Dodaj do ulubionych

Jak dorobić na studiach?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 09:46
Przecież z kasy rodziców nie można wiecznie korzystać. Jakie dorywcze prace
łapiecie? Łatwo jest coś znaleźć? A w co się nie pakować? Będę teraz na drugim
roku informatyki i muszę się zacząć rozglądać za robotą ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Jak dorobić na studiach? IP: 217.98.19.* 12.09.07, 12:44
      Sa stupendia. Mozna znalezc prace na pol etatu. Wszystko zalezy gdzie studiujesz
      i jak jest z praca w twom miescie.
      • Gość: kijana Re: Jak dorobić na studiach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 14:47
        no dokładnie, wszystko zależy od twojej sytuacja ale ja jestem na studiach
        zaocznych wiec mam sporo czasu na prace na dziennych jest trochę gorzej bo
        przede wszystkim mniej czasu jest, ale na informatyce chyba raczej nie powinno
        być problemu nawet z taka dorywcza praca np jakieś projekty które można
        realizować w domu
        • Gość: student Re: Jak dorobić na studiach? IP: *.euronet.net.pl 13.09.07, 00:21
          To Ty chyba nie wiesz na czym polega informatyka, skoro mówisz, że jest
          niewiele do roboty:]
          • Gość: Katiusza Re: Jak dorobić na studiach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 08:28
            Hehe, fakt, informatyk pracy długo nie musi szukać. Wystarczy, że zacznie :) Są
            oczywiście stypendia, socjalne (które w niepaństwowych mogą nawet wysokość
            czesnego pokryć) i naukowe, praca w internecie dla portali i stron, pisanie
            czegoś do mniejszych gazet, kelnerzenie nawet w kawiarniach i pubach :] Na
            informatyce możesz robić stronki, bawić się w jakieś małe projekty.
            • Gość: igor Re: Jak dorobić na studiach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 16:36
              No stypendia stypendiami ale dobrze jakies doswiadczenie zlapac troche praktyki
              sie nauczyc pracy bo pozniej jest duzo latwiej!
          • Gość: Dugo Re: Jak dorobić na studiach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 02:32
            Gość portalu: student napisał(a):

> To Ty chyba nie wiesz na czym polega informatyka, skoro mówisz, że jest
            > niewiele do roboty:]

A gdzie było napisane że po informatyce niewiele do roboty?
    • tarkiina.arawis Re: Jak dorobić na studiach? 14.09.07, 23:12
      kelner/lodziarz itp, bileter w kinie/teatrze, hipermarkety, McD itp, ulotki,
      ekspedientki w butikach, umowy zlecenia w urzędach państwowych np. kserowanie
      (jeśli będziesz miała trochę więcej czasu, albo dobrze się ugadasz, chociaż
      łatwiej jest się wepchnąć do urzędu najpierw na miesiąc na niby staż i poznać
      ludzi, wywiedzieć się czy sie opłaca - testowane na zwierzętach :)), czasem
      redakcja w portalach internetowych, lektorat języków jeśli znasz nieźle,
      dorywcze prace biurowe/sprzątanie biur, promocje, hostessy, inne dorywcze roboty
      :) Są tysiące sposobów. Te co CI napisałam to niezależnie od kierunku. + tysiące
      innych, grunt to pomysł
      • Gość: Viola Re: Jak dorobić na studiach? IP: *.stk.vectranet.pl 16.09.07, 12:58
        mozna tez wejsc na czaterie z nickiem "szukam sponsora" :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka