m.maska Re: Jesiennie... 31.10.15, 14:19 Leszek Długosz - Dzień w kolorze śliwkowym Jesień w Złotym Potoku ( muz. Leszek Długosz - Dzień w kolorze śliwkowym ) Odpowiedz Link
m.maska Re: Jesiennie... 31.10.15, 14:29 Nie, deszcze nie padal, ale poniewaz AL kupila nowy samochod z jakimis bajerami na wajchach przy kierownicy, sama zaczelam sie przygladac temu co jest na tych moich wajchach... hahaha... po szesciu latach odkrylam, ze mam sensory, ktore reaguja na deszcz. Lepiej pozno niz wcale. W koncu po czterech latach odkrylam, ze boczne lusterka maja automatyczne odmrazanie/odmglanie - sukces... po pieciu latach dowiedzialam sie, ze nie mam kola zapasowego, bo nie... ciekawe czego jeszcze sie dowiem A jesien pieknie sie prezentuje... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Jesiennie... 31.10.15, 19:13 "ciekawe czego > jeszcze sie dowiem " To dowód na to ,ze z polowy tych bajerów się nie korzysta, ale za bajery sie płaci Odpowiedz Link
m.maska Re: Jesiennie... 31.10.15, 19:25 Hahaha... polowy? podejrzewam, ze duzo wiecej W ubieglym roku kiedy oddawalam w wypozyczalni samochod rozmawialam z facetem, ktory prowadzi te wypozyczalnie. Akurat tutaj wypozyczane sa samochody bardzo rozne - niekiedy rzeczywiscie wystrzalowe... to on, ktorego chyba niewiele moze juz w samochodzie zdziwic powiedzial mi, ze tydzien wczesniej odbieral samochod z sasiedniej miejscowosci, ktory zostal u nas zamowiony... bylo to porsche jakies tam - mowil, ze jak usiadl za kierownica i wlaczyl motor zaswiecilo sie wokol niego tyle wszystkiego, ze mial wrazenie ze znajduje sie w centrali sterowania stacji kosmicznej - no i po co to? moze sa to juz samochody, ktore calkkowicie jezdza na autopilocie, to mozna w trakcie jazdy nawet pogrzebac w necie. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Jesiennie... 31.10.15, 19:15 Dziecięce lata fanie powspominać na huśtawce Fajna fotka. Mieliście podobno dzisiaj prawie 20 st,a u nas długo mgły się utrzymywały i słońce nie zdążyło ogrzać powietrza. Na cmentarzu zbyt ciepło mi nie było. Odpowiedz Link
m.maska Re: Jesiennie... 31.10.15, 19:28 20° moze gdzies tam... u mnie bylo zaledwie 10-11°, wczoraj bylo ladnie i slonecznie - na jutro przepowiadaja do 16°... Ta hustawka az sie prosila, zeby sie na niej pobujac... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Jesiennie... 31.10.15, 20:43 m.maska napisała: > 20° moze gdzies tam... u mnie bylo zaledwie 10-11°, wczoraj bylo ladnie i slone > cznie - na jutro przepowiadaja do 16°... > Ta hustawka az sie prosila, zeby sie na niej pobujac... U mnie, w centrum było rano +8°C, ale kolega, który jechał rano do pracy, a mieszka nieco na obrzeżach twierdził, że widział tam szron. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Jesiennie... 02.11.15, 12:46 Jeszcze raz wracam do zdjęcia. Wg karlutki to Ty jesteś zgrzybiała starowinka, przyduszona grawitacją, półślepa, głucha i z daleko posuniętą demencją. To ja Ciebie pytam: cóż za czary sprawiły, że jesteś stuprocentową przeciwnością tego, co ona ma zwyczaj o Tobie pisać. Odpowiedz Link
m.maska Re: Jesiennie... 06.11.15, 12:18 Taki listopad jakim zaprezentowal sie wczoraj, moze trwac... bylo pieknie, slonecznie, cieplo... 18° - niestety dzisiaj brakuje mi tego slonca. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Jesiennie... 06.11.15, 14:58 U mnie od rana było słonecznie ,chociaż znacznie chłodniej niż u Was. Teraz słońca brak,pogoda się zmienia,na południu jeszcze sucho, ale niektóre rejony już w deszczu. "Teraz w Polsce: najchłodniej Lublin 0° najcieplej Jelenia Góra 16°" Tak poł godz temu Wasilewski na Twitterze pokazywał: twitter.com/WasilewskiTomek/status/662623554375151616 Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Jesiennie...Szwecja 08.11.15, 08:42 twitter.com/WasilewskiTomek/status/663257170125987840?lang=pl Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Jesiennie...Szwecja 08.11.15, 09:32 No ładnie, ponoć u mnie ma ta wichura rozrabiać dzisiaj i jutro, ale na razie spokój Odpowiedz Link
m.maska Re: Jesiennie...Szwecja 08.11.15, 10:58 Wczorajszy przerazliwie czerwony zachod slonca zapowiadal wichure - ale jak na razie jest spokoj... szary mglisty listopadowy poranek, za to w nocy, niebo bylo rozgwiezdzone, zimowy gwiazdozbior Oriona widoczny na niebie wskazuje, ze to juz tuz tuz... 18° w nocy - niesamowite a po dwoch godzinach, niebo bylo juz calkiem zasnute. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Jesiennie...Szwecja 08.11.15, 11:06 m.maska napisała: > Wczorajszy przerazliwie czerwony zachod slonca zapowiadal wichure - ale jak na > razie jest spokoj... szary mglisty listopadowy poranek, za to w nocy, niebo byl > o rozgwiezdzone, zimowy gwiazdozbior Oriona widoczny na niebie wskazuje, ze to > juz tuz tuz... 18° w nocy - niesamowite a po dwoch godzinach, niebo bylo juz ca > lkiem zasnute. Ja ostatnio zachwycałam się Wenus, Jowiszem i Księżycem cudnie świecącymi w bezpośredniej bliskości. Spektakl najbardziej optymalny był na wczesnoporankowym ciemnym niebie. Odpowiedz Link
m.maska Re: Jesiennie...Szwecja 08.11.15, 21:32 Wlasnie przed momentem na klawiaturze utluklam komara, ktory wpadl mi przed chwila przez otwarte okno... ponoc to najcieplejszy listopad od 1761 roku... gdzies tam w Niemczechh bylo dzisiaj 23,5°. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Jesiennie... 09.11.15, 22:28 ... i ciepło. Miało wiać... nie wieje. A ja do łóżka zmykam, bo wyspać się muszę przed kolejnym, trzydniowym dokształtem. Tym razem w Sankt Gilgen, w hotelu Hollweger www.hotel-wolfgangsee.at/ Odpowiedz Link
m.maska Re: Jesiennie... 09.11.15, 23:13 O jak tam ladnie... zeby Cie nie podkusilo pojsc na wagary - bo okolica wrecz zaprasza Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Jesiennie... 10.11.15, 06:08 m.maska napisała: > O jak tam ladnie... zeby Cie nie podkusilo pojsc na wagary - bo okolica wrecz z > aprasza Wagary niepotrzebne, bo zapewne jakaś przerwa będzie. Wieczorem niestety już tu ciemno, a dokształt trwa każdego dnia do 17-ej Odpowiedz Link
m.maska Re: Jesiennie... 10.11.15, 12:26 No ale tam jest tak ladnie, ze przy dobrej pogodzie to bedzie grzech siedziec na jakims doksztalcie... Czy Ty zabralas jakis aparat fot. zeby fotki porobic? Pamietam jak mnie droga z Füssen poprowadzila do Linderhofu wzdluz Plansee - widoki byly niesamowite, barwa wody, odbijajace sie w niej skaly... jak ja wtedy zalowalam, ze nie mialam wiecej czasu, bo spieszylam sie do Linderhofu, ktory mogli mi przed nosem zamknac. Teraz w jesiennej "sukience" te austriackie jeziora musza wygladac niesamowicie. Odpowiedz Link
m.maska Re: Jesiennie... 10.11.15, 15:14 rena-ta49 napisała: > Piękne widoki. Tylko, ze ja robilam te foty w polowie czerwca - jak kolorowo musi tam byc teraz. Jesien jako smutna pora roku przynajmniej dostarcza kolorow dla oka, zebysmy juz tak zupelnie nie oklapli. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Jesiennie... 10.11.15, 14:57 U nas od wczoraj prawdziwy Listopad. Pada gęsta mżawka,nieprzyjemnie chociaż ciepło. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Jesiennie... 10.11.15, 14:56 al-szamanka napisała: > m.maska napisała: > > > O jak tam ladnie... zeby Cie nie podkusilo pojsc na wagary - bo okolica w > recz z > > aprasza > > Wagary niepotrzebne, bo zapewne jakaś przerwa będzie. Wieczorem niestety już tu > ciemno, a dokształt trwa każdego dnia do 17-ej Może zorganizują chociaż jaką imprezkę na zakończenie? Odpowiedz Link
m.maska Re: Jesiennie... 22.11.15, 02:41 Nie wiem jak u Was, ale u mnie zgodnie z prognozami... "popudrowalo" wlasnie dzisiejszej nocy... Odpowiedz Link