23
                                Jak dzieci!...
                          • 1zorro-bis Re: 22 Marzec..... 22.03.11, 18:48
                            oj Czarus, Czarus....Powiem Ci jedno chlopie: tak dobrze, tak spokojnie i tak bezpiecznie jak teraz w Polsce to ludziom sie jeszcze NIGDY nie zylo. Mimo tych wszystkich problemow jakie sa.big_grin
                            • czarek_777 Re: 22 Marzec..... 22.03.11, 19:49
                              Zorro nie wiesz jak tu jest bo Cie tu nie ma big_grin big_grin Zuza chyba już ozdrowiała bo po kątach chce nas rozstawiać i pokrzykuje gromko big_grin big_grin
                              • 1zorro-bis Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 06:42
                                jak dzieci? Zuza, to w Polsce tylko dzieci o polityce rozmawiaja?big_grin
                                • 1zorro-bis 23 Marzec.....Wstawac!!! 23.03.11, 06:43
                                  wiosna za oknem, szkoda kazdego dnia! Witam Wszystkich! Zima jest do spania.big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                                  • 1zorro-bis Re: 23 Marzec.....Wstawac!!! 23.03.11, 11:05
                                    Zuza, a za co?big_grin
                                    • 1zorro-bis Re: 23 Marzec.....Wstawac!!! 23.03.11, 13:30
                                      Tobie to dobrze....big_grin
                                      Drzemka...cool
                                    • zuza_anna Re: 23 Marzec.....Wstawac!!! 23.03.11, 16:53
                                      Zawsze znajdzie się jakiś powód wink big_grin
                                      • 1zorro-bis Re: 23 Marzec.....Wstawac!!! 23.03.11, 17:17
                                        tak?big_grin
                                        • zuza_anna Re: 23 Marzec.....Wstawac!!! 23.03.11, 20:54
                                          takkk! big_grin
                                • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 07:38
                                  Zorrku! uduszę Cię kiedyś wink big_grin
                                  • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 20:44
                                    a może on lubi być podduszany?
                                    • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 20:52
                                      też tak mi się zdaje, AL, dlatego się droczy wink
                                      • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 20:59
                                        ach, ci faceci...kokietują
                                        • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 21:02
                                          nie gorzej jak my wink big_grin
                                          • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 21:31
                                            Co to, to nie, Zuzanko, ja kokieterii nigdy nie potrafiłam się nauczyć, za co moja Mama ma do dzisiaj o to pretensje big_grin big_grin
                                  • m.maska Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 21:38
                                    Zuza...jesli udusisz Zorro - kiepsko widze te poranki - bedziesz samotnie kawe pila - bo kto Ci bedzie towarzyszyl? wink no chyba, ze... nie, nie wierze, ze zamienilabys wink
                                    • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 21:48
                                      Maseczko, kto się czubi...i nie zamieniłabym wink big_grin
                                      Al, no nie, nie umiesz kokietować, naprawdę, nie wierzę wink big_grin
                                      • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 21:59
                                        Uwierz, Zuzanko, kokietowanie należy do grupy takich aktywności, w których jestem kompletną stołową nogą....aż się tego wstydzę.
                                        • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 22:06
                                          Wierzę kiss Dobranoc AL, Maseczko i wszystkim smile Pięknych snów smile
                                          • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 22:07
                                            Dobranoc, Zuzanko smile Dobry sen też jest lekarstwem smile
                                          • m.maska Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 23:32
                                            Dobranoc Zuza kiss
                                            • 1zorro-bis 24 Marzec.....Pierwszy!!! 24.03.11, 06:38
                                              czolem Wszystkim! Urlopowiczkom tradycyjne Allahu Akbar!big_grinbig_grinbig_grin
                                              • al-szamanka Re: 24 Marzec.....Pierwszy!!! 24.03.11, 08:26
                                                Nieaktualne, Zorro, już nie urlopowiczki tylko lud ciężko pracujący, do którego i Ty się zaliczasz kafelkując od świtu do nocy.
                                                Pięknego dnia każdemu big_grin
                                                • zuza_anna Re: 24 Marzec.....Pierwszy!!! 24.03.11, 08:33
                                                  Zorrek czyta lotem błyskawicy, dlatego nie doczytał, że Maseczka jest w domu jest wink
                                                  Cześć AL, tego samego i Tobie życzę kiss
                                                  • m.maska Re: 24 Marzec.....Pierwszy!!! 24.03.11, 11:15
                                                    Dzien Dobry... tutaj tez ptaki spiewaja - tylko tutaj slychac je jakos mniej - tam mialam wrazenie ze jestem w ptaszarni.
                                                    Odespalam tak bardzo, ze ledwie na oczy widze - chyba za duzo tego snu bylo - ale tak to juz u mnie bywa po urlopie.
    • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 07:28
      Dzień dobry Wszystkim! Ja nie śpię, no i nareszcie trochę lepiej się czuję.
      U mnie słonko pięknie świeci, ptaki śpiewają, bzy wypuściły listeczki, chce się żyć...
      Dnia uśmiechniętego i zdrowego życzę. Pozdrawiam smile
      • m.maska Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 08:29
        Witam...wyladowalam, jestem - smutno troche - koniec urlopu, ale byl tak intensywny, ze bede potrzebowala tygodnia, zeby dojsc do siebie... smile
        Miejcie fajny dzien smile wieczorem odezwe sie juz z domu, ze swojego netu i zaczne majstrowac przy fotkach... Ale lot byl wspanialy, razem ze wschodzacym sloncem - widok niezapomniany... po wyladowaniu, slonce wisialo jeszcze nisko nad lotniskiem i wygladalo jak przerazliwie czerwona pilka smile
        • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 09:03
          Niestety Maseczko, co dobre szybko się kończy, ale znając Ciebie już planujesz następny wyjazd... wink Spokojnego powrotu smile
          • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 12:37
            Aaaa, i ja też jestem.
            Zuzanko, cieszę się, że dobrzejesz kiss
            A mnie, jak zwykle po nocnym dyżurze, ból głowy nęka. Muszę chyba jakieś prochy wziąć i nieco się przespać, bo padnę...
            Maseczko, dobrze, że już prawie w domu jesteś, dawno nie słyszałam Twojego głosu, gg to jednak nie to smile

I tylko ciut dodam: to nie Hitler jest winny, że w Polsce zapanował komunizm. Wszystko przez Popiela, bo gdyby nie dał się zjeść myszom, to zrobiłby z Polski takie mocarstwo, że po dziś dzień cała Europa płaciłaby nam lenno big_grin big_grin big_grin
            • 1zorro-bis Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 13:04
              a jakby Polski Szwedzi nie napadli to Polska by byla od morza do morza....big_grinbig_grinbig_grin
              • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 13:14
                eeetam od morza do morza....aż po mur chiński.
                A teraz włączam sobie te oto kołysankę www.youtube.com/watch?v=ANQ3ll8wnPI&feature=related i rzeczywiście się zdrzemnę
                • czarek_777 Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 14:17
                  Zorro !! jakby Polski nie napadli Szwedzi to Polska napadła by na Szwedów i bylibyśmy od morza aż po Biegun big_grin big_grin big_grin
    • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 16:55
      AL!, jak głowa? przespałaś ból ? wink
      • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 17:55
        Dzięki, Zuzanko, już nieco lepiej, ważne, że się w ogóle przespałam, bo noc była taka z zawieruchami, bardzo niespokojna. Jedna nasza klientka (Down, demencja), cudowna i kochana, właśnie w nocy zaczyna swoje działania
        • czarek_777 Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 20:59
          Nie zazdroszczę Ci takiej pracy, musi być bardzo stresująca. Znacznie bardziej niż układanie kafelków big_grin
          • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 21:51
            O nie, układanie kafelków, to jest dopiero coś, finezyjna praca wymagająca niezwykłego talentu i dobrego oka. Położyć kafelki rzeczywiście dobrze udaje się tylko wtedy, gdy nie robi się tego więcej niż parę cm kwadratowych dziennie big_grin big_grin
            • czarek_777 Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 22:08
              Ta praca i podobne są trudne ale tylko na początku, gdy się uczysz. Ja np kładzenia boazerii ,tapety czy parkietu nauczyłem się sam i też na początku szło mi ciężko. Teraz to już z zamkniętymi oczkami big_grin ale kładzenie glazury nigdy mi nie leżało chociaż i to kiedyś robiłem. Nie lubię tej roboty.
              • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 22:13
                ...bo to bardzo zależy od kafelków; narzędzi do ich kładzenia, planowania wzoru i kolorystyki.
                Moze będzie Ci leżało, jeśli Zorro udzieli parę zawodowych porad...a kładzenie kafelków jest teraz bardzo w cenie big_grin
                • czarek_777 Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 22:33
                  Ja płytki już kładłem AL smile ale mam tyle roboty w drzewie /u ludzi/ że kafelki mi nie w głowie big_grin
                  • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 22:37
                    ale na kafelkach więcej byś zarobił big_grin...no i może sławę zyskał
                    • czarek_777 Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 22:41
                      Nie czaruj AL big_grin dochody mam wystarczające na godziwe życie a i dzieciom też się wiedzie. A tu wiosna idzie, plenery czekają a robota nie zając big_grin
                      • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 22:46
                        A gdzieżbym chciała czarować. Ale czyż tylko o dochody chodzi...a satysfakcja z własnego artyzmu? Przy kafelkowaniu można sobie uświadomić jak to smakuje.
                        • czarek_777 Re: 22 Marzec..... 23.03.11, 22:53
                          Zawsze mam satysfakcję z każdej pracy którą wykonuję i nie tylko dla siebie smile ostatni raz kładłem glazurę w 95 r w swoim poprzednim mieszkaniu, w kuchni i łazience. I więcej nigdzie jej nie położę big_grin - właśnie zaliczyłem 5000 big_grin
    • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 08:31
      Dzień dobry Wszystkim! smile
      Ptaki za oknem świergolą, słonko mocno świeci, aż chce się żyć! A co niektórzy jeszcze śpią wink Dnia cudnego i zdrowego życzę smile
      • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 08:40
        Mnie, przed ósmą obudziło jakieś kraczące ptaszysko, któremu odpowiadały świergotliwe chóry drobnego ptactwa. Leżałam sobie w łóżeczku, nasłuchiwałam i było cudownie, kompletny luz i relaks...bo to i dzisiaj wolne mam, i jutro też big_grin
        • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 09:03
          Po wyczerpującym nocnym dyżurze, trzydniowy wypoczynek należy Ci się smile

A ja i tak dalej jestem zakatarzona i zachrypnięta, dobrze, że piszę a nie mówię wink
          • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 10:13
            Dwu i półdniowy, Zuzanko smile
            Właśnie chce z tego wypoczynku skorzystać, zaległe terminy pozałatwiać, po sklepach pobuszować, z powietrza skorzystać. Juz jestem do tego gotowa, chociaż parę minut straciłam na oglądaniu filmu. Właśnie leci u mnie jakiś tam odcinek Opowieści z Narni. No nie, nigdy nie mogłam zabrać się za książkę, film też odpada. Niby dla dzieci, ale tak w nim pełno walk, okrucieństwa, brutalności, wojny, zabijania, że głowa sama się odwraca....idę więc ją przewietrzyć. Do potem kwiat
      • m.maska Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 11:26
        Zuza - co to znaczy chora? teraz? huknij raz a dobrze na chorobe... powiedz jej co o niej myslisz i wyslij w dal smile

AL - ptaki - juz zesmy o tym mowily - tutaj mi cos swiergoli, kiedy przychodzi pora letnia, jaskolki rozsiadaja sie jak koraliki na drutach wysokiego napiecia - wszelkiego ptactwa jest duzo... chyba 500m ode mnie jest rezerwat ptakow - jak to zrobili przy takiej ilosci samolotow? tego nie wiem - moze to przygluche ptaszki - ale... nie ma wrobli.
        Tam skad wrocilam, bylo wszystkiego co fruwa zatrzesienie, ale tez cala masa wrobelkow...Zuza pokazala Wam je na fotce. Siedzialy w kazdym krzewie...

A tak wygladaly u mnie w Turcji obrazki, ktore umieszczala dla mnie Zuza... wink
        Dziekuje Zuzka - tzn. nie za to ze tak wygladaly wink bo tutaj wygladaja normalnie - tylko za to, ze je umiescilas kiss

https://i52.tinypic.com/qpnfus.jpg
        • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 13:22
          Maseczko cześć! kiss Co ja zrobię, że dalej chrypie wink Idę o 16 do lekarza, zobaczymy
          co pani Anna Z. powie wink big_grin
          • m.maska Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 13:50
            Gorace mleko z maslem...dla lepszego smaku z miodem - ja z samym maslem nie dawalam rady wink a poza tym to, czego tutaj nie ma: napar z korzenia prawoślazu...swietny srodek - kazdego roku przywoze sobie smile
    • m.maska Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 13:57
      No i mi sie narobilo - komputer zwariowal - przestawil sie na warunki tureckiej riviery...przy wskazowce myszy cos mi sie podczepilo a listwa na gorze, na ktorej mialam google toolbar - opustoszala - jest...ale dziewiczo-pusta...
      Oczywiscie, wiem, ze nikt z Was mi w tym nie pomoze - a juz szczegolnie Zorro - "specjalista komputerowy" - w kafelkach to On jest mistrzem, ale z kompem to pewnie tak jak ja z samochodem - mam prawo jazdy, jezdze od 30 lat i wystarczy...aaaa...potrafie zatankowac i pojechac do warsztatu wink Zorro, potrafi kompa odpalic i z niego korzystac wink
      Ale poskarzyc sie musialam - bo wszystko ma byc tak jak bylo w moim la ptoku a nie jest...sad
      • 1zorro-bis Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 14:15
        no, no...ja sobie wyopraszam1 Potrafie juz skanowac i wysylac zdjecia i pisemka....big_grinbig_grinbig_grin
        A jak sie zawiesza to stosuje bandycka metode: wyrywam wtyczke z kontaktu....cool
        • m.maska Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 14:31
          No to uwazaj, zeby Ci sie nie zbiesił...bo to jest metoda na receivery, ale nie na kompa... wtedy sie melduje, ze go nie tak wylaczono i zaczyna scanowac system... nie Zorro kiedy sie zawiesz wtedy trzeba wlaczyc managera tzn. uzyc obu rak i trzech palcow...tzn. na lewa przypada: strg+alt(na klawiaturze po lewej na dole) na prawa entf(po prawej na gorze) wtedy wlacza sie lista - wybrac taskmanager starten... pokazuje Ci sie lista - wybierasz Anwendungen, markujesz ten proces na ktorym Ci wszystko zawislo i klikasz na dole task stoppen... nie musisz od razu "mordowac" systemu... wink
          • 1zorro-bis Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 14:58
            a jak nic nie pomaga?big_grin
            • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 15:12
              to młotkiem, Zorrku wink

Maseczko dziękuję, zanotowałam i se kupię n. z. k. p., i se zaparzę wink nie wiedziałam, że takie cóś istnieje smile
              • m.maska Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 15:26
                Zuza - to jest naprawde bardzo dobre, tzn. nie w smaku - jak mawia moja serdeczna przyjaciolka, smakuje to jak "zaparzone pluskwy" - swoja droga nie wiem skad Ona w ogole wie jak pluskwy smakuja...ale, niech Jej bedzie - a tak naprawde nie jest to wcale takie zle...tylko ze Ona uwaza, ze lekarstwo powinno smakowac wink
                Nie ma tego tutaj w ogole - prawoślaz to inaczej malwa i tutaj mozna kupic w aptece ale tylko suszone kwiaty, a to juz nie to samo - dlatego przywoze to z Polski. Oczywiscie sa tez pastylki do ssania i syropy na bazie korzenia prawoslazu - ale to juz nie to samo.
            • m.maska Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 15:13
              To pomaga....jesli to nie pomaga - wtedy pomaga juz tylko wyrzucenie na smietnik wink
              • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 15:36
                Dzięki kiss Jak będę wracała, to kupię w Aptece i wypróbuję smile Lecę, do napisania smile
    • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 18:59
      Tak ładnie kwitną u mnie krokusy pod blokiem, aż miło popatrzeć jak ludzie dbają o ogródki smile

https://img813.imageshack.us/img813/8013/krokusy.jpg
      • m.maska Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 19:07
        To ja nie bede gorasza i pokaze taka sobie drozke wiodaca do ruin akweduktow w Aspendos - kwitlo to sobie dziko - a na horyzoncie widac bylo osniezone szczyty gor Taurus smile
        Pokaze to na innych fotkach wink

https://i56.tinypic.com/24p9p8y.jpg
        • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 19:11
          Stokrotki, cudne Maseczko, jeszcze w tym roku nie widziałam a czekam na nie i fiołki smile
          • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 19:15
            ...u mnie fiołki już kwitną, Zuzanko big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin
            • 1zorro-bis Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 19:21
              ide teraz jesc. Mam teraz mame "na karku" a jestem sam....cool
              • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 20:14
                Dbaj o Mamę, coś czuję, że bardzo tego warta big_grin
            • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 19:21
              u Ciebie przekwitną to u mnie będą, o! big_grin
        • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 19:13
          Chciałam Wam wkleić fotkę kwitnących forsycji, którą właśnie dzisiaj zrobiłam, ale po Waszych zdjęciach to już nie ma sensu sad
          Nawdychałam się dzisiaj tlenu na spacerku, a nawet drzemkę malutką sobie urządziłam, pogoda cud, było u mnie dzisiaj 19 stopni, w tej chwili "tylko" 15
          • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 19:20
            Wklejaj i nie marudż, AL smile Witaj wieczorowo. Lukruję, masz kiss
            • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 19:23
              Ale to potrwa, bo mam jeszcze w aparacie, a noga komputerowa jestem i na zwolnionych obrotach takie rzeczy robię.
              • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 19:26
                Cierpliwie poczekamy, AL smile
                • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 19:48
                  No to masz, widzisz ile to trwało? Ufffffffffffffffffffff....

https://i53.tinypic.com/2sbpz86.jpg

To zdjęcie zrobiłam 20 metrów od hotelu, w którym rezydowała Maseczka
                  • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 19:53
                    Wcale nie długo, myślałam, że jutro wkleisz wink Śliczne AL smile
                    • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 19:58
                      Noooooooooo, krzaki osypane kwieciem, aż gęsto....i przeraźliwie turkusowe niebo

Aż taka noga to ja nie jestem, Zuzanko big_grin
                      • m.maska Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 20:14
                        noooooo.... jak sie AL pospieszy - to potrafi smile
                        • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 21:00
                          a co Ona, robi w zwolnionym tempie? wink
                      • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 20:56
                        Z nogą nie porównywałabym bym Cię wink
                        • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 21:10
                          Zuzanko, tak po prawdzie, to ja wszystko robię w tempie błyskawicznym, Maseczka świadkiem, bo przecież nadążyć za mną nie mogła, ale w paru sprawach jestem niezbyt szybka i wtedy mówię, że jestem w tym noga big_grin
                          • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 21:12
                            aha, raz noga, raz nie noga wink
                          • m.maska Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 21:19
                            Zuza to nie tak - normalnie to dwie nogi i wtedy szybko... ale jak cos nie tak i kuleje to wtedy tylko jedna wink
                            • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 21:32
                              ależ jak tak myślę, w jedne klocki jest bardzo dobra, w drugie nie wink
                              • m.maska Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 21:44
                                hmm... jak kazdy z Nas smile
      • m.maska Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 19:48
        To ja Wam pokaze widok z mojego balkonu na urlopie - jaki mialam po powrocie z wypadu do Pamukkale

https://i52.tinypic.com/5oz51f.jpg
        • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 19:57
          Widoczek ładny smile To dzielnica willowa?
          • m.maska Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 20:08
            Nieeee... to caly osrodek, jest tam kilkadziesiat takich domkow, uliczki, drozki, klomby, piekna aranzacja z palm i kwiatow w samym srodku...kawiarnie, sklepiki, miasteczko w miescie... ladne to to - ale dwa tygodnie caly czas w jednym miejscu - nie wytrzymalabym...
            A to glowna alejka prowadzaca od recepcji...i takie to to w srodku - poznym wieczorem

https://i56.tinypic.com/2nsowti.jpg
            • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 20:10
              Bardzo romantyczne toto w środku, śliczna, zielona poświata
              • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 20:58
                Cudowne miejsce na randkę wink big_grin
                • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 21:13
                  No, no, no...ja, chociaż taka dziecinna, za stara już jestem na randki wink wink wink
                  • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 21:34
                    Na randki, nikt nie jest za stary, AL!, i na motyle w brzuszku wink big_grin
                • m.maska Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 21:27
                  No to sobie wyobraz ze tych randkowiczow przy upalnej pogodzie mogloby tam byc zatrzesienie i juz wcale nie byloby romantycznie... wink ale rzeczywiscie, osrodek ladny - takich jest tam pelno.
                  Turcy sa naprawde dobrzy w te klocki - dbaja o turystow jak o dzieci.
                  Kiedy sie wchodzi do restauracji zawsze stoi kelner przy drzwiach ktory otwiera drzwi i zamyka kiedy sie juz przez nie przejdzie....sa autentycznie nastawieni na turystow - w koncu to ich chleb...a przeciez o tej porze roku, wiele hoteli jeszcze stoi pustych - te ktore skupily sie wokol jednego biura podrozy i organizuja takie korzystne wyjazdy i ich pracownicy sa chyba wyjatkowo zadowoleni, bo w martwym okresie, kiedy nie ma "plazowych" turystow - organizuja inne atrakcje - wlasnie dla turystow chcacych cos wiecej niz piasku, wody, basenow...dzieki temu maja caly rok prace.
                  • zuza_anna Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 21:42
                    Idę śnić, nic innego mi nie pozostało wink Dobranoc MiA smile
                    • m.maska Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 21:49
                      Dobranoc Zuzia....ojjj...ja tez chcialabym tam wciaz jeszcze byc wink
                    • al-szamanka Re: 22 Marzec..... 24.03.11, 21:53
                      No to koniecznie przyśnij motylki, Zuzanko wink big_grin

https://bryandaly.files.wordpress.com/2009/12/butterfly-8205.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka