Dodaj do ulubionych

Zmiana rezerwacji

28.11.12, 16:03
Witam, czy jest jakaś możliwość zmiany daty wylotu pomimo tego że mam bilet teoretycznie nie podlegający zmianom. Chodzi mi konkretnie o lot powrotny z Bangkoku do Warszawy przez Helsinki linią Finnair. Bilet był kupowany na Expedii chociaż to raczej nie ma znaczenia. Proszę o szybką odpowiedź osoby ogarniające temat bo zależy mi na czasie. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: rafal imysz@wp.pl Re: Zmiana rezerwacji IP: *.scansafe.net 28.11.12, 16:11
      Najprosciej jest wziac telefon, zadzwonic do linii lotniczej, podac numer rezerwacji i spytac sie co z tym mozna zrobic.
      Akurat wg mnie ma znaczenie u kogo kupujesz bilet. Jak zadzwonisz do linii lotniczej, to oni dokladnie widza gdzie byl bilet kupiony i (zdarzylo mi sie tak) czasami nie chca "dotknac" tej rezerwacji, proponujac kontakt z biurem ktore Ci go sprzedalo.
      Z checia sie dowiem jak Ci poszlo - wiec nie zapomnij napisac.
      • grodzioflic Re: Zmiana rezerwacji 28.11.12, 16:22
        Do Finnaira dzwoniłem jeszcze przed napisaniem wątku, tam właśnie ustaliłem że rezerwacja nie podlega zmianom. Chodzi mi o jakieś inne sposoby jeżeli jest coś możliwe oczywiście.
        • Gość: Ekspert_z_dupy Re: Zmiana rezerwacji IP: *.31.154.26.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.11.12, 20:11
          Zayebiste! Więc Finnair już Ci odpowiedział, a Ty szukasz panaceum na prawdę tutaj - bezcenne!

• grodzioflic Re: Zmiana rezerwacji 28.11.12, 20:38
            Różne są historie i sposoby obchodzenia pewnych rzeczy więc dlatego zapytałem.
            • Gość: lot.nick Re: Zmiana rezerwacji IP: *.phlapa.east.verizon.net 28.11.12, 21:20

Nie dopytales do konca. Rezerwacje mozna zmienic za doplata.
              Bez doplaty zmiany rezerwacji nie obejdziesz:)
              • Gość: Ekspert_z_dupy Re: Zmiana rezerwacji IP: *.146.150.221.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.11.12, 09:53
                Skąd wiesz, że można? To zależy od taryfy w jakiej dokonał zakupu ... Finnair już mu powiedział, że nie można - to kolejna ofiara "nauki" Wojtyły i wiary w cuda :)
    • Gość: m Re: Zmiana rezerwacji IP: *.acc.ses-astra.com 28.11.12, 22:41
      Przeczytaj sobie uważnie warunki rezerwacji. Jeśli masz w nich "zmiana terminu niedozwolona", to - uwaga, uwaga - terminu tego biletu nie zmienisz. Jedyną instytucją władną to zmienić jest przewoźnik. Teoretycznie możesz się pojawić przy check-in na lotnisku i zapłakać rzewnymi łzami, może ktoś Ci zmieni termin za skromną dopłatą.

Uzasadnienie takiej restrykcyjnej polityki jest proste. Bilety z elastycznymi datami są duuużo droższe i linia nie będzie mordować swojego własnego biznesu - jeśli ludzie się zorientują, że jak kupią najtańszy bilet, to da się przebukować, wtedy już przenigdy nie kupią droższego.
      • Gość: Ekspert_z_dupy Re: Zmiana rezerwacji IP: *.182.48.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.11.12, 05:35
        Ot i cała prawda, jednak Polacy dalej wierzą w cuda - to spuścizna po obrońcy pedofilów :)
        • grodzioflic Re: Zmiana rezerwacji 29.11.12, 10:31
          Można powiedzieć że na jakiś cud właśnie w tym przypadku liczyłem, a z Wojtyłą i pedofilami czy ich obrońcami mnie nie mieszajcie.
          • Gość: Ekspert_z_dupy Re: Zmiana rezerwacji IP: *.147.159.43.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.11.12, 10:59
            Bez urazy, ale jesteś nieświadomą ofiarą jego "nauki" i jakże powszechnej wiary w cuda w tym groteskowym kraju. W prawdziwej Europie takowy fenomen nie istnieje :)
            • ekspert.do.dupy Polskie cuda 29.11.12, 12:02

Potwierdzam teze kolegi eksperta. Moze tez inni eksperci sie dopisza i wkleja
              swoje govniane linki.

Wiara w cuda umiera ostatnia. Lec i krzyz Ci na droge.
              • Gość: Ekspert_z_dupy Re: Polskie cuda IP: *.182.69.76.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.11.12, 16:41
                Wiara w cuda umiera ostatnia - to bardzo trafne ... i jakie polskie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka