sakral 13.02.12, 02:40 kartka z kalendarza czytanie Jk 1,1-11;Psalm 119;Ewangelia:Marek 8,11-13 kursy USD - 3,1703 EUR - 4,2048 CHF - 3,4752 GBP - 5,0216 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sakral Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 02:51 Ukryty polski - MEGA MIX !!! piłka nożna (link) Odpowiedz Link
izydor88 Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 08:22 Czołem śpiochy Śniegu napadało i jest prawie upalnie - tylko -6. Albin po antybiotykach jest odrobinę lepszy.Ruszam do pracy. Odpowiedz Link
sakral Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 09:07 Abp Józef Michalik - homilia - Miejsce Piastowe - 30.01.2012 - (fragment) warto te 2 minuty na Michalika poświęcić.Ten facet nie wie co gada, jest głupkowaty albo bardzo perfidny.Stawiam na wersje trzecią. poranne dziękczynienie pańskie (link) Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 09:37 Dzien Dobry Upal moze jeszcze nie.... ale juz prawie cieplo, jest -4 a ma byc nawet 0°, za to jutro podobno nawet ponizej zera nie bedzie - za to od srody ma sie znowu zaczac.....licze na pomyslne wiatry Poniedzialek i do tego 13-ty... jesli to sie dzisiaj uda to uznam, ze jestem dzieckiem szczescia - ma jeszcze jakas godzine a potem dzien ubity i pewnie przed 18 do domu nie splyne... Zeby sie tylko z nieba sypac nie zaczelo.... Wszystkim pieknego dnia.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 10:14 Zorrkowie juz leca... a ja za chwile tez odlot robie.... AaaaaaaaaaaaaaaaL.... do jutra wiec Odpowiedz Link
sakral 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 10:45 tok.fm - ostatnio dodane (link) kliknij na Lekcja Religii Kozioł Ofiarny (12.02.2012) prof.Zbigniew Mikołejko u red. Cezarego Łasiczki warto tekst odsłuchać,ca.50 minut Profesor mówi o śmierci dziecka,Madzi, i tragedii Matki mentalność i lincz w imię jedynej słusznej wiary 50 minut to nie dużo,wyłączyć telewizor,wytrzeć kurze na książkach i innych słowach drukowanych i wysłuchać. rozmowa bardzo dużo tłumaczy. miłego słuchania Odpowiedz Link
sakral Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 11:30 ten tekst pasuje do rozmowy z prof.Mikołejko Rutkowski i moralność(link) dzicz ojciec zrobił dziecko, latał po kościołach i działał w różnych ruchach katolickich Odpowiedz Link
izydor88 Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 19:23 Wysłuchałam.Podzielam poglądy prof.Mikołejki i jego wywody są dla mnie oczywiste. Ale,masz rację Sakral,ten wywiad wiele tłumaczy.Reakcje tłumu,agresywne komentarze na forach,te różowe misie i serduszka dla aniołka.To sprawy dla mnie obce,nie rozumiem tych reakcji.Przyjmuję wersję profesora. Odpowiedz Link
sakral Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 20:24 Klaro wywiad przesłuchałem dwukrotnie warto Profesora wysłuchać,ciekawie mówi pozdrawiam Sakral ---------------------- Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 20:48 Odsluchalam....wysluchalam... absolutnie sie zgadzam z kazdym slowem... i co tez wazne, przypomnial Norwida: Czy ten ptak kala gniazdo, co je kala, Czy ten, co mówić o tym nie pozwala? — Cyprian Kamil Norwid to kto ? Odpowiedz Link
sakral Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 21:36 Masko na Norwida też zwróciłem uwagę w rozmowie widać (słychać) jakiej wysokiej klasy intelektualnej jest red.Cezary Łasiczka do każdej rozmowy przygotowany, i jest wymagającym od słuchacza ciekawe czy red.Łasiczka ma (patrzy) telewizor w Tok.Fm jest (moje określenie) trójca święta,obsada: red.Karolina Głowacka (Karusia) red.Cezary Łasiczka red.Wojtek Olszak nad wyraz udana ta Trójca Swięta. Odpowiedz Link
izydor88 Re: 13 lutego,poniedziałek 14.02.12, 10:06 Masko,wiedziałam,że na Norwida zwrócisz uwagę . Ten wywiad podobał mi się też dlatego,że prowadzący nie przerywał profesorowi.A to nagminne w innych mediach.Widziałam ostatnio program,do którego pani redaktor zaprosiła dwóch mecenasów.Temat ten sam.3/4 programu przegadała sama,a to oni mieli coś do powiedzenia.Niestety,poza krótkim odpowiedziami na długie pytania,nie mieli szans.A szkoda. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 11:03 m.maska napisała: > Zorrkowie juz leca... a ja za chwile tez odlot robie.... Niechaj im ten lot wygodnym bedzie > AaaaaaaaaaaaaaaaL.... do jutra wiec Do jutra, MAseczko....buuuuu, jak ja nie lubię nocnych dyżurów Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 10:41 sakral napisał: > warto te 2 minuty na Michalika poświęcić.Ten facet nie wie co gada, > jest głupkowaty albo bardzo perfidny.Stawiam na wersje trzecią. Ja raczej na drugą. Nie zapominaj, że ta druga stwarza czasami pozory wersji trzeciej, a na tę jest ten facet zbyt ubogi "Reformacja oderwała pół Europy od kościoła".....boskie Odpowiedz Link
sakral Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 11:03 AL teraz już wiesz,dlaczego tak kocham abp.Józefa Michalika inne kraje chyba takiego nie mają.I zawsze coś ciekawego powie.Granica powagi, a śmieszności już dawno przekroczył czasami nie wiem czy to na poważnie,czy tak,od siebie on to mówi. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 11:22 sakral napisał: > czasami nie wiem czy to na poważnie,czy tak,od siebie on to mówi. Zapewniam Cię, że na poważnie i na pewno jest z tego co mówi bardzo dumny. Powołanie wyłazi z niego wszystkimi porami skory Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 10:31 izydor88 napisała: > Czołem śpiochy > Śniegu napadało i jest prawie upalnie - tylko -6. > Albin po antybiotykach jest odrobinę lepszy.Ruszam do pracy. Klaro.... posmeraj Albina za uszkiem... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 11:00 izydor88 napisała: > Albin po antybiotykach jest odrobinę lepszy.Ruszam do pracy. Mam nadzieje, że do jutra jeszcze bardziej mu się poprawi Odpowiedz Link
sakral Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 11:20 a teraz piosenka ciekawe,i da się słuchać (link) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 11:30 sakral napisał: > a teraz piosenka >ciekawe,i da się słuchać Poważnie????? Mówiąc szczerze, mi zrobiło się niedobrze Odpowiedz Link
sakral Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 11:57 wstawiłem po to by Koleżeństwo zobaczyło reakcję publiczności ja też byłem w tłumie patrzącego na Jana Pawła II Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 11:24 sakral napisał: > No właśnie....... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 14:06 sakral napisał: > Tez nie lubię poniedziałków, ale zapewne z innej przyczyny niż ten pan ;.) A jeszcze jak mam nocny dyżur, tak jak dzisiaj, to już w ogóle jestem zniechęcona Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 15:32 U mnie chyba odwilż nadchodzi. Wyszłam zapakować samochód i po raz pierwszy od wielu dni nie zmarzłam. Ponoć pojutrze będzie już plusowo...nie mogę się doczekać. Do napisania, do jutra Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 20:55 Dzien mialam rozbiegany, jak rzadko kiedy - kilka terminow i... przerwy godzinne pomiedzy - co robic w tym czasie? jedna przeznaczona na obiad, ale pozostale to okazja wstapienia do... oczywiscie punkt numer jeden na liscie: Douglas.... za kilka dni znajome meskie urodziny i tak i tak musialabym tam pojechac, a tak okazja sama sie znalazla... a jesli juz to przeciez i dla siebie zawsze cos sie znajdzie i sie znalazlo... no przeciez teraz Diesel jest projektantem mody...perfum...i czego tam jeszcze. Co to za firma? tego nie wiem - ale perfumy mi sie podobaja i dopiero teraz skojarzylam, ze okulary sloneczne tez zrobilam sobie juz w ubieglym roku, a nawet chyba dwa lata temu tez w oprawki Diesla. hihi... no to mam teraz perfumy do okularow slonecznych, w komplecie Uff... ale zmeczona jestem po calym dniu... Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 22:43 Pamietasz jaki to byl hit?.... Ameno - Era Original HD Odpowiedz Link
sakral Re: 13 lutego,poniedziałek 13.02.12, 22:59 dobrze,że przypomniałaś,dobre,mam ciekawe wspomnienia z tym utworem a teraz i kilka kartek książki,i spać Barney Kessel plays "Something for Cat" Odpowiedz Link
sakral 14 lurego,wtorek 14.02.12, 09:54 kartka z kalendarza czytanie Dz 13,46-49;Psalm 117;Ewangelia,Łukasz 10,1-9 kursy USD - 3,1643 EUR - 4,1948 CHF - 3,4692 GBP - 4,9968 o dzisiejszych świętych Walenty Foto link Hanka Ordonówna - Miłość ci wszystko wybaczy Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 lutego,poniedziałek 14.02.12, 13:30 Witajcie... i na chwile obecna ubieram laptopa, zebym mu cieplo bylo i zawoze do doktora, najwyrazniej podlapal jakiegos virusa... mam nadzieje, ze to zaden ciezki przypadek... Do napisania.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 13 lutego,poniedziałek 14.02.12, 21:54 Czas na mnie, jutro cały dzień pracy, a w tym szkolenie dwóch praktykantów....tego to ja nie lubię. Dobranoc Odpowiedz Link
sakral 13 lutego,poniedziałek 14.02.12, 22:17 był problem co położę w pokoju na podłogę białe na wysoki połysk biuro i jasne tapety i taki obraz na głównej ścianie pod szkłem Boulerd Broken Dreams ponad metr na 65 i mam łatwe do czyszczenia, przyjemne dla oka 170 na 140 Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 lutego,poniedziałek 14.02.12, 22:23 Kolego Sakral...prosze linki o Walentynkach umiescic na watku Walentynek..... Odpowiedz Link
sakral Re: 13 lutego,poniedziałek 14.02.12, 22:38 m.maska napisała: Kolego Sakral...prosze linki o Walentynkach umiescic na watku Walentynek..... --------------------------------(m.podkreślenia ) po moim trupie od Walentynek i tych spraw najlepszy jest kol.Sajgon on tak ładnie pisze o miłości i podobnych chorobach dzisiaj wstawiłem piosenkę Hanki Ordonówny przed dziesiątą(link) to jak na mnie i tak bardzo dużo mdli mnie temat miłości i poezja o tej miłości Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 lutego,poniedziałek 14.02.12, 22:43 Masz jakas alergie?... czy to musi byc milosc damsko-meska? a nie lubisz NAS ani troche? przeciez chodzi o sympatie - Ty nie masz pisac, tylko wstawic link, ktory przyniosles - bo mi te konie nie pozwolily przeczytac calosci.... Odpowiedz Link
sakral Re: 13 lutego,poniedziałek 14.02.12, 22:52 to ja mam o mojej wykładzinie wejść ckliwości i mdłości ? nigdy byłem uczciwym człowiekiem i przed,mówiłem to samo po Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 lutego,poniedziałek 14.02.12, 22:59 ....no ale to Ty przyniosles ten link o tych Walentynkach?... czy kto? Kol.Sajgon w takim dniu - jest zwyczajnie nieobecny, On sie w innych rejonach dzisiaj porusza Odpowiedz Link
sakral Re: 13 lutego,poniedziałek 14.02.12, 22:24 na zachodnie cena 159 € a pierwsza cena było w wiele,wiele wyższa link wstawię jak ktoś się odezwie, a zapewne będzie to kol.Maska już teraz mówię,że ja też liczę każdy grosz i do tego nie wydaję na papierosy i alkohol w tym roku urlop mi odpada nie można mieć zawsze obiadu i deseru Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 lutego,poniedziałek 14.02.12, 22:26 bardzo sie ciesze, ze nalezysz do ludzi, ktorzy nie mebluja sie i nie jezdza na urlop na kredyt.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 lutego,poniedziałek 14.02.12, 22:28 przynajmniej sypiasz spokojnie i w swoim a nie bankowym.... ja nawet nie wyobrazam sobie zebym mogla jezdzic samochodem na ktorym lape trzyma bank... a urlop za kase banku... nie do pomyslenia, nie wypoczelabym Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 lutego,poniedziałek 14.02.12, 22:30 sakral napisał: > > > > na zachodnie > cena 159 € > > a pierwsza cena było w wiele,wiele wyższa > > link wstawię jak ktoś się odezwie, > a zapewne będzie to kol.Maska > > już teraz mówię,że ja też liczę każdy grosz > i do tego nie wydaję na papierosy i alkohol > > w tym roku urlop mi odpada > nie można mieć zawsze obiadu i deseru Jasne, ze maska, wprawdzie korzystajac z kompa, ktory nie bardzo chce... bo na tamtym chyba wyhodowalam sobie stadnine koni trojanskich... Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 lutego,poniedziałek 14.02.12, 22:24 Meski gust..... a co na te podloge masz? Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 lutego,poniedziałek 14.02.12, 22:31 al-szamanka napisała: > Czas na mnie, jutro cały dzień pracy, a w tym szkolenie dwóch praktykantów....t > ego to ja nie lubię. > Dobranoc Dobranoc AL.... Odpowiedz Link
sakral 13 lutego,poniedziałek 14.02.12, 23:18 tak to wygląda (link) i kosztowało 159 europejskich Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 lutego,poniedziałek 14.02.12, 23:30 a kot? przeciez taki maly kociak to w tym zginie... ja bym jakis inny kolor wziela, jasniejszy, ale to ja... Odpowiedz Link
sakral Re: 13 lutego,poniedziałek 14.02.12, 23:43 pasuje obrazek nie daje prawdy o moim dzisiejszym zakupie link jest dziadowski tak to widzę, ja nago w różą zębach na nowym zakupie ale ciekawe skąd ta cena ale widać,że dobre i z klasą, ściągnę ludzi z ulicy niech zobaczą jeszcze kilka dni remontu mieszkania i wariatkowo ma na 100 procent Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 lutego,poniedziałek 14.02.12, 23:47 Wariatkowo?.... to znaczy mieszkanie zamienisz na wariatkowo? a myslalam, ze tego od "Tych Troje" juz pozegnales... A co bedzie z parapetowka? czy my Ci mamy ja urzadzic? czy sam to sobie zalatwisz? Odpowiedz Link
sakral Re: 13 lutego,poniedziałek 14.02.12, 23:56 nie to ja już mam kierunek domu dla bardzo interesujących ludzi ciekawe czy jeszcze organizują imprezy z cyklu spotkanie z ciekawym człowiekiem ten od ich troje to prawie całkiem normalny człowiek Odpowiedz Link
sakral 15 lutego,środa 15.02.12, 00:00 kartka z kalendarza czytanie JK 1,19-27;Psalm 15;Ewangelia,Marek 8,22-26 święci Zygfryda (bp),Klaudiusza (bł),Jowity (m),Faustyna (m),Józefa (d) Odpowiedz Link
m.maska Re: 15 lutego,środa 15.02.12, 00:06 Ty juz masz pseudonim artystyczny: Sakral...i on do Ciebie idealnie pasuje Odpowiedz Link
m.maska Re: 15 lutego,środa 15.02.12, 00:17 A ja juz powiem dobranoc... stanowczo za duzo mialam dzisiaj(wczoraj) wrazen i kon trojanski to nie bylo jedyne co mnie deczko wkurzylo - od rana zaczne telefonowac... Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 lutego,poniedziałek 15.02.12, 00:05 Przejdz sie po forach to zobaczysz ilu jest ciekawych ludzi....ilu ludzi, tyle punktow widzenia - czasami sie jednak zdarza, ze wolaja chorem tak samo Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15 lutego,środa 15.02.12, 06:19 Strasznie biało jest na świecie. Jade do pracy autobusem, w nocy tak mój samochód opatulił śnieg, że nie zdołam tego zrzucić, a co dopiero wyjechać z tej zaspy. Dobrego dnia Wszystkim Odpowiedz Link
izydor88 Re: 15 lutego,środa 15.02.12, 08:14 U nas też miało posypać,ale tylko wieje. Wizja Sakrala na teppichu z różą w zębach i kociakiem zaostrzyła mi apetyt - na pracę.Więc ruszam. Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 15 lutego,środa 15.02.12, 09:14 Dzień dobry WK. W końcu śnieg przykrył ziemię, bialutko jest. U nas są ferie, to dzieciaki się ucieszą. Ciepłego dnia. Pozdrawiam Dżem - Harley Mój Odpowiedz Link
m.maska Re: 15 lutego,środa 15.02.12, 11:24 Witajcie... a u mnie idzie ku wiosnie... naprawde - na koniec tygodnia zapowiadaja juz 10° (na plusie) - nic nie jest w naszej szerokosci geograficznej bardziej sprawiedliwie rozdawane niz pogoda... Sakral z roza w zebach... ze tez ja tego wczoraj nie zauwazylam - ten dywanik prawie jak laczka... Odpowiedz Link
m.maska z Dominikany 15.02.12, 13:29 Pozdrowienia dla Wszystkich 27°.... Zorro powiedzial(bo nie napisal) - to nie moja bajka! statek wyglada jak Las Vegas, za 10minut internetu chca 15€, jeszcze nie zglupialem! do tej pory nie bylo zasiegu na komorke, dzisiaj dobili do brzegu i schodza na lad.... Odpowiedz Link
m.maska [...] 15.02.12, 14:05 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
m.maska Re: z Dominikany 15.02.12, 14:09 Las Vegas, tyle, ze w stylu weneckim.... Dopisal jeszcze, ze nie lubi takiego spedu ludzi.... To dopiero poczatek, a juz nie Jego bajka... to jak On chce przetrzymac kolejne dwa tygodnie?...za to po powrocie domu te kafelki beda sie ukladac same... Odpowiedz Link
m.maska Re: z Dominikany 15.02.12, 20:08 Kolejne wiadomosci... ale to juz lepiej jesli Zorro sam opowie, jak wroci.... Odpowiedz Link
m.maska Re: z Dominikany 16.02.12, 14:19 W kazdym razie, jedno jest pewne - wrazen Im nie zabraknie... mysle, ze juz pierwszy dzien dostarczyl im naprawde dosyc... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: z Dominikany 16.02.12, 20:17 zuza_anna napisała: > Pozdrowienia dla Pani i Pana Zorro! > Pozdrawiam także. Może, gdy zejdą na ląd będzie lepiej Odpowiedz Link
m.maska Re: z Dominikany 16.02.12, 21:41 no zeszli juz zeszli... przeciez nie chodzilo o to ze kolysze - bo taki ogrom nie kolysze...ale.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 15 lutego,środa 15.02.12, 18:55 Przywiozlam HP do domu i czas najwyzszy...bo nie moge sobie teraz pozwolic na zadne zaleglosci... za miesiac robie odlot - wiec wszystko musi leciec na biezaco... Nooooooo... to moze ja w zastepstwie Zorro krzykne? spicie?.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15 lutego,środa 15.02.12, 19:15 Ja jeszcze nie śpię. Przyjechałam z pracy i zdążyłam zjeść śniadanie Jak zwykle, gdy żegnamy praktykanta/antkę, nasi Klienci mają okazję delektowania się kawałkiem dobrego ciasta. Pożegnalną mowę zawsze wygłasza Felix. Dzisiaj brzmiała ona mniej więcej tak: Dziękujemy ci, że z nami byłaś i jadłaś małe porcje obiadowe. Że z nami rozmawiałaś z dołu i do góry, z prawa na lewo i z lewa na prawo. O tym wiedzą wszyscy wielcy synowie i córki tego narodu. Dziękujemy ci za modły i pieśni. Będziemy się cieszyć, jeżeli nas odwiedzisz, z ciastem albo i bez. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15 lutego,środa 15.02.12, 20:03 No i coś do śmiechu..... Was Frauen wollen-Frank Sinatra Dance with me. Odpowiedz Link
izydor88 Re: 15 lutego,środa 15.02.12, 20:33 Podniosła to była przemowa i wielkoduszna - z ciastem i nawet bez.Podoba mi się. Wyjeżdżam jutro do Warszawy - PKP.To może być bardzo trudne,ale postanowiłam nie rezygnować z planów.Śledzę więc prognozy pogody - pada i będzie padać... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15 lutego,środa 15.02.12, 20:37 izydor88 napisała: > Wyjeżdżam jutro do Warszawy - PKP.To może być bardzo trudne,ale postanowiłam ni > e rezygnować z planów.Śledzę więc prognozy pogody - pada i będzie padać... Współczuję i mam nadzieje, że pociąg nie zechce stać paru godzin w szczerym polu Odpowiedz Link
m.maska Re: 15 lutego,środa 15.02.12, 20:38 nie kasandruj AL, wystarczy nam jedna Kasandra...po co wiecej? Odpowiedz Link
m.maska Re: 15 lutego,środa 15.02.12, 20:40 Strasznie dlugo jedzie sie np. z Wroclawia do Warszawy - chyba z 6 godzin o ile nie wiecej... ode mnie do Paryza okolo 480km... 2godziny i 20 minut chyba...polaczenia kolejowe w kraju sa fatalne.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15 lutego,środa 15.02.12, 20:33 m.maska napisała: > Felix to jest prawdziwy hit.... Jest zupełnie wyjątkowy. Nie wiem, czy wspominałam, ale tydzień temu złamał sobie płytkę kolanową i lekarz postawił mu warunek, że jeżeli konsekwentnie będzie nosił specjalną szynę to uniknie operacji. Wczoraj był na kontroli, a dzisiaj oznajmił radośnie, że stan nogi jest coraz lepszy i już niedługo, tzn. od 9-ego listopada przestanie już szynę nosić Felixa pojecie czasu jest trochę odmienne od naszego Odpowiedz Link
m.maska Re: 15 lutego,środa 15.02.12, 20:37 i to jest godne pozazdroszczenia...nie jest niewolnikiem CZASU.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15 lutego,środa 15.02.12, 20:40 m.maska napisała: > i to jest godne pozazdroszczenia...nie jest niewolnikiem CZASU.... Nigdy nim nie był. Nikt z naszych Klientów nie przejmuje się czasem. Czas ich przecież nie dotyczy Odpowiedz Link
m.maska Re: 15 lutego,środa 15.02.12, 20:53 No wlasnie...to jest komfort jaki nie kazdy miec moze... Odpowiedz Link
sakral 15 lutego,środa 15.02.12, 20:57 przyjemnej lektury Koleżeństwu życzę wariaty .............. Odpowiedz Link
sakral Re: 15 lutego,środa 15.02.12, 21:10 w tym piśmie jest obszernie cytowany profesor Jan Hartman i to jest najlepsze,Profesor dobrze mówi Odpowiedz Link
m.maska Re: 15 lutego,środa 15.02.12, 21:33 Za to Prof.Hartman slusznie pisze... na blogu...hihi...i tam jeszcze nie bylo ataku radiomaryjnych? Odpowiedz Link
m.maska Re: 15 lutego,środa 15.02.12, 21:28 sakral napisał: > > > przyjemnej lektury Koleżeństwu > życzę > > > wariaty .............. Hihi...to co pisze jako uzasadnienie jest nawet "dosyc sluszne", ale to co chce tym osiagnac - to oszolomstwo... Odpowiedz Link
sakral Re: 15 lutego,środa 15.02.12, 21:38 abp Michalik,przewodniczący episkopatu już niejednokrotnie gościł w Kalejdoskopie to ta sama szkoła jazdy Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15 lutego,środa 15.02.12, 21:45 sakral napisał: > > > przyjemnej lektury Koleżeństwu > życzę > wariaty .............. Prof. mówi najprawdziwszą prawdę...jakbym siebie słyszała Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15 lutego,środa 15.02.12, 22:00 Ile razy czytam coś na temat religijny przypomina mi się pewien epizod z czasów dzieciństwa. W kościele organizowano czuwania przy jezusowym krzyżu. Nie wiem już z jakiej okazji. Po obu stronach krzyża klęczały dwie dziewczynki w granatowych, aksamitnych pelerynkach z kapturkiem. Dziewczynki zmieniały się co godzinę...a ja tak bardzo marzyłam, aby poklęczeć w tej pelerynce - wydawała mi się królewskim przebraniem. W końcu dostąpiłam tego zaszczytu. Przez pierwsze 5min. byłam wniebowzięta. Potem zaczęły mnie bolec kolana, wiec natychmiast znienawidziłam wszystkie aksamitne pelerynki tego świata Odpowiedz Link
sakral Re: 15 lutego,środa 15.02.12, 22:52 ja to zawsze miałem pod górkę z jednej strony real - prl z paprotkami i W.I.Leninem w tle i "Solidarność" z Matką Boską,masowym uwielbieniem Jana Pawła II wychowanego przez kard.Wyszyńskiego a Wyszyński o takim samym poziomie jak Gomułka to jaki mógł być polski Papież te tłumy,orgazm na twarzy,uwielbienie i smród (toalety dla ponad milionowego tłumu) ale myślałem,że Kościół ma kadry na wyższym poziomie nieprawda,komuna jednak od szczebla gminy miała chyba lepszych w tym wątku podchodzę pod temat bł.Jana Pawła II to też ikona napisał 14 encyklik,to takie specjalne książki religijny dla bardziej inteligentnych komuniści byli bardziej przewidywalni,oni nie wierzyli w żadne swoje ideologiczne fiki-miki a biskupi wierzą w to co mówią i to jest tragedia z fanatykami jest trudna rozmowa fanatyzm jest gorszy od faszyzmu Odpowiedz Link
izydor88 Re: 15 lutego,środa 16.02.12, 08:08 Tak króciutko,profesor Hartman wykłada bioetykę na Wydziale Medycznym UJ.I budzi duże kontrowersje,bo niekatolik i korzenie żydowskie i...etyka!Zdaniem wielu katolickich lekarzy jest piewcą cywilizacji śmierci. Odpowiedz Link