1zorro-bis 13.09.11, 10:41 po prostu.....WSTYD! wyborcza.pl/1,75248,10274208,Wlk__Brytania__prawie_7_tys__Polakow_skazanych_w_zeszlym.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sakral Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 11:01 Ty to kol.Zorro źle widzisz. nasi rodacy zgodnie z naukami Błogosławionego Jana Pawła II katolizują Anglików. jak oni przejdą z Kościoła Anglikańskiego/protestanci/ na łono Kościoła rzymsko-katolickiego to będzie ładnie i radośnie w Domu Ojca Naszego w Niebie. a te wykroczenia naszych rodaków w Anglii wynikają z dobrego serca. niech tamtejsi tubylcy poznają karzącą rękę pokolenia Bł.Jana Pawła II to dla dobra tamtejszego plemienia Elżbiety II. Odpowiedz Link
m.maska Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 11:42 Niestety... i nawet wszyscy ci, ktorzy odniesli sukces, musza borykac sie z ta negatywna opinia - bo o pozytywach pisze sie rzadko albo wcale i to malutkimi literami... Odpowiedz Link
izydor88 Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 12:58 Nie wzruszam się,kiedy "nasi" zwyciężają na stadionach.Tym bardziej nie odczuwam wstydu,gdy "nasi" popełniają przestępstwa za granicą.Brak mi instynktu plemiennego i odpowiadam wyłącznie za siebie. Z drugiej strony,widuję Anglików w Krakowie.W okolicach Rynku grasują pijani,często obnażeni Anglicy,którzy przyjechali tu poszaleć,bo piwo jest śmiesznie tanie.Czy na tej podstawie można powiedzieć,że tacy właśnie ci Angole są?Bzdura,w hotelu spotyka się całkiem innych Anglików,którzy przyjechali w celach turystycznych lub biznesowych. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 13:46 czyli rozumiem......polscy zlodzieje i angielskie pijaczki to......to samo?! izydor88 napisała: > Nie wzruszam się,kiedy "nasi" zwyciężają na stadionach.Tym bardziej nie odczuwa > m wstydu,gdy "nasi" popełniają przestępstwa za granicą.Brak mi instynktu plemie > nnego i odpowiadam wyłącznie za siebie. > Z drugiej strony,widuję Anglików w Krakowie.W okolicach Rynku grasują pijani,cz > ęsto obnażeni Anglicy,którzy przyjechali tu poszaleć,bo piwo jest śmiesznie tan > ie.Czy na tej podstawie można powiedzieć,że tacy właśnie ci Angole są?Bzdura,w > hotelu spotyka się całkiem innych Anglików,którzy przyjechali w celach turystyc > znych lub biznesowych. Odpowiedz Link
izydor88 Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 13:59 Może raczej - narodowość pijaczka i złodzieja nie ma żadnego znaczenia Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 14:11 no nie wiem.....Jesli ten zlodziej i pijaczek we wlasnym kraju dziadostwo robi, to tak. Natomiast jesli poza swoim krajem to dziala to podwojnie.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 16:48 Tez nie mam instynktu plemiennego - ale kiedy wchodze do sklepu z Polakiem/Polka... instynktownie przechodze na niemiecki... juz przed laty obserwowalam jak za naszymi Rodakami chodza ekspedientki i obserwuja - to nie jest mile uczucie.... My jako Polacy tez jestesmy sklonni wydawac opinie calym Narodom na podstawie napotkanych jednostek, a czasami nawet zaslyszanych informacji... Odpowiedz Link
king-jew Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 12:10 Phi tam ! Wielka Brytania to byc dziki kraj ! kultura.gazeta.pl/kultura/1,114530,9957941,Szczyt_zlego_smaku_na_szczycie_sztuki___Nazistowska_.html Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 13:45 a co to ma wspolnego z polskimi zlodziejami? Bo nie rozumiem........ king-jew napisał: > Phi tam ! Wielka Brytania to byc dziki kraj ! > > kultura.gazeta.pl/kultura/1,114530,9957941,Szczyt_zlego_smaku_na_szczycie_sztuki___Nazistowska_.html Odpowiedz Link
king-jew Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 17:40 To proste, nie musimy sie wstydzic z powodu 'emigracyjnych swin'. Wyrwali sie z 'chlewika' w kraju ale 'swinia' bedzie dalej 'swinia' nawet jak trafi na salony. Tyle ze w kazdym narodzie sa takie 'swinie' i gdyby statystycznie porownac to Angole przyjezdzajacy do Polski sa procentowo tak samo zatrzymywani za drobne przestepstwa i wykroczenia a kto wie czy nawet nie stanowia wiekszego procentu niz te 'emigracyjne, polskie swinie' w Wielkiej Brytanii. Niech sie lepiej Angole zajma tymi debilami z idiotycznymi wystawami pseudosztuki bo to jest wstyd. Jako Europejczycy powinnismy sie wszyscy takich debili wstydzic. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 17:44 masz 100 % racji! Sa "czeskie swinie, rosyjskie, niemieckie, angielskie"..... Poslkie to sa tylko ANIOLY. Odpowiedz Link
king-jew Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 18:00 Masz prawo myslec ze 'polskie, emigracyjne swinie' to ANIOLY, troche to smieszny i dziecinny poglad ale da sie z tym zyc. Ja tak nie uwazam jak ty, brzydzi mnie to chamstwo ktore wyrwalo sie z polskiego 'chlewika' w jakim zylo od urodzenia a teraz robi chlew za granica. Swinia bedzie swinia do konca zycia i zaden kraj nie zrobi ze swini hrabiego. Angielskie 'swinie' przyjezdzaja do Polski i w Polsce robia chlew. Brzydza mnie tak samo jak te polskie. Dlatego lepiej niech sie Angole rozejrza na jakie debilizmy pozwalaja. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 19:22 Przeczytałam o tej niewolniczej pracy, Zuzanko, a świadczy to tylko o tym, że zło jest niezależne od narodowości...i poddańczość też Odpowiedz Link
sakral Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 19:29 najpierw jest się człowiekiem, a dopiero później Polakiem,Anglikiem itd. Odpowiedz Link
m.maska Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 19:38 dawniej taki element jezdzil latem na "goscinne wystepy" na wybrzeze - teraz jezdzi za granice... tylko szkoda, ze taka nam robia reklame... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 19:54 Z tym, że na taką reklamę, Maseczko, podatni są i tak ludzie, którzy już z zasady są podatni i chwiejni. Uprzedzenia mogą także odbić w przeciwną stronę. Koleżanka z pracy stwierdziła parę lat temu, że Polacy muszą być bardzo serdecznymi ludźmi, na pytanie dlaczego tak uważa odpowiedziała, że przecie zna mnie. Zaprzeczyłam i powiedziałam to, co Sakral, że najpierw jest eis człowiekiem a potem.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 19:38 ...to właśnie miałam na myśli.....i nie chwaląc się jestem Człowiekiem Odpowiedz Link
izydor88 Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 19:50 Nie rozumiem pojęć - "My jako Polacy",albo "taką nam robią reklamę".Mogę powiedzieć - ja Klara,kobieta,miłośniczka kóz,Wielkopolanka... No właśnie,mogłabym powiedzieć:mnie jako Wielkopolance bliżej do Ślązaków,Czechów,a nawet Niemców,niż do Prawdziwych Polaków znad Wisły.I w tym tkwi ziarenko prawdy,chociaż też nie można uogólniać. Odpowiedz Link
m.maska Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 20:23 ha...no to dobrze trafilas tutaj - bo my wszyscy troche wywrotowcy jestesmy..... tam gdzies na innych forach - to patriotyzm przez wielkie "P"... tylko jak co do czego przychodzi, to sie okazuje, ze ci "PATRIOCI" z radoscia lamia we wlasnej ojczyznie np. przepisy ruchu drogowego....i to im wcale nie przeszkadza - nawet z duma o tym pisza... ale jakby co, to na kazda rocznice flage wywieszaja... Odpowiedz Link
1zorro-bis Ja "o kozie, a niektorzy o wozie"..... 13.09.11, 21:10 ja o zlodziejach polskich w UK..... Ide spac. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Ja "o kozie, a niektorzy o wozie"..... 13.09.11, 21:21 No dobra, Zorro, Ty o polskich złodziejach w UK, czyli o kozie...napisałeś Ale ja nie znam przykładów tego złodziejstwa, mogę jedynie powiedzieć, że to co przytoczyłeś jest przestępstwem, z tym że złodziejstwo zawsze nim jest, niezależnie czy popełni je Polak czy Anglik...to tak dalej o wozie Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Ja "o kozie, a niektorzy o wozie"..... 14.09.11, 07:40 to trzeba najpierw ten artykul przeczytac. Linka przeciez podalem...... al-szamanka napisała: > No dobra, Zorro, Ty o polskich złodziejach w UK, czyli o kozie...napisał > eś > Ale ja nie znam przykładów tego złodziejstwa, mogę jedynie powiedzieć, że to co > przytoczyłeś jest przestępstwem, z tym że złodziejstwo zawsze nim jest, niezal > eżnie czy popełni je Polak czy Anglik...to tak dalej o wozie Odpowiedz Link
izydor88 Re: Ja "o kozie, a niektorzy o wozie"..... 13.09.11, 21:31 Zapamiętaj Zorro,jak jutro otworzysz oczęta,specjalistką od kóz jestem ja,Ty możesz o wozie... Odpowiedz Link
m.maska Re: Ja "o kozie, a niektorzy o wozie"..... 13.09.11, 21:41 O... Klara... to moze zaloz watek o kozach - wtedy dowiemy sie blizej o co chodzi z tymi kozami kilka miesiecy temu, AL byla specjalistka od kosów...tyle ze kiedy sie wykluly...to je cos zezarlo.. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Ja "o kozie, a niektorzy o wozie"..... 13.09.11, 22:12 Popieram, kózki są słodkie... Odpowiedz Link
m.maska Re: Ja "o kozie, a niektorzy o wozie"..... 13.09.11, 21:36 A tak po prawdzie, to co chcialbys jeszcze przeczytac? temat sie wyczerpal... przyjelismy to do wiadomosci i nie ma nad czym debatowac - margines jest w kazdym narodzie... Odpowiedz Link
izydor88 Re: Ja "o kozie, a niektorzy o wozie"..... 13.09.11, 21:45 I każdy naród/państwo powinno z wrogim elementem walczyć.Bez względu na narodowość elementu. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Ja "o kozie, a niektorzy o wozie"..... 14.09.11, 07:42 no, ladny mi "margines"! Czy Polacy zawsze musza za granica w dziadostwie bic rekordy? I to tak sie niestety ciagnie od polowy lat siedemdziesiatych...... m.maska napisała: > A tak po prawdzie, to co chcialbys jeszcze przeczytac? temat sie wyczerpal... p > rzyjelismy to do wiadomosci i nie ma nad czym debatowac - margines jest w kazdy > m narodzie... Odpowiedz Link
m.maska Re: Ja "o kozie, a niektorzy o wozie"..... 14.09.11, 10:55 Wyglada na to, ze musza... Odpowiedz Link
king-jew Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 19:55 To tez skandal, tego tez Angole nie widza i z niedowierzaniem komentuja sprawe. I jest dziwnie bo najwiecej tych 'poddanczych' zniwolonych to Anglicy - az 17 osob. Moze to wlasnie ta cecha - poddanczosc - powoduje masowe przyjazdy Angoli do Polski gdzie moga 'wypuscic swinie' ? To samo przeciez dotyczy Niemcow, oni tez 'wypuszczaja swinie' w krajach poludniowych. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 20:02 A jacy biedni, wytrąceni z życia musieli być ci ludzie, że w Europie XXI wieku poszli na takie relacje...jaka fatalna opieka socjalna i obojętność policji. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 21:07 obawiam sie, ze nie rozumiesz co ja pisze...... king-jew napisał: > Masz prawo myslec ze 'polskie, emigracyjne swinie' to ANIOLY, troche to smieszn > y i dziecinny poglad ale da sie z tym zyc. Ja tak nie uwazam jak ty, brzydzi mn > ie to chamstwo ktore wyrwalo sie z polskiego 'chlewika' w jakim zylo od urodzen > ia a teraz robi chlew za granica. > Swinia bedzie swinia do konca zycia i zaden kraj nie zrobi ze swini hrabiego. > Angielskie 'swinie' przyjezdzaja do Polski i w Polsce robia chlew. Brzydza mnie > tak samo jak te polskie. Dlatego lepiej niech sie Angole rozejrza na jakie deb > ilizmy pozwalaja. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Polak ......potrafi? 14.09.11, 07:44 a tutaj macie nastepny przyklad "lupienia"..... Tym razem w kraju..... wyborcza.pl/51,75248,10283313.html?i=0 Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Polak ......potrafi? 14.09.11, 09:59 Ależ takie coś robi się nagminnie. W polskim netto Niemka nie miała złotówek i powiedziała że uiści cenę w euro. Ho, ho, bardzo chętnie tyle, że dla pani w kasie równowartością 50 zł było równe 20 euro (oficjalny kurs wtedy 1:4) Nie wytrzymałam i zwróciłam kasjerce uwagę, powiedziała że taki mają przelicznik i basta. Dla mnie czyste zdzierstwo, bo sklep zarobił dobre 7 euro za nic....30% faktycznej ceny !!!!!!!!! Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Polak ......potrafi? 14.09.11, 10:12 ja to nazywam po imieniu: ZLODZIEJSTWO i CWANIACTWO. NIGDY z czyms takim sie nigdzie nie spotkalem. W Israelu chcialem wymienic na lotnisku bo nie mialem Szekli to w kantorze poinformowali mnie ze korzystniejszy kurs bede mial poza lotniskiem.... Wymienilem tylko 30 Euro po 4,75 Szekli a potem juz poza lotniskiem po kursie 5,04..... W Posce "rzniecie turystow pod wlos" jest chyba normalnoscia..... I w Polsce ma byc EURO 2012?! Zarty jakies..... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Polak ......potrafi? 14.09.11, 10:17 A tam żarty!!!! Okazja by zarobić, a że niektórzy zarobią więcej niż więcej to tylko sprawa krótkowzroczności. Turysta doświadczający zdzierstwa drugi raz nie przyjedzie i odpowiednio coś takiego wśród swoich znajomych rozgłosi. Odpowiedz Link
1zorro-bis A to, to tez niezle jaja..... 14.09.11, 10:20 wyborcza.pl/1,75480,10253157,_Unter_deutschen_Betten__Eine_polnische_Putzfrau_packt.html Odpowiedz Link
al-szamanka Re: A to, to tez niezle jaja..... 14.09.11, 10:47 Czytałam już o tej pani. Śmiać mi się chce, bo się okazuje, że Niemcy ja wkurzają, bo nie są tacy jak Polacy Odpowiedz Link
m.maska Re: A to, to tez niezle jaja..... 14.09.11, 10:59 A pamietasz wtedy te dyskusje? kiedy zapytalam: co znalazlaby niemiecka Putzfrau pod polskimi lozkami? jakie bylo oburzenie... a niby dlaczego? Widac w Polsce jesli sie zaprasza Putzfrau, to najpierw sie wymiata wszystko spod lozek... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: A to, to tez niezle jaja..... 14.09.11, 11:11 nie chcial bym przeczytac ksiazki ukrainskiej sprzataczki o polskich nowobogackich...... m.maska napisała: > A pamietasz wtedy te dyskusje? kiedy zapytalam: co znalazlaby niemiecka Putzfra > u pod polskimi lozkami? jakie bylo oburzenie... a niby dlaczego? > Widac w Polsce jesli sie zaprasza Putzfrau, to najpierw sie wymiata wszystko sp > od lozek... Odpowiedz Link
m.maska Re: A to, to tez niezle jaja..... 14.09.11, 12:12 Zorro te dyskusje mamy za soba - to bylo chyba w styczniu...tego sie nie da zapomniec.... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: A to, to tez niezle jaja..... 14.09.11, 13:56 GW temat dzisiaj odswiezyla, wiec ja tez ..... Odpowiedz Link
m.maska Re: A to, to tez niezle jaja..... 14.09.11, 16:56 a na zasadzie: a u was to Murzynow bija Odpowiedz Link
izydor88 Re: A to, to tez niezle jaja..... 14.09.11, 17:31 Czytałam ten artykuł w zeszłym tygodniu i zareagowałam dokładnie tak,jak AL... Te straszne Niemki w butach sportowych,Wigilia na lodowisku,wszystko inaczej[czyt. gorzej] niż w Polsce]. Czego moja Putzfrau nie lubi znajdować pod naszym łóżkiem?Piór ptasich i ogonów mysich.Staramy się więc resztki kocich uczt wymiatać sami.Pani pracowała poprzednio w Niemczech i bardzo jej się podobało[wróciła ze względów rodzinnych].Był tylko jeden problem,podobny jak u nas,kot przynosił do domu myszy...I puszczał wolno. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: A to, to tez niezle jaja..... 14.09.11, 17:37 dobrze, ze nie szczury..... Odpowiedz Link
m.maska Re: A to, to tez niezle jaja..... 14.09.11, 17:57 potezny kot moze i szczura dopasc, tudziez jakies ptactwo, ktore dumnie przyniesie do domu... Odpowiedz Link
m.maska Re: A to, to tez niezle jaja..... 14.09.11, 17:56 No tak, a pod niemieckim lozkiem, o ile dobrze pamietam, znalazla zdechlego chomika... Odpowiedz Link