Gość: telewizorfan IP: 83.1.64.* 07.10.08, 04:09 w niedzielę się coś takiego pojawiło w wiadomościach o 21 tv silesia... www.tvs.pl/informacje/5299/ hym... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: instalator Re: TG w tv silesia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 09:11 Niech sobie młody człowiek pisze wierszyki,ale za rozlepianie ich w miejscach niedozwolonych powinien zostać ukarany. Miasto jest już dostatecznie"oblepione" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atom Re: TG w tv silesia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 10:47 Inicjatywa ciekawa,ale miejsca rozklejania tej gazetki naprawdę skandaliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich... Re: TG w tv silesia IP: 83.1.64.* 07.10.08, 15:44 nie no, nie przesadzajmy znów! czy ktoś próbował zliczyć te wszystkie ulotki, które wiszą na przystankach? i i nich nikt skandalicznymi nie nazywa? ;] Zresztą, cytat z owej strony: "Poezja może być wszędzie i dobrze się czuje wszędzie czy prawie wszędzie ponieważ ona brzmi i dociera do człowieka niezależnie od pory dnia, pogody i miejsca" - niejaki szczawiński inna kwestia, że chyba o to w tej akcji chyba chodzi, nie? ;) mnie się fajnie przeczytało dziś coś co nie było kolejną tą samą reklamą... ale to subiektywna opinia :) Odpowiedz Link Zgłoś
bigankieta Re: TG w tv silesia 07.10.08, 20:20 taka akcja może drażnić jedynie prymitywów, którzy jej nie rozumieją, bo ich sztuka boli...:/ Tacy ludzie wolą oglądać reklamy kredytów i innych badziewów - to ich cieszy, ponieważ tylko to do nich trafia. Poezja ich przerasta. TULIMY!!!:PP Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: TG w tv silesia 07.10.08, 23:16 No i mamy tarnogórskiego Baczyńskiego.Nawet wywieszanie poetyckich płodów w zaskakujących miejscach mi nie przeszkadza,lepsza taka lektura od kolejnej wywieszki np.providenta.Nie sądzę jednak aby czytelników było zbyt wielu.Ludzie kochają prozę.......życia. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek nocą Re: TG w tv silesia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 01:38 A ja bym tego"poetę"zmusił do oczyszczenia tych miejsc,które zapaskudził swoimi"arcydziełami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: TG w tv silesia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 23:51 A ja bym tego"poetę"zmusił do oczyszczenia tych miejsc,które > zapaskudził swoimi"arcydziełami" Zgadzam się. Trudno nazwać to poezją i czymś, co jest godne jakiejś uwagi. Bredzenie o wychodzeniu z poezją do ludu, też jest żałosne. Ktoś kto ma ochotę poczytac poezję na pewno nie zrobi tego stojąc na przystanku a sięgnie po coś co poezją faktycznie jest. Ta "poezja plaktowa" to jedynie zwracanie uwagi na siebie. I nie po to płacimy podatki, by za nasze pieniądze miasto sprzątało śmieci, bo ktoś ma ochotę się reklamować. Coraz więcej w tym mieście jest potów samozwańców. To jakaś zbiorowa paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
hellyspring Re: TG w tv silesia 08.10.08, 17:37 Nie wiem, czy czytaliscie kiedys tę gazetkę, ale ja gorąco polecam. LeszQ Waligóra (tak się autor podpisuje) jest swietny, ma genialne poczucie humoru, pomysł na siebie i talent. Ludziom, którzy sa zdania, żeby "posprzatał swoja twórczośc" polecam może przejście po jakimkolwiek dworcu, naprawdę wolicie reklamy kredytów, telefonii komórkowej i ponadrywanych koncertów w Wiatraku? Szczerze mówiąc czytanie Gazetki umila mi czas czekania na autobus i czekam też na kolejny wieczór poetycki młodych poetów tarnogórskich. A swoją droga TVS to telewizja raczej studencka, raczkująca wręcz dopiero i jako mieszkańcy, było nie było, powiatowego miasta, nie powinnismy się cieszyc na każdą wzmiankę o tarnowskich górach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich... Re: TG w tv silesia IP: 83.1.64.* 08.10.08, 21:29 hym... fakt... z przystanku z gliwickiej zniknęła, bo chyba zakrywała inną twórczość - naszych rodzimych debilnych kiboli (przepraszam za agresję, ale jeśli wiadomo, że centrum ponoć kibicuje górnikowi z., to po cholerę wymazywać to na wszelkich możliwych miejscach?), a parędziesiąt metrów dalej - na przystanku z parkowej została zaklejona ogłoszeniem o pracę :(. sztuka niedoceniona? ;] hellyspring - nie wiem, co rozumiesz przez pojęcie tv studencka, ale z tego co widać, to obawiam się, że nazbyt ekskluzywna jest na studencką tv - studio, kamery, to kosztuje fortunę. chyba, że masz na myśli, że pracują tam przede wszystkim studenci... no, to tego nie wiem, jak jest :) Ale fakt faktem... przynajmniej o TG raz nie powiedzieli w kontekście łapówek, afer, etc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hellyspring Re: TG w tv silesia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.08, 19:35 Własnie o to mi chodziło, że pracuja tam głównie studenci. W sumie fajnie, bo w większości młodzi ludzie z pasja, ale traktuja ten kanał raczej jako szkołę do "powazniejszej" pracy. Co do wypowiedzi Kiki to po prostu ręce opadaja. Mickiewicz pisał o poezji pod strzechy, Rydel i Wyspiański wychodzili do ludu, więc może mieszczuchom , z których (jak wynika ze statystycznych raportów) 67% nie miało w ciagu ostatniego roku ksiazki w ręce tez się cos przyda? A pomysł na siebie jak dla mnie świetny, kreatywny i madry. Co do sprzątania.. Gdyby każdy z nas posprzatał po sobie chusteczkę, papierek po cukierku, który wypadł z kieszeni, niedopałek papierosa czy patyczek z loda, to dałoby to duzo więcej, niż gdyby Leszek zaprzestał swojej działalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TaK Re: TG w tv silesia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 22:17 >A pomysł na siebie jak dla mnie świetny, kreatywny i madry. poezja nie skupia się na Słowackim jak to wiele osób na ulicy czy gdzieś w szkole odbiera - to słowa autora tego zaśmiecacza ( tg.net.pl/tarnovizja/index.htm ) zapewne w jego opinii kreatywne i mądre żyby uzurpować sobie prawo edukowania innych i zarzucać szkolnictwu błedy w edukacji najpierw samemu trzba się wyedukować komentaż chyba jest zbyteczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grad Re: TG w tv silesia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 23:24 i jak tu nie krytykować szkolnictwa skoro taki "absolwent" pisze komentaŻŻŻŻŻŻ? Odpowiedz Link Zgłoś
bigankieta Re: TG w tv silesia 08.10.08, 21:31 hellyspring, chyba nie warto się wysilać! Do nich to i tak nie trafia. Potrafią tylko siedzieć przed monitorem i wszystko i wszystkich krytykować, zamiast wziąć przykład z Leszka i też wymyśleć coś ciekawego, żeby uatrakcyjnić tę szarą rzeczywistość. Jak się komuś ten pomysł nie podoba, to niech też coś wymyśli, a nie tylko marudzi!:/ Co za ludzie - wszystko przeszkadza...:/ ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiu Re: TG w tv silesia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 21:46 Nie ma to jak autorklama:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: TG w tv silesia 08.10.08, 22:38 Tak,tak,dosyć jałowej krytyki i siedzenia przed monitorami! Wszyscy powinni oddać się poezji i rozlepianiu swoich poematów na murach,przystankach i słupach.Już dzisiaj przystąpię do pisania epopei,która kiedyś stanie się lekturą obowiązkową w tarnogórskich liceach. Poeci do piór!Literaci do literatek!Koty na płoty!,a reszta niech sobie robi co chce. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlos Re: TG w tv silesia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 23:49 Ja już robię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich... Re: TG w tv silesia IP: 83.1.64.* 09.10.08, 04:29 nie pozostaje tutaj nic jak pogratulować wszystkim piszącym właśnie przyszły poetom, etc;D i na puentę słowa Leszka (z www.tvs.pl/informacje/5299/): "Mam nadzieję, że ktoś przeczyta i powie "ale ten wiersz był durny, jestem w stanie sam coś lepszego napisać" i weźmie i napisze." ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melania Re: TG w tv silesia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.08, 08:58 skoro dyskusja trwa, to tutaj wypowiedź saego autora nt. gazetki: www.tg.net.pl/tarnovizja/050.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAB Re: TG w tv silesia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 10:12 > "Mam nadzieję, że ktoś przeczyta i powie "ale ten wiersz był durny, jestem w > stanie sam coś lepszego napisać" i weźmie i napisze." taaaak bo wszyscy na łeb upadli i nie mjają nic ambitniejszego do roboty i o niczym innym nie marzą tylko o tym, by pisać rymowanki, wmawiać innym ich wartość i szukać poklasku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apollo Re: TG w tv silesia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 10:25 oj tak megalomanów "poetów" w tym mieście przybywa może to jakaś umysłowa zaraza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atom Re: TG w tv silesia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 10:28 Ukarać tego grafomana za zanieczyszczanie miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich... Re: TG w tv silesia IP: 83.1.64.* 09.10.08, 12:13 ale wpierw ukarać: hipermarkety - za zapychające wszędzie reklamówki banki - za reklamówki i plakaty, kluby piłkarskie - za to, że kibole rysują ich emblematy wszędzie gdzie popadnie, wszystkich, którzy kiedykolwiek odważyli się cokolwiek nakleić gdziekolwiek palaczy - za „zapecanie” miasta ;] no... i całe gro tarnogórzan, którzy naśmiecili podczas gwarków ;) W ogóle... zakażmy naklejania czegokolwiek, gdziekolwiek, odłączmy internet, tv, wróćmy do czasów pierwotnych, gdzie nie było prasy... a więc i żadnych drukarni, które drukowały to wszystko! ;) Niech żyje atomowa skrajność ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: TG w tv silesia 09.10.08, 23:16 Prościej będzie jeżeli nasz młody poeta zacznie chodzić po mieście i będzie nam czytał swoje utwory umilając na przykład czas oczekiwania na dworcach i przystankach. Poeto czekam na twoją żywą poezję! 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hellyspring Re: TG w tv silesia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.08, 12:56 Obawiam się, że realizacji tego pomysłu dokonał juz pan umilający nam czas oczekiwania na dworcu grając na akordeonie.. Zdecydowanie wolę aktualna formę autopromocji Leszka, mogę sama nie tylko przeczytac, ale także zinterpretowac utwory. Fakt, że taCeDeBus mam w antologii ułatwilo mi to trochę, entuzjasci Mirona Białoszewskiego (to taki poeta, uznany bardzo, apropos tych, którzy rozumienie słowa "poezja" zawężaja do słowackiego) powinni byc zachwyceni. Odpowiedz Link Zgłoś