m.maska 28.11.14, 11:20 Zimno sie zrobilo... wcale mi sie nie chce wystawiac nosa z domu. Dzisiaj rano: wsiadam do samochodu, wyswietla sie 4° a przy tym lodowa gwiazdka. A juz wygladalo na to, ze tej zimy to cieplo bedzie... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarek_sz Re: Zimno... 28.11.14, 16:43 W Wawie w dzień minus cztery ale źle nie jest ,wolę to niż kilka stopni na plusie a do tego wiatr i deszcz. Odpowiedz Link
m.maska Re: Zimno... 28.11.14, 16:48 No u mnie tak jakos guuupio, wlasnie wrocilam, termometr w samochodzie pokazywal +5, na prakingach przed sklepami nie bylo zimno, ale jak przed domem otworzylam samochdo, to mna zatelepalo... czy tam ilosc samochodow+swiatla podwyzszaja temperature? chyba tak, cos w tym jest. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Zimno... 28.11.14, 17:59 Ponuro,zimno,nieprzyjemnie. Wolałabym żeby trochę śniegu spadło, jaśniej jest. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Zimno... 28.11.14, 20:00 U mnie plusy i zapowiadają halniak... czyli zapowiada się wiośniany weekend. Zobaczymy czy się sprawdzi. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Zimno... 01.12.14, 11:52 ...wcale nie tak bardzo. 1 grudnia i 7°C, a w mojej balkonowej skrzynce ciągle jeszcze kwitnie pelargonia i lawenda Odpowiedz Link
super.halusia Re: Zimno... 01.12.14, 13:12 al-szamanka napisała: > ...wcale nie tak bardzo. > 1 grudnia i 7°C, a w mojej balkonowej skrzynce ciągle jeszcze kwitnie pelargoni > a i lawenda czyli jeszcze nie jest tak zimno i mrozno Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Zimno... 01.12.14, 14:25 U nas dziś rano -5 st, teraz minus 2,ale porywisty wschodni wiatr, który powoduje ,że odczuwalna temp.jest chyba około -10st. Słońca nie widziałam już od kilku dni,to bardzo dołująco działa, Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Zimno... 03.12.14, 14:48 U nas dzisiaj zrobiło się plusowo, można myć okna Odpowiedz Link
leziox Re: Zimno... 03.12.14, 17:44 A u mnie cieplo bo pale na okraglo a jak której forumowiczce zimno to moze do mnie zajrzec bo ja mam zawsze cieple kolanka. Odpowiedz Link
m.maska Re: Zimno... 03.12.14, 18:54 leziox napisał: > A u mnie cieplo bo pale na okraglo a jak której forumowiczce zimno to moze do m > nie zajrzec bo ja mam zawsze cieple kolanka. Jeszcze Ci nie napadalo? nie spodziewaj sie, ze zatrzymam to biale dla siebie... z polnocy idzie, nie ma daleko Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Zimno... 03.12.14, 20:12 m.maska napisała: > leziox napisał: > > > A u mnie cieplo bo pale na okraglo a jak której forumowiczce zimno to moz > e do m > > nie zajrzec bo ja mam zawsze cieple kolanka. > > Jeszcze Ci nie napadalo? nie spodziewaj sie, ze zatrzymam to biale dla siebie.. > . z polnocy idzie, nie ma daleko Lepiej zatrzymaj - nie znoszę śniegu. U mnie zapowiadają, tak na być może, na poniedziałek... Odpowiedz Link
leziox Re: Zimno... 03.12.14, 22:58 Oj no co no co...U mnie tez padalo dzisiaj. Trzydziesci sztuk naliczylem. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Zimno... 04.12.14, 04:59 leziox napisał: > Oj no co no co...U mnie tez padalo dzisiaj. > Trzydziesci sztuk naliczylem. Czyżbyś był specjalistą w podliczaniu śnieżynek? Odpowiedz Link
m.maska Re: Zimno... 04.12.14, 08:52 No bo do niego nie dolecialo... u mnie spadlo i lezy Odpowiedz Link
leziox Re: Zimno... 04.12.14, 12:26 No co, stalem i liczylem. Widac im sie to znudzilo i przestaly z tego powodu padac. Odpowiedz Link
leziox Re: Zimno... 04.12.14, 13:57 Nie chcemy chyba przesadzac, co? Deszcz jest na naszych terenach zwykly, snieg w ostatnich czasach niezwykly wiec lepiej liczyc sniezynki jest. Odpowiedz Link
m.maska Re: Zimno... 04.12.14, 14:45 Rozumiem, ze kiedy pada snieg to sie nudzisz, a kiedy deszcz to sie nie nudzisz Odpowiedz Link
m.maska Re: Zimno... 04.12.14, 18:16 Ale platki sniegu liczyles z nudow a kropli deszczu nie chcesz liczyc Odpowiedz Link
leziox Re: Zimno... 04.12.14, 22:18 Bo po prostu moge uprawiac jakies hobby ale nie lubie sie przepracowywac. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Zimno... 05.12.14, 05:02 leziox napisał: > Bo po prostu moge uprawiac jakies hobby ale nie lubie sie przepracowywac. Jako pracoholik, czasami jednak narzekający na przepracowanie, czytam to z lekkim przymrużeniem oka Odpowiedz Link
m.maska Re: Zimno... 05.12.14, 11:42 m.maska napisała: > a u mnie zrobilo sie bialo, ale topnieje to... No, nareszcie to zimno odpuscilo i trawa jest znowu zielona, pomimo to, ze tylko toto raz spadlo, to lezalo kilka dni. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Zimno... 05.12.14, 14:15 U nas po wczorajszym cieple ,dzisiaj zimno i mglisto.Słońca brakuje Odpowiedz Link
m.maska Re: Zimno... 05.12.14, 17:18 No u mnie slonca tez nie widac... 5° zimno i ponuro Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Zimno... 05.12.14, 20:49 Dla mnie dzisiaj pogoda była obojętna... 13 godzin w pracy od 6:30 rano, bez minuty przerwy. IDĘ SPAĆ! Odpowiedz Link
super.halusia Re: Zimno... 06.12.14, 11:58 al-szamanka napisała: > Dla mnie dzisiaj pogoda była obojętna... 13 godzin w pracy od 6:30 rano, bez mi > nuty przerwy. > IDĘ SPAĆ! Współczuję Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Zimno... 06.12.14, 17:21 super.halusia napisała: > al-szamanka napisała: > > > Dla mnie dzisiaj pogoda była obojętna... 13 godzin w pracy od 6:30 rano, > bez mi > > nuty przerwy. > > IDĘ SPAĆ! > > Współczuję Eeee, nie ma czego, dzisiaj tylko 9 godzin... no i ja uwielbiam moją pracę Odpowiedz Link
super.halusia Re: Zimno... 06.12.14, 17:31 al-szamanka napisała: > super.halusia napisała: > > > al-szamanka napisała: > > > > > Dla mnie dzisiaj pogoda była obojętna... 13 godzin w pracy od 6:30 > rano, > > bez mi > > > nuty przerwy. > > > IDĘ SPAĆ! > > > > Współczuję > > Eeee, nie ma czego, dzisiaj tylko 9 godzin... no i ja uwielbiam moją pracę A to najważniejsze Odpowiedz Link
m.maska Re: My się zimy nie boimy... 07.12.14, 12:43 darima_ka napisała: > Jestem zdecydowanie "za". Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Zimno... 10.12.14, 06:02 No i proszę, po raz pierwszy tej zimy... -0,5°C. Mroźno, od minusów odzwyczaiłam się. Odpowiedz Link
m.maska Re: Zimno... 10.12.14, 11:36 Eeee to u mnie poprzedniej nocy napadalo, wczoraj lezalo to jeszcze a dzisiaj juz tylko pojedyncze bialo-bure placki gdzieniegdzie, ale jednak jeszcze leza, wiec temperatura taka okolo zera sie chusta. Odpowiedz Link
m.maska Re: Szadź 10.12.14, 12:50 darima_ka napisała: > przy -8 C świat pięknie ubrany na biało I pewnie nie doczeka do Swiat - bo to tak coraz czesciej, ze oweszem snieg jest ale nie wtedy kiedy by sie chcialo ale czy pieknie? zimno Odpowiedz Link
darima_ka Re: Szadź 10.12.14, 17:50 Nie doczeka ,od jutra zapowiadają silne wiatry i raczej deszcz. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Szadź 10.12.14, 18:36 darima_ka napisała: > Nie doczeka ,od jutra zapowiadają silne wiatry i raczej deszcz. Ten wiatr czuję i tutaj, na zakręcie mało mnie nie zwiało Ale co tam za małą godzinkę jadę... do Polski na dni parę Odpowiedz Link
m.maska Orkan Aleksandra 11.12.14, 12:00 ...na wybrzezu atlantyckim, gna w strone Baltyku, do mnie doleci w postaci deszczu i ponoc jutro temperatura moze sie podniesc nawet do 11°... juz teraz pada i jest cieplej. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Orkan Aleksandra 11.12.14, 15:24 Wczoraj mieliśmy mróz,dzisiaj mrozu nie ma,ale też zapowiadanego Orkanu nie widać. Temp.na plusie. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Szadź 11.12.14, 15:25 al-szamanka napisała: > darima_ka napisała: > > > Nie doczeka ,od jutra zapowiadają silne wiatry i raczej deszcz. > > Ten wiatr czuję i tutaj, na zakręcie mało mnie nie zwiało > Ale co tam za małą godzinkę jadę... do Polski na dni parę Miłego pobytu w Polsce Odpowiedz Link
m.maska Orkan Aleksandra 11.12.14, 16:45 A mnie interesuje dlaczego nazywa sie Aleksandra, wszystkie te orkany nazywaja wg alfabetu od poczatku roku... teraz powinnismy byc juz co najmniej na X albo nawet na Z, no przeciez nie jest to pierwszy orkan w tym roku... chyba, ze przewiduja, ze do Nowego Roku potrwa Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Orkan Aleksandra 12.12.14, 08:13 Nie wiem czy to były resztki Aleksandra, ale tu w Słubicach porządnie wczoraj wiało... i chyba dlatego net był tak slaby, że połączyłam się tylko na minutę i nawet zaczęty post poleciał mi z tym wiatrem Odpowiedz Link
m.maska Re: Orkan Aleksandra 12.12.14, 16:30 No i wieje i znowu nie tak cieplo jak obiecali - tylko 8°... Odpowiedz Link
leziox Re: Orkan Aleksandra 12.12.14, 17:01 Musieli Ci tego posta ukrasc. A zwalasz na wiatr. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Orkan Aleksandra 12.12.14, 21:50 Wieje,wieje ,ale nie z taka siłą jak zapowiadano. Po drodze osłabł i dobrze. Zrobiło się ciepło ,gorzej ,że ciśnienie spadało okrutnie: www.twojapogoda.pl/wiadomosci/114345,relacja-na-zywo-orkan-aleksandra-pustoszy-polske Odpowiedz Link
m.maska Re: Orkan Aleksandra 12.12.14, 22:25 Leziox ma sie dobrze, do niego z reguly te orkany znad morza nie dolatuja... o mnie zahaczyly i tluklo sie i szurgalo dzisiaj calkiem niezle za oknami. Odpowiedz Link
super.halusia Re: Orkan Aleksandra 12.12.14, 22:40 U mnie też za wesoło nie jest,z tym wiatrem Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Zimno... 14.12.14, 08:49 +3 stopnie i bez cienia wiatru. Oby tak i jutro, bo na noc wracam do Salzburga, a śnieg mógłby spowodować opóźnienia. Odpowiedz Link
m.maska Re: Zimno... 14.12.14, 11:28 Tyle co przyjechala, juz wyjezdza... dlugo nie pobyla Odpowiedz Link
super.halusia Re: Zimno... 14.12.14, 16:21 Z jednej strony fajnie tak sobie podróżować,ale z drugiej nie bardzo fajnie Odpowiedz Link
m.maska Re: Zimno... 14.12.14, 17:16 No niestety, taki juz nasz los, ze wciaz jestesmy w podrozach, tu dom i tam dom... Odpowiedz Link
darima_ka Re: Zimno... 14.12.14, 18:44 m.maska napisała: > No niestety, taki juz nasz los, ze wciaz jestesmy w podrozach, tu dom i tam dom > ... Tak,w Polsce dom rodzinny,do którego zawsze wraca się chętnie. Chyba tak ma większość emigracji. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Zimno... 15.12.14, 08:49 m.maska napisała: > Dzisiaj do kraju pojechal moj brat... A ja dzisiaj na noc z kraju wyjeżdżam Odpowiedz Link
darima_ka Re: Zimno... 14.12.14, 18:41 U nas dzisiaj mieliśmy +7 st i od czasu do czasu pokropił deszcz. Szczęśliwej i bezpiecznej drogi. Odpowiedz Link
m.maska Re: Zimno... 15.12.14, 11:18 Zbyt cieplo nie jest. ale jasniej sie zrobilo na swiecie, przynajmniej slonce wyjrzalo w koncu spoza ciezkiej zawiesiny chmur. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Zimno... 15.12.14, 15:36 A u nas wciąż słońca brak Ciepło jak na grudzień. Odpowiedz Link
al-szamanka No to... 16.12.14, 10:44 ... wróciłam z Polski. Pięć niepełnych dni to mało, ale działo się w nich tak wiele, że czas wydał mi się nieskończenie długi. No i niespodzianka - od moim balkonem tu i ówdzie zakwitła pigwa Odpowiedz Link
m.maska Re: No to... 16.12.14, 12:51 U mnie na przyszly tydzien zapowiadaja +15°... idzie wiosna Odpowiedz Link
al-szamanka Re: No to... 16.12.14, 18:34 m.maska napisała: > U mnie na przyszly tydzien zapowiadaja +15°... idzie wiosna U mnie już w ten piątek ma być tak ciepło Odpowiedz Link
al-szamanka A to kwitnąca pigwa 16.12.14, 18:39 Zdjęcie zrobione dzisiaj przed południem. Nieco rozmyte, bo w pospiechu robione Odpowiedz Link
m.maska Re: A to kwitnąca pigwa 16.12.14, 20:27 Oby jej pozniej nie zmrozilo... u AL na poludniu bywa cieplo, ale w koncu Alpy tuz tuz... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: A to kwitnąca pigwa 16.12.14, 20:45 m.maska napisała: > Oby jej pozniej nie zmrozilo... u AL na poludniu bywa cieplo, ale w koncu Alpy > tuz tuz... Alpy widzę z okna Odpowiedz Link
darima_ka A w Szczecinie drzewa kwitną 20.12.14, 11:39 www.rmf24.pl/foto/zdjecie,iId,1617415,iAId,131607#ad-image-0 Odpowiedz Link
darima_ka Re: No to... 16.12.14, 19:04 Kolejna ciepła zima. Czyżby o zimie tylko kalendarz nam będzie przypominał? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Zimno... 22.12.14, 09:42 +2 i słonecznie, zanim wyjdę z domu zrobi się więcej. Ale najważniejsze że po jednej nocy na dyżurze a drugiej bezsennej, tę przespałam od dechy do dechy... 10 godzin, jak niemowlę Odpowiedz Link