Dodaj do ulubionych

gdzie na weekend

09.08.17, 22:16
Szukam fajnych miejsc w województwie warmińsko-mazurskim, bądź lubelskim na krótki dwudniowy wypad, Mikołajki, Ruciane Nida , Augustów, Kazimierz Dolny, jezioro Białe odpada, tam już byliśmy. Trochę chaotyczny na szybkiego pisany post.
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: gdzie na weekend 10.08.17, 00:28
      Sandomierz, Nałęczów... nie znam tamtych terenów.
      • olalalalaaa Re: gdzie na weekend 10.08.17, 00:45
        Nałęczów byłam, aczkolwiek biorę pod uwagę Sandomierz wiem, że warto ze słyszenia, troszkę za daleko. Dziękuję za chęć bycia pomocną, to już coś smile
        • m.maska Re: gdzie na weekend 10.08.17, 08:39
          Z doswiadczenia wiem, ze jak sie zaczyna szukac to znajduje sie wiecej niz jest to mozliwe do zrealizowania wink zycze pozytywnych wrazen.
          • czarek_sz Re: gdzie na weekend 10.08.17, 13:40
            Jak Mazury to polecam Jerutki za Szczytnem. Tylko nie na sobotę i niedzielę bo o tej porze w weekendy ma ma tam spokoju.Przyjeżdżając się napić i zatruwają życie innym. W tygodniu jest cichutko i spokojne są wspaniałe miejsca do spacerów /las/ jest jezioro i łódki jak ktoś lubi. We wsi jest kilkusetletni zabytkowy kościółek. Perełka architektoniczna, zdjęcie jest w necie.
            • al-szamanka Re: gdzie na weekend 10.08.17, 15:30
              Czarek, Ty najlepiej doradzisz, bo znasz te tereny jak własną kieszeń.
              • czarek_sz Re: gdzie na weekend 10.08.17, 16:11
                Bez przesady Al ale akurat tam jeżdżę od kilkunastu lat i to rok w rok. W Mazurach zakochałem się podczas służby wojskowej w Orzyszu. I żeby było śmiesznie. W Orzyszu byłem od października do kwietnia i zima była wtedy na maksa mroźna. Ale kwiecień, gdy pierwszy raz wyszedłem na przepustkę i z kolegą z Bytomia i poszliśmy nad jezioro z alpagami to był szok. Wiosna dosłownie buchała zewsząd do tego ta wolność smile ale przede wszystkim zapach jeziora śpiew ptaków. Od tamtej pory kocham Mazury i kiedy tylko mogę to jeżdżę. Kiedyś do ośrodka zakładowego koło Ostródy /Bajka polecam/ od kilkunastu lat Jerutki koło Szczytna. Al polecam i nie lękaj się kleszczy da się z nimi żyć smile
                • leziox Re: gdzie na weekend 10.08.17, 17:20
                  Szlak wielkich jezior mazuskich. Sniardwy, Mamry, Bełdan itd.
                  Można wypożyczać łodzie motorowe zdaje się do 15tu koni bez uprawnień. Na łodzi można mieszkać.
                  Kanał Ostródzko-Elbląski.
                  Giżycko i twierdza Boyen, jezioro Niegocin, okolice.
                  Luuudzie! Warmia i Mazury to lasy, wody, przygody.
                  Tylko tam.
                  • czarek_sz Re: gdzie na weekend 10.08.17, 18:21
                    Jak dla mnie nie ma w Polsce piękniejszego regionu niż Mazury. Są niepowtarzalne i bajecznie piękne. Jeziora otulone lasami leśne dukty gdzie nie wiadomo który gdzie prowadzi polany które nagle się pojawiają i nagle znikają. Kukułki kukające nie wiadomo gdzie i dzięcioły stukające. I niesamowity zapach lasu i ściętych drzew ułożonych w sągi. Czy ktoś spędził kiedyś noc na myśliwskiej ambonie ? ja spędziłem. Widziałem do rana bo noc była bezksiężycowa mnóstwo zwierząt przemieszczających się i pasących na polanie. Opisać tego nie sposób, to trzeba przeżyć.
                    • al-szamanka Re: gdzie na weekend 10.08.17, 21:18
                      czarek_sz napisał:

> Jak dla mnie nie ma w Polsce piękniejszego regionu niż Mazury. Są niepowtarzaln
                      > e i bajecznie piękne. Jeziora otulone lasami leśne dukty gdzie nie wiadomo któr
                      > y gdzie prowadzi polany które nagle się pojawiają i nagle znikają. Kukułki kuka
                      > jące nie wiadomo gdzie i dzięcioły stukające. I niesamowity zapach lasu i ścięt
                      > ych drzew ułożonych w sągi. Czy ktoś spędził kiedyś noc na myśliwskiej ambonie
                      > ? ja spędziłem. Widziałem do rana bo noc była bezksiężycowa mnóstwo zwierząt pr
                      > zemieszczających się i pasących na polanie. Opisać tego nie sposób, to trzeba p
                      > rzeżyć.

Pięknie to opisałeś, Czarku, aż się widzi jak film przyrodniczy.
                      Nigdy na myśliwskiej ambonie nie spałam, ale za to parokrotnie piknikowałam - oczywiście nie to samo co nocleg, ale też piękne.
                      • czarek_sz Re: gdzie na weekend 10.08.17, 22:16
                        To była duża ambona którą trzy lata temu jakieś bydlaki podpalili. Cała spłonęła zostały tylko zgliszcza sad jest jeszcze kilka ambon w okolicy ale są dużo mniejsze. Takie na góra dwie osoby a w tamtej /mój profil to w tej ambonie/ były dwa stoły i cztery ławy taka była duża. Myślę że tam niezłe balangi kiedyś były. Wódeczka pewnie bigosik w termosie i flinta w oknie czekająca na zwierzynę. Niestety ale tak pewnie było, popili i pukali do wszystkiego co się ruszało.. Dygnitarze partyjni tak się bawili.
                        • olalalalaaa Re: gdzie na weekend 11.08.17, 09:56
                          Dziękuję za wszelkie sugestie. Już wybrałam. Miłego, uśmiechniętego, ciekawego weekendu pełnego pozytywnych wrażeń. smile
                          • al-szamanka Re: gdzie na weekend 11.08.17, 11:42
                            olalalalaaa napisała:

> Dziękuję za wszelkie sugestie. Już wybrałam. Miłego, uśmiechniętego, ciekawego
                            > weekendu pełnego pozytywnych wrażeń. smile

Ha, dziękuję, mam weekend pracny, a w mojej pracy zawsze dużo pozytywnych wrażeń smile
                            • czarek_sz Re: gdzie na weekend 11.08.17, 18:43
                              Sie wie Al smile wielki szacunek za to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka