Dodaj do ulubionych

Murzyńskość

01.01.16, 20:27
Kilka lat temu bylam swiadkiem takiego oto zdarzenia...

Gdzies w Europie Zachodniej...
Pewna Polka przebywajaca sluzbowo w miescie X miala do dyspozycji mieszkanie, nalezace do firmy. Bylo zimno a w mieszkaniu ogrzewanie bylo juz wylaczone. W zwiazku z tym zlecono pewnej kobiecie przyniesienie piecyka... wow... jakie byly przygotowania na przyjscie tej pani, jakby co najmniej mial przyjsc osobiscie dyrektor firmy. Pani przyszla, piecyka nie przyniosla, za to zostala ugoszczona i byla traktowana jakby co najmniej cos "mogla". Pokazywano jej nawet "dorobek"... owa pani, zreszta nie byla rodowita mieszkanka tego kraju ale przybyla z Iranu, bedac tak przyjmowana widocznie uznala, ze wszyscy Polacy ja tak przyjmowac beda... pani ta zadeklarowala, ze za kilka dni bedzie w miescie w ktorym mieszkam ja - zapewne liczyla na kolejne przyjecie - niestety nie mam odruchow murzynskosci, nie bawi mnie to i informacja o obecnosci tej pani w mojej miejscowosci splynela po mnie jak po kaczce...
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: Murzyńskość 01.01.16, 20:30
      m.maska napisała:

> Kilka lat temu bylam swiadkiem takiego oto zdarzenia...
      >
      > Gdzies w Europie Zachodniej...
      > Pewna Polka przebywajaca sluzbowo w miescie X miala do dyspozycji mieszkanie, n
      > alezace do firmy. Bylo zimno a w mieszkaniu ogrzewanie bylo juz wylaczone. W zw
      > iazku z tym zlecono pewnej kobiecie przyniesienie piecyka...
      wow... jakie byly
      > przygotowania na przyjscie tej pani, jakby co najmniej mial przyjsc osobiscie d
      > yrektor firmy. Pani przyszla, piecyka nie przyniosla, za to zostala ugoszczona
      > i byla traktowana jakby co najmniej cos "mogla". Pokazywano jej nawet "dorobek"
      > ... owa pani, zreszta nie byla rodowita mieszkanka tego kraju ale przybyla z Ir
      > anu, bedac tak przyjmowana widocznie uznala, ze wszyscy Polacy ja tak przyjmowa
      > c beda... pani ta zadeklarowala, ze za kilka dni bedzie w miescie w ktorym mies
      > zkam ja - zapewne liczyla na kolejne przyjecie - niestety nie mam odruchow murz
      > ynskosci, nie bawi mnie to i informacja o obecnosci tej pani w mojej miejscowos
      > ci splynela po mnie jak po kaczce...

Piecyki, czy klucze przynoszą dozorczynie.U mnie dozorczyni to ta, co mi się kłania.
      • al-szamanka Re: Murzyńskość 01.01.16, 20:32
        al-szamanka napisała:

> m.maska napisała:
        >
        > > Kilka lat temu bylam swiadkiem takiego oto zdarzenia...
        > >
        > > Gdzies w Europie Zachodniej...
        > > Pewna Polka przebywajaca sluzbowo w miescie X miala do dyspozycji mieszka
        > nie, n
        > > alezace do firmy. Bylo zimno a w mieszkaniu ogrzewanie bylo juz wylaczone
        > . W zw
        > > iazku z tym zlecono pewnej kobiecie przyniesienie piecyka...
        wow... j
        > akie byly
        > > przygotowania na przyjscie tej pani, jakby co najmniej mial przyjsc osobi
        > scie d
        > > yrektor firmy. Pani przyszla, piecyka nie przyniosla, za to zostala ugosz
        > czona
        > > i byla traktowana jakby co najmniej cos "mogla". Pokazywano jej nawet "do
        > robek"
        >
        > Piecyki, czy klucze przynoszą dozorczynie.U mnie dozorczyni to ta, co mi się kł
        > ania.

A jak poinformowała mnie, że zwalnia się dzierżawa parkingu, to odwdzięczyłam się małym pudełeczkiem czekoladek. Od tego czasu kłania się jeszcze niżej.
        • m.maska Re: Murzyńskość 01.01.16, 20:35
          al-szamanka napisała:

> A jak poinformowała mnie, że zwalnia się dzierżawa parkingu, to odwdzięczyłam s
          > ię małym pudełeczkiem czekoladek. Od tego czasu kłania się jeszcze niżej.

Dlatego bylam zdziwiona tym podejmowaniem pod kolana przez gospodarzy, tej kobiety - no ale coz... taka unizonosc o czyms swiadczy... uncertain
      • m.maska Re: Murzyńskość 01.01.16, 20:33
        al-szamanka napisała:

> Piecyki, czy klucze przynoszą dozorczynie.U mnie dozorczyni to ta, co mi się kł
        > ania.

Dokladnie tak... rozmowe z dozorczynia prowadzi sie w drzwiach, ewentualnie przed Swietami daje sie 5€, bo byc moze bedzie trzeba skorzystac z uslug np. oprozniania skrzynki pocztowej podczas nieobecnosci.
        • al-szamanka Re: Murzyńskość 01.01.16, 20:34
          Nie znoszę murzyńskości, zginania pleców przed każdym, bo a nuż ten ktoś coś może...
          • m.maska Re: Murzyńskość 01.01.16, 20:36
            Tez nie znosze, trzeba miec swoja dume i znac swoja wartosc... szczegolnie na Zachodzie.
        • m.maska Re: Murzyńskość 02.01.16, 12:39
          m.maska napisała:

> al-szamanka napisała:
          >
          > > Piecyki, czy klucze przynoszą dozorczynie.U mnie dozorczyni to ta, co mi
          > się kł
          > > ania.
          >
          > Dokladnie tak... rozmowe z dozorczynia prowadzi sie w drzwiach, ewentualnie prz
          > ed Swietami daje sie 5€, bo byc moze bedzie trzeba skorzystac z uslug np.
          > oprozniania skrzynki pocztowej podczas nieobecnosci.

I wlasnie dzieki temu kazdy tutaj wie gdzie jego miejsce, sklepowa nie zabiera sie za krytyke ministrow, bo brak jej do tego dostatecznej wiedzy... w Polsce kucharka czy sklepowa wyzywa ludzi, ktorzy reprezentuja soba cos o czym ona nigdy nie bedzie miala pojecia i sa zapraszani w miejsca ktorych nie pozwolono by jej nawet posprzatac.
    • rena-ta49 Re: Murzyńskość 02.01.16, 08:00
      Rodzime lewaki mają murzyńskość we krwi oraz syndrom kagańca. Muszą być prowadzani na smyczy, jak nie przez CCCP to przez EU
      • al-szamanka Re: Murzyńskość 02.01.16, 08:59
        rena-ta49 napisała:

> Rodzime lewaki mają murzyńskość we krwi oraz syndrom kagańca. Muszą być prowadz
        > ani na smyczy, jak nie przez CCCP to przez EU

Stąd ten kompletny brak samodzielności w myśleniu, co przejawia się w skandowaniu tego, co im odgórnie zostanie podane. Padnę ze śmiechu, gdy na następnym wiecu KOD będą zgodnie wołać jestem parchem... bo już się niektórzy takowymi ogłaszają... lubią w taki sposób pokazywać swoją wielkość big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka