• czarek_sz Re: te,owsik 19.01.18, 16:15
      Nie męcz Owsiaka bo on teraz zajęty przytulaniem milionów z ostatniej zbiórki. Jak porobi przelewy do mrówek i melonów wtedy zajmie się polskimi faszystami wink
      • a74-7 Re: te,owsik 19.01.18, 17:28
        czarus, o owsiku folxtrocie pisalam ;-Dbig_grin
        On widzi brunatna Poolandie ,ale slepy na to co mu sie na mimieckim wink podworku dzieje big_grin
        Dlatego on i jemu podobni widza na marszu Niepodleglosci az 60 tysiecy faszystoF smile
        Mnie 'mam' zostawila byc moze szczotke w herbie big_grin , ale jemu mamele i tatele pozostawili gleboko zakorzeniony strach i wlazenie w ....brunatny environment w ktorym musi zyc,owsiki tak maja smile
        Un sobie tylko maseczke zerra zalozyl ,zeby nie widziec w czym siedzi smile
    • a74-7 Re: te,owsik 19.01.18, 17:53
      tego jak rosnie w sile ,owsik nie widzi w " swoim" kraju, Anieli nie krytykuje ....

• al-szamanka Re: te,owsik 19.01.18, 18:14
        Okropnie wyglądają ci niemieccy neonaziści.
        Czytałam, że szczególnie zawzięci są na wszelkiego rodzaju wykrzywionych artistów i rozjeżdżają na miazgę ich wynaturzone bohomazy.
      • rena-ta49 Re: te,owsik 20.01.18, 11:59
        W Niemczech faszyści organizują legalne demonstracje na których hajlują i hołubią Hitlera.
        https://dorzeczy.pl/_thumb/fa/0f/674fe2ed114134eab6e5b927b248.jpeg
        Marsz neonazistów w 30. rocznicę śmierci Rudolfa Hessa
        Niemczech faszyści demolowali 2 dni Hamburg!
    • a74-7 Re: te,owsik 19.01.18, 18:08
      ty owsik i maniery ! buahahahahabig_grin
      Cus one malo europejskie smile (te twoje maniery)
      Historii krolestwa ucz swoje dziecie zamieszkale tu,bo pewnie siedzi sierotka okrakiem i nie bardzo wie jakiej narodowosci jest, pewnie ma w paszporcie" Nowoczesna Europejka" ,to modne teraz smilebig_grin
      • m.maska Re: te,owsik 19.01.18, 21:08
        a74-7 napisał:

> ty owsik i maniery ! buahahahahabig_grin

Maniery mówisz? shock
    • a74-7 Re: te,owsik 19.01.18, 19:35
      widze ze owsik zapomnialo, ze ten Austriak tez byl malarzynkOM i Zydem po mamele.
      Zycie bywa przewrotne,co nie handlarzu Śtukom ?
      • a74-7 Re: te,owsik 19.01.18, 20:00
        i Zydem po mamele.( po linii mamusi tatusia )jak The Telegraph donosi.
    • a74-7 Re: te,owsik 19.01.18, 21:11
      Jedna drobnostka smile
      W Niemczech ci na ulicy to "hooligans"
      smile
      Zeby nikomu nie przyszlo do glowy ,ze to Narodowcy czy neo
      faszysci big_grin
      Ta polityczna korektnes ,aj waj .
      • a74-7 Re: te,owsik 20.01.18, 09:43
        Śpagatowa intelygiencja w postaci likoza co nie dowidzi i nie doslyszy to se dopowie, no coz....."polski" diagnosta big_grin big_grin
    • a74-7 Re: te,owsik 20.01.18, 09:48
      Śpagatowa intelygiencja w postaci likoza, czego toto nie dowidzi i nie doslyszy to se dopowie,
      no coz....."polski" diagnosta big_grin big_grin
    • a74-7 Re: te,owsik 20.01.18, 09:52
      Wiesz zerus, im artysta nizej upadnie , tym wiekszy talent posmiertny smile
      Zyj na miare idealow smile
    • a74-7 Re: te,owsik 20.01.18, 10:08
      bylam przekonana zerus ,ze jako malarzynka masz lepsze oczko ( zawod tego wymaga )
      Przeciez ta pani to kryzysowa aktorka z nadania PeO
      tu nawet wspomaga pana komoruskiego smile
      www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/do-spacerujacego-prezydenta-podjechala-niepelnosprawna/8p8xlwg
      Nikt z tego forum nie upadl by tak nisko smile
      • m.maska Re: te,owsik 20.01.18, 12:45
        a74-7 napisał:

> Nikt z tego forum nie upadl by tak nisko smile

Bo jak ma sie kregoslup o upadek trudniej...
    • a74-7 Re: te,owsik 20.01.18, 18:09
      "opozycja" przerazona wzrostem dzialanosci narodowcow i far right wings, ale nie zadaje sobie prostego pytania dlaczego od kilku lat ta dzialalnosc,demonstracje i pokazowki sily tak bardzo sie wzmogly.Dlaczego Europka skreca w prawo,no muzdzaki opozycji, dlaczego ???
      PIS akurat nie przyczynil sie do tego, ale PIS will go with the flow.
      • rena-ta49 Re: te,owsik 22.01.18, 13:41
        a74-7 napisał:

> "opozycja" przerazona wzrostem dzialanosci narodowcow i far right wings, ale
        > nie zadaje sobie prostego pytania dlaczego od kilku lat ta dzialalnosc,demonst
        > racje i pokazowki sily tak bardzo sie wzmogly.Dlaczego Europka skreca w praw
        > o,no muzdzaki opozycji, dlaczego ???
        > PIS akurat nie przyczynil sie do tego, ale PIS will go with the flow.

Teraz oficjalne dane niemieckiego MSW. W 2016 roku w Niemczech miało miejsce 466 demonstracji neonazistowskich i 223 koncerty ich muzyki.
        twitter.com/cezarygmyz/status/931627400168951808
        Gdy Duma i Nowoczesność otrzymywała status organizacji pożytku publicznego (23
        stycznia 2014), szefem MSW był znany łowca nazistów, specjalista od budki pod a
        mbasadą Rosji - Bartłomiej Sienkiewicz.
        https://pbs.twimg.com/media/DUISiIbX0AA5Pt3.jpg

• m.maska Re: te,owsik 22.01.18, 13:45
          rena-ta49 napisała:

> a74-7 napisał:
          >
          > > "opozycja" przerazona wzrostem dzialanosci narodowcow i far right wings
          > , ale
          > > nie zadaje sobie prostego pytania dlaczego od kilku lat ta dzialalnosc,d
          > emonst
          > > racje i pokazowki sily tak bardzo sie wzmogly.Dlaczego Europka skreca
          > w praw
          > > o,no muzdzaki opozycji, dlaczego ???
          > > PIS akurat nie przyczynil sie do tego, ale PIS will go with the flow.
          >
          >
          > Teraz oficjalne dane niemieckiego MSW. W 2016 roku w Niemczech miało miejsce 46
          > 6 demonstracji neonazistowskich i 223 koncerty ich muzyki.
          > twitter.com/cezarygmyz/status/931627400168951808
          > Gdy Duma i Nowoczesność otrzymywała status organizacji pożytku publicznego (23
          >
          > stycznia 2014), szefem MSW był znany łowca nazistów, specjalista od budki pod
          > a
          > mbasadą Rosji - Bartłomiej Sienkiewicz.
          > https://pbs.twimg.com/media/DUISiIbX0AA5Pt3.jpg
          >

No i wszystko jasne...
    • a74-7 Re: te,owsik 20.01.18, 18:18
      heh, wlasnie ogladam program o tym jak beria zamordowal stalina.
      Zyd zamordowal Zyda.
      Cus ostatnio duzo takich programow daja...jesli ktos ma dosc ogladania sieczkiTVN24 smile
    • a74-7 Re: te,owsik 20.01.18, 20:12
      owsik ty juz sie bardziej nie kompromituj ...
      www.pbsamerica.co.uk/series/who-killed-stalin/#3947
      obejrzyj porownamy opinie.Pozniej bedziesz o szczotkach ,miotlach i szyd(elkach)lach preorowal.
      Stali byl Zydem, Beria rowniez.
      Zauwaz capku, ze termin " paskudnego Zyda .."wyszedl spod twojej klawiatury ,nie mojej.
      Porownam : u nas czarnych brytyjczykow omiata sie ( doslownie) wzrokiem , bo spojrzenie im oko w oko konczy sie agresja z ich strony , reprezentujesz dokladnie ten sam poziom.
      A ze egzaltowana pensjonarka nie zna korzeni tego czy tamtego , no coz...ona tak sie wszystkiemu dziwi i fszystkich kocha big_grin

• al-szamanka Re: te,owsik 20.01.18, 21:28
        a74-7 napisał:

> Zauwaz capku, ze termin " paskudnego Zyda .."wyszedl spod twojej klawiatury ,n
        > ie mojej.

Nie zauważy, bo przecież nic nie pamięta.
        • m.maska Re: te,owsik 20.01.18, 22:05
          al-szamanka napisała:

> a74-7 napisał:
          >
          > > Zauwaz capku, ze termin " paskudnego Zyda .."wyszedl spod twoj
          > ej klawiatury
          ,n
          > > ie mojej.
          >
          > Nie zauważy, bo przecież nic nie pamięta.

A za chwile wmowi Tobie, ze to Ty... bo juz tak ma, ze zapomina... najpierw bluzga a potem cytuje siebie przypisujac swoje bluzgi innym - ot taki brak kregoslupa.
    • a74-7 Re: te,owsik 20.01.18, 20:25
      Egzaltowanej pensjonarce polecam relaksujace podroze po kanalch UKsmilezamiast polityki .
    • a74-7 Re: te,owsik 20.01.18, 21:39
      "Nie zauważy, bo przecież nic nie pamięta. "
      Nie nerwuj hanysa ! big_grin
      • al-szamanka Re: te,owsik 20.01.18, 22:18
        a74-7 napisał:

> "Nie zauważy, bo przecież nic nie pamięta. "
        > Nie nerwuj hanysa ! big_grin

Ach coś Ty, takiego to nawet nerwować się nie chce.
        • m.maska Re: te,owsik 20.01.18, 22:28
          Zeby on mial chociaz raz cos do powiedzenia co byloby warte czytania - ale niestety, szkoda mi na to czasu... al inki to ja sobie sama znajde jak uznam, ze tego chce.
          • a74-7 Re: te,owsik 20.01.18, 23:17
            Szkoda czasu,
            poki co za plotem Śpagatowa ynteligiencja cwiczy Śpagaty.
            big_grin
            Milej nocy.
            • m.maska Re: te,owsik 20.01.18, 23:55
              Dobranoc smile
      • m.maska Re: te,owsik 21.01.18, 10:41
        Bida od świtu rzęzi o uwagę...
        • al-szamanka Re: te,owsik 21.01.18, 12:14
          m.maska napisała:

> Bida od świtu rzęzi o uwagę...
          >

No cóż, od dawna wiadomo, że nie potrafi bez nas żyć... jesteśmy dla niego bardzo ważne, w końcu, gdy go tylko ciut podebrałyśmy natychmiast zaczął NAM udowadniać, że jest na Maderze i aż wciągnął do tej akcji pomocniczkę, która też dała się podebrać i udowadniała parę miesięcy przed nim, publikując dokumenty i dyplomy, że jednak ma jakieś tam wykształcenie big_grinbig_grinbig_grin
          My nigdy nie zniżyłybyśmy się do tego, aby byle komu cośkolwiek udowadniać big_grinbig_grinbig_grin
          • m.maska Re: te,owsik 21.01.18, 14:05
            Bida bez awantury nie istnieje, potrzebuje codziennej dawki jak powietrza do oddychania... nawet mobilizuje go to do ulozenia kilku zdan, skladnia jest wprawdzie na poziomie pierwszych klas szkoly podstawowej, ale mimo wszystko postep.
            • czarek_sz Re: te,owsik 21.01.18, 14:55
              Jak tak maluje jak gada to bójmy się Boga smile
    • a74-7 Re: te,owsik 21.01.18, 11:34
      hehe,cwicza szpagaty od rana, tak mialo byc , niech aportuja dalej.
      hanys, czytaj ze zrozumieniem ; bo jak widac nie rozumiesz slowa pisanego i od razu sobie uobrozek dorabiasz zamiast chwile pomyslec.

• czarek_sz Re: te,owsik 21.01.18, 11:57
        Czemu tyle uwagi poświęcacie zasrańcowi ? jemu o to chodzi. On się pasie gównem pamiętajcie o tym. Gdzie nie pójdzie tam leją po nim i srają równo a on to łyka. Boże czy można się bardziej upodlić ? a miałem kiedyś gościa za kogoś.
      • al-szamanka Re: te,owsik 21.01.18, 12:20
        a74-7 napisał:

> hehe,cwicza szpagaty od rana, tak mialo byc , niech aportuja dalej.
        > hanys, czytaj ze zrozumieniem ; bo jak widac nie rozumiesz slowa pisanego i od
        > razu sobie uobrozek dorabiasz zamiast chwile pomyslec.

Heh, od kogo Ty zrozumienia wymagasz big_grinbig_grinbig_grin, tam w zaschłej dyni dwie pesteczki tylko grzechoczą - jedna odpowiedzialna za wykonywanie czynności fizjologicznych, druga za ciągłe klepanie tego samego.
        Ciekawie będzie jak mu ta pierwsza też zniknie smile
        • czarek_sz Re: te,owsik 21.01.18, 12:54
          A jaśniej nie można. Ale skoro gość ma kompleksy to i dobrze że wypadł z tenkraju. Ty I Al jesteście żywym przykładem że można być na emigracji /ale zawsze Polakiem/ ale się za przeproszeniem nie sqrwić. I za to Wam chwała a jemu gwóźdź w d..ę szmaciarzowi wink
    • a74-7 Re: te,owsik 21.01.18, 15:03
      To moze bunch of coco.nuts rosnacych za plotem zainteresuje smile
      www.telegraph.co.uk/news/2017/09/07/italian-neo-fascists-plan-new-march-rome-90-years-mussolini/
      zwlaszcza ostatnie zdania artykulu :
      "Forza Nuova recently put out a propaganda poster showing a black man raping a semi-clothed white woman, with the slogan “Defend her from the new invaders”. It was an adaptation of a Fascist image from the Second World War – in the original the man was a black American GI. "
      • czarek_sz Re: te,owsik 21.01.18, 15:13
        City idzie po majstra ale chłopcy z United nie odpuszczają smile bo nie takie przewagi były tracone.
      • czarek_sz Re: te,owsik 21.01.18, 16:50
        Zawsze miałem awersję do Łodzi aż poznałem wspaniałego kolegę w wojsku rodem z Łodzi - nomen omen Jurka. On mi dopiero przybliżył Łódź i zniszczył stereotypy - że Łódź to wiocha a Wawa to coś. Kurczę to był kolega przez duże K. Przepustki razem dziewczyny razem podrywaliśmy i na wódkę też razem przez płot do Torunianki. Jurek z Łodzi. Fantastyczny kolega mam jego zdjęcie. Może kiedyś cyknę fotkę i pokażę chociaż nie wiem czy mi wolno.
        • m.maska Re: te,owsik 21.01.18, 17:35
          czarek_sz napisał:

> Zawsze miałem awersję do Łodzi aż poznałem wspaniałego kolegę w wojsku rodem z
          > Łodzi - nomen omen Jurka. On mi dopiero przybliżył Łódź i zniszczył stereotypy
          > - że Łódź to wiocha a Wawa to coś. Kurczę to był kolega przez duże K. Przepustk
          > i razem dziewczyny razem podrywaliśmy i na wódkę też razem przez płot do Toruni
          > anki. Jurek z Łodzi. Fantastyczny kolega mam jego zdjęcie. Może kiedyś cyknę fo
          > tkę i pokażę chociaż nie wiem czy mi wolno.

Nie wolno... musialbys faceta spytac o zgode... a tak swoja droga, wyjatki potwierdzaja regule wink facet byl wyjatkiem.
          • a74-7 Re: te,owsik 21.01.18, 18:08
            nie,no; duzo normalnych ludzi w miescie stolecznym Uc.
            big_grin
            Moi znajomi z tego miasta nigdy nie wlazili na podest ,zeby byc wyzej niz naprawde stali, nigdy nie gardzili innymi .
            Jeden z nich ,ten z lodzkiego Manhattanu, fantastyczny facet, serce i dusza czlowiek , byl kierowca brata Abramowicza w Londynie.Wozil doopsko phantomem ,
            zawsze wpadal na rosol , ,bo wiadomo -to najlepsza medycyna zydowskiej mamy big_grin big_grin big_grin
            • czarek_sz Re: te,owsik 21.01.18, 18:18
              Masko to był 72 rok. Lata temu. Bardzo chciałbym Go poznać i pogadać podobnie jak innych kolegów z wojska. Marzenia ściętej głowy. Ale Jurek to był gostek na zawsze. Nigdy nie zdradził i zawsze był fer. Ech sad
    • a74-7 Re: te,owsik 21.01.18, 18:36
      heh, niejaka agfa napisala wyHodowali ...
      Tak, tak ,PeO ladnie i po cichu hodowalo poczatki smileZa przyzwoleniem wszystkich , wtedy lemingi "ryja nie darly" cytujac ucka yntelygiencje spagatowoM
      Przed mistrzostwami w 2012 niejaki Sol Cambell ostrzegal przed rasistami i faszystami w Poolandii( mozna sobie znalezc w necie), Manipulowanie faktami nic nie da!big_grin
      • al-szamanka Re: te,owsik 21.01.18, 18:55
        Uważam, że w każdym kraju są czarne owce niezależnie od przynależności politycznej.
        Tzw. mowa nienawiści nie jest wynalazkiem tylko jednej strony, obie - prawica i lewica często jej nadużywają, ale właśnie za to odpowiedzialne jest wychowanie, kultura wyniesiona z domu.
        • al-szamanka Re: te,owsik 21.01.18, 18:59
          Chociaż, gdy przyglądam sie obu stronom, to jednak ta opozycyjna w mowie nienawiści szczególnie jest brutalna i aktywna... wiadomo, coraz ich mniej, głośniej muszą dawać upust negatywnym emocjom, bo inaczej nikt by na nich nie zwracał uwagi.
          • czarek_sz Re: te,owsik 21.01.18, 19:20
            Podobno przyjaźnie zawiera się na zawsze bez względu na wszystko. Co jeśli polityka stanie w poprzek ? ja sobie nie wyobrażam że mój przyjaciel mówi mi że albo się wyprę swoich poglądów albo koniec przyjaźni. Dla mnie byłoby to tragedią. Chociaż są wyjątki od reguły. Dla mnie tymi wyjątkami są Al i Maska. I tyle w temacie smile Al dzięki za rybaka wink cudownie opisałaś wycieczkę po jeziorze smile bardzo dziękuję.
            • al-szamanka Re: te,owsik 21.01.18, 19:43
              czarek_sz napisał:

> Podobno przyjaźnie zawiera się na zawsze bez względu na wszystko. Co jeśli poli
              > tyka stanie w poprzek ? ja sobie nie wyobrażam że mój przyjaciel mówi mi że alb
              > o się wyprę swoich poglądów albo koniec przyjaźni. Dla mnie byłoby to tragedią.
              > Chociaż są wyjątki od reguły. Dla mnie tymi wyjątkami są Al i Maska. I tyle w
              > temacie smile Al dzięki za rybaka wink cudownie opisałaś wycieczkę po jeziorze smile
              > bardzo dziękuję.

Czarek, mój brat jest po przeciwnej stronie, jest w 100% za opozycją... no i co? Kocham go najbardziej na świecie, jest dla mnie najwspanialszym bratem - dobry, wspaniały człowiek. Nigdy nie wpadłoby nam do głowy kłócić się z powodów politycznych. Każde z nas mówi w tej sprawie: poczekamy, zobaczymy kto ma rację.
              • czarek_sz Re: te,owsik 21.01.18, 22:42
                I tak trzymaj bo Rodziny się nie wybiera. Tłumacz cierpliwie czym jest obecna opozycja. Wiesz ja złożyłem w IPN pismo że byłem opozycjonistą. I okazuje się że teczka Waryńskiego jest że tak powiem 'spierdolo.a'. Nie ma teczki Waryńskiego są okładki. QRWA JEGO MAĆ !!!!! i ja muszę dzisiaj udowadniać kim byłem i co robiłem a taka qrwa Bolek nie musi ? chichot historii to mało powiedziane. Było zapisać się do partii to i chałupa by była i stanowisko.
      • al-szamanka Re: te,owsik 21.01.18, 19:34
        a74-7 napisał:

> heh, niejaka agfa napisala wyHodowali ...

Agfa to człowiek, na którym na forach zawiodłam się najbardziej. Myślałam, że to ktoś kochający piękno, prawie poeta... i zwerbowałam go jeszcze na tefauenie na stare podwórko - nawet się nie zorientował, tak powolutku to robiłam.
        Okazało się jednak, co zresztą sam przyznał, że uwielbia, gdy mu ktoś wazelinuje, dlatego wazeliniarzy bardzo szanuje i nawet gdy będzie stał obok zbudowanego przez nich szamba, za nic odoru nie poczuje, ba, nie zauważy ich braku honoru, okrucieństwa, fałszu i prostactwa. Tacy ludzie nie pomogą pokrzywdzonemu, nie podadzą ręki potrzebującemu, nie pochylą się nad upadłym... po prostu tego nie zauważą, bo jako "szlachetni" są ponad to.
        • m.maska Re: te,owsik 21.01.18, 20:00
          al-szamanka napisała:

> a74-7 napisał:
          >
          > > heh, niejaka agfa napisala wyHodowali ...
          >
          >
          > Agfa to człowiek, na którym na forach zawiodłam się najbardziej. Myślała
          > m, że to ktoś kochający piękno, prawie poeta... i zwerbowałam go jeszcze na tef
          > auenie na stare podwórko - nawet się nie zorientował, tak powolutku to robiłam.
          > Okazało się jednak, co zresztą sam przyznał, że uwielbia, gdy mu ktoś wazelinuj
          > e, dlatego wazeliniarzy bardzo szanuje i nawet gdy będzie stał obok zbudowanego
          > przez nich szamba, za nic odoru nie poczuje, ba, nie zauważy ich braku honoru,
          > okrucieństwa, fałszu i prostactwa. Tacy ludzie nie pomogą pokrzywdzonemu, nie
          > podadzą ręki potrzebującemu, nie pochylą się nad upadłym... po prostu tego nie
          > zauważą, bo jako "szlachetni" są ponad to.
          >
          >

Tylko ludzie o niskim poczuciu wartosci i zakompleksieni sa tak bardzo spragnieni wazeliny. W ogole nie wyobrazam sobie normalnego faceta, ktory tak wprost jak ow przyznalby sie, ze lubi wazeline - w tym momencie stal sie wylacznie godny politowania.
          • m.maska Re: te,owsik 23.01.18, 11:47
            A agfa jak trzy malpki: skasujmy, bo prawda w oczka kolnela...
    • a74-7 Re: te,owsik 21.01.18, 19:27
      owsik, zacytuj tej agfie smile caly post, a nie manipuluj polowa,
      Manipulacja z niskich pobudek ....
      • m.maska Re: te,owsik 21.01.18, 20:50
        A74, moze Ty wiesz, moze Twoj malzonek - cio to sobie ten niby polski neonazista wyskrobal na czerepku... Éljen a...
        • a74-7 Re: te,owsik 22.01.18, 10:40
          A co, owsik cus sobie wyskrobalo na czerepku?
          musze nadrobic czytanie big_grin big_grin
          • m.maska Re: te,owsik 22.01.18, 13:17
            Przyznam sie, ze niekiedy przygladam sie temu jak malpie w klatce, ktora za swoimi kratami wywija najrozniejsze harce, zeby tylko zwrocic na siebie uwage...
    • a74-7 Re: te,owsik 22.01.18, 11:21
      czy Polak dziargnal by sobie cus po madziarsku np: niech zyje...? watpie.
      Tu w linku mamy ciutke tego folkloru,potrzebny translator big_grinwinkChlopaki jezdza po calej Europie ,w UK tez maja sie coraz lepiej, dowalcie jeszcze troche nielegalnych immigrantow i problem zalatwiony.
      www.eldiariodecoahuila.com.mx/internacional/2017/8/14/hacer-saludo-nazi-puede-salir-caro-alemania-670602.html
      Jak sie tak rozejrzec po necie -duzo tego w Europie, niech lewaki dalej podskakuja , ,zapraszaja problem na wlasne zyczenie, inaczej sie tego nie dapowiedziec.
      Zacytowalam kiedys bajeczke o pasterzu .....tak sie skonczy to podskakiwanie glupcow.

• m.maska Re: te,owsik 22.01.18, 11:31
        No ale skoro po madziarsku, to nawet nie wiadomo gdzie sie ta "imprezka" odbyla... rownie dobrze moglo to byc w Berlinie... a tu sie pokazuje foty na "dowod", jakby to pod PKiN-em bylo.
        • a74-7 Re: te,owsik 22.01.18, 11:36
          A manipulanckie zuczki pchaja te kulke propagandowego hovna ( za ALwink)dalej pod gore.
          Od poczatku pisalam ze manipuluja ,nihil novi.
      • a74-7 Re: te,owsik 22.01.18, 11:32
        dziwne, ze tak "mondre"europejskie "byty nie przewidzialy tego zjawiska wczesniej,nie tepily specjalnie ,jak mialy wadze .
        Jak teraz widac , nos w korycie ograniczal pole widzenia, a ryj pelen paszy i pelen brzuchol usmierzal strach.
        • m.maska Re: te,owsik 22.01.18, 12:02
          Takie a nie inne zachowania "elyt" tylko nakrecaja to wszystko. Wyglada na to, ze Bruksela razem z Berlinem prowadza polityke podpalania Europy.
    • a74-7 Re: te,owsik 22.01.18, 15:40
      "i tak zawsze bendom wsicko lepiej wiedzialy.."
      Hej!!!
      A teroz zbojnicki.....taniec....!!!big_grin
    • m.maska Co to takiego jest owsik? 22.01.18, 18:09
      Wikipedia...

Owsik ludzki (Enterobius vermicularis, syn. Oxyuris vermicularis) - robak pasożytniczy typu nicieni barwy białawej. Osiąga rozmiary: samica ok. 1 cm, a samiec ok. 3 mm. Pasożytuje wyłącznie w organizmie człowieka, w jelicie grubym, wyrostku robaczkowym oraz końcowym odcinku jelita cienkiego. Żywi się wyssaną treścią jelitową oraz zawartymi w niej substancjami. Samice żyją około 4 tygodni, a samce giną zaraz po zaplemnieniu.

W końcowym okresie życia w okolicy okołoodbytniczej żywiciela samica składa 8000-12000 jaj, zawierających larwy pasożyta. W ciągu 4-8 godzin larwy osiągają zdolność inwazyjną
      -----------------------------------------------------------------------
      Owsik chcialby dyskutowac... no jak? ja sie pytam jak? i czy ktos mialby ochote na dyskusje?
      • al-szamanka Re: Co to takiego jest owsik? 22.01.18, 21:03
        m.maska napisała:

> Owsik chcialby dyskutowac... no jak? ja sie pytam jak? i czy ktos mialby ochote
        > na dyskusje?

Kompletnie mu się popieprzyło - nie po to wywaliłyśmy go z Kalejdoskopu, aby z nim dyskutować tym bardziej, że to słowo jest dla onego niezrozumiałe.
    • a74-7 owsik,gryza cie 22.01.18, 20:40
      Mendy?
      You better look after yourself
      https://i.ytimg.com/vi/JKq8LUEZ4Go/maxresdefault.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka