a74-7 13.07.21, 20:12 Zapraszam do zabawy Richmond to( co za glupie tlumaczenie)"gmina" w ktorej mieszkam . Tu widelko ( krotkie;D)prezentujace te dosc obszerna gmine . Zapraszam Mam nadzieje ,ze podzielicie sie swoimi okolicami Visit Richmond - Tourism Video Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
al-szamanka Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 13.07.21, 22:54 No to poszukam cos jutro. Dzisiaj siedze na dluzszym niz zwykle nocnym dyzurze. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 14.07.21, 12:42 Oki, Al, jeszcze tez musisz sie wyspac ...Bede wyrozumiala ;D A myszka Maska ? Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 14.07.21, 12:44 No i oczywista- myszka Renia ,tez prosimy Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 14.07.21, 20:49 20 Tipps und Sehenswürdigkeiten in Salzburg warten auf dich * 4K * Timeslape | Overlandtour Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 14.07.21, 21:31 a74-7 napisał: > Oki, Al, jeszcze tez musisz sie wyspac ...Bede wyrozumiala ;D Wyspać? Raczej przeczołgałam się przez ten dzień, przysypiając na stojąco, ale za nic w pozycji leżącej. Rozziewana jestem strasznie i zaraz znowu do wyrka wskoczę, bo jeszcze dwa dni harówy przede mną. Dobrze, że się ochłodziło, to przynajmniej spod maseczki mniej potu spływa. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 14.07.21, 22:49 Heh, to o u mnie caly okrag w miescie ok 200 tys ludzi ,u Ciebie cale miasto ok 150 tysiecy zdaje sie Obszarowo Salsburg troche wiekszy ,a jakze piekny w koronce gor Odpowiedz Link
m.maska Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 15.07.21, 01:25 A ja tu wczoraj bylam, obejrzalam, stwierdzilam, ze interesujace obiekty i piekne parki i jak widze, nie kliknelam... Odpowiedz Link
m.maska Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 15.07.21, 01:30 No nie bliskiej okolicy to jakos nikt na you tubie nie pokazal - caly Land to i owszem, ale to i Dolina Mozeli i Dolina Renu... Nadrenia-Palatynat to bardzo zielona kraina, inna mentalnie a tuz obok i Saarland, bardziej francuski niz niemiecki. Troche sie najezdzilam po okolicy... wina renskie i mozelskie to wlasnie stad. Rheinland-Pfalz Deutschland Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 15.07.21, 11:31 a74-7 napisał: > Heh, to o u mnie caly okrag w miescie ok 200 tys ludzi ,u Ciebie cale miasto > ok 150 tysiecy zdaje sie > Obszarowo Salsburg troche wiekszy ,a jakze piekny w koronce gor Tak, jet pieknie. Salzburg lezy w dolinie, chociaz i ona jest juz na wysokosci 450m. Naokolo gory - widok jest niesamowity zwlaszcza na wiosne,gdy wszystko sie zieleni a szczyty jeszcze przypudrowane sniegiem. Gdy powieje halnika, wydaja sie byc one na wyciagniecie reki. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 31.07.21, 11:29 to whom it may concern Ladnie o miescie Uc ,rowniez ladnie w kadrze Kazda myszka swoj ogonek " is not the walls that make the city, but the people who live within them. The walls of London may be battered, but the spirit of the Londoner stands resolute and undismayed (George VI, ) "So how can you tell me you’re lonely, And say for you that the sun don’t shine? Let me take you by the hand and lead you through the streets of London I’ll show you something to make you change your mind" (Ralph McTell) i za Oscarem Wilde "Oh, I love London Society! It is entirely composed now of beautiful idiots and brilliant lunatics. Just what Society should be." Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 31.07.21, 20:52 Warszawa nowoczesnieje coraz bardziej , szklane domy i takie tam Ale tu jest moja lodz ! Zdecydowanie London Complete Travel Guide - England Travel Ideas - Bucket List Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 05.08.21, 18:48 Nie Wenecja ale Taj Mahal Przy odrobinie wyobrazni ... No dobra , bo jeszcze rechocze .... Mala Wenecje natomiast ma London. A z Wenecji prosto do : Mamy jeszcze taka , tez interesujaca Jest jeszcze wiele innych ... Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 06.08.21, 15:10 Aaaa ,prawie zapomnialam...dedykuje milosnikom zieleni Akcent - Przez Twe Oczy Zielone (Oficjalny Teledysk) Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 08.08.21, 10:42 No i oczywista ludziska tancza na ulicach i nie tylko THE MOST INSANE PARTY ON A MOVING TRAIN THAT EVER HAPPENED *Aintree Races it was mental* Oczywiscie okreslone grupy ktore sa happy i wyrazaja tancem swoja radosc z przynaleznosci do spolecznosci brytyjskiej Bobov yeshiva Purim 2016 dancing on the streets of London Notting Hill Carnival 2019 policja tez lubi sobie popajacowac ;D jeszcze mozna dorzucic Pride parade Ale przyznam ,ze nie ma zwyczaju tancow na ulicy szczegolnie dla seniorow . Maja do tego kluby, puby z ulubiona muza , czy inne miejsca/okazje. Babcie i dziadkowie nie udaja nastolatkow na ulicach. Taniec na ulicy to domena mlodych , mozna spotkac tu codziennie. Co kraj to obyczaj . Takie starsze pary natomiast tancza w Chinach ..... Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 08.08.21, 10:46 policeman dance @nottinghillcarnival Odpowiedz Link
m.maska Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 08.08.21, 11:20 Kiedys to nazywano maskarada, ale ludziom potrzeba coraz mocniejszych podniet. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 08.08.21, 12:57 Policjant dobry tancerz... moze minal sie z zawodem. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 08.08.21, 16:02 London Flashmob 2019 - Ode to Joy chyba raczej zadowoleni z zycia Best flash Mob dance in Central London Street | London walking Tour | 4K HDR Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 09.08.21, 22:11 Warszawski Nowy Swiat ,Krakowskie Przedmiescie i Starowka takie same pozostaly w pamieci, no, moze troche wiecej ludzi Widelko z 1 sierpnia 2021 4K Virtual Walking Tour through Warsaw, Poland 4K Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 21.08.21, 18:37 Rozspiewany London w piatkowy wieczor London UK Friday Night | London live camera Odpowiedz Link
m.maska Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 21.08.21, 21:14 a we Wrocku...www.tuwroclaw.com/wiadomosci,panorama-raclawicka-po-wielkim-remoncie-od-kiedy-bedzie-otwarta-zdjecia-wideo,wia5-3267-60900.html Odpowiedz Link
m.maska Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 21.08.21, 21:18 i Wroclaw - moje miasto... WROCŁAW 10 MIEJSC - CO ZOBACZYĆ - AMAZING POLAND TRIP Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 21.08.21, 21:45 m.maska napisała: > i Wroclaw - moje miasto... Moje trochę też - w końcu spędziłam w nim 5 moich młodych lat. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 21.08.21, 21:55 Pieknie pokazane , jestem pod wrazeniem Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 01.09.21, 16:31 Wracajac do tanca Rolls Royce, Derby Soul & Motown Night on 5.6.15 - Clip 1960 by Jud albo tak : Blackpool Tower Ballroom- dancing 2012 Odpowiedz Link
m.maska Wrocław 13.09.21, 15:52 Wrocław prawie jak Wenecja... Wrocław 1562 wg planu Weinerów Odpowiedz Link
a74-7 Re: Wrocław 13.09.21, 16:43 Tylko gondolierow nie widac Wyspiarskie miasto,jakby co Odpowiedz Link
m.maska Re: Wrocław 14.09.21, 01:04 Wroclaw miastem mostow i kosciolow ale jakby kto pytal w ktorym miescie w Europie jest najwiecej mostow to nalezy poskromic tych wyrywnych, to wcale nie jest Wenecja a Hamburg. Mosty we Wrocławiu Według danych sprzed II wojny światowej w ówczesnym Wrocławiu było 303 mosty, dzisiaj jest sto mostów i 33 kładki. Wyjątkowa w skali Polski i Europy ilość przepraw wynika z położenia miasta. Przez Wrocław przepływają Odra, Oława, Ślęza, Widawa, Bystrzyca, Dobra oraz kilkanaście strumieni. W zależności od stanu wody w obrębie granic miasta jest nawet 25 wysp. Wenecja - 400 mostów Hamburg - 2500 mostów - nie ma pomylki, dwa i pol tysiaca... Odpowiedz Link
m.maska Re: Wrocław 14.09.21, 01:08 m.maska napisała: > Wroclaw miastem mostow i kosciolow ale jakby kto pytal w ktorym miescie w Europ > ie jest najwiecej mostow to nalezy poskromic tych wyrywnych, to wcale nie jest > Wenecja a Hamburg. > > Mosty we Wrocławiu > > Według danych sprzed II wojny światowej w ówczesnym Wrocławiu było 303 mosty, d > zisiaj jest sto mostów i 33 kładki. Wyjątkowa w skali Polski i Europy ilość prz > epraw wynika z położenia miasta. Przez Wrocław przepływają Odra, Oława, Ślęza, > Widawa, Bystrzyca, Dobra oraz kilkanaście strumieni. W zależności od stanu wody > w obrębie granic miasta jest nawet 25 wysp. > > Wenecja - 400 mostów > Hamburg - 2500 mostów - nie ma pomylki, dwa i pol tysiaca... > > > i dzieki takiej ilosci wody, w okresie letnim Wroclaw moze sie "szczycic" najwieksza populacja komarow - szczegolnie dzielnice dobrze zadrzewione i polozone blisko wody tworza idealne srodowisko dla tych krwiopijcow. Nawiasem mowiac to najladniejsze dzielnice Wroclawia. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Wrocław 14.09.21, 21:05 m.maska napisała: > i dzieki takiej ilosci wody, w okresie letnim Wroclaw moze sie "szczycic" najwi > eksza populacja komarow - szczegolnie dzielnice dobrze zadrzewione i polozone b > lisko wody tworza idealne srodowisko dla tych krwiopijcow. Nawiasem mowiac to n > ajladniejsze dzielnice Wroclawia. > Pamięęęęęęęęętam! Straszna plaga! A jak wyglądały ściany w akademiku! Istne komarowe cmentarzysko Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Wrocław 14.09.21, 21:11 m.maska napisała: > Według danych sprzed II wojny światowej w ówczesnym Wrocławiu było 303 mosty, d > zisiaj jest sto mostów i 33 kładki. Wyjątkowa w skali Polski i Europy ilość prz > epraw wynika z położenia miasta. Przez Wrocław przepływają Odra, Oława, Ślęza, > Widawa, Bystrzyca, Dobra oraz kilkanaście strumieni. W zależności od stanu wody > w obrębie granic miasta jest nawet 25 wysp. > > Wenecja - 400 mostów Niesamowite! Gdyby mnie ktoś zapytał ile razy więcej mostów jest w Wenecji niż we Wrocławiu powiedziałabym, że na pewno 100 razy więcej. A tu patrzcie, tylko 4 razy więcej. Odpowiedz Link
m.maska Re: Wrocław 15.09.21, 13:08 al-szamanka napisała: > m.maska napisała: > > > > Według danych sprzed II wojny światowej w ówczesnym Wrocławiu było 303 mo > sty, d > > zisiaj jest sto mostów i 33 kładki. Wyjątkowa w skali Polski i Europy > ilość prz > > epraw wynika z położenia miasta. Przez Wrocław przepływają Odra, Oława, Ś > lęza, > > Widawa, Bystrzyca, Dobra oraz kilkanaście strumieni. W zależności od stan > u wody > > w obrębie granic miasta jest nawet 25 wysp. > > > > Wenecja - 400 mostów > > Niesamowite! Gdyby mnie ktoś zapytał ile razy więcej mostów jest w Wenecji niż > we Wrocławiu powiedziałabym, że na pewno 100 razy więcej. A tu patrzcie, tylko > 4 razy więcej. > Jest jednak pewna roznica miedzy tymi miastami; zarowno Hamburg jak i Wenecja sa polozone na wybrzezu i o ile mozna sie tam wlasnie spodziewac wysp i wysepek, o tyle Wroclaw jest polozony w glebi ladu a jednak na wyspach. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 13.09.21, 16:37 U nas tez mieli ciekawe plany ;-D www.archdaily.com/905680/a-series-of-rejected-plans-that-would-have-transformed-london/5be9710a08a5e549e300087d-a-series-of-rejected-plans-that-would-have-transformed-london-photo (kilka pierwszych zdjec z Londynu) Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 19.11.21, 15:51 Ul Jeczmienna w Lodzi A nasza kochajaca patriotka nie zna.... Voila , nie ma sie czego wstydzic ... fotopolska.eu/Lodz/u51382,ul_Jeczmienna.html Odpowiedz Link
m.maska Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 19.11.21, 18:40 a74-7 napisał: > Ul Jeczmienna w Lodzi A nasza kochajaca patriotka nie zna.... > Voila , nie ma sie czego wstydzic ... > fotopolska.eu/Lodz/u51382,ul_Jeczmienna.html A o co chodzi? Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 19.11.21, 18:52 referowalam do dwoch ostatnich postow w tym watku : forum.gazeta.pl/forum/w,92813,172707786,172707786,Moja_mala_Ojczyzna.html Bo wyglada na to, ze Lodz to tylko piekna Piotrowska.....A 'zadupie' juz sie nie liczy ...nie wiemy , nie znamy hehe....prowincjonalne to..... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 19.11.21, 21:30 a74-7 napisał: > referowalam do dwoch ostatnich postow w tym watku : > forum.gazeta.pl/forum/w,92813,172707786,172707786,Moja_mala_Ojczyzna.html > Bo wyglada na to, ze Lodz to tylko piekna Piotrowska.....A 'zadupie' juz sie ni > e liczy ...nie wiemy , nie znamy hehe....prowincjonalne to..... Ha, nie otwiera mi się ten link. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 19.11.21, 21:35 No bo pewnie znowu masz jedyne opinio tfuuu... zabanowane. Odpowiedz Link
m.maska Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 19.11.21, 21:41 a74-7 napisał: > No bo pewnie znowu masz jedyne opinio tfuuu... zabanowane. Nie... AL zalozyla ignora i pewnie po kliknieciu na ten link ma to samo co ja... i tak samo wyglada dla mnie cale p. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 19.11.21, 21:47 m.maska napisała: > a74-7 napisał: > > > No bo pewnie znowu masz jedyne opinio tfuuu... zabanowane. > > Nie... AL zalozyla ignora i pewnie po kliknieciu na ten link ma to samo co ja.. > . i tak samo wyglada dla mnie cale p. > > > > Mam wypisz wymaluj to samo! Myślałam, że jakaś awaria i że link się nie otwiera, bo pokazuje taki właśnie obrazek. Odpowiedz Link
m.maska Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 20.11.21, 15:45 a74-7 napisał: > referowalam do dwoch ostatnich postow w tym watku : > forum.gazeta.pl/forum/w,92813,172707786,172707786,Moja_mala_Ojczyzna.html > Bo wyglada na to, ze Lodz to tylko piekna Piotrowska.....A 'zadupie' juz sie ni > e liczy ...nie wiemy , nie znamy hehe....prowincjonalne to..... Jakas taka dziwna tendencja "moje, moja" Srodziemnomorze, moj Albion, a teraz Ojczyzna - no chyba nie Polska? toz tam wszyscy cierpia na zaawansowana ojkofobie. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 20.11.21, 18:38 m.maska napisała: > Jakas taka dziwna tendencja "moje, moja" Srodziemnomorze, moj Albion, a teraz O > jczyzna - no chyba nie Polska? toz tam wszyscy cierpia na zaawansowana ojkofobi > e. To myślenie zaczerpnięte prosto z Koranu - tam gdzie postawię stopę, tam wszystko moje. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 29.11.21, 20:28 Zanim nas zamkna w klateczkach...funduje wycieczke po Piotr..pardon , po Londku warto wrzucic na duzy ekran Christmas Lights Open Bus Tour🚌2021🎄🎆Central London [;4K HDR]; Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 02.12.21, 18:45 Polecam przepiekna wystawe swiateczna "The Nutcracker" w Blenheim Palace . Znajomi zachwyceni. Blenheim Palace | Christmas 2021 | The Nutcracker (4K) ps: Blenheim Palace znajduje sie jakies 1.5 hrs od Bedford Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 02.12.21, 20:58 Bardzo swiatecznie, nastrojowo, polyskliwie... i znajoma muzyka mocno do tematu Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 04.12.21, 13:11 Mamy jeszcze takie cuda, dokad wszystkie mamuski prowadza swoje misie Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 04.12.21, 13:12 Winter wonderland 2021 - Quick tour Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 04.12.21, 17:02 No to dzieje sie u was! U mnie spokojnie, tego typu imprezy, ale w o wiele mniejszym wymiarze, ogrodzone, a wstep tylko za okazaniem paszportu szczepionkowego oraz ujemnego testu i z maska na twarzy. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 05.12.21, 20:25 No wiec cieszmy oko ,zanim nas zapuszkuja Tym razem zdjecia z netu , bo sama bym lepszych w zyciu ... Christmas in Kew Gardens Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 05.12.21, 20:32 w sekrecie dodam ,ze to wlasnie ten park ,na obrzezach ktorego znaleziono grzyby w sraczyku Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 05.12.21, 20:46 I jeszcze Syon Park z Enchanted Woodlands ; magiczne,prawda? Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 05.12.21, 21:02 Nie powinno zabraknac najbardziej ekscentrycznego Pubu w swiatecznej szacie ,prawda ? by Thomas Skovsende Odpowiedz Link
m.maska Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 06.12.21, 16:25 Strach pomyslec, ze groza nam wylaczaniem pradu Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kazda myszka swoj ogonek ;-) 06.12.21, 21:47 a74-7 napisał: > Nie powinno zabraknac najbardziej ekscentrycznego Pubu w swiatecznej szacie ,p > rawda ? > > by Thomas Skovsende Oho, komus tu kompletnie wisi oszczedzanie energii elektrycznej Odpowiedz Link