Dodaj do ulubionych

Rozdarty czarczaf

07.01.16, 01:09
Kilka lat temu czytalam te ksiazke. Jej autorka jest Szwajcarka, ktora wyszla za maz za przyrodniego brata Osamy Bin Ladena i wszystko bylo cudownie i pieknie, tak dlugo dopoki przebywali oni w USA albo w Europie ale kiedy w koncu wyladowali w Arabii Saudyjskiej zaczela sie jej Odyseja i zostala niewolnica, niewolnica, ktora smiala urodzic trzy corki - to juz jak przeklenstwo - w koncu pod pozorem urlopu pojechala z corkami do Szwajcarii i juz nie wrocila. Dzisiaj nie moze przekroczyc granicy zadnego kraju arabskiego, bo ciazy na niej kara smierci przez ukamienowanie, za porzucenie swojego "wlasciciela".
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Rozdarty czarczaf 07.01.16, 01:11
      Nie wiem, moze pod wrazeniem tej ksiazki, bo zadnych osobistych doswiadczen z muzulmanami nie mialam, ale te jej "pamietniki" byly tak sugestywne, opisywala jak zachowuja sie mezczyzni muzulmanscy wobec kobiet, jak je traktuja, kiedy maja swiadomosc, ze maja przewage, sprawila, ze odczuwam niechec wobec tej dziczy i to co teraz wydarzylo sie w Kolonii a z tego co czytam wydarza sie w kazdy weekend w roznych miejscach Niemiec, chociaz nie w takim nasileniu, wcale mnie nie zaskakuje.
      Nie jestem niechetna wobec obcych z zalozenia - cenie i szanuje Japonczykow, ktorych znam, spotykam tutaj Chinczykow, niech to beda przybysze z Tajlandii, z Meksyku w ogole z Ameryki Poludniowej, niech bedzie ktokolwiek byle nie ta niecywilizowana muzulmanska dzicz - ale wlasnie ta dzicz postanowila po raz ktorys z rzedu znowu podbic Europe i wyglada na to, ze im sie to uda.
      • al-szamanka Re: Rozdarty czarczaf 07.01.16, 06:03
        m.maska napisała:

> Nie wiem, moze pod wrazeniem tej ksiazki, bo zadnych osobistych doswiadczen z m
        > uzulmanami nie mialam, ale te jej "pamietniki" byly tak sugestywne, opisywala j
        > ak zachowuja sie mezczyzni muzulmanscy wobec kobiet, jak je traktuja, kiedy maj
        > a swiadomosc, ze maja przewage, sprawila, ze odczuwam niechec wobec tej dziczy
        > i to co teraz wydarzylo sie w Kolonii a z tego co czytam wydarza sie w kazdy we
        > ekend w roznych miejscach Niemiec, chociaz nie w takim nasileniu, wcale mnie ni
        > e zaskakuje.
        > Nie jestem niechetna wobec obcych z zalozenia - cenie i szanuje Japonczykow, kt
        > orych znam, spotykam tutaj Chinczykow, niech to beda przybysze z Tajlandii, z M
        > eksyku w ogole z Ameryki Poludniowej, niech bedzie ktokolwiek byle nie ta niecy
        > wilizowana muzulmanska dzicz - ale wlasnie ta dzicz postanowila po raz ktorys z
        > rzedu znowu podbic Europe i wyglada na to, ze im sie to uda.

A ja z tą dziczą miałam do czynienia, na własne oczy widziałam jak się zachowują.
        Jeszcze rok temu bez obaw mogłam się po północy poruszać sama w moim mieście... dzisiaj mowy o tym nie ma, boję się po prostu.
        • leziox Re: Rozdarty czarczaf 07.01.16, 13:26
          Będzie wojna, bo pomijając idiotów z kół rządzących EU, ludzie doskonale wiedzą co się kroi. Nie bez kozery sprzedaż broni w Niemczech ostatnio bardzo wzrosła. A lewactwo chciałoby tego koniecznie zabronić, tylko kto nas w razie czego obroni?
          Dobry kałach trzymany w piwnicy jeszcze nikomu nie zaszkodzil.
          Ale najlepiej chyba wynieść się będzie w Bieszczady i tam zbudować sobie fortecę, bo tu powoli już nic nie wolno.
          Nawet pisać w necie tego co się myśli, jak to ostatnio żeście wypróbowały same.
          • m.maska Re: Rozdarty czarczaf 07.01.16, 16:06
            A bo AL troche przegiela wink mojego nie opublikowali, poniewaz logowalam się z FB a tam nie ma mojego nazwiska I to bylo powodem. wink
            • al-szamanka Re: Rozdarty czarczaf 07.01.16, 19:38
              m.maska napisała:

> A bo AL troche przegiela wink mojego nie opublikowali, poniewaz logowalam się z F
              > B a tam nie ma mojego nazwiska I to bylo powodem. wink
              >

Co przegięła. Napisałam tylko, że szkoda wielka iż tej burmistrz tam nie było, aby mogła sama poczuć jak to jest gdy śniadzi w różne miejsca wtykają kobiecie palce.
    • rena-ta49 Re: Rozdarty czarczaf 07.01.16, 14:10
      Takich książek jest kilka ,wszystkie wstrząsające.
      • m.maska Re: Rozdarty czarczaf 07.01.16, 16:17
        To prawda, ale jesli tak się dzieje wsrod tamtejszej inteligencji to jak musi byc w nizszych kastach, a co dopiero wsrod marginesu ? Smiem twierdzic, ze 90% tych ktorzy przybywaja do Niemiec to wlasnie margines jest. Ale fakt, ze pani burmistrz Kolonii uwaza, ze to kobiety maja się uczyc nowych zachowan pozwala przyjac, ze to wlasnie one ponosza wine za to co się stalo, one zapewne skrzyknely tych bydlakow.
        • rena-ta49 Re: Rozdarty czarczaf 07.01.16, 19:29
          I jakoś wyjątkowo cicho siedzą wszelkiej maści feministki,
          czyżby nie chciały bronić kobiet przed przemocą?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka