Dodaj do ulubionych

Wyjaśniło się

19.07.15, 11:46

Przed chwilą Zorro na Podwórku napisał:
Kicho....a najlepsze jest to, ze kady widzi co chce widziec.
Ale nazywac tancerki z Moulin Rouge PROSTYTUTKAMI - to swiadczy albo o glupocie albo o nieznajomosci tematu. No i przy okazji obraza sie w sposob paskudny te tencerki

Oto mamy u źródeł czyli od samego autora obrazu wyjaśnienie co namalował.
Te dwie panie nad kiblem to tancerki z Moulin Rouge, a nie prostytutki jak to
widzą panie z Kalejdoskopu i też nie babcie klozetowe jak to Vidavil sobie
zawidział.
Obserwuj wątek
    • tan.nawe Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 12:18
      Czyli Twoja tu misja skończona ? wink
      • m.maska Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 12:55
        tan.nawe napisała:

> Czyli Twoja tu misja skończona ? wink

A Teoja misja kiedy sie tu skonczy?
        • tan.nawe Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 13:04
          Nie skończy się, bo jej nie mam.
          Czytuję Kalejdoskop pasjami, bo to bardzo ubogacająca lektura. smile
          Od czasu do czasu wtrącę swoje trzy grosze.
          • m.maska Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 13:15
            To na zdrowie... jak widac po ilosci wizytujacych, nie Ty jedna... moze zalozcie sobie licznik na P. na pewno, tak dlugo jak tam jest 1zorro-bis i awantura trwa, bedziecie mieli niezla frekwencja.
            • tan.nawe Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 13:21
              m.maska napisała:

> ... moze załóżcie
              > sobie licznik na P. na pewno, tak dlugo jak tam jest 1zorro-bis i awantura trwa,
              > bedziecie mieli niezla frekwencja.

A co dopiero Wy! big_grin
              • m.maska Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 13:37
                My licznik mamy... juz od kilku lat...
                • vidavil-125 Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 14:29

Jest jeszcze nowszy dziś zapis Zorra dokonany na Podwórku i pisze - że nie jest tak do końca-
                  Wygląda, że nie jest to ostateczna wersja co namalował tym samym sytuacja staje
                  się rozwojowa

Proszę wybaczyć zainteresowanie.
                  Ale to nie jest zwykła pyskówa tylko o dużym ciężarze spór o prawa twórcy
                  o prawo do swobodnego wyrażania namalowanej myśli
                  • tan.nawe Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 14:42
                    vidavil-125 napisał:

> Jest jeszcze nowszy dziś zapis Zorra dokonany na Podwórku i pisze - że nie jest
                    > tak do końca-
                    > Wygląda, że nie jest to ostateczna wersja co namalował

Nie, tzn., Vidavilu, że z tymi babciami klozetowymi nie całkiem źle Ci się zawidziało.

> Proszę wybaczyć zainteresowanie.
                    > Ale to nie jest zwykła pyskówa tylko o dużym ciężarze spór o prawa twórcy
                    > o prawo do swobodnego wyrażania namalowanej myśli

Też jestem zaintrygowana. Wygra ślepa niemiecka Temida czy wolnomyślicielska, figlarna Talia? smile
                  • m.maska Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 14:46
                    vidavil-125 napisał:

>
                    > Jest jeszcze nowszy dziś zapis Zorra dokonany na Podwórku i pisze - że nie jest
                    > tak do końca-
                    > Wygląda, że nie jest to ostateczna wersja co namalował tym samym sytuacja staje
                    > się rozwojowa
                    >
                    > Proszę wybaczyć zainteresowanie.
                    > Ale to nie jest zwykła pyskówa tylko o dużym ciężarze spór o prawa twórcy
                    > o prawo do swobodnego wyrażania namalowanej myśli

Vidavilu, tak sie sklada, ze jesli tworca, w tym wypadku tfórca chce sobie wyrazac swobodnie mysli, to moze to robic... moze sobie wziac wlasna zone za model, to wyjdzie mu tanio... albo wziac profesjonalny model, zaplacic za pozowanie, pod warunkiem jednak, ze model zgodzi sie byc przedstawiony zgodnie z chora wyobraznia tfórcy. W takim wypadku nie dosyc, ze musi takiemu modelowi zaplacic, to jeszcze musi z nim spisac umowe, zeby nie narazic sie na pozniejsze protesty co do formy prezentacji... proste? tak dziala prawo a nieznajomosc prawa nie czyni nikogo bezkarnym.
                    Wciaz mam wrazenie, ze 1zorro-bis nie zrozumial i mysli, ze ma w naszym przypadku do czynienia z kims takim jak wscieklyuklad, ktory nagrozil sie sadami a wlasciwie wylacznie napyszczyl... mysle, ze 1zorro-bis nie bedzie musial dlugo czekac zeby sie przekonac, ze to co tutaj pisze, to niestety juz jest real, tylko on o tym jeszcze nie wie.
                    • tan.nawe Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 14:53
                      m.maska napisała:

moze sobie wziac wlasna zone za model,
                      > to wyjdzie mu tanio... albo wziac profesjonalny model, zaplacic za pozowanie,
                      > pod warunkiem jednak, ze model zgodzi sie byc przedstawiony zgodnie z chora wyo
                      > braznia tfórcy. W takim wypadku nie dosyc, ze musi takiemu modelowi zaplacic, t
                      > o jeszcze musi z nim spisac umowe, zeby nie narazic sie na pozniejsze protesty
                      > co do formy prezentacji...

Siedzi sobie malarz na ulicy, maluje domy i przechodniów. Musi z każdym z nich spisać umowę i każdemu zapłacić? big_grin
                      • m.maska Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 15:08
                        tan.nawe napisała:

> m.maska napisała:
                        >
                        > moze sobie wziac wlasna zone za model,
                        > > to wyjdzie mu tanio... albo wziac profesjonalny model, zaplacic za pozow
                        > anie,
                        > > pod warunkiem jednak, ze model zgodzi sie byc przedstawiony zgodnie z ch
                        > ora wyo
                        > > braznia tfórcy. W takim wypadku nie dosyc, ze musi takiemu modelowi zapl
                        > acic, t
                        > > o jeszcze musi z nim spisac umowe, zeby nie narazic sie na pozniejsze pr
                        > otesty
                        > > co do formy prezentacji...
                        >
                        > Siedzi sobie malarz na ulicy, maluje domy i przechodniów. Musi z każdym z nich
                        > spisać umowę i każdemu zapłacić? big_grin

Pytanie jest dokladnie na Twoim poziomie Tannawe... big_grin
                        Masz racje, malarz maluje w tempie ekspresowym przechodnia a do tego umieszcza na owym malunku szczegoly jego zycia z realu a zanim go jeszcze ujrzy na tej ulicy to publikuje na FB jego imie, nazwisko a na forum adres... gratuje Ci logiki.
                        No i czego Ty wlasciwie ode mnie oczekujesz? to juz nie lezy w mojej gestii, ja moge tylko dostarczyc dodatkowych dowodow, jak np. zadanie sciagniecia mojego zdjecia z FB, czy maila wyslanego w styczniu - a poza tym czekac. Strasznie jestescie niecierpliwi... a ja nie licze na to ze sprawa zakonczy sie przed koncem roku. Gdyby rzecz sie dziala w Polsce powiedzialabym nawet, ze przed uplywem pieciu lat... tutaj jest nieco inaczej.
                        • vidavil-125 Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 15:46
                          Masko
                          powołujesz się na obowiązujące prawo ale żaden zapis paragrafu
                          nie przedstawiasz.

Domyślam się że przedstawiasz prawo w oparciu o domysły by prawo
                          było po Twojej stronie.

Piszesz że sprawa może się przeciągnąć na koniec roku albo jeszcze dalej.
                          No to o czym będziemy teraz pisać. WU to Twój żelazny temat i masz się
                          na kim zatrzymać. A ja co, ja się znam tylko na pajączkach świętojańskich

• m.maska Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 16:08
                            WU moj zelazny temat? chyba zartujesz... jesli zdarzy mu sie zapisac kilka ekranow nie odnoszac sie do nas, to bedzie to juz osiagniecie...
                            Paragrafy chcesz? tu prosze bardzo...

de.wikipedia.org/wiki/Pers%C3%B6nlichkeitsrecht_%28Deutschland%29
                            podobnie to brzmi w polskim prawie... tysiace artykulow w tym temacie, lacznie z wyrokami - wystarczy poszukac....

www.ra-plutte.de/persoenlichkeitsrechtsverletzung/
                            www.rechtsanwalt-gessner-berlin.de/ansprueche-bei-verletzung-des-persoenlichkeitsrechts/
                            ggr-law.com/persoenlichkeitsrecht/faq/persoenlichkeitsrechtsverletzungen-im-internet-worum-es-geht-und-was-man-tun-kann.html
                            www.rechtambild.de/2011/11/entschadigungszahlungen-bei-der-verletzung-des-rechts-am-eigenen-bild/
                            www.aufrecht.de/beitraege-unserer-anwaelte/medienrecht-presserecht/persoenlichkeitsrechtsverletzung-durch-veroeffentlichung-von-fotos-zu-werbezwecken.html
                            przyjemnej lektury
                            • vidavil-125 Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 17:00
                              Zaniecham tej przyjemnej lektury rzuconej ochłapem a naści
                              • m.maska Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 17:12
                                Vidavilu, no chyba nie oczekujesz, ze siade i bede to tlumaczyc...
                                Zreszta prawo do samostanowienia o sobie jest nie tylko w konstytucji i w prawie niemieckim, ktore w tym przypadku bedzie obowiazywac - ale analogicznie ma sie to z konstytucyjnymi prawami czlowieka i prawem do wizerunku w Polsce, jesli Cie interesuje to sobie poczytaj.
                                Niech ten palant powie np. sedziemu, prokuratorowi albo adwokatowi, ze jemu wolno zone ktoregos z nich przedstawic na obrazie jako prostytutke bo on "artysta" jest... to sie zdziwi, co mu wolno a czego nie.
                          • m.maska Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 16:18
                            vidavil-125 napisał:

> Masko
                            > powołujesz się na obowiązujące prawo ale żaden zapis paragrafu
                            > nie przedstawiasz.
                            >
                            > Domyślam się że przedstawiasz prawo w oparciu o domysły by prawo
                            > było po Twojej stronie.

Vidavilu - ja nie musze przedstawiac domyslow i szukac poswiadczen i pokazywac tysiecy obrazkow zeby utwierdzic sie w tym, ze wiem co czytam... jesli 1zorro-bis pokaze jeszcze 150tys. kolejnych obrazkow, to nie zmieni to ani odrobine faktow...

>
                            > Piszesz że sprawa może się przeciągnąć na koniec roku albo jeszcze dalej.
                            > No to o czym będziemy teraz pisać. WU to Twój żelazny temat i masz się
                            > na kim zatrzymać. A ja co, ja się znam tylko na pajączkach świętojańskich
                            >

Oczywiscie, ze moze sie przeciagnac - to nie 24-godzinn kolegium i tak sie sklada, ze niestety ale w kazdym urzedzie trzeba czekac. O, taki przyklad... swego czasu skladalam podanie o wydanie nowego dowodu osobistego, fakty lezaly jak na dloni, ja to ja, stary dowod osobisty mialam, wszystko gralo a i tak czekac na wydanie nowego musialam miesiac... jeszcze lepiej bylo z wydaniem nowego paszportu, wszystkie niezbedne swistki zlozylam na poczatku stycznia a termin odbioru mialam najwczesniej za trzy miesiace.
                            Nie udawaj glupa, bo dobrze wiesz, ze nic nie dzieje sie juz i od razu - Gottes Mühlen mahlen langsam, aber gerecht
                            • rena-ta49 Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 19:25
                              Wiesz Masko,to nie to co w Polsce ,tu sprawy trwają latami,
                              a u Was w Niemczech tylko miesiącamismilesmile
                              • m.maska Re: Wyjaśniło się 20.07.15, 02:30
                                Wiec na to licze... chociaz na tempo nie mam zadnego wplywu.
                          • al-szamanka Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 19:16
                            vidavil-125 napisał:

> ja się znam tylko na pajączkach świętojańskich

Hmm, nie za bardzo, bo o ile mi wiadomo są tylko robaczki świętojańskie... a te pajączki to niby co, tkają świetliste pajęczyny?
                            • vidavil-125 Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 19:37
                              czarna rozpacz, okazuje się że na pajączkach też się nie znam
                              • al-szamanka Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 19:45
                                vidavil-125 napisał:

> czarna rozpacz, okazuje się że na pajączkach też się nie znam

To teraz spokojnie możesz podwiązać kalesony kirem.
                                • m.maska Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 19:47
                                  ... ale wiesz co nieco o zorzach polarnych... wiem, wiem, to Top Secret jest - jaka szkoda.
                                  • al-szamanka Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 19:54
                                    m.maska napisała:

> ... ale wiesz co nieco o zorzach polarnych... wiem, wiem, to Top Secret jest -
                                    > jaka szkoda.

Może też nic nie wie, tylko tak gada.
                                    A takiej na pewno nie widział...

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTjjwjSO3CpZZPjBD5o0WoU27JoJk3UhRqny2YweWwhaZvpOyGt
                                    • tan.nawe Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 20:03
                                      Zorze polarne... smile
                                      Vidavilu, ale Cię podpuszczają! wink Bardzo się starają. Te starania widać gołym okiem , nawet bez przygotowania psychologicznego. wink
                                      • m.maska Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 20:22
                                        Biedna Tannawe, w glowie jej sie nie miesci, ze sa ludzie, ktorym sie marzy zobaczyc zorze polarne, a jesli juz nie maja takiej okazji to przynajmniej zobaczyc je oczami innych ludzi... wspolczuje Ci Tannawe...
                                      • m.maska Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 20:24
                                        Tutaj Tannawe pisalam o tym poltora roku temu...

forum.gazeta.pl/forum/w,101385,149725360,149776386,Re_Byc_w_odpowiednim_miejscu_o_odpowiednim_czasi.html
                                        • m.maska Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 20:25
                                          i tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/w,101385,149725360,149768082,Re_Byc_w_odpowiednim_miejscu_o_odpowiednim_czasi.html
                                          • m.maska Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 20:26
                                            i tutaj tez:

forum.gazeta.pl/forum/w,101385,141674621,141676011,Re_Interesujace_tematy_.html
                                            • m.maska Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 20:27
                                              i jeszcze tutaj, cztery lata temu...

forum.gazeta.pl/forum/w,101385,124175171,124269843,Re_13_Kwietnia_dzien_szczesliwy_.html
                                              • m.maska Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 20:29
                                                wiec przestan bredzic o tym, ze nagle pojawilo sie moje zainteresowanie zorzami polarnymi, bo znowu strzelias sobie w kolano...
                                                • m.maska Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 20:31
                                                  i to jeszcze nie koniec, bo o zorzach polarnych pisalam tez tutaj...

forum.gazeta.pl/forum/w,101385,133052328,139892373,Magiczne_zorze_polarne.html
                                                  • al-szamanka Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 20:53
                                                    Ja też marzę aby zobaczyć zorzę polarną. Zawsze, gdy zapowiadają wzmożoną aktywność słoneczną i związane z tym słoneczne wiatry sterczę w oknie i obserwuję ciemne niebo (zupełnie tak jak robię to gdy zapowiadają Perseidy albo Leonidy), bo a nuż... ale jakoś nigdy pogoda nie sprzyjała.
    • m.maska Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 12:31
      hahaha....... to juz 1zorro-bis, bedzie wyjasnial gdzie indziej... tym bardziej w kontekscie tego tekstu

Autor: 1zorro-bis 18.05.15, 21:23
      Dodaj do ulubionych
      Odpowiedz cytując Odpowiedz
      przyznalem racje Kicho, zgadzam sie z Sorellina, WU potwierdza to samo.
      Podziwiam Cie za Twoja wytrwalosc w dyskusji z tym forumowym gnojem.
      Teraz sie dowiaduje jakobym jakies kontakty poza forumowe utrzymywal z ludzmi w Lodzi...big_grin
      Wiem tylko jedno - KAZDY, kto sie z tymi "arystokratkami od gnoja" w realu zetknal ma podobne o nich zdanie. Jak najgorsze. Dzisiaj stwierdzam, ze to sa psychicznie chore osoby, ktore nie mozna traktowac powaznie. Nawet za te ich urojenia, klamstwa i oszczerstwa nie mozna kopnac je w te.....przechodzone dupska, bo czlowiek mialby do konca zycia wyrzuty sumienia, ze skrzywdzil osoby niepelnosprawne i chore.
      Dlatego - Tan.nawe - zostawmy to gnojowisko im samym.smirk

Autor: 1zorro-bis 03.07.15, 07:17
      Dodaj do ulubionych
      Odpowiedz cytując Odpowiedz
      Kicho....gdybym byl bykiem to moze bym sie na ten kiblowo-paryski numerek z arystokratka zalapal.....big_grin
      Niestety, ona ani arystokratka ani jalowka - tylko przechodzona krasula.
      • m.maska Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 12:35
        Vidavilu, tym, ze bedziesz o tym pisal, niczego nie przyspieszysz...
        To teraz troche potrwa i juz faktow nie zmieni. Pierwsze dowody zostaly przekazane tam gdzie trzeba, dlatego dobrze byloby gdyby zerro przygotowal prawdziwa zone na konsekwencje, bo moze ona doznac szoku kiedy sie o tym dowie.
        • m.maska Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 12:38
          A swoja droga strasznie sie nagle zaczal tlumaczyc... czyzby jednak dotarlo do niego, ze ja nie pisze sobie o tym od tak dla zabawy, tylko to moze byc juz real? jak to sie mowi po polsku? musztarda po obiedzie - mial juz swoje piec minut szalenstwa, teraz przyjdzie czas na zebranie "plonow".
          • m.maska Re: Wyjaśniło się 19.07.15, 13:16
            Strasznie sie tlumaczy, tylko, ze to nie bedzie mialo zandego wplywu na to co wydarzy sie w realu... a real byl taki, juz w styczniu tego roku:

https://fs2.directupload.net/images/user/150719/9wp87y5s.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka