m.maska 06.06.11, 16:45 A dzisiaj propnuje Wam nowa zabawe... cytaty. Wlasnie wpadly mi w reke, takie dosyc zabawne - a zeby mozna bylo ewentualnie odniesc sie do kazdego - propnuje wpisywac pod pierwszym postem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.maska Re: CYTATY 06.06.11, 16:48 Kobiety pracuja dzisiaj jako dzokeje, przewodnicza firmom, prowadza badania z fizyki atomowej. Dlaczego nie mialyby kiedys nauczyc sie parkowania tylem. Bill Vaughan amerykanski autor(1915-1977) Odpowiedz Link
m.maska Re: CYTATY 06.06.11, 16:49 hihi... tez chcialabym to wiedziec jestem kierowca od 32 lat i nie umiem - moze dlatego, ze nie musze Odpowiedz Link
zuza_anna Re: CYTATY 06.06.11, 19:40 No wiesz co Maseczko, ja w parkowaniu jestem świetna, gdy ktoś nie patrzy Na egzaminie, byłam najlepsza, wszystko zaliczyłam za pierwszym razem, a zdawałam eksternistycznie Odpowiedz Link
darima_ka Re: CYTATY 21.12.13, 19:03 Święta zbliżają tylko tych, którzy podarują sobie więcej czasu dla innych. Odpowiedz Link
m.maska Re: CYTATY 06.06.11, 16:51 Ludzie posiadajacy odwage i charakter sa dla innych niesamowici. Hermann Hesse pisarz, laureat nagrody Nobla (1877-1962) Odpowiedz Link
m.maska Re: CYTATY 06.06.11, 16:54 Błędy maja bardziej zagorzałych zwolenników niż prawda Hans-Jürgen Quadbeck-Seeger, niemiecki chemik ur.1939 Odpowiedz Link
m.maska Re: CYTATY 06.06.11, 17:07 Kosmos wcale nie jest taki odległy. Tylko godzinę drogi, gdyby twój samochód potrafil pionowo jechać. Fred Hoyle brytyjski astronom i matematyk (1915-2001) Odpowiedz Link
m.maska Re: CYTATY 06.06.11, 17:10 Nasi wrogowie mimo, ze nie wiedza co robia, ale wiedza dokladnie, jak moga nam zaszkodzic Ernst R.Hauschka niem. liryk ur.1926 Odpowiedz Link
m.maska Re: CYTATY 06.06.11, 17:13 Odrobina strachu przed czymś znanym jest wskazana. Łagodzi dużo większy strach przed nieznanym. Robert Musli austriacki pisarz (1880-1942) Odpowiedz Link
m.maska Re: CYTATY 06.06.11, 17:16 Szkoła powinna zawsze dążyć do tego, by młody człowiek opuścił ja jako "harmonijna osobowość", nie jako specjalista. Albert Einstein niem. fizyk, laureat nagrody Nobla (1879-1955) Odpowiedz Link
czarek_777 Re: CYTATY 06.06.11, 17:43 'Życie i zdrowie człowieka są zagrożone, kiedy obraduje Parlament' - Mark Twain. Chociaż pisarz z pewnością na myśli miał Parlament amerykański to jakie to jest światowe, nasze swojskie i ponadczasowe zjawisko Odpowiedz Link
m.maska Re: CYTATY 06.06.11, 17:48 wpisuj Czarek pod pierwszy post... Oczywiscie, ze na calym swiecei w polityce jest to samo burdello... jak to dzisiaj nazwal Zorro - stan ktory go oczekiwal przed wjazdem na prom - tam bylo wloskie burdello Odpowiedz Link
waszabasiakochana Re: CYTATY 07.06.11, 11:29 Jesli mowisz prawde, nie musisz niczego pamietac. Mark Twain. Odpowiedz Link
waszabasiakochana Re: CYTATY 07.06.11, 11:31 Trzeba wielu lat by znalezc przyjaciela, wystarczy chwila by go stracic. Stanislaw Jerzy Lec. Odpowiedz Link
m.maska Re: CYTATY 07.06.11, 11:46 A ja sie z tym nie zgadzam, prawdziwych przyjaciol nie traci sie nigdy... Odpowiedz Link
m.maska Re: CYTATY 07.06.11, 11:48 waszabasiakochana napisała: > Jesli mowisz prawde, nie musisz niczego pamietac. > > > Mark Twain. Ojjj... moc problemow jest z tymi klamstwami - bo najczesciej klamcy maja bardzo krotka pamiec Odpowiedz Link
czarek_777 Re: CYTATY 06.06.11, 18:52 'Któregoś dnia rzucę to wszystko i wyjdę rano, niby po chleb'. - Ryszard Riedel. Ile razy czytało się o czymś podobnym, że mąż wyszedł tylko po papierosy i zniknął na długie lata. W końcu odnalazł się ale już w związku z Inną Odpowiedz Link
m.maska CYTATY - Matematyka 07.06.11, 00:32 Prawda matematyczna nie jest ani łatwa ani skomplikowana, ona jest. Émile Lemoine francuski matematyk i inżynier (1840-1912) Odpowiedz Link
m.maska Re: CYTATY - Matematyka 07.06.11, 00:34 Matematyka jest alfabetem, którym Bóg napisał świat. Galileo Galilei wloski matematyk i filozof (1564-1642) Odpowiedz Link
m.maska Re: CYTATY - Matematyka 07.06.11, 00:36 Matematyka jest bardziej działaniem, niż nauką. L.E.J. Brouwer holenderski matematyk (1881-1966) Odpowiedz Link
m.maska Re: CYTATY - Matematyka 07.06.11, 00:40 Najlepszym językiem świata, jest sztuczny język, dosyć zwięzły język, język matematyki Nikołaj Iwanowicz Łobaczewski rosyjski matematyk (1792-1856) Odpowiedz Link
zuza_anna Re: CYTATY 07.06.11, 12:43 - Przeciwnicy staną naprzeciwko siebie i oddadzą serię min kolejnych, przy czym na każdą budującą i piękną minę Pylaszczkiewicza, Miętalski odpowie burzącą i szpetną kontrminą. Miny - jak najbardziej osobiste, swoiste i wsobne, jak najbardziej raniące i miażdżące - stosowane być mają bez tłumika aż do skutku. Ferdydurke. W. G. Odpowiedz Link
zuza_anna Re: CYTATY 07.06.11, 20:41 Było ich dwóch. Pierwszy - cwaniak, dupek, babiarz, zupełny brak sumienia i serca. Drugi - romantyczny, czuły, opiekuńczy, znający znaczenie słowa miłość. Jak myślisz, którego wybrało jej głupie serce? ~muflón;] © Odpowiedz Link
m.maska Re: CYTATY 07.06.11, 20:49 pewnie tego pierwszego, bo umial sie lepiej zaprezentowac... Odpowiedz Link
czarek_777 Re: CYTATY 07.06.11, 21:19 Na ten temat zapisano już 'tony' papieru rzecz tyczy czego oczekuje dana osoba i dotyczy to tak kobiet jak i mężczyzn. Np osoba lubiąca być zdominowana /bo to ją nakręca, zaspokaja/ ba ,poniżana nawet wybierze brutala i chama, i na odwrót ale są też osoby przebiegłe i wyrafinowane, które manipulują i udają tego lub tego, w zależności od sytuacji i potrzeby - takie czarusie to są Odpowiedz Link
m.maska Re: CYTATY 07.06.11, 21:26 Masz racje Czarek... tony papieru ale to nie zmienia faktu, ze ta/ten beda to wciaz robic - bo inaczej nie potrafia, tym sposobem dowartosciowuja swoje ego - bo niby z jakiego innego powodu udaja kogos kim nie sa? bo maja swiadomosc, ze jesli pokaza prawdziwe oblicze, zapewne nie zdobeda akceptacji. Odpowiedz Link
czarek_777 Re: CYTATY 07.06.11, 21:42 Ktoś kto udaje nie może być szczęśliwy i takie związki prędzej czy później rozpadają się. Ale ja się na tym nie znam, preferuję naturalność we wszystkim bo w niej czuję się najlepiej .Kiedyś coś napisał o tym /o mnie/ Petro Odpowiedz Link
blanka-anka Re: CYTATY 07.06.11, 22:56 Hej! Witajcie Zaintrygowana pytaniem 'muflóna', skusiłam się na odp Myślę, że jej głupie serce wybrałoby tego trzeciego A ten trzeci może być romantycznym cwaniakiem, bardzo nieśmiałym ale wspaniałym Człowiekiem. Zuzanka pewno już w 'pieluchach' Więc kolorowych Zuziaczku! Dobranoc. Odpowiedz Link
czarek_777 Re: CYTATY 07.06.11, 23:12 Gwałtowna burza przeszła nad Wawą, właśnie oddala się ale kto wie czy jeszcze nie powróci. A powietrze jakie teraz rześkie Blanko !! 100/100 dobranoc Kalejdoskop. Odpowiedz Link
m.maska Re: CYTATY 08.06.11, 00:36 Gdziez tam Blanko, wybierze lajdaka, bo zanim sie zorientuje, ze to lajdak, to juz wpadnie po uszy przeciez lajdak nie przedstawia sie tak od razu, to z czasem wychodzi co za jeden...ale wtedy siedzi juz w pulapce - jesli ten drugi bedzie cierpliwy, to moze poda jej pomocna dlon, zeby sie z tego mogla wygrzebac. Odpowiedz Link
m.maska Re: CYTATY 08.06.11, 00:37 Witaj Blanko, dlaczego tak rzadko zagladasz?... pozdrowienia Odpowiedz Link
zuza_anna Re: CYTATY 08.06.11, 07:59 No wreszcieeeeeee zajrzała, moja Droga Koleżanka. Witaj Blanko Częściej zaglądaj! Ja myślę, tak jak Maseczka, że wybierze pierwszego, a potem...będzie żałowała tego wyboru, i nie będzie jej ciężko, uwolnić się z tego toksycznego związku. Odpowiedz Link
blanka-anka Re: CYTATY 08.06.11, 16:59 Witam Wszystkich razem i każdego z osobna Czarku jestem zoodiakalnym strzelcem, a ponadto zdobyłam kiedyś mistrzostwo na zawodach strzeleckich Maseczko rzadko zaglądam, bo taki jest żywot zapracowanej kobiety. Jednak zawsze o Was pamiętam i tęsknię. Zuzanko moja najdroższa koleżanko! Staram się i Ty o tym wiesz! Niemniej jednak obstaję za tym trzecim Pozdrawiam, iiii do napisania na wątku głównym. Pozdrawiam Odpowiedz Link
m.maska Re: CYTATY 27.07.13, 01:29 "Doprowadź do szału rozmówcę, to twój przeciwnik. Wykoślaw jego wypowiedź, by się nie zorientował, zmuś do mówienia o szczegółach, by się w nich poplątał..." Jarosław Kuźniar do młodzieży licealnej, marzec 2013 .............tak, i skad my to znamy? Odpowiedz Link
anus-hka Re: CYTATY 26.08.13, 09:36 Grawitacja nie może być odpowiedzialna za to, że ludzie się zakochują albert-einstein Odpowiedz Link
anus-hka Re: CYTATY 26.08.13, 09:43 Czysto logiczne rozumowanie nie da nam żadnej wiedzy o realnym świecie. albert einstein Odpowiedz Link
anus-hka Re: CYTATY 26.08.13, 09:45 Dzisiejszemu światu jest potrzebna nie tyle energia termojądrowa, ile raczej energia zamknięta w ludzkim sercu, którą trzeba wyzwolić. albert einstein Odpowiedz Link
anus-hka Re: CYTATY 26.08.13, 09:46 Najpiękniejsza rzecz, jakiej możemy doświadczyć, to oczarowanie tajemnicą. albert einstein Odpowiedz Link
al-szamanka Re: CYTATY 26.08.13, 20:41 anus-hka napisała: > Najpiękniejsza rzecz, jakiej możemy doświadczyć, to oczarowanie tajemnicą. > albert einstein Einstein był już zawsze moim ulubieńcem - facet miał przenikliwe spojrzenie Odpowiedz Link
m.maska Re: CYTATY 26.08.13, 20:35 Wolnym jest ten, kto nie został zniewolony przez żadną nikczemność. Cyceron Odpowiedz Link
anus-hka Re: CYTATY 26.08.13, 22:22 Uprzejmość – najwytworniejsza forma fałszu. Julian Tuwim Odpowiedz Link
al-szamanka Re: CYTATY 27.08.13, 06:07 anus-hka napisała: > Uprzejmość – najwytworniejsza forma fałszu. > Julian Tuwim A tu się z panem Tuwimem nie zgodzę. Ja na przykład jestem uprzejma tak po prostu Odpowiedz Link
m.maska Re: CYTATY 27.08.13, 12:33 Bo te powiedzonka, cytaty, najczesciej wyrwane sa z kontekstu. Zostaly wypowiedziane w konkretnej sytuacji... Odpowiedz Link
m.maska Re: CYTATY 27.08.13, 12:37 Wezmy np. ten cytat... - Kto nie umie przysiąść na progu chwili, puszczając całą przeszłość w niepamięć, kto nie jest zdolny trwać w miejscu jak bogini zwycięstwa, nie doznając zawrotu głowy ani lęku, ten nigdy nie dowie się, czym jest szczęście. - Fryderyk Nietzsche bez sensu - to znaczy, ze cale nasze doswiadczenia, zle i dobre mielibysmy puszczac w niepamiec... Odpowiedz Link
przewrotna_karolina Re: CYTATY 27.08.13, 12:48 Witam, widzę, że tutaj poważne mądrości życiowe. Ja mam troszkę mniej poważny cytat: chociaż krowie dasz kakao nie wydoisz czekolady Pozdrawiam i życzę miłej zabawy Odpowiedz Link
m.maska Re: CYTATY 31.08.13, 14:05 "Jeśli zezwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać." Antoine de Saint-Exupéry Odpowiedz Link
al-szamanka Re: CYTATY 31.08.13, 17:48 m.maska napisała: > "Jeśli zezwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą > się piewcy, którzy będą je wysławiać." > > Antoine de Saint-Exupéry Nie znałam dotąd... a takie prawdziwe. Odpowiedz Link
super.halusia Re: CYTATY 21.12.13, 18:13 „To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.” - Jonathan Carrol Odpowiedz Link
super.halusia Re: CYTATY 21.12.13, 18:14 „Życie jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiesz, co ci się trafi.” - Winston Groom Odpowiedz Link
loczek62 Re: CYTATY 21.12.13, 18:54 „Człowiek mądry więcej uczy się od swoich wrogów, niż głupiec od przyjaciół.” - Benjamin Franklin Odpowiedz Link
loczek62 Re: CYTATY 21.12.13, 18:54 „Nigdy się nie tłumacz – przyjaciele tego nie potrzebują, a wrogowie i tak nie uwierzą.” - Mark Twain Odpowiedz Link
m.maska Mark Twain 19.12.13, 02:12 “It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled.” Łatwiej jest kogoś oszukać, niż przekonać go, że został oszukany Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Mark Twain 21.12.13, 13:35 m.maska napisała: > “It's easier to fool people than to convince them that they have been foo > led.” > > Łatwiej jest kogoś oszukać, niż przekonać go, że został oszukany Ludzie lubią być mamieni. Odpowiedz Link
m.maska Re: Mark Twain 21.12.13, 14:30 al-szamanka napisała: > m.maska napisała: > > > “It's easier to fool people than to convince them that they have be > en foo > > led.” > > > > Łatwiej jest kogoś oszukać, niż przekonać go, że został oszukany > > Ludzie lubią być mamieni. dlatego wielu egzystuje wsrod pozorow Odpowiedz Link
m.maska Laurens van der Post 14.02.14, 12:00 "Human beings are perhaps never more frightening than when they are convinced beyond doubt that they are right." "Ludzie nigdy nie są zapewne bardziej przerażającymi, niż kiedy są przekonani bez żadnej wątpliwości o swojej racji." Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Laurens van der Post 14.02.14, 14:12 "Trzeba wielu lat by znaleźć przyjaciela, wystarczy chwila by go stracić." Stanisław Jerzy Lec Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Laurens van der Post 14.02.14, 15:46 m.maska napisała: > "Human beings are perhaps never more frightening than when > they are convinced beyond doubt that they are right." > > "Ludzie nigdy nie są zapewne bardziej przerażającymi, > niż kiedy są przekonani bez żadnej wątpliwości o swojej racji." Prawda, zawsze mowie, ze to pierwszy stopien fanatyzmu. Osobiscie przytaczam fakty przeczytane lub zaslyszane, okreslam moje zdanie, ale nigdy nie wyzywam inaczej myslacych od matolow, zidiocolalych lub skretynialych... po prostu, czegos takiego nie wynioslam z domu i dobrze mi z tym. Odpowiedz Link
m.maska Re: Laurens van der Post 14.02.14, 16:53 ... no wiesz, w Europie to jest standard... kazdy ma prawo do wlasnego zdania, na tym polega demokracja... w PRL-u narzucano co i jak myslec - najgorzej maja ci, ktorym to pozostalo... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: CYTATY 14.02.14, 18:25 A tak prawdę mówiąc to zauważyłam, że nas bardzo mocno w necie się cytuje. Wyraźnie jesteśmy dla pewnych osób wyjątkowo zajmujące i nieobojętne. Odpowiedz Link
m.maska Re: CYTATY 14.02.14, 18:30 no bardzo, interesuja sie nawet tymi kto tutaj zaglada i jak widac chcieliby bardzo zrobic kolejna rozroba, bo im juz na wlasnym forum nudzi sie... tylko, ze styl wciaz ten sam - wiadomo jesli sie grzebie w kanalizacji, to niczego nowego sie stamtad nie wyciagnie... Odpowiedz Link