Dodaj do ulubionych

"Ludzki" prezydent

25.03.14, 14:28
Ludzki ,ale nie dla obywateli tego kraju.
Nie ma kasy dla dzieci niepełnosprawnych,
a on przeznaczy 300 mln. na wspieranie ukraińskich firm?
Pod art. ciekawe komentarze.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15676428,Prezydent_przeznaczy_300_milionow_zl_na_wspieranie.html
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: "Ludzki" prezydent 25.03.14, 14:55
      Nawet nie chce tego czytac... po prostu jak slysze takie rzeczy to az mnie trzesie... nie ma na to, nie ma na tamto, nie ma miejsc w szpitalach ale dla Ukraincow to a jakze, juz przygotowane. To jest naprawde oburzajace, ze tez oni wstydu nie maja.
    • darima_ka Re: "Ludzki" prezydent 25.03.14, 18:37
      Hehehe,a u nas firmy padają.Nie daje ,ale ze swojej prywatnej kieszeni,ale nie z kasy podatnika.
      A na wsparcie niepełnosprawnych polskich dzieci ile?
      • m.maska Re: "Ludzki" prezydent 25.03.14, 19:53
        Co sie dzieje w tym kraju? czytam i oczom nie wierze i nie moge uwierzyc, ze sa jeszcze tacy, ktorzy bezinteresownie ten rzad popieraja, poza tymi kacykami, ktorzy siedza u sterow... czym oni sie roznia od takiego Putina? tylko tym, ze nie maja takich mozliwosci, ale te ktore maja wykorzystuja do upadu. Kiedy juz zostana wykopani, kraj bedzie kompletnie zbankrutowany.
        • m.maska Re: "Ludzki" prezydent 25.03.14, 19:57
          ...ale wrzask sie podniosl kiedy Zdrojewski dal na Muzeum JPII - 6 mln zl... jakos nikt nie podnosi wrzasku, ze Komorowski chce dac Ukrainie 300mln? to zdaje sie 50 razy wiecej i co bedzie miala z tego Polska? nic...
          • darima_ka Re: "Ludzki" prezydent 25.03.14, 20:50
            Lekką ręką wydaje się nie swoją kasę,
            Ukraińcy będą go chwalić.
            • m.maska Re: "Ludzki" prezydent 25.03.14, 21:30
              darima_ka napisała:

> Lekką ręką wydaje się nie swoją kasę,
              > Ukraińcy będą go chwalić.

Wierzysz w to, naprawde? wezma i oleja - UE pewnie da im kilka razy wiecej, i USA, dlaczego taki biedny kraj jak Polska wyrywa sie zawsze, to co moze dac i tak sie nie liczy... wiec nie lepiej dac Polakom w kraju? Owsik nie musialby zbierac przez dwa lata kasy... ile mozna byloby brakujacych aparatow medycznych za to kupic? ale nie - rozdawni jestesmy, byle nie we wlasnym kraju, gdzie to konieczne.
    • al-szamanka Re: "Ludzki" prezydent 25.03.14, 20:13
      Zawsze byłam przeciw Kaczyńskiemu. I nadal jestem, ale po czymś takim dałabym właśnie jemu głos w następnych wyborach
      • al-szamanka Re: "Ludzki" prezydent 25.03.14, 20:15
        A przed chwila Tusk gadał, że nie należy aż tak bardzo okazywać serca, bo nie tylko upośledzonym dzieciom się należy. Myślał o Ukraińcach?
        • al-szamanka Re: "Ludzki" prezydent 25.03.14, 20:17
          Poza tym Timoszenko ma tyle miliardów, że dla niej 300 milionów złotych pomocy dla własnego narodu nie powinno być problemem.
          • m.maska Re: "Ludzki" prezydent 25.03.14, 21:33
            Wiecie, mnie po prostu trzesie jak to czytam... niepelnosprawnym nie - Ukraincom, ktorzy rozwalili wlasny kraj, w prezencie damy, nie mamy ale damy...
            • al-szamanka Re: "Ludzki" prezydent 25.03.14, 21:40
              m.maska napisała:

> Wiecie, mnie po prostu trzesie jak to czytam... niepelnosprawnym nie - Ukrainco
              > m, ktorzy rozwalili wlasny kraj, w prezencie damy, nie mamy ale damy...

Tusk twierdzi, że na niepełnosprawne dzieci zabiorą z kwot na drogi. A skąd zabiorą na Ukraincow już nie mówi. Perfidne to strasznie.
          • rena-ta49 Re: "Ludzki" prezydent 27.03.14, 14:48
            Ta kasa i tak trafi do ukraińskich oligarchów.
            Szkoda,że nasi politycy tego nie zauważają.
            • m.maska Re: "Ludzki" prezydent 27.03.14, 14:53
              No wiec juz pisalam, jak przychodzi powodz to jakos tacy hojni dla wlasnych obywateli nie sa - szlag moze trafic jak sie o czyms takim slyszy.
              • al-szamanka Re: "Ludzki" prezydent 27.03.14, 21:40
                m.maska napisała:

> No wiec juz pisalam, jak przychodzi powodz to jakos tacy hojni dla wlasnych oby
                > wateli nie sa - szlag moze trafic jak sie o czyms takim slyszy.

Wyjątkowo oglądam wiadomości, bo brat lubi być zorientowany.
                Ale wolałabym ich nie oglądać, jeszcze trochę, a dostanę rozstroju nerwów
            • al-szamanka Re: "Ludzki" prezydent 27.03.14, 21:37
              rena-ta49 napisała:

> Ta kasa i tak trafi do ukraińskich oligarchów.
              > Szkoda,że nasi politycy tego nie zauważają.

To jest najbardziej prawdopodobne
        • darima_ka Re: "Ludzki" prezydent 26.03.14, 18:53
          al-szamanka napisała:

> A przed chwila Tusk gadał, że nie należy aż tak bardzo okazywać serca, bo nie t
          > ylko upośledzonym dzieciom się należy. Myślał o Ukraińcach?

Pewnie miał na myśli bezrobotnych,debile wywalili tyle kasy:
          wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,PiS-chce-zeby-NIK-sprawdzil-celowosc-wydania-pieniedzy-na-portal-Emptia,wid,16497676,wiadomosc.html?ticaid=112703&_ticrsn=3
    • al-szamanka Re: "Ludzki" prezydent 25.03.14, 21:42
      I wiecie co, myślę, że to się mocno czkawką odbije na wyborach. Po czymś takim Komorowski i Tusk są już straceni.
      • darima_ka Re: "Ludzki" prezydent 26.03.14, 18:44
        al-szamanka napisała:

> I wiecie co, myślę, że to się mocno czkawką odbije na wyborach. Po czymś takim
        > Komorowski i Tusk są już straceni.

Obyś się nie myliła.
        Ja w to wątpię.
        Nasze społeczeństwo jest chyba jakieś oczadziałe,daje wiarę tym oszustom!
    • m.maska Re: "Ludzki" prezydent 25.03.14, 21:53
      Ciekawe ile da wspanialomyslnie bogata Szwecja, czy ktos juz slyszal? albo Luksemburg - najbogatsze panstwo UE?... a moze skromniej? Slowacja - tez panstwo, ktore ma granice z Ukraina? czy wiadomo cos na ten temat, ile klada te kraje w prezencie, krajowi, ktorego oligarchowie maja wiecej na jedna osobe, niz wynosi caly roczny budzet Polski...
      • al-szamanka Re: "Ludzki" prezydent 25.03.14, 22:04
        m.maska napisała:

> Ciekawe ile da wspanialomyslnie bogata Szwecja, czy ktos juz slyszal? albo Luks
        > emburg - najbogatsze panstwo UE?... a moze skromniej? Slowacja - tez panstwo, k
        > tore ma granice z Ukraina? czy wiadomo cos na ten temat, ile klada te kraje w p
        > rezencie, krajowi, ktorego oligarchowie maja wiecej na jedna osobe, niz wynosi
        > caly roczny budzet Polski...

Noooo, oligarchowie też czekają na pomoc z Polski!
        • leziox Re: "Ludzki" prezydent 25.03.14, 22:33
          Arogancja i ignorancja obecnego rzadu przekracza wszelkie granice.
          Pomijam tu niewidzialnego Komorowskiego objawiajacego sie sporadycznie w prasie jak jakas kometa-co robi w ogole ten czlowiek i za co bierze pieniadze podatnikow?
          Tusk-to taki Mikolaj przyszlosci-czyli jesli co obieca to na wyrost aby mozna bylo sie wytlumaczyc potem ze zabraklo funduszy na to czy tamto.
          Ale ze brakuje funduszy na dzieci kalekie,ze tlumacza sie tym czy owym,ze nie starczy bo drogi bo apanaze bo podwyzki diet.etc...
          Czy oni maja pojecie ile trudu trzeba oraz ile pieniedzy aby wychowac takie dziecko?
          Niestety punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia,zas z polskiego,smierdzácego padliná,korupcjá i chamstwem Olimpu politycznego poza ciagle rosnacym stanem konta juz nic wiecej nie widac.
          • m.maska Re: "Ludzki" prezydent 26.03.14, 13:50
            Wszystko racja Leziox, tylko z jakiej racji Komorowski lekka raczka chce Ukraincom sprezentowac 300mln zl? dla nich to bez zadnego znaczenia, takie drobne kwoty... im juz Ami's obiecali miliardy dolarow. Za te 300mln zl to mu tam nikt nie podziekuje - to jakby Owsikowi do puszki wrzucic 5 zl ale gdyby tak wspanialomyslny jaki jest dal te 300mln zl tym matkom niepelnosprawnych dzieci... a jesli w kraju pojawi sie kleska zywiolowa, powodz to juz tacy rozdawni nie sa - szlag mnie trafia kiedy takie rzeczy czytam.
            • leziox Re: "Ludzki" prezydent 26.03.14, 13:52
              No ja tez nie wiem z jakiej racji prezydent rozrzuca kase w sumie do niego nie nalezacá i jakby nie widzac ze w kraju sá wazniejsze potrzeby.
              Takiego prezydenta Polakom nie trzeba-taka prawda.
            • darima_ka Re: "Ludzki" prezydent 26.03.14, 18:54
              Normalnie zdroworozsądkowo myślącym ludziom nóż się otwiera!
              • m.maska Re: "Ludzki" prezydent 26.03.14, 19:48
                Ale potakiwaczy i tak wciaz wystarczajaco wielu - nie do wiary, a jednak.
                I mam gdzies straszenie Kaczynskim, wlasciwie, to juz gorzej byc chyba nie moza.
          • darima_ka Re: "Ludzki" prezydent 26.03.14, 18:50
            Nie darmo nazywane jest w necie "strażnikiem żyrandola"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka