Dodaj do ulubionych

Polak ......potrafi?

13.09.11, 10:41
po prostu.....WSTYD!cool
wyborcza.pl/1,75248,10274208,Wlk__Brytania__prawie_7_tys__Polakow_skazanych_w_zeszlym.html
Obserwuj wątek
    • sakral Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 11:01
      Ty to kol.Zorro źle widzisz.

nasi rodacy zgodnie z naukami Błogosławionego Jana Pawła II katolizują Anglików.

jak oni przejdą z Kościoła Anglikańskiego/protestanci/ na łono
      Kościoła rzymsko-katolickiego to będzie ładnie i radośnie w Domu Ojca Naszego w Niebie.

a te wykroczenia naszych rodaków w Anglii wynikają z dobrego serca.
      niech tamtejsi tubylcy poznają karzącą rękę pokolenia Bł.Jana Pawła II

to dla dobra tamtejszego plemienia Elżbiety II.
      • m.maska Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 11:41
        to co Sakral... krucjata?
    • m.maska Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 11:42
      Niestety... i nawet wszyscy ci, ktorzy odniesli sukces, musza borykac sie z ta negatywna opinia - bo o pozytywach pisze sie rzadko albo wcale i to malutkimi literami...
      • izydor88 Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 12:58
        Nie wzruszam się,kiedy "nasi" zwyciężają na stadionach.Tym bardziej nie odczuwam wstydu,gdy "nasi" popełniają przestępstwa za granicą.Brak mi instynktu plemiennego i odpowiadam wyłącznie za siebie.
        Z drugiej strony,widuję Anglików w Krakowie.W okolicach Rynku grasują pijani,często obnażeni Anglicy,którzy przyjechali tu poszaleć,bo piwo jest śmiesznie tanie.Czy na tej podstawie można powiedzieć,że tacy właśnie ci Angole są?Bzdura,w hotelu spotyka się całkiem innych Anglików,którzy przyjechali w celach turystycznych lub biznesowych.
        • 1zorro-bis Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 13:46
          czyli rozumiem......polscy zlodzieje i angielskie pijaczki to......to samo?!cool

izydor88 napisała:

> Nie wzruszam się,kiedy "nasi" zwyciężają na stadionach.Tym bardziej nie odczuwa
          > m wstydu,gdy "nasi" popełniają przestępstwa za granicą.Brak mi instynktu plemie
          > nnego i odpowiadam wyłącznie za siebie.
          > Z drugiej strony,widuję Anglików w Krakowie.W okolicach Rynku grasują pijani,cz
          > ęsto obnażeni Anglicy,którzy przyjechali tu poszaleć,bo piwo jest śmiesznie tan
          > ie.Czy na tej podstawie można powiedzieć,że tacy właśnie ci Angole są?Bzdura,w
          > hotelu spotyka się całkiem innych Anglików,którzy przyjechali w celach turystyc
          > znych lub biznesowych.
          • izydor88 Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 13:59
            Może raczej - narodowość pijaczka i złodzieja nie ma żadnego znaczeniasmile
            • 1zorro-bis Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 14:11
              no nie wiem.....Jesli ten zlodziej i pijaczek we wlasnym kraju dziadostwo robi, to tak. Natomiast jesli poza swoim krajem to dziala to podwojnie....cool
            • m.maska Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 16:48
              Tez nie mam instynktu plemiennego - ale kiedy wchodze do sklepu z Polakiem/Polka... instynktownie przechodze na niemiecki... juz przed laty obserwowalam jak za naszymi Rodakami chodza ekspedientki i obserwuja - to nie jest mile uczucie....
              My jako Polacy tez jestesmy sklonni wydawac opinie calym Narodom na podstawie napotkanych jednostek, a czasami nawet zaslyszanych informacji...
    • king-jew Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 12:10
      Phi tam ! Wielka Brytania to byc dziki kraj !

kultura.gazeta.pl/kultura/1,114530,9957941,Szczyt_zlego_smaku_na_szczycie_sztuki___Nazistowska_.html
      • 1zorro-bis Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 13:45
        a co to ma wspolnego z polskimi zlodziejami? Bo nie rozumiem........cool

king-jew napisał:

> Phi tam ! Wielka Brytania to byc dziki kraj !
        >
        > kultura.gazeta.pl/kultura/1,114530,9957941,Szczyt_zlego_smaku_na_szczycie_sztuki___Nazistowska_.html
        • king-jew Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 17:40
          To proste, nie musimy sie wstydzic z powodu 'emigracyjnych swin'. Wyrwali sie z 'chlewika' w kraju ale 'swinia' bedzie dalej 'swinia' nawet jak trafi na salony. Tyle ze w kazdym narodzie sa takie 'swinie' i gdyby statystycznie porownac to Angole przyjezdzajacy do Polski sa procentowo
          tak samo zatrzymywani za drobne przestepstwa i wykroczenia a kto wie czy nawet nie stanowia wiekszego procentu niz te 'emigracyjne, polskie swinie' w Wielkiej Brytanii.

Niech sie lepiej Angole zajma tymi debilami z idiotycznymi wystawami pseudosztuki bo to jest wstyd. Jako Europejczycy powinnismy sie wszyscy takich debili wstydzic.
          • 1zorro-bis Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 17:44
            masz 100 % racji! Sa "czeskie swinie, rosyjskie, niemieckie, angielskie".....
            Poslkie to sa tylko ANIOLY.big_grin
            • king-jew Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 18:00
              Masz prawo myslec ze 'polskie, emigracyjne swinie' to ANIOLY, troche to smieszny i dziecinny poglad ale da sie z tym zyc. Ja tak nie uwazam jak ty, brzydzi mnie to chamstwo ktore wyrwalo sie z polskiego 'chlewika' w jakim zylo od urodzenia a teraz robi chlew za granica.
              Swinia bedzie swinia do konca zycia i zaden kraj nie zrobi ze swini hrabiego.
              Angielskie 'swinie' przyjezdzaja do Polski i w Polsce robia chlew. Brzydza mnie tak samo jak te polskie. Dlatego lepiej niech sie Angole rozejrza na jakie debilizmy pozwalaja.
              • zuza_anna Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 18:55
                Polscy niewolnicy w Anglii...
                • al-szamanka Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 19:22
                  Przeczytałam o tej niewolniczej pracy, Zuzanko, a świadczy to tylko o tym, że zło jest niezależne od narodowości...i poddańczość też
                  • sakral Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 19:29
                    najpierw jest się człowiekiem, a dopiero później Polakiem,Anglikiem itd.
                    • m.maska Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 19:38
                      dawniej taki element jezdzil latem na "goscinne wystepy" na wybrzeze - teraz jezdzi za granice... tylko szkoda, ze taka nam robia reklame...
                      • al-szamanka Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 19:54
                        Z tym, że na taką reklamę, Maseczko, podatni są i tak ludzie, którzy już z zasady są podatni i chwiejni. Uprzedzenia mogą także odbić w przeciwną stronę. Koleżanka z pracy stwierdziła parę lat temu, że Polacy muszą być bardzo serdecznymi ludźmi, na pytanie dlaczego tak uważa odpowiedziała, że przecie zna mnie. Zaprzeczyłam i powiedziałam to, co Sakral, że najpierw jest eis człowiekiem a potem....
                    • al-szamanka Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 19:38
                      ...to właśnie miałam na myśli.....i nie chwaląc się jestem Człowiekiem
                      • izydor88 Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 19:50
                        Nie rozumiem pojęć - "My jako Polacy",albo "taką nam robią reklamę".Mogę powiedzieć - ja Klara,kobieta,miłośniczka kóz,Wielkopolanka...
                        No właśnie,mogłabym powiedzieć:mnie jako Wielkopolance bliżej do Ślązaków,Czechów,a nawet Niemców,niż do Prawdziwych Polaków znad Wisły.I w tym tkwi ziarenko prawdy,chociaż też nie można uogólniać.
                        • m.maska Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 20:23
                          ha...no to dobrze trafilas tutaj - bo my wszyscy troche wywrotowcy jestesmy..... tam gdzies na innych forach - to patriotyzm przez wielkie "P"... tylko jak co do czego przychodzi, to sie okazuje, ze ci "PATRIOCI" z radoscia lamia we wlasnej ojczyznie np. przepisy ruchu drogowego....i to im wcale nie przeszkadza - nawet z duma o tym pisza... big_grin ale jakby co, to na kazda rocznice flage wywieszaja... big_grin
                          • 1zorro-bis Ja "o kozie, a niektorzy o wozie"..... 13.09.11, 21:10
                            ja o zlodziejach polskich w UK.....big_grin
                            Ide spac.cool
                            • al-szamanka Re: Ja "o kozie, a niektorzy o wozie"..... 13.09.11, 21:21
                              No dobra, Zorro, Ty o polskich złodziejach w UK, czyli o kozie...napisałeś
                              Ale ja nie znam przykładów tego złodziejstwa, mogę jedynie powiedzieć, że to co przytoczyłeś jest przestępstwem, z tym że złodziejstwo zawsze nim jest, niezależnie czy popełni je Polak czy Anglik...to tak dalej o wozie big_grinbig_grinbig_grin
                              • 1zorro-bis Re: Ja "o kozie, a niektorzy o wozie"..... 14.09.11, 07:40
                                to trzeba najpierw ten artykul przeczytac. Linka przeciez podalem......cool

al-szamanka napisała:

> No dobra, Zorro, Ty o polskich złodziejach w UK, czyli o kozie...napisał
                                > eś
                                > Ale ja nie znam przykładów tego złodziejstwa, mogę jedynie powiedzieć, że to co
                                > przytoczyłeś jest przestępstwem, z tym że złodziejstwo zawsze nim jest, niezal
                                > eżnie czy popełni je Polak czy Anglik...to tak dalej o wozie big_grinbig_grinbig_grin
                            • izydor88 Re: Ja "o kozie, a niektorzy o wozie"..... 13.09.11, 21:31
                              Zapamiętaj Zorro,jak jutro otworzysz oczęta,specjalistką od kóz jestem ja,Ty możesz o wozie...smile
                              • m.maska Re: Ja "o kozie, a niektorzy o wozie"..... 13.09.11, 21:41
                                O... Klara... to moze zaloz watek o kozach - wtedy dowiemy sie blizej o co chodzi z tymi kozami smile kilka miesiecy temu, AL byla specjalistka od kosów...tyle ze kiedy sie wykluly...to je cos zezarlo..sad
                                • al-szamanka Re: Ja "o kozie, a niektorzy o wozie"..... 13.09.11, 22:12
                                  Popieram, kózki są słodkie...

https://www.visitflam.com/img/img0062_lores.jpg
                            • m.maska Re: Ja "o kozie, a niektorzy o wozie"..... 13.09.11, 21:36
                              A tak po prawdzie, to co chcialbys jeszcze przeczytac? temat sie wyczerpal... przyjelismy to do wiadomosci i nie ma nad czym debatowac - margines jest w kazdym narodzie...
                              • izydor88 Re: Ja "o kozie, a niektorzy o wozie"..... 13.09.11, 21:45
                                I każdy naród/państwo powinno z wrogim elementem walczyć.Bez względu na narodowość elementu.
                              • 1zorro-bis Re: Ja "o kozie, a niektorzy o wozie"..... 14.09.11, 07:42
                                no, ladny mi "margines"! Czy Polacy zawsze musza za granica w dziadostwie bic rekordy? I to tak sie niestety ciagnie od polowy lat siedemdziesiatych......cool

m.maska napisała:

> A tak po prawdzie, to co chcialbys jeszcze przeczytac? temat sie wyczerpal... p
                                > rzyjelismy to do wiadomosci i nie ma nad czym debatowac - margines jest w kazdy
                                > m narodzie...
                                • m.maska Re: Ja "o kozie, a niektorzy o wozie"..... 14.09.11, 10:55
                                  Wyglada na to, ze musza... sad
                • king-jew Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 19:55
                  To tez skandal, tego tez Angole nie widza i z niedowierzaniem komentuja sprawe.
                  I jest dziwnie bo najwiecej tych 'poddanczych' zniwolonych to Anglicy - az 17 osob.
                  Moze to wlasnie ta cecha - poddanczosc - powoduje masowe przyjazdy
                  Angoli do Polski gdzie moga 'wypuscic swinie' ? To samo przeciez dotyczy
                  Niemcow, oni tez 'wypuszczaja swinie' w krajach poludniowych.
                  • al-szamanka Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 20:02
                    A jacy biedni, wytrąceni z życia musieli być ci ludzie, że w Europie XXI wieku poszli na takie relacje...jaka fatalna opieka socjalna i obojętność policji.
              • 1zorro-bis Re: Polak ......potrafi? 13.09.11, 21:07
                obawiam sie, ze nie rozumiesz co ja pisze......big_grin

king-jew napisał:

> Masz prawo myslec ze 'polskie, emigracyjne swinie' to ANIOLY, troche to smieszn
                > y i dziecinny poglad ale da sie z tym zyc. Ja tak nie uwazam jak ty, brzydzi mn
                > ie to chamstwo ktore wyrwalo sie z polskiego 'chlewika' w jakim zylo od urodzen
                > ia a teraz robi chlew za granica.
                > Swinia bedzie swinia do konca zycia i zaden kraj nie zrobi ze swini hrabiego.
                > Angielskie 'swinie' przyjezdzaja do Polski i w Polsce robia chlew. Brzydza mnie
                > tak samo jak te polskie. Dlatego lepiej niech sie Angole rozejrza na jakie deb
                > ilizmy pozwalaja.
                • 1zorro-bis Re: Polak ......potrafi? 14.09.11, 07:44
                  a tutaj macie nastepny przyklad "lupienia".....cool
                  Tym razem w kraju.....big_grin
                  wyborcza.pl/51,75248,10283313.html?i=0
                  • al-szamanka Re: Polak ......potrafi? 14.09.11, 09:59
                    Ależ takie coś robi się nagminnie. W polskim netto Niemka nie miała złotówek i powiedziała że uiści cenę w euro. Ho, ho, bardzo chętnie tyle, że dla pani w kasie równowartością 50 zł było równe 20 euro (oficjalny kurs wtedy 1:4) Nie wytrzymałam i zwróciłam kasjerce uwagę, powiedziała że taki mają przelicznik i basta. Dla mnie czyste zdzierstwo, bo sklep zarobił dobre 7 euro za nic....30% faktycznej ceny !!!!!!!!!
                    • 1zorro-bis Re: Polak ......potrafi? 14.09.11, 10:12
                      ja to nazywam po imieniu: ZLODZIEJSTWO i CWANIACTWO.
                      NIGDY z czyms takim sie nigdzie nie spotkalem. W Israelu chcialem wymienic na lotnisku bo nie mialem Szekli to w kantorze poinformowali mnie ze korzystniejszy kurs bede mial poza lotniskiem....
                      Wymienilem tylko 30 Euro po 4,75 Szekli a potem juz poza lotniskiem po kursie 5,04.....
                      W Posce "rzniecie turystow pod wlos" jest chyba normalnoscia.....cool
                      I w Polsce ma byc EURO 2012?! Zarty jakies.....big_grin
                      • al-szamanka Re: Polak ......potrafi? 14.09.11, 10:17
                        A tam żarty!!!! Okazja by zarobić, a że niektórzy zarobią więcej niż więcej to tylko sprawa krótkowzroczności. Turysta doświadczający zdzierstwa drugi raz nie przyjedzie i odpowiednio coś takiego wśród swoich znajomych rozgłosi.
                        • 1zorro-bis A to, to tez niezle jaja..... 14.09.11, 10:20
                          wyborcza.pl/1,75480,10253157,_Unter_deutschen_Betten__Eine_polnische_Putzfrau_packt.html
                          • al-szamanka Re: A to, to tez niezle jaja..... 14.09.11, 10:47
                            Czytałam już o tej pani. Śmiać mi się chce, bo się okazuje, że Niemcy ja wkurzają, bo nie są tacy jak Polacy big_grinbig_grinbig_grin
                            • m.maska Re: A to, to tez niezle jaja..... 14.09.11, 10:59
                              A pamietasz wtedy te dyskusje? kiedy zapytalam: co znalazlaby niemiecka Putzfrau pod polskimi lozkami? jakie bylo oburzenie... a niby dlaczego?
                              Widac w Polsce jesli sie zaprasza Putzfrau, to najpierw sie wymiata wszystko spod lozek...smile
                              • 1zorro-bis Re: A to, to tez niezle jaja..... 14.09.11, 11:11
                                nie chcial bym przeczytac ksiazki ukrainskiej sprzataczki o polskich nowobogackich......big_grin

m.maska napisała:

> A pamietasz wtedy te dyskusje? kiedy zapytalam: co znalazlaby niemiecka Putzfra
                                > u pod polskimi lozkami? jakie bylo oburzenie... a niby dlaczego?
                                > Widac w Polsce jesli sie zaprasza Putzfrau, to najpierw sie wymiata wszystko sp
                                > od lozek...smile
                                • m.maska Re: A to, to tez niezle jaja..... 14.09.11, 12:12
                                  Zorro big_grin te dyskusje mamy za soba - to bylo chyba w styczniu...tego sie nie da zapomniec....
                                  • 1zorro-bis Re: A to, to tez niezle jaja..... 14.09.11, 13:56
                                    GW temat dzisiaj odswiezyla, wiec ja tez .....big_grin
                                    • m.maska Re: A to, to tez niezle jaja..... 14.09.11, 16:56
                                      a na zasadzie: a u was to Murzynow bija
                                      • izydor88 Re: A to, to tez niezle jaja..... 14.09.11, 17:31
                                        Czytałam ten artykuł w zeszłym tygodniu i zareagowałam dokładnie tak,jak AL...
                                        Te straszne Niemki w butach sportowych,Wigilia na lodowisku,wszystko inaczej[czyt. gorzej] niż w Polsce].
                                        Czego moja Putzfrau nie lubi znajdować pod naszym łóżkiem?Piór ptasich i ogonów mysich.Staramy się więc resztki kocich uczt wymiatać sami.Pani pracowała poprzednio w Niemczech i bardzo jej się podobało[wróciła ze względów rodzinnych].Był tylko jeden problem,podobny jak u nas,kot przynosił do domu myszy...I puszczał wolno.
                                        • 1zorro-bis Re: A to, to tez niezle jaja..... 14.09.11, 17:37
                                          dobrze, ze nie szczury.....big_grinbig_grinbig_grin
                                          • m.maska Re: A to, to tez niezle jaja..... 14.09.11, 17:57
                                            potezny kot moze i szczura dopasc, tudziez jakies ptactwo, ktore dumnie przyniesie do domu... big_grin
                                        • m.maska Re: A to, to tez niezle jaja..... 14.09.11, 17:56
                                          No tak, a pod niemieckim lozkiem, o ile dobrze pamietam, znalazla zdechlego chomika... smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka