zuza_anna 24.04.11, 06:23 Jeszcze raz Wszystkim życzę, Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych. Wesołego Alleluja!!! Dzień dobry Wszystkim, Czytającym, Milczącym, w ten świąteczny poranek. Niech te Święta będą dla Was najcudowniejsze. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuza_anna Re: 24.04.11. Święta Wielkanocne! 24.04.11, 06:46 Maseczko, ładna szafa graficzna, co byśmy bez Ciebie zrobili? Wczoraj poszłam wcześnie spać, a dziś już przed szóstą, byłam na nogach. Ptaki przecudowny koncert za oknem dają i słonko pięknie świeci. Wypiję spokojnie kawę i biorę się za świąteczne śniadanie. Właściwie, prawie mam gotowe. Zajrzę póżniej do Was Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 24.04.11. Święta Wielkanocne! 24.04.11, 07:01 jeszcze raz: Wesolych Swiat! Odpowiedz Link
czarek_777 Re: 24.04.11. Święta Wielkanocne! 24.04.11, 08:24 Zuza !! dla Ciebie też niech One będą najcudowniejsze, dla Was wszystkich my właśnie po Rezurekcjach i już bierzemy się za robotę bo o dziesiątej świąteczne śniadanie, goście przyjadą głodni miłego dnia i bawcie się dobrze pa. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 24.04.11. Święta Wielkanocne! 24.04.11, 10:20 a ja sprzatam po gosciach i psie.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 24.04.11. Święta Wielkanocne! 24.04.11, 10:21 Alleluja i spokojnych świąt Nie przejadajcie się tylko Odpowiedz Link
julenka.z.polany Re: 24.04.11. Święta Wielkanocne! 24.04.11, 10:38 Wszystkim miłym ludziom, życzę w tym dniu szczęścia w każdej chwili, smacznego jedzenia, a potem wesołego spaceru, na którym gdy spotkacie wielkanocne zajączki, będziecie mogli poskakać z nimi w tańcu radosnych pisanek Odpowiedz Link
krystek.fabuloso Re: 24.04.11. Święta Wielkanocne! 24.04.11, 11:01 A gdyby tak wodę rozedrzeć na dwoje, całość na części, drobinę w ulotny pył.....? nie wiesz, nie rozumiesz? tak jest na co dzień, lecz nie pojmujesz. Wyciągnij dłoń, zaczaruj tajfuny i burze, ugłaskaj chmury. Dla wszystkich Przyjaznych świat Wszystkim ))) Odpowiedz Link
kalypso.02 Re: 24.04.11. Święta Wielkanocne! 24.04.11, 12:43 życzę Kalejdoskopowi i Wszystkim jego Sympatykom wesołych, pogodnych i szczęśliwych Świąt Wielkiej Nocy... Odpowiedz Link
n.nutella Re: 24.04.11. Święta Wielkanocne! 24.04.11, 13:02 przyjmijcie Wszyscy obecni i nieobecni, piszący często i tylko czasami, czytający i milczący a także ci, którzy nigdy tutaj nie byli Najserdeczniejsze Wielkanocne Życzenia Odpowiedz Link
m.maska Re: 24.04.11. Święta Wielkanocne! 24.04.11, 13:33 A ja podzielę się z Wami jajkiem, które dostałam wraz Życzeniami... Wszystkiego Najlepszego Kalejdoskop Odpowiedz Link
maja-z-podworka Re: 24.04.11. Święta Wielkanocne! 24.04.11, 14:17 Witajcie Wszyscy. Wszystkim..... Tym, którzy są tutaj - na Forum Kalejdoskop...są tu Gospodarzami, Gośćmi, Czytającymi.... Tym, których poznałam na różnych forach Gazety Wyborczej i wcześniej - TVN24... życzę z okazji Świąt Wielkanocnych wszystkiego, co najlepsze wedle Waszego własnego uznania Życzę Wam też, a może przede wszystkim, Bożego błogosławieństwa - niech obdarzy Was spokojem i szczęściem Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 24.04.11. Święta Wielkanocne! 24.04.11, 22:54 Pierwszy dzień mamy z głowy Na mnie już pora. Śnijcie bajkowo i kolorowo. Dobranoc Odpowiedz Link
m.maska Re: 24.04.11. Święta Wielkanocne! 25.04.11, 00:53 Dobranoc Zuza, Maju, AL... i Panowie....noooooo chyba, ze ktorys sie tutaj jeszcze blaka... Odpowiedz Link
czarek_777 Re: 24.04.11. Święta Wielkanocne! 25.04.11, 00:59 Ja jeszcze się błąkam ale przepraszam Maseczko już idę spać dobranoc. Goście poszli, my posprzątali, moja Janeczka już śpi zmęczona a ja dopijam żywca dobranoc. Odpowiedz Link
m.maska [...] 25.04.11, 00:52 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
m.maska [...] 25.04.11, 01:07 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
m.maska Jak to jest z tymi Świętami... 25.04.11, 01:10 Mamy w roku dwa takie Swieta... bardzo uroczyste i odswietne, przesycone tradycja. Wigilia - oplatek, choinka, karp, barszcz, ciasta i rozne przysmaki... Wielkanoc - jajka, biala kielbasa, mazurki i wielkanocne baby... I wiekszosc przygotowuje mase tych smakolykow, zadaje sobie tyle trudu... ale mam pytanie: jakie znaczenie maja te Swieta dla Was? czy jest to tylko szczegolna data w kalendarzu? bo przeciez to Swieta koscielne - wiec zdeklarowani niewierzacy powinni, te dni traktowac jak kazde inne.. a okazuje sie, ze jednak nie - wobec Kosciola krzycza glosno: NIE... ale Swieta obchodza bardzo uroczyscie i z wielkim namaszczeniem, przy czym tradycja odnosi sie raczej do tego co znajdzie sie na stole i pod choinka... Odpowiedz Link
maja-z-podworka Re: Jak to jest z tymi Świętami... 25.04.11, 12:17 Jakaś racja w tym jest, co piszesz, Maseczko.... Staram się wyobrazić sobie takie "Swięta niewierzącego"....trudno obronić się przed świąteczną atmosferą - jest wszechobecna - w sklepach, mediach....ale to właśnie ta powierzchowna warstwa. Przyjęliśmy ją i zasłoniła wszystko, co ważne. Osoba niewierząca po prostu ma okazję do świętowania - dzien wolny, tradycja dobrego jedzenia, prezentów (przynajmniej dla dzieci), spotkań rodzinnych....Trudno czynić komuś zarzuty, że ceni sobie takie święto Ale my też przyjmujemy taką definicję Świąt, godzimy się z tym i są to już często nie Święta Wielkiej Nocy lecz po prostu "Zajączek".... Odpowiedz Link
1zorro-bis 25 Kwietnia..."lany poniedzialek" 25.04.11, 07:51 ide wlasnie "zlac" moja zone.... Witam wszystkich Odpowiedz Link
m.maska Re: 25 Kwietnia..."lany poniedzialek" 25.04.11, 07:53 No wiesz Zorro... jak to "zlac"??????.... to karalne moze byc... moze tylko polac? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 25 Kwietnia..."lany poniedzialek" 25.04.11, 08:04 juz wlasnie...."zlalem"... To znaczy...."polalem"... Odpowiedz Link
m.maska Re: 25 Kwietnia..."lany poniedzialek" 25.04.11, 07:54 Witaj Zorro... a nie dalbys jej tak troche dluzej pospac przy Swiecie? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 25 Kwietnia..."lany poniedzialek" 25.04.11, 08:05 NIE! bo ona mnie pierwsza obudzila! Herbate (jak zwykle) poszedlem robic.... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 25 Kwietnia..."lany poniedzialek" 25.04.11, 08:30 nie....Bo ja szybszy jestem! Odpowiedz Link
czarek_777 Re: 25 Kwietnia..."lany poniedzialek" 25.04.11, 09:37 Ja swoją psiknąłem dezodorantem a Ona mnie szklanką wody qrczę, koszulę musiałem zmienić Masko to co napisałaś w nocy o Świętach to ja podpisuje się pod tym. Wkurza mnie gdy ktoś niewierzący a świętuje. Napisała do mnie na pocztę znajoma z Wawki /której złożyłem życzenia/ że dziękuje mi ale Ona jest niewierząca i dla Niej te dni są jak każde inne. Przynajmniej była szczera. Odpisałem Jej że nie ma sprawy, że przepraszam i że szanują Ją bez względu na Jej wyznanie czy światopogląd. Bardzo z tego się ucieszyła, że ja taki wyrozumiały. A to przecież tylko tolerancja nic więcej. Miłego dnia my wychodzimy z Janeczką - do kościółka Odpowiedz Link
zuza_anna 25 Kwietnia..." lany poniedzialek " 25.04.11, 09:53 Dzień dobry Maseczko, Zorro, Czarku, WKN, i Cz. i M. Za długo śpię, za długo Dzieciaczki latają z psikawkami, gwarno i wesoło dziś za oknem. Popryskałam syna, a on mnie, żeby tradycji stało się zadość. Nie znosiłam jak kiedyś, co niektórzy, pryskali mnie śmierdzącymi perfumami, chyba zakupionymi za grosze, na tę okazję. Tak robił mojej bratowej ojciec, i nie tylko! Jak już polewać to czystą wodą. Wszystkim życzę radosnego poniedziałku. Pozdrawiam Odpowiedz Link
waszabasiakochana Re: 25 Kwietnia..." lany poniedzialek " 25.04.11, 10:56 Dzien dobry Wszystkim. Smigus!.Dyngus! Na ucieche z kubla wode lej ze smiechem! Jak nie z kubla, to ze dzbana, smigus-dyngus dzis od rana. Milego, Swiateczego-Poniedzialku. Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 24.04.11. Święta Wielkanocne! 25.04.11, 11:23 Cześć Basieńko Oj, nie raz byłam polana, fajne to były czasy Ja nie na temat, ale...posłuchajcie tej piosenki, przecudowny głos Odpowiedz Link
maja-z-podworka Re: 24.04.11. Święta Wielkanocne! 25.04.11, 12:05 Muszę się nauczyć napierw czytać wątki, a potem się wpisywać, bo okazuje się że uwaga na temat dyngusa nie tam się znalazła gdzie powinna. Już się nie będę powtarzać - niech tam zostanie. Witajcie Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 24.04.11. Święta Wielkanocne! 25.04.11, 12:12 Witaj Majeczko, nie ważne gdzie wpisałaś, najważniejsze, że Jesteś!!! Odpowiedz Link
maja-z-podworka Re: 24.04.11. Święta Wielkanocne! 25.04.11, 12:18 jeszcze raz - witajcie Odpowiedz Link
czarek_777 Re: 24.04.11. Święta Wielkanocne! 25.04.11, 12:33 Witaj Maju prawie majowo witaj Odpowiedz Link
m.maska Re: 24.04.11. Święta Wielkanocne! 25.04.11, 13:11 Majeczko... buziaki - fajnie, ze znalazlas troche czasu, zeby zajrzec Odpowiedz Link
m.maska [...] 25.04.11, 23:07 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link